357 New Articles

Δήμος Πηνειού - Σύσταση για αυστηρή τήρηση των μέτρων εναντίον Covid-19

Από τον Δήμο Πηνειού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Λόγω της αυξημένης μετάδοσης του Sars-CoV-2 το τελευταίο διάστημα και τα αυξανόμενα  περιστατικά από νόσηση με COVID-19, η Δημοτική Αρχή ενημερώνει τους δημότες του Δήμου Πηνειού να τηρούν  όλα τα μέτρα προστασίας  (απόσταση, μάσκες, κανόνες υγιεινής κ.λπ.) , που έχουν αποφασίσει οι υπεύθυνοι φορείς για περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων.

Ο Δήμος  Πηνειού από την αρχή εμφάνισης του κορονοϊού στη χώρα, ήταν από τους πρώτους δήμους που αντιμετώπισε με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα τη μείωση της επέκτασης της νόσου. Ενημέρωσε όλους τους δημότες για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας και εφάρμοσε τους κανόνες υγιεινής στους δημόσιους χώρους  (δημοτικά κτίρια, σχολεία κ.λπ.).

Ταυτόχρονα ενημερώνουμε τους δημότες μας και τους επισκέπτες για αποφυγή συνωστισμού σε διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται με  αφορμή τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου καθώς και στις παραλίες.

Ο Δήμος Πηνειού είναι επικοινωνία με όλους τους δημόσιους φορείς, έτσι ώστε να εφαρμοσθούν τα μέτρα προστασίας των πολιτών. Μέχρι να ανακαλυφθεί από την  επιστημονική κοινότητα αποτελεσματική θεραπεία  και εμβόλιο για τον  COVID-19, δεν έχουμε άλλο μέτρο προφύλαξης από τους κανόνες υγιεινής, την απόσταση και τη χρήση μάσκας.

 Λόγω της καθημερινής αύξησης των κρουσμάτων από κορονοϊό, τις επόμενες μέρες ενδέχεται να  δώσουμε μια δύσκολη μάχη για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, για να αποδείξουμε για ακόμα μία φορά όπως την προηγούμενη (από Μάρτιο μέχρι το Μάιο)  ότι  μπορούμε να καταφέρουμε να προστατευθούμε αποτελεσματικά  από τη σύγχρονη  πανδημία».

                                                             

 

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος -Συνάντηση με Γεωργιόπουλο - Άψογη η συνεργασία με τον Δήμο

Την άριστη κατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λαμπείας διαπίστωσε αντιπροσωπία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επισκέφθηκε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος, ταξίαρχο κ. Νίκο Ρουμελιώτη.

Ο κ. Ρουμελιώτης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή των Π.Υ. Ηλείας, πύραρχο κ. Βασίλη Σολδάτο και αξιωματικούς της Π.Υ. είχαν συνεργασία με σε θέματα αρμοδιότητάς τους με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Δ.Ε. Λαμπείας κ. Βασίλη Αρβανίτη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτήρη Παπαηλιού. Αρχικά, η αντιπροσωπία της Π.Υ. επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, κατά την οποία έγινε αναφορά στο επιχειρησιακό σκέλος της   πρόσφατης μεγάλης πυρκαγιάς σε Χελιδόνι, Πουρνάρι, Ηράκλεια, και σε άλλα θέματα. Ακολούθως μετέβησαν στη Λαμπεία και επισκέφθηκαν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το οποίο στεγάζεται στο δημοτικό κτίριο του πρώην Δημαρχείου.

Ο κ. Ρουμελιώτης, αφού ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την παραχώρηση του κτιρίου, τόνισε ότι η επιχειρησιακή ικανότητα αλλά και ο εξοπλισμός του Κλιμακίου Λαμπείας είναι σε υψηλά επίπεδα, πράγμα που διαπιστώθηκε και σε όλες τις πυρκαγιές όπου απαιτήθηκε η συνδρομή του. Ειδικότερα, το πυροσβεστικό όχημα που ανήκει στο Κλιμάκιο ήταν το πρώτο που έφτασε σε όλες τις πυρκαγιές της ευρύτερης περιοχής. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο όχημα έχει πλήρη εξοπλισμό διάσωσης και σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, καλύπτοντας επαρκώς το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Τόσο ο κ. Γεωργιόπουλος όσο και ο κ. Αρβανίτης ευχαρίστησαν τον κ. Ρουμελιώτη και τους συναδέλφους του για την άψογη συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ συζήτησαν και τις δυνατότητες διεύρυνσης αυτής της συνεργασίας στο μέλλον.

Με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κ. Λεβέντης: «Ειδικό σχέδιο για την τουριστική ανάκαμψη της Ηλείας»

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού στην Ηλεία ανέλυσε σε συνάντησή του με τον υπουργό Τουρισμού, κ.Χάρη Θεοχάρη, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κωνσταντίνος Λεβέντης, στο γραφείο του πρώτου στην Αθήνα.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στην τουριστική «καθίζηση» που υπέστη εξαιτίας του lockdown τον Μάρτιο και τον Απρίλιο η Ηλεία, υπενθυμίζοντάς του ότι ήταν ο πρώτος νομός που δέχθηκε το ισχυρό «χτύπημα» της πανδημίας, με συνέπεια να χαθεί μια περίοδος που προμηνυόταν εξαιρετική για τον τουρισμό, λόγω και της τελετής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.  Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας περιέγραψε στον κ. Θεοχάρη και τις τεράστιες οικονομικές απώλειες στον άξονα Κατάκολο-Ολυμπία εξαιτίας της παύσης της κρουαζιέρας, δεδομένου ότι το Κατάκολο είναι το πέμπτο δημοφιλέστερο λιμάνι πανελλαδικά, καθώς και τη χαμηλή πληρότητα που καταγράφει ο ξενοδοχειακός κλάδος της πεδινής Ηλείας, λόγω των περιορισμένων αφίξεων στο αεροδρόμιο του Αράξου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα και ανέφερε πως το υπουργείο ήδη αύξησε τα κονδύλια για τα προγράμματα εγχώριου τουρισμού, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες πρωτοβουλίες με στόχο την τουριστική ανάκαμψη.

«Η Ηλεία είναι ο πρώτος νομός που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τον κορονοϊό, με συνέπεια να σταματήσει από τις αρχές Μαρτίου κάθε οικονομική δραστηριότητα και να χαθεί τεράστιο εισόδημα. Αν λάβουμε υπόψη ότι το 2019 ο τουρισμός και η εστίαση στην Ηλεία κατέγραψαν κύκλο εργασιών πάνω από 70 εκατ. ευρώ, καταλαβαίνετε τι ζημιά έχει υποστεί ο νομός. Ζήτησα από τον υπουργό Τουρισμού, κ. Θεοχάρη, να ενταχθεί η Ηλεία σε ένα ειδικό σχέδιο ανάκαμψης που θα αφορά τις τουριστικές περιοχές της χώρας και να στηρίξει την επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Ο Ανδρέας Μαρίνος στο Τραγανό για την «Ημέρα του Δημότη» - Επίσκεψη στον οικισμό Σίμιζα για την δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου

«Ημέρα του Δημότη» σήμερα  στο Τραγανό , την μορφή επικοινωνίας που έχει εγκαινιάσει ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος και έγινε πλέον θεσμός.

 Ο δήμαρχος βρέθηκε από τις 9 το πρωί στο παλιό Δημαρχείο του Τραγανού όπου αρχικά είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Νίκο Γεωργόπουλο, αρμόδιο για θέματα της Δημοτικής Ενότητας, την τοπική σύμβουλο Αναστασία Κυπριώτη και τον πρόεδρο της Κοινότητας και πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νίκο Τσάκωνα.

 Στη συνέχεια τον δήμαρχο επισκέφθηκαν αρκετοί δημότες  οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματά τους, τα περισσότερα χρονίζοντα και σε κάποιες περιπτώσεις βρέθηκαν κοινά αποδεκτές λύσεις.

Επίσκεψη στον οικισμό Σίμιζα

Μετά τις 12 το μεσημέρι  ο δήμαρχος , ο αντιδήμαρχος Νίκος Γεωργόπουλος , η τοπική σύμβουλος Αναστασία Κυπριώτη και ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Τραγανού Διονύσης Κυπριώτης, επισκέφθηκαν τον οικισμό Σίμιζα όπου στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου θα δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου Λαογραφικό Μουσείο θεματική ενότητα του οποίου θα είναι αφιερωμένη στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με άκρως ενδιαφέροντα εκθέματα που έχει κατασκευάσει ή  συλλέξει ο δραστήριος κάτοικος της περιοχής Αντώνης Κολοτούρος.

 

Μήνυμα του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου για την Θεομητορική εορτή του Δεκαπενταύγουστου

Ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος με αφορμή την Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε μήνυμά του αναφέρει:

«Η εορτή της Κοιμήσεως και εις τους Ουρανούς Μεταστάσεως της Παναγίας μας έφτασε.

Η πιο ιερή μέρα της Χριστιανοσύνης, η  μέρα που κοιμήθηκε η Μητέρα του Χριστού, η μέρα που  όλοι θα ανάψουμε ένα κερί  σε Εκείνη από την οποία όλοι προσμένουμε, ελπίζουμε, ευχόμαστε και ευχαριστούμε. Ξέρουμε πως κάποια στιγμή, θα σταθεί δίπλα μας, σαν δική μας Μητέρα.

Σήμερα σκιρτούν οι καρδιές μας, γιατί νοιώθουμε την Παναγία κοντά μας ως Μάνα. Έτοιμη να συνδράμει στην αδυναμία μας και να απαλύνει τον πόνο μας με την μητρική της στοργή. Έτοιμη να μας ενθαρρύνει με την επιείκειά της και να μας ζεστάνει με την συμπόνοια της.

Στην Παναγία μας, την Μητέρα της Ζωής, ειδικά στις μεγαλύτερες προκλήσεις του, ο λαός μας συνεχίζει να ακουμπά τον πόνο, τις αγωνίες, τις ελπίδες και τις προσευχές του. Αυτό κάνουμε και σήμερα εν μέσω πανδημίας.

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που πανηγυρίζεται στα μικρά και μεγάλα προσκυνήματα  του Δήμου Πηνειού, αποτελεί ταυτόχρονα μια μοναδική ευκαιρία για κάθε πιστό, μια ευκαιρία να αναλογιστούμε και να διαπιστώσουμε την αδιάψευστη αλήθεια που διδάσκει η Ορθόδοξη πίστη μας: ότι με τη βοήθεια και τη δύναμη της Παναγίας μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Σήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Παναγία μας είναι και σήμερα ζωντανή!  Είναι εδώ, ανάμεσά μας και δεν σταματά να μεσιτεύει στον Υιό της για να σώσει τις ψυχές μας και τα σώματα εκείνων που προσεύχονται σε Αυτήν.

Η Υπεραγία Θεοτόκος, η οποία «εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπεν», ας μας φωτίζει όλους.

 Εύχομαι ολόψυχα στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες  Χρόνια Πολλά με υγεία.»

Πύργος - Συλλήψεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, σε χωριό του Πύργου, από αστυνομικούς της
ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο άτομα, διότι σε
τροχονομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι
οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.
 

Πύργος - Σύλληψη για παράβαση του νόμου για τα όπλα

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος
Τροχαίας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας,  διότι σε τροχονομικό έλεγχο που
του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε μοτοσικλέτα, για την οποία
είχε δηλωθεί κλοπή πριν από δυο χρόνια στην Αθήνα.
 
Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν
ένα κουτί με (40) φυσίγγια.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.