237 New Articles

Μιχάλης Κατρίνης: Οι επαγγελματίες της Ηλείας αποκλείονται από τον τραπεζικό δανεισμό, αφού τράπεζες και κυβέρνηση δεν ρυθμίζουν τα πυρόπληκτα δάνεια

Επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών για το φλέγον ζήτημα των «πυρόπληκτων» δανείων και τον αποκλεισμό, πρακτικά, της πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό για πολλούς επαγγελματίες της Ηλείας κατέθεσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Ηλείος βουλευτής στηλιτεύει την απροθυμία των τραπεζών να προτείνουν βιώσιμες ρυθμίσεις την τελευταία χρονιά ισχύος των κρατικών εγγυήσεων (όλο το 2019) με την ανοχή του αρμόδιου υπουργείου, ενώ επισημαίνει την άρνηση της κυβέρνησης να παρατείνει τις εγγυήσεις και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη νομοθέτηση ειδικής μακροχρόνιας ρύθμισης για τα δάνεια που έχουν βεβαιωθεί ως οφειλές στις ΔΟΥ, παρά την έγγραφη διαβεβαίωση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Σκυλακάκη στις 26 Νοεμβρίου 2019 μετά από σχετική ερώτηση του κ. Κατρίνη.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ζητά από τον υπουργό να απαντήσει και για την πορεία του προγράμματος «Ηρακλής» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, επισημαίνοντας πως κάποια τραπεζικά ιδρύματα μεταφέρουν στα funds και εξυπηρετούμενα δάνεια ή δάνεια σε μικρή καθυστέρηση (μικρότερη του ενός μήνα) για να βελτιώσουν την πιστοληπτική τους ικανότητα, παρά το ότι η κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει πως κάτι τέτοιο δε θα επιτραπεί κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου

Ο κ. Κατρίνης δήλωσε: «Εκπέμπω σήμα κινδύνου στην κυβέρνηση για την τύχη των Ηλείων επαγγελματιών και επιχειρηματιών, αφού πέρα από τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που θέτουν οι τράπεζες για να πάρουν οι επαγγελματίες δάνειο από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ ή το Ταμείο Εγγυοδοσίας, πάρα πολλοί αποκλείονται εξαρχής λόγω της αδυναμίας ρύθμισης των «πυρόπληκτων» δανείων. Οι τράπεζες άντλησαν ρευστότητα 9,2 δις ευρώ τον Απρίλιο με πολύ χαμηλό επιτόκιο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χάρη στην εγγύηση του κράτους . Επομένως, τα νέα δάνεια, για τα οποία το δημόσιο εγγυάται το 80%, θα πρέπει να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με όρους βιωσιμότητας της επιχείρησης και διατήρησης των θέσεων εργασίας και όχι με αυστηρά τραπεζικά κριτήρια. Η δεκαετής οικονομική κρίση και η απροθυμία των τραπεζών να ρυθμίσουν τα εγγυημένα ‘’πυρόπληκτα’’  δάνεια, καθιστά ομήρους τους Ηλείους επιχειρηματίες και τους αποκλείει από την αναγκαία ρευστότητα. Η λύση πρέπει να είναι άμεση, αφού τα προγράμματα τρέχουν αυτό το διάστημα»

 

Σπύρος Σιδηροκαστρίτης: Στηρίζουμε τα καταστήματα εστίασης της πόλης μας

Αναμφίβολα η εστίαση και ο τουρισμός έχουν δεχθεί ισχυρά πλήγματα από την πανδημία. Τα καταστήματα εστίασης ήταν τα πρώτα που έκλεισαν και απ’ ότι φαίνεται θα είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αγωνία των καταστηματαρχών και εργαζομένων για το επαγγελματικό τους μέλλον καθώς οι προβλέψεις για την καλοκαιρινή περίοδο είναι δυσοίωνες. Με την τουριστική σεζόν σχεδόν χαμένη δεκάδες μαγαζιά του χώρου είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν ενώ  τα περιοριστικά μέτρα αποφυγής του συνωστισμού των πολιτών περιορίζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματα των επαγγελματιών της πόλης μας και διεκδικούμε από τον Δήμο Πύργου να σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους  να διατηρήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους και να μην χαθεί καμία θέση εργασίας. Ο Δήμος να προχωρήσει σε απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις έως ότου τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας και να δώσει αναλογικά σε όλα τα καταστήματα κοινόχρηστο χώρο για τα τραπεζοκαθίσματα. Ερωτήματα προκαλεί η αργοπορία του Υπουργείου Εσωτερικών για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το ζήτημα που θα βοηθούσε τους δήμους να ενεργήσουν άμεσα έτσι ώστε να τους βρει έτοιμους όταν ανοίξουν τα καταστήματα. Ο Δήμος επίσης και αφ’ ότου  ανοίξουν οι επιχειρήσεις να διεξάγει σε τακτά χρονικά διαστήματα απολύμανση των δημόσιων χώρων όπως επίσης να βοηθήσει και στην τήρηση των μέτρων σχετικά με τη διατήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και του συνωστισμού των πελατών των επιχειρήσεων. Η Δημοτική Αστυνομία θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια με την παρουσία της στις πλατείες και κάνοντας τις απαραίτητες συστάσεις όταν παρατηρούνται φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων αποστασιοποίησης. Η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας θα ήταν σημαντική καθώς  είναι δύσκολο τον ρόλο της τήρησης των μέτρων να τον επωμιστούν τα καταστήματα και να κινδυνεύουν με δυσβάσταχτα πρόστιμα.  Σχετικά με τις καντίνες, ευελπιστούμε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία τους  καθώς το καλοκαίρι ήρθε νωρίτερα φέτος.

                                                                   

                                                                                Συμβούλιο Κοινότητας Πύργου

Συνελήφθη ένας από τους δράστες της ληστείας με αφαίρεση κοσμημάτων αξίας 1.000.000 ευρώ στην Ηλεία

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας για ληστεία, απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές και παράβαση του νόμου για τα όπλα

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Παλούκι Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πύργου, για ληστεία, απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές  και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 30/12/2018 τα ξημερώματα, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, ο αλλοδαπός ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας γάντια και φέροντας πυροβόλα όπλα και μαχαίρι, επιβαίνοντες σε δύο αυτοκίνητα, μετέβησαν στην πατρική οικία 52χρονου χρυσοχόου, όπου αφού τη διέρρηξαν εισήλθαν στο εσωτερικό της.

Στην συνέχεια με την άσκηση σωματικής βίας και με την απειλή πυροβόλων όπλων ακινητοποίησαν τους σύνοικους του 52χρονου, τραυματίζοντας επικίνδυνα τον ίδιο και την μητέρα του, ενώ αφαίρεσαν από τον παθόντα τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από  την οικία.  

Έπειτα, οι δράστες αφαίρεσαν μέσα από το αυτοκίνητο έξι σακίδια με κοσμήματα διαφόρων ειδών, τα οποία κατείχε ο 52χρονος, προκειμένου να τα δειγματίσει σε διάφορα χρυσοχοεία της περιφέρειας και η  αξία τους ανέρχεται τουλάχιστον στο  (1.000.000) ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι μια συνεργός των δραστών, τον Ιανουάριο του έτους 2019, είχε πωλήσει σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία 53 χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία ήταν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από την ληστεία. 

Επιπλέον,  λάμβανε οδηγίες για την πώληση των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από τον συλληφθέντα αλλοδαπό και τον ενημέρωνε για την εξέλιξη της εκάστοτε συναλλαγής. 

Σχετικό Δελτίο Τύπου 15-01-2020: Εξιχνιάστηκε ληστεία με αφαίρεση κοσμημάτων αξίας 1.000.000 ευρώ περίπου στην Ηλεία

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Ηλείας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ - “Ακούμε την αγωνία του εμπορικού κόσμου”

Με τους επαγγελματίες της αγοράς του Πύργου επικοινώνησε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους για την επόμενη ημέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο εμπορικός κόσμος αλλά και απλοί πολίτες που συνομίλησαν με τον κ. Νικολακόπουλο, κατά την διάρκεια της επίσκεψης που έκανε σε καταστήματα της Ηλειακής πρωτεύουσας, του μετέφεραν την εικόνα που έχει διαμορφωθεί τόσο στην αγορά του Πύργου όσο και στον υπόλοιπο νομό.

 «Κατανοούμε τα προβλήματα που ανέκυψαν κατά την διάρκεια εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους επαγγελματίες και τους πολίτες και να μεταφέρουμε τις ανησυχίες και την αγωνία τους σε κυβερνητικό επίπεδο, στοχεύοντας πάντα στην λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης» ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος.

Πλέον των γενικότερων προβλημάτων, τα οποία καταγράφονται και θα υπάρξουν παρεμβάσεις, ανάλογη θα είναι η αντιμετώπιση και ειδικότερων ζητημάτων που ανέκυψαν κατά την διάρκεια του lockdown και αναδεικνύονται με την επανεκκίνηση της αγοράς.

Ο στόχος είναι κάθε μέτρο που ανακοινώνεται και τίθεται σε εφαρμογή να είναι και αποτελεσματικό, στην κατεύθυνση στήριξης της αγοράς και των επαγγελματιών, και όπως εξηγεί ο Ηλείος βουλευτής οι διεκδικήσεις δεν θα σταματήσουν και θα είναι προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η σημαντική παράμετρος είναι ότι και οι ίδιοι οι επαγγελματίες, παρά τα προβλήματα και την διάχυτη ανησυχία, φέρονται αποφασισμένοι να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την τοπική οικονομία και αυτό που επεσήμανε και ο κ. Νικολακόπουλος είναι σε αυτή την προσπάθεια θα είναι σύμμαχος.

 

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας - Η κριτική που ενοχλεί τη ΝΔ

Η τοπική ΝΔ επιχείρησε να απαντήσει στην ανακοίνωσή μας της 8ης Μαΐου. Μόνο που δεν απαντάει σε τίποτα απολύτως! Καταλαβαίνουμε ότι η κριτική τους ενοχλεί. Έχουν συνηθίσει, βλέπετε, στο καθημερινό λιβάνισμα από τα μεγάλα ΜΜΕ. Με το αζημίωτο, βέβαια, αφού τα έχουν «ταΐσει» με πολλά εκατομμύρια, από το δημόσιο χρήμα φυσικά και όχι από το ταμείο του καταχρεωμένου κόμματός τους.

Υπενθυμίζουμε το υψηλό αίσθημα ευθύνης που έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ και τη σοβαρότητα με την οποία χειρίστηκε το κρίσιμο ζήτημα της πανδημίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την εφαρμογή των μέτρων που πρότεινε η επιστημονική κοινότητα, «έβαλε πλάτη» για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα δύσκολα. Οι πολίτες μπορούν εύκολα να συγκρίνουν αυτή την υπεύθυνη στάση με την πολιτική «αλητεία» που επέδειξαν οι Δεξιοί σε παλαιότερες δύσκολες στιγμές για τη χώρα, τον άκρατο λαϊκισμό, τη δημαγωγία, ακόμα και την τυμβωρυχία.

Μας υποχρεώνουν, λοιπόν, να επανέλθουμε. Απευθύναμε στη ΝΔ συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Γιατί πάγωσε επί 8 μήνες τη διαδικασία για την πρόσληψη 1.500 μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού που είχαν προκηρυχθεί από τον Μάιο του 2019, μεταξύ αυτών και 9 θέσεις γιατρών για την Ηλεία;

Απάντηση: Καμία.

2. Γιατί δεν ενεργοποίησε ποτέ την προγραμματισμένη για το 2020 από τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσληψη επιπλέον 2.500 μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού;

Απάντηση: Καμία.

3. Γιατί από την έναρξη της πανδημίας δεν έχει γίνει ούτε μία μόνιμη πρόσληψη στο ΕΣΥ;

Απάντηση: Καμία.

4. Γιατί δεν ανανεώνει τις συμβάσεις επικουρικών γιατρών που λήγουν, όπως και του προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων από τα προγράμματα ΟΑΕΔ;

Απάντηση: Καμία.

5. Γιατί διπλασίασε την ημερήσια αποζημίωση που καταβάλλει το δημόσιο στις ιδιωτικές ΜΕΘ από 800 € σε 1.600 € ;

Απάντηση: Καμία.

6. Γιατί επιτρέπει την αισχροκέρδεια ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων που κοστολογούν στα 300 ευρώ το τεστ για τον ιό;

Απάντηση: Καμία.

7. Γιατί δεν θέτει σε διατίμηση την τιμή για τις μάσκες προστασίας, επιτρέποντας σε «κολλητούς» επιχειρηματίες να κερδοσκοπούν ασύστολα;

Απάντηση: Καμία.

8. Γιατί η γαλάζια διοίκηση της 6ης ΥΠΕ κάνει προμήθειες μέσων ατομικής προστασίας σε τιμές πολλαπλάσιες της αξίας τους και μάλιστα από εταιρίες «υμετέρων»;

Απάντηση: Καμία.

Δεν απαντούν και όλοι καταλαβαίνουμε γιατί. Η ουσία όμως είναι αλλού. Το δημόσιο σύστημα υγείας άντεξε. Κι αυτό δεν έγινε τυχαία. Συνέβη ακριβώς γιατί η στήριξη και η ενίσχυσή του αποτέλεσε προτεραιότητα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Γιατί αποκαταστήσαμε τη δωρεάν πρόσβαση σ’ αυτό όλων των πολιτών, ένα δικαίωμα που το 2014 δεν το είχαν εκατομμύρια ανασφάλιστοι συμπολίτες μας. Χαιρόμαστε που σήμερα αναγνωρίζουν την αξία του δημόσιου συστήματος υγείας, στα λόγια βέβαια, ακόμα και σκληροί νεοφιλελεύθεροι. Ελπίζουμε μόνο αυτό να ισχύει και όταν περάσουν τα δύσκολα. Και να μη θυμηθούν ξανά τον σκληρό δεξιό εαυτό τους, όπως το 2012, το 2013, το 2014.

Αν σήμερα μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και για τη στήριξη της πληττόμενης κοινωνίας, αν σήμερα η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια! Είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε ισχυρότατο απόθεμα 37 δισεκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία, κάτι που δεν έκανε ποτέ καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν.

Για όλα αυτά η απάντηση των Δεξιών είναι «ναι, αλλά ο Πολλάκης καπνίζει»! Ακριβώς, παλικάρια, ο Πολλάκης καπνίζει. Δεν είναι μιζαδόρος, δεν είναι λαμόγιο, δεν κάνει «δουλειές» με κολλητούς, δεν τα παίρνει από τη Siemens και τη Novartis. Συνεννοηθήκαμε;

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Γαστούνη - Εξιχνίαση κλοπής

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, κλοπή που διαπράχθηκε πριν από τέσσερις ημέρες στη Γαστούνη.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων και συγκεκριμένα δυο ημεδαπών γυναικών και ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι δράστες την 13/05/2020, στη Γαστούνη Ηλείας, βρισκόμενοι έξω από κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων, προσέγγισαν ηλικιωμένο ημεδαπό και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του, το χρηματικό ποσό των (950) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Διονύσης Καλαματιανός: «Χωρίς ουσιαστική στήριξη οι επαγγελματίες τουρισμού και εστίασης»

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των καταστηματαρχών εστίασης στο νομό μας, κατέστησαν σαφές πως μόνο με γενναία και αποφασιστικά μέτρα στήριξης οι επιχειρήσεις του κλάδου και του τουρισμού θα μπορέσουν να ανακάμψουν και να σωθούν από τον αφανισμό.

Η κυβέρνηση επιμένει σε ημίμετρα που, αντί να δίνουν λύσεις, επιτείνουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Η έντονη ανησυχία για την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση που επικρατεί και στο χώρο της εστίασης και των τουριστικών δραστηριοτήτων, καταγράφηκε στην τηλεδιάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής με τους τομεάρχες οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου περιεγράφηκε το ζοφερό παρόν και μέλλον των Ηλειακών επιχειρήσεων.

Όπως επιβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, η έλλειψη ενός σχεδίου ουσιαστικής βοήθειας και ενίσχυσης των επιχειρήσεων είναι εμφανής, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δυνατότητα επιβίωσής τους, η συνέχιση των δραστηριοτήτων τους και η διατήρηση των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων τους.

Είναι λοιπόν φανερό ότι οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν τις επιχειρήσεις ξανά σε χιλιάδες λουκέτα και σε έκρηξη της ανεργίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμεριζόμενος την αγωνία και τις δυσκολίες των επαγγελματιών και των εργαζομένων, έχει ήδη προτείνει μια σειρά μέτρων για όλο το φάσμα της οικονομίας, που αγκαλιάζουν και τον χώρο του τουρισμού και της εστίασης:

  • Έκτακτο ειδικό επίδομα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται από την κρίση, το οποίο θα ισούται με το 1/12 του περσινού καθαρού εισοδήματός τους, με ελάχιστο τον κατώτατο μισθό και μέγιστο 1000 ευρώ (περίοδος κάλυψης: από την έναρξη της κρίσης μέχρι και το τέλος Μαΐου με δυνατότητα παράτασης),
  • κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται (περίοδος κάλυψης: από την έναρξη της κρίσης μέχρι και το τέλος Μαΐου με δυνατότητα παράτασης),
  • πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ζεστό χρήμα χωρίς δάνειο) και έκτακτο ειδικό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού (3 δισ. ευρώ) για την τόνωση της δραστηριότητας και την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων,
  • μηχανισμός παροχής άμεσης ρευστότητας και εγγυήσεων σε μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις (12 δισ. ευρώ), με την εγγύηση του δημοσίου,
  • πάγωμα των δανειακών οφειλών για φυσικά και νομικά πρόσωπα, για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση,
  • αναστολή τραπεζικών υποχρεώσεων πολιτών και επιχειρήσεων που πλήττονται για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση,
  • αναστολή καταβολής του συνόλου των φορολογικών υποχρεώσεων για έξι μήνες.

Καλούμε την κυβέρνηση, αντί να επιλέγει την αδράνεια, να δώσει άμεσα τις λύσεις που έχει ανάγκη η οικονομία, η εργασία και η κοινωνία. Οφείλει να αξιοποιήσει τώρα μέρος από τις πηγές χρηματοδότησης, όπως το “μαξιλάρι” ρευστότητας των 37 δις, από τα οποία τα 20 δις είναι άμεσα διαθέσιμα, και τους ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΚΤ, ΕΣΠΑ, επιστροφές ANFAs).

Η λογική «βλέποντας και κάνοντας» και τα μέτρα με το σταγονόμετρο για να υπάρχουν «εφεδρείες» για αργότερα, όπως χαρακτηριστικά λέει η κυβέρνηση, στην πραγματικότητα γιγαντώνουν την ύφεση και τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με βάση τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ, οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις δε θα αντέξουν χωρίς άμεση και πραγματική στήριξη, καθώς οι περισσότερες δεν έχουν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στην ελάχιστη δανειοδότηση, που έχει δοθεί έως τώρα.

Διαφαίνεται, λοιπόν, πως το σχέδιο που επιλέγει η κυβέρνηση τελικά οδηγεί στην ενίσχυση, για μια ακόμη φορά, μόνο των λίγων και ισχυρών, οδηγώντας την οικονομία και την κοινωνία μας σε μια νέα τραγωδία. Ειδικά ο κλάδος της εστίασης και του τουρισμού, που τόσα δεινά υπέμεινε κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας δημοσιονομικής κρίσης, δε θα αντέξει ένα ακόμη χτύπημα, που επέρχεται από την απουσία της κυβερνητικής στήριξης.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.