219 New Articles

Απολυμαίνονται κοινόχρηστοι χώροι και πλατείες στον Δήμο Πύργου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε πλατείες και κοινόχρηστους –χώρους του Δήμου Πύργου, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ειδικά συνεργεία του Δήμου προχωρούν σε απολυμάνσεις πλατειών, πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, καθώς και άλλων κοινόχρηστων χώρων, με ιδιαίτερη έμφαση αρχικά τα σημεία που διασχίζουν περισσότερο οι πολίτες. Απολυμαίνονται επίσης στάσεις λεωφορείων και παγκάκια. Οι προληπτικές ενέργειες θα συνεχιστούν καθημερινά, πρωί και απόγευμα, τις επόμενες μέρες, με απώτερο σκοπό να απολυμανθούν οι κοινόχρηστοι χώροι σε όλες τις συνοικίες του Δήμου.

Παράλληλα, απευθύνεται εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες να περιορίσουν δραστικά τις επισκέψεις τους στα δημοτικά κτήρια και να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος:

«Εφαρμόζουμε ένα μεθοδικό και συντονισμένο σχέδιο για την προστασία των πολιτών και της δημόσιας υγείας. Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι προληπτικά και σε συνάρτηση, πάντα, με τις οδηγίες της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι εργάζονται με απόλυτη αυταπάρνηση και συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να μπορούν οι πολίτες του Δήμου Πύργου να αισθάνονται ασφαλείς, μένοντας στα σπίτια τους. Τούτες τις ώρες, είναι απολύτως αναγκαίο να τηρήσουμε όλοι υπεύθυνη στάση, προστατεύοντας τον εαυτό μας, τους συνανθρώπους μας, το κοινωνικό σύνολο». 

Δήμος Πύργου: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης αδύναμων& μη αυτοεξυπηρετούμενων δημοτών

Οι δομές κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πύργου (Βοήθεια στο σπίτι, Κοινωνική Πρόνοια κλπ) σε συνεργασία με το σύλλογο γυναικείας επιχειρηματικότητας,  ανάπτυξης και πολιτισμού "Ολυμπιάδα" και το εθελοντικό κίνημα του Δήμου, δημιουργούν άμεσα γραμμή υποστήριξης αδύναμων & μη αυτοεξυπηρετούμενων δημοτών, με σκοπό την εξασφάλιση της διατροφής τους και της αρμονικής διαβίωσης στο σπίτι  Καταλλήλως ενδεδυμένα άτομα, με οχήματα του δήμου, θα παρέχουν τα άκρως απαραίτητα για τη διατροφή τους και την καθημερινή τους υποστήριξη στο σπίτι τους.
  Η πρωτοβουλία αφορά τις ευπαθείς ομάδες, τους μοναχικούς, τους υπερήλικες και τους ανάπηρους.  Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταστρατηγηθει και να εκτραπεί η κίνηση, από ελάχιστους ανεύθυνους. Οι δημότες που θα ζητήσουν βοήθεια, δεν καλύπτονται με οικονομική στήριξη - η οποία είναι αδύνατον να προέλθει από το δήμο- αλλά παρέχετε εξυπηρέτηση ακόμα και τηλεφωνική υποστήριξη για πληροφορίες και βοήθεια στις αγορές τους στα super market, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.
  Τα νέα δεδομένα της πανδημία του κορωναϊού, απαιτούν κοινωνική υποστήριξη με ανθρώπινη βοήθεια.  Στις δύσκολες στιγμές όσοι έχουν πραγματική ανάγκη, μπορούν με τις κλήσεις τους  στο τηλεφωνικό κέντρο να εξυπηρετούνται όλη την ημέρα.
  Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Ανδρέας Βγενόπουλος και η πρόεδρος του Συλλόγου "Ολυμπιάδα" Ιωάννα Λουρίδα Διαμαντοπούλου.  

 

Tο τηλεφωνικό κέντρο που μπορούν να καλούν οι δημότες είναι 2621362404 2621362428

Τροποποιείται η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας

Στην τροποποίηση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο των γενικών μέτρων της κυβέρνησης και με βάση τις διατάξεις των άρθρων 5 και 10 της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (ΦΕΚ 55/Α/11-03-2020) προχώρησε με απόφασή του ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες πριν προσέλθουν στις υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Διοικητικές Υπηρεσίες

 1. Για πιστοποιητικά κάθε είδους, θα επικοινωνούν στα τηλ.26240 22549 - 22250 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , fax 26240 – 29083.
 2. Για δηλώσεις ληξιαρχικών γεγονότωνθα επικοινωνούν στα τηλ. 26240 22549 - 22250 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , fax 26240 – 29083. Για τις περιπτώσεις δηλώσεων ληξιαρχικών πράξεων θανάτων, θα προσέρχονται με προηγούμενη τηλεφωνική συνεννόηση.
 3. Το πρωτόκολλο θα παραλαμβάνει αιτήσεις με fax: 26240 29083 και email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης, θα προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλ. 26240 22549 - 22250.

 

 

Οικονομικές Υπηρεσίες

 1. Το Ταμείοθα δέχεται πληρωμές κατόπιν επικοινωνίας στα τηλ. 26240 22549 – 22250. 
 2. Το Τμήμα Καταστημάτωνθα δέχεται μόνο για επείγοντα θέματα κατόπιν επικοινωνίας στα τηλ. 26240 22549 – 22250. 
 3. Το Τμήμα Προμηθειώνμόνο για επείγοντα θέματα κατόπιν επικοινωνίας στα τηλ. 26240 22549 - 22250.
 4. Δήλωση για διόρθωση τετραγωνικών μέτρων θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικάμέσω διαδικτύου στην ειδική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/. Η σχετική προθεσμία έχει παραταθεί μέχρι 30/06/2020. Οποιαδήποτε άλλη βεβαίωση για επείγοντα θέματα, μόνο κατόπιν επικοινωνίας στα τηλ. 26240 22549 – 22250, fax 26240 – 29083.

ΚΕΠ

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Φολόης θα λειτουργεί από τις 7.30 έως τις 15.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ θα εξυπηρετεί τους πολίτες ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ μόνο με ραντεβού, στο τηλ. 26240 42303.

Τεχνική Υπηρεσία

Θα δέχεται μόνο με τηλεφωνική συνεννόηση, κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, στα τηλ. 26240 22549 – 22250. 

Τα Κέντρα Κοινότητας θα εξυπηρετούν μόνο αιτήσεις ΝΕΩΝ ΟΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ από τις 8.00 έως τις 13.30, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, στα τηλέφωνα 26240 22549 – 22250, fax 26240 – 29083.

Η εξυπηρέτηση στις Δημοτικές Ενότητες θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλ.:

 • Δ.Ε. Φολόης 26240 42404
 • Δ.Ε. Λαμπείας 26243 60509
 • Δ.Ε. Λασιώνος 26240 61880

Επιπλέον:

 1. Η αποκομιδή απορριμμάτων και οι καθαρισμοί θα πραγματοποιούνται κανονικά, ενώ θα διακοπούν οι μη επείγουσες εργασίες (αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, κλαδέματα κλπ.).
 2. Η διεξαγωγή των πολιτικών γάμων θα γίνεται χωρίς την παρουσία καλεσμένων, εκτός του κύκλου της στενής οικογένειας του ζεύγους (μάρτυρες, γονείς).
 3. Οι εργαζόμενοι θα παρέχουν εργασία εξ αποστάσεως, όπου είναι εφικτό ανάλογα με την φύση του αντικειμένου της εργασίας.

Τα παραπάνω μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 24/03/2020, ενώ θα παραταθούν εφόσον παραταθεί αντίστοιχα το διάστημα λήψης των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του COVID-19.

 

Δελτίο Τύπου Ι.Σ.Π.Ο. για κορωνοϊό - επικαιροποιημένος ορισμός κρούσματος και λοιπές οδηγίες

                                                  ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ  ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

 

   Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας  ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο ορισμό κρούσματος από τον ΕΟΔΥ:

Κάθε ασθενής με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού (αιφνίδια έναρξη νόσου, με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: βήχας, πυρετός, δύσπνοια) κατά την προσέλευσή του σε οποιαδήποτε δομή παροχής υπηρεσιών υγείας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενδεχόμενο κρούσμα COVID-19, δηλ. με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων απομόνωσης από άλλους ασθενείς και επισκέπτες (π.χ. χωριστός χώρος αναμονής) καθώς και με τη λήψη των ενδεδειγμένου ατομικού εξοπλισμού προστασίας από το προσωπικό υπηρεσιών υγείας. Ασθενείς με ήπια συμπτώματα πρέπει να μην επισκέπτονται νοσοκομεία ή άλλες μονάδες υγείας και να παραμένουν στο σπίτι.

Η  βασική διαφορά από τις προηγούμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι ότι πλέον δεν  χρειάζεται  έλεγχος για λοίμωξη από κορωνοιό σε κάθε ενδεχόμενο κρούσμα αλλά μόνο στις εξής περιπτώσεις υπόπτων κρουσμάτων:

 1. Ασθενείς με σοβαρή οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού που χρειάζονται νοσηλεία ή που νοσηλεύονται
 2. Νοσηλευόμενοι ή φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων ή χρονίως πασχόντων με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού
 3. Προσωπικό Υπηρεσιών Υγείας με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού
 4. Ηλικιωμένοι ή άτομα με υποκείμενα χρόνια νοσήματα (π.χ. νοσήματα του αναπνευστικού, καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, σοβαρή ανοσοκαταστολή) που εκδηλώνουν οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού.

Επαναλαμβάνουμε ότι τα ιδιωτικά ιατρεία και  διαγνωστικά εργαστήρια της περιοχής μας δεν έχουν την απαιτούμενη υποδομή για εξέταση ενδεχόμενων κρουσμάτων,   συνεπώς οι ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα δεν πρέπει να προσέρχονται σε αυτά διότι εγκυμονεί οι κίνδυνος  εάν είναι φορείς του ιού να μεταδώσουν  την λοίμωξη και σε άλλους  με συνέπεια να μετατραπούν τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια σε εστίες  διασποράς της νόσου. Όσοι ασθενείς εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα επικοινωνούν με τον ιατρό τους ή απευθείας με τον ΕΟΔΥ στο 1135  και δεν επισκέπτονται χωρίς σύσταση ούτε  τις δημόσιες δομές υγείας.

            Επιπλέον  επιβάλλεται  ακόμη και η εξέταση των υπολοίπων μη ύποπτων περιστατικών στα ιατρεία  και τα διαγνωστικά εργαστήρια όλων των ειδικοτήτων να λαμβάνει χώρα μόνο με ραντεβού ώστε να μην συναθροίζονται πολλοί ασθενείς μαζί στον ίδιο χώρο. Επίσης αναγκαίο είναι  κάθε  ασθενής να προσέρχεται μόνος του στο ιατρείο ή, σε περίπτωση που χρήζει  βοήθειας, το πολύ  με ένα συνοδό.  Επιπρόσθετα  είναι  απαραίτητο  να επισκέπτονται τα ιατρεία  και τα διαγνωστικά εργαστήρια μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Τα ανωτέρω τελούν σε συμφωνία με αντίστοιχες συστάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Ειδικά  στην περίπτωση συνταγογράφησης  χρονίως χορηγούμενων φαρμάκων αυτή μπορεί να γίνεται χωρίς φυσική παρουσία του ασθενούς στο ιατρείο μόνο μέσω του ΑΜΚΑ από τον ιατρό και παραλαβή της συνταγής από τον ασθενή ή τον φαρμακοποιό του μετά, πάλι με ραντεβού. Ελπίζουμε σύντομα να παρακαμφθεί και η υποχρέωση παραλαβής της συνταγής

Τέλος  για μία ακόμη φορά συστήνουμε  σε όλους να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής ( όπως καλό και τακτικό πλύσιμο  χεριών, αποφυγή χειραψιών και κοινωνικών επαφών, απόσταση  δυο μέτρων από άλλους ανθρώπους ιδίως όσους έχουν ύποπτα συμπτώματα, αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο)  όπως τα έχουμε περιγράψει σε προηγούμενα  δελτία τύπου και όπως  δημοσιεύονται συνεχώς από  υπεύθυνους φορείς στα ΜΜΕ. Επίσης  επαναλαμβάνουμε ότι  είναι η απολύτως αναγκαία  η αποφυγή συνωστισμού, από όλους και περισσότερο από τις ευπαθείς ομάδες, σε κλειστούς  αλλά και σε ανοιχτούς χώρους.

  Μένουμε σπίτι  συμβάλλοντας έτσι στη μη διασπορά του κορωνοϊού!

        

                                 Για  το  Διοικητικό Συμβούλιο  του  Ι.Σ.Π.Ο.

 

 

            Ο  Πρόεδρος                                                              Ο  Γεν.  Γραμματέας

 

         Νίκος   Κατσαρός                                                          Χρήστος   Γιαννικούλης 

                                               

                                               

                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστολές του Επιμελητηρίου Ηλείας με αιτήματα που σχετίζονται με τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον κορωνοϊό

 
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

 

 

 

                                                      

 Πύργος,  16/03/2020

                         Αρ. Πρωτ.: 649                           

                                                                       

 

           

                                                                            Προς

 1. Υπουργό Οικονομικών

                                                            κ. Σταϊκούρα Χρήστο

                                                            2.Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

                                                            κ. Γεωργιάδη Άδωνι

 1. Υπουργό Υγείας

                                                            κ. Βασίλειο Κικίλια

 1. Υφυπουργό Οικονομικών

                                                            κ. Σκυλακάκη

                                                            5.Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

                                                            κ. Νικόλαο Παπαθανάση                         

 1. Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

                                                            κ. Σταμπουλίδη Παναγιώτη

 1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

                                                            κ. Βασίλη Παπαγεωργίου

 1. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

                                                             κ. Νεκτάριο Φαρμάκη

               

 

 

Κύριοι,

Σε συνέχεια της υπ΄αριθμ. 635 / 06-03-2020 επιστολής μας, την οποία επισυνάπτουμε, για τα αναγκαία μετρά στήριξης της επιχειρηματικότητας της Ηλείας σας παρακαλούμε να συμπεριλάβετε:

 1. Αναστολή της σφράγισης επιταγών για διάστημα 4 μηνών με παράλληλη μετάθεση των δόσεων δανείων στις τράπεζες
 2. Αναστολή καταβολής των τελών παπρεπιδημούντων για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
 3. Επίσπευση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και προσαρμογής τους στις νόες συνθήκες.

 

Με εκτίμηση,

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

 
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

 

 

 

                                                                                               Πύργος,  16/03/2020

                                                                                   Αρ. Πρωτ.: 647

           

             Προς

 1. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

                                                                         κ. Γεωργιάδη Άδωνι

 1.   Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών  

                                                                                      Υποθέσεων

                                                                       κ. Βρούτση Ιωάννη                 

 1. Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

                                                                           κ. Νικόλαο Παπαθανάση

 1. Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας

                                           Καταναλωτή

                                                                                κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη   

 1. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

                                                                       κ. Νεκτάριο Φαρμάκη

 1. Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας

                                                                        κ. Βασίλη Παπαγεωργίου

Αξιότιμοι κύριοι,

Το Επιμελητήριο Ηλείας με απολυτό σεβασμό στην προσπάθεια που γίνεται για περιορισμό της διάδοσης του κορωναιού, οφείλει να σας μεταφέρει τις απόψεις των φορέων της αγοράς, όπως Ομοσπονδίες, Εμπορικοί Σύλλογοι κλπ για την λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία της κοινωνίας.

Προτείνεται το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων με εξαίρεση των επιχειρήσεων γεωργικών εφοδίων και κτηνιατρικών φαρμάκων.

Με βάση τα παραπάνω αναμένουμε την έκδοση σχετικών κυβερνητικών αποφάσεων ώστε τα μελή μας να έχουν σαφή πληροφόρηση.

Είναι αντιληπτό ότι η παραπάνω απόφαση, οφείλει να περιλαμβάνει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που με κυβερνητική εντολή διεκόπη η λειτουργία τους.

 

Με εκτίμηση,

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

 

 
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

 

 

 

                                                                                               Πύργος,  16/03/2020

                                                                                   Αρ. Πρωτ.: 646

           

                                                                                               

                                                                             Προς

 1. Υπουργό Οικονομικών

                                                                        κ. Σταϊκούρα Χρήστο

 1. Υπουργό Εργασίας και

                                                                                               Κοινωνικών Υποθέσεων

                                                                       κ. Βρούτση Ιωάννη

 1. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

                                                                         κ. Γεωργιάδη Άδωνι

 1. Υπουργό Αγροτικής

                                                                            Ανάπτυξης & Τροφίμων

                                                                           κ. Βορίδη Μαυρουδή

 1. Υφυπουργό Οικονομικών

                                                                                    κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο

 1. Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής

                                                                     Δημοσίων Εσόδων

                                                       κ. Πιτσιλή

 

Θέμα: Αίτημα μεταφοράς της καταληκτικής ημερομηνίας όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και λοιπών δηλωτικών υποχρεώσεων λόγω του κορωνοϊού

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Σχετικά με τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 όσο αφορά τις επιπτώσεις που θα έχει και στον Κλάδο των λογιστηρίων, των επιχειρήσεων.

Τα κυβερνητικά δημοσιονομικά μέτρα που εξαγγείλονται καθημερινά με στόχο τον περιορισμό της διασποράς της ασθένειας, έχουν ως αποτέλεσμα την απορρύθμιση της φυσιολογικής ροής της καθημερινότητας με τον αντίστοιχο αντίκτυπο και στον επαγγελματικό τομέα. Οι κοινωνικές προεκτάσεις των παραπάνω μέτρων έχουν ήδη διαταράξει τις οικονομικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων και ιδιωτών.

Εν όψει λοιπόν των ανωτέρω και της ρευστής περιρρέουσας ατμόσφαιρας, και με γνώμονα όχι μόνο τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των φορολογικών – ασφαλιστικών και λοιπών δηλωτικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, αλλά πάνω από όλα την διαφύλαξη της υγείας των Επιχειρήσεων - Λογιστηρίων και των υπαλλήλων τους, που υλοποιούν τις παραπάνω εργασίες, Το επιμελητήριο Ηλείας θεωρεί βάσιμη και επιτακτική την αυτόματη μεταφορά των καταληκτικών ημερομηνιών όλων των υποχρεώσεων αυτών που ήδη λήγουν ή θα λήξουν τουλάχιστον κατά 60 μέρες και μέχρι νεωτέρας.

Επιπλέον, με την κήρυξη του κορωνοϊού ως πανδημία στις 11 Μαρτίου 2020 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αλλά και πρόκειται να ανακοινωθούν, κρίνουμε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν καθολικά και με αυτοματοποιημένο τρόπο και όχι ανά κλάδο και ανά περιοχή όπως αυτό αναφέρεται στην ισχύουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου.

 

 

 

Με εκτίμηση,

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων - Μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού - Λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ                                               

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του νέου κορωνοϊού, γίνεται γνωστό ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών, από τις υπηρεσίες του Δήμου, θα γίνεται με προσυνεννόηση (ραντεβού) και όπου είναι δυνατόν θα γίνεται ηλεκτρονικά ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται στους ενδιαφερόμενους για περαιτέρω διευκρινίσεις και για δική τους εξυπηρέτηση και προστασία να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

 • Με τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου , στη Δημοτική Ενότητα Σκιλλούντος, στα Κρέστενα:
 • Για θέματα δημοτολογίου, μητρώου αρρένων, ληξιαρχείου, πολιτικών γάμων, βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας, στα τηλέφωνα 2625360038, 2625360037, 2625360039 και 2625360040.
 • Για θέματα Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), στα τηλέφωνα 2625025717 και 2625360108.
 • Για θέμα εσόδων, πληρωμών λογαριασμών ύδρευσης – αποχέτευσης- εκμίσθωσης ακινήτων, ρυθμίσεις οφειλών, Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.), στα τηλέφωνα 2625360060 και 2625360035.
 • Για θέματα πληρωμών-ταμείου στο τηλέφωνο 2625360057.
 • Για θέματα κοινωνικής πρόνοιας, προνοιακά επιδόματα, επίδομα ΚΕΑ, επίδομα στέγασης, κοινωνικά προβλήματα κ.λπ. στο τηλέφωνο 2625024647.
 • Για θέματα κοινωνικού παντοπωλείου στο τηλέφωνο 2625023888.
 • Για θέματα του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, στο τηλέφωνο 2625025700.
 • Για θέματα προμηθειών, λογιστηρίου, στα τηλέφωνα 2625360061 και 2625360032.
 • Για θέματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αδειών λαϊκών αγορών, στο τηλέφωνο 2625360032.
 • Για θέματα πρωτοκόλλου –αιτήσεων στο τηλέφωνο 2625360016.
 • Για θέματα της τεχνικής υπηρεσίας (τεχνικών έργων, αποκατάσταση βλαβών, ζημιές κ.λπ.) και για θέματα πολιτικής προστασίας στα τηλέφωνα 2625023220, 2625360028 και 2625360030.
 • Για θέματα ΟΓΑ και ΕΛΓΑ με τους κατά τόπον ανταποκριτές καθώς και για λοιπά θέματα στα κεντρικά τηλέφωνα 2625360010 και 2625360011.
 • Με τη Δημοτική Ενότητα Αλιφείρας, στο τηλέφωνο 2626031330
 • Με τη Δημοτική Ενότητα Ανδρίτσαινας, στο τηλέφωνο 2626360210.

 

Για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και για εξυπηρέτησή τους, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν και να απευθύνονται στους κατά τόπους Προέδρους των Κοινοτήτων, και αυτοί με τη σειρά τους θα διαβιβάζουν τα αιτήματα στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου. Ο Δήμος όπου κρίνεται αναγκαίο θα παρέχει διοικητικά υποστήριξη-βοήθεια , με την αποστολή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών κ.λπ. στις Κοινότητες.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας - Αναβολή αρχαιρεσιών

 • Σύμφωνα με την από 14-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 64 α΄) με θέμα Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 1264/1982 (Α΄79).

   

  Αναλυτικότερα η Π.Ν.Π.  

  Άρθρο δέκατο έβδομο

  Παράταση της θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών Παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 1264/1982 (Α΄79), καθώς και των εργοδοτικών οργανώσεων, η οποία λήγει κατά τη διάρκεια ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και πάντως όχι μετά από τις 10.4.2020.

  Επίσης το άρθρο 17 του καταστατικού αναφέρει:

  Άρθρο 17° ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

  1.    Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων της διοίκησης του Συλλόγου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων στην Περιφερειακή Επιτροπή και στο συνέδριο της Ομοσπονδίας γίνονται κάθε τρία (3) χρόνια και συμπίπτουν με την λήξη της θητείας των προηγούμενων οργάνων και αντιπροσώπων Διοίκησης.

   

  Η λήξη της θητείας των προηγούμενων οργάνων είχε ορισθεί με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ως η 18-3-2020 ημερομηνία που εμπίπτει στην περίοδο ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

   

  Ως εκ τούτου, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2020 εκλογές του Συλλόγου μας για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης και παρατείνεται  η θητεία των οργάνων διοίκησης του Συλλόγου μέχρι 10-4-2020.  --

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ (Σ.Υ.Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ)
  Ταχυδρομική Διεύθυνση: Διοικητήριο – Μανωλοπούλου 31 – Πύργος 27100

  Blog: http://sypeilias.blogspot.com/

  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   
   
   
   
 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.