319 New Articles

Μνημόσυνο στη Λάκκα Σισίνη: Για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης και πλήθος κόσμου - Πρωτοβουλίες Μαρίνου για το Πάρκο Ειρήνης

Έτσι τιμάται η Ιστορία, έτσι τιμάται η μνήμη ηρώων. Για πρώτη φορά στη Λάκκα Σισίνη (Χρέπα), το μνημόσυνο των 6 Ελλήνων ,των εκτελεσθέντων από τους ναζί , τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός και για πρώτη φορά επίσης συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, με σεβασμό στην ιστορία του τόπου, έδειξε τον τρόπο με τον οποίο αρμόζει να τιμάται η μνήμη των εκτελεσθέντων Ελλήνων, στο ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ, όπως θα ονομασθεί ο ευρύτερος χώρος που με πρωτοβουλία του εξωραΐζεται για να δημιουργηθεί πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής.

Επίσης λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση μνήμης το λιτό μνημείο  και ο περιβάλλων χώρος είχαν συντηρηθεί και η εικόνα της περιοχής είναι πλέον αγνώριστη.

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης ξεκίνησε με το μνημόσυνο που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, συγχοροστατούντων του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτη Φιλάρετου Σπανόπουλου και ιερέων.

Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο, την Περιφερειακή σύμβουλο Μαρία Μπίλια εκ μέρους της ΠΔΕ, την πρόεδρο της κοινότητας Γαστούνης  Μαρία Μητσοπούλου,  τον πρόεδρο της κοινότητας Λεχαινών Σάκη Παναγιώταρο και τον εκπρόσωπο των οικογενειών των εκτελεσθέντων Θ. Παναγιωτάρα.

Η Φιλαρμονική της Γαστούνης, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση, παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο και εμβατήρια.

Ακολούθησαν ομιλίες από τον τ. δήμαρχο Γαστούνης Παν. Πεπελάση, επί δημαρχίας του οποίου ανεγέρθη το μνημείο (1984) και τον τ. δήμαρχο Γαστούνης Κώστα Λούρμπα ο οποίος και αναφέρθηκε με αρκετές λεπτομέρειες στο ιστορικό γεγονός.

 Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων: ο βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσης Καλαματιανός, η Περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Μπίλια, οι τ. δήμαρχοι Γαστούνης Π. Πεπελάσης και Κ. Λούρμπας,  ο πρόεδρος του ΔΣ Θ. Θεοδωρακόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Δημ. Βασιλόπουλος, οι επικεφαλής παρατάξεων του Δήμου Πηνειού, αντιδήμαρχοι και δημ. σύμβουλοι του Δήμου Πηνειού, ο δημ. σύμβουλος Ανδραβίδας Κυλλήνης Αν. Μίγκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας Π. Σπηλιόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Γαστούνης Μ. Μουτσοπούλου-Τσόγκα,  ο πρόεδρος της κοινότητας Λεχαινών Σάκης Παναγιώταρος, πρόεδροι κοινοτήτων του Δήμου Πηνειού, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΝ Ηλείας Τάσος Αράπογλου, ο πρ. πρόεδρος Λεχαινών Γ. Γαλάτης, ο παθολόγος –ογκολόγος Π. Γκινόπουλος, ο δικηγόρος Θ. Βλαγκούλης κ.α.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό από τον Βασίλη Κανουλά

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν την πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τα νέα παιδιά. Τα όνειρα και οι ελπίδες των νέων ανθρώπων, όμως, έχουν τεράστια δύναμη. Μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε μικρή ή μεγάλη δοκιμασία, όσο μεγάλη και αν φαντάζει. Αυτές τις ώρες, οι σκέψεις μου είναι στα παιδιά που ρίχνονται στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων και στις οικογένειες τους που στηρίζουν την προσπάθειά τους. Η μνήμη γυρίζει και μένα πίσω στα χρόνια που βρέθηκα και εγώ στη θέση που βρίσκονται χιλιάδες παιδιά σήμερα. Γνωρίζω την αγωνία τους, τον αγώνα τους και τη θέλησή τους. Θέλω να τους ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία. Να μην σταματήσουν ποτέ να κυνηγούν τα όνειρά τους, όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουν. Το μέλλον είναι δικό τους. Καλή επιτυχία, με δύναμη και αισιοδοξία!

 

Μιχάλης Κατρίνης

Αμαλιάδα - Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και διαμονή στη Χώρα

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις αλλοδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στην Χώρα.

Αυγερινοπούλου: Από σήμερα νερό για τα χωράφια από το Επιτάλιο ως το Κορακοχώρι

Άμεσα αντιμετώπισε το θέμα της έλλειψης αρδευτικού νερού στην περιοχή γύρω από τη γέφυρα, που εκτείνεται από το Φράγμα Αλφειού ως το Λεβεντοχώρι, η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής.

Αγρότες από τις παρακείμενες περιοχές, κυρίως του Κορακοχωρίου και των γειτονικών περιοχών, θα ήταν αντιμέτωποι με υψηλές απώλειες για το εισόδημά τους και με επικείμενη αγροτική καταστροφή, καθώς κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είχαν πρόσβαση σε αρδευτικό νερό και τα χωράφια θα έμεναν απότιστα επί μακρόν.

Η κα Αυγερινοπούλου επικοινώνησε με τον Γ.Ο.Ε.Β.(ΓενικόΟργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων), ο Πρόεδρος του οποίου πρότεινε μια τεχνική-γρήγορηπαρέμβαση, η οποία άμεσα θα λύσει το πρόβλημα και από σήμερα θα υδρεύσει τις εν λόγω περιοχές, φέρνοντας πάλι στα χωράφια το πολύτιμο για τις καλλιέργειες νερό.

Η κα Βουλευτής τόνισε δε, ότι θα πρέπει να βρεθούν μόνιμες και αποτελεσματικές λύσειςστα ζητήματα διαχείρισης Γ.Ο.Ε.Β. και Τ.Ο.Ε.Β.(ΤοπικόΟργανισμόΕγγείων Βελτιώσεων), ενώ επικουρεί και στην εύρεση λύσης για φωτοβολταϊκά, που θα δώσουν λύση στο ζήτημα της μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας από τους Τ.Ο.Ε.Β.

 

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (15-6-2020 έως 21-6-2020) θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

  • Την Δευτέρα 15-6-2020 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Βουπρασίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο – Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι - Νέα Μανωλάδα  - Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος  - Κόροιβος – Γαστούνη.
  • Την Τρίτη 16-6-2020 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα – Κάτω Μυγδαλιές - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα – Βρίνα – Κρέστενα.
  • Την Τετάρτη 17-6-2020 και κατά τις ώρες 17:00-24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι– Όλγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
  • Την Πέμπτη 18-6-2020 και κατά τις ώρες 14:00-20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Μάτεσι – Ροβιά - Θησόα - Νέα  Φιγαλεία – Ζαχάρω.
  • Το Σάββατο 20-6-2020 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Βουπρασίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο – Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι - Νέα Μανωλάδα  - Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος  - Κόροιβος – Γαστούνη
  • Την Κυριακή 21-6-2020 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι– Όλγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.

 

 

ΝΑΜΠΙΛ ΜΟΡΑΝΤ: Με αλήθειες και αποδείξεις προς ενημέρωση των πολιτών

Ακόμα ένα δελτίο τύπου από την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας εκδόθηκε μετά την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση της εισόδου της Ανδραβίδας,με την γνωστή τακτική που ακολουθεί η Δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της, παρουσιάζοντας τον Δήμαρχο με το μαγικό ραβδί!
Το χειρότερο όμως όλων είναι ο τοπικισμός που προβάλουν οι δημοσιεύσεις του Δημάρχου,καθώς χρησιμοποιεί εκφράσεις περί αποκλεισμού και αδικιών, κάτι που δεν τον τιμά σαν Δήμαρχο ενός μεγάλου δήμου και σαν πολιτικό.
Εσείς ο «υπερδήμαρχος» με τις υπερφυσικές ικανότητες,θεωρείτε όλους εμάς,τους πολίτες του δήμου μας, υποδεέστερους νοητικά. Ήταν προεκλογική σας τακτική αλλά έγινε και μετεκλογική. Όμως,κ.Λέντζα οι πολίτες έχουν κρίση και δυστυχώς για εσάς,δεν επηρεάζονται πια από τα ψέματά, γελούν με την τακτική που ακολουθείτε. Εκτός φυσικά από αυτούς που σας χτυπούν την πλάτη περιμένοντας από εσάς να ικανοποιήσετε τους προεκλογικούς σας λογαριασμούς.
Ξεκινήσατε ποζάροντας, εσείς και οι αντιδήμαρχοί σας, με τις ασφαλτοστρώσεις της περιφέρειας,οι οποίες είχαν δρομολογηθεί από το 2018-2019 και ξεκινήσατε έναν αγώνα δημοσιευμάτων για κάθε μια ξεχωριστά,ενώ αποτελούσαν έργα άλλων..
Προσπαθήσατε να οικειοποιηθείτε τα έργα αυτά,κάτι που σε κανέναν άλλο δήμο της Ηλείας δεν είδαμε να συμβαίνει,ενώ ασφαλτοστρώσεις έγιναν σχεδόν σε όλο τον νομό.
Και για το Δημοτικό Σχολείο της Ανδραβίδας θα πρέπει να σας ευγνωμονούμε,όπως διαδίδετε.
Αλήθεια,την 1η Σεπτεμβρίου που αναλάβατε δεν είχε ήδη δημοπρατηθεί?
Και σήμερα συνεχίζετε την γελοιότητα, δίνοντας συγχαρητήρια στους αντιδημάρχους σας για την ανάπλαση της εισόδου της πόλεως της Ανδραβίδας και παρουσιάζοντας τον εαυτό σας, ως τον σωτήρα της πόλης αυτής που ήρθατε για να την θέσετε σε αναπτυξιακή τροχιά.
Σημαντικό το έργο σας κ.Δήμαρχε!
Μια υπογραφή συνοδευόμενη από μία φωτογραφία είναι δύσκολη υπόθεση!
Το δύσκολο, όμως,αυτής της ανάπλασης,ήταν η διαδικασία που ακολουθήθηκε ξεκινώντας από την πρόταση που υπέβαλλε ο δήμος μας στις 30-05-2018 στην πρόσκληση που βγήκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις 06-03-2018.Η μελέτη υπήρχε από την δημοτική αρχή του κ.Παπανδρέου,με προϋπολογισμό 450,000ευρώ,επικαιροποιήθηκε από εμάς το 2016 βάσει των ισχυουσών τιμών και προδιαγραφών και με την βοήθεια της τότε Περιφερειακής αρχής ξεπεράστηκαν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στην ένταξη του έργου.Η απόφαση ένταξης τελικά ανακοινώθηκε στις 07-09-2018 με προϋπολογισμό 920,000ευρώ και η ηλεκτρονική δημοπράτηση του έργου έγινε στις 31-01-2019.Και απέμεινε η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Η αλαζονεία σας κ.Λέντζα δεν έχει φραγμούς.
Σε επόμενη ανακοίνωσή σας δεν θα διστάσετε να αναφέρεται πως και το Ιππικό Κέντρο της Ανδραβίδας,το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα LEADER,είναι δικό σας επίτευγμα.Όπως και για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου «ΑΕΘΛΕΙΟΝ»
Εσείς,λοιπόν,επαναφέρατε την Ανδραβίδα στον χάρτη των έργων και την σώσατε από τον αποκλεισμό της από αναπτυξιακά έργα?
Έχετε υποχρέωση να σέβεστε τους πολίτες αυτού του δήμου και να λέτε μόνο αλήθειες.
Οι επιτυχίες και τα μεγάλα έργα σ αυτόν τον δήμο έχουν ταυτότητα και αφορούν επιτυχίες μιας Δημοτικής Αρχής που πάλεψε από το 2014 μέχρι και το 2019,ώστε ο δήμος να αλλάξει μορφή και κατάφερε να αποσπάσει τεράστια ποσά χρηματοδοτήσεων,χωρίς αποκλεισμούς και τοπικισμούς αλλά με σχέδιο και όραμα για όλο τον δήμο.
Εσείς και οι συνεργάτες σας απλά θα έχετε τον ρόλο του διεκπεραιωτή σε όλα αυτά που εμείς καταφέραμε και με τον ρόλο αυτό μπορείτε να φωτογραφίζεστε όσο σας ικανοποιεί.

  
 

Αυγερινοπούλου: Παράταση της προθεσμίας καταβολής της εισφοράς των αγροτών στον ΕΛΓΑ

Μετά από επικοινωνία με το Γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βορίδη, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου ενημερώνει πως ελήφθη η απόφαση παράτασης της προθεσμίας καταβολής της εισφοράς των αγροτών στον ΕΛΓΑ. Ο χρόνος της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2019 παρατείνεται έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών, λόγω του COVID-19.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.