389 New Articles

Ανδρ. Μαρίνος: Καθαρή θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση - Εγκαταστάθηκαν ναυαγοσώστες στις Θίνες Βαρθολομιού - Μέριμνα για όλες τις παραλίες - Διπλασιάστηκαν οι θέσεις στάθμευσης στα Seatrac

Καθαρή θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση στις παραλίες του Δήμου Πηνειού, του μοναδικού δήμου στην Ηλεία με τις τρεις Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του.

Οι ναυαγοσώστες βρίσκονται από την Τετάρτη 1η Ιουλίου και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου στην πολυσύχναστη παραλία Θινών Βαρθολομιού ενώ ο δήμος έχει λάβει μέριμνα και για τις άλλες καθαρές και όμορφες παραλίες του.

Πεντάμετρο σκάφος με απινιδωτή στον εξοπλισμό του θα περιπολεί τις ακτές του Δήμου Πηνειού, θα ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε κάλεσμα ανάγκης και θα επεμβαίνει σωτήρια.

Με αφορμή την εγκατάσταση των ναυαγοσωστών στην παραλία Θινών, ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:
«Εγκαταστάθηκαν σήμερα οι ναυαγοσώστες στην πολυσύχναστη παραλία των Θινών στο Βαρθολομιό και η αποστολή  τους είναι σπουδαία,  αφού έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή και την προστασία της, με την πρόληψη ατυχών περιστατικών. Είναι λοιπόν μια ιδιαίτερη μέρα για την παραλία Θινών ενώ πρέπει να τονίσω ότι δεν αφήνουμε στην τύχη τους τις παραλίες Αρκουδίου και Γλύφας για τις οποίες έχει λάβει ήδη μέριμνα  η Δημοτική Αρχή.  Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των λουομένων. Συγχαίρω τους ναυαγοσώστες γιατί η αποστολή τους είναι σημαντική και νομίζω ότι το αναγνωρίζουμε όλοι μας.

Με την ευκαιρία σας υπενθυμίζω ότι είμαστε ο  Δήμος με τρείς Γαλάζιες Σημαίες  γεγονός που δείχνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο Δήμος Πηνειού με τα 19 συνεχόμενα χιλιόμετρα παραλίας. Σε αυτές τις παραλίες χωράμε όλοι, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και προσκαλούμε όλους τους Ηλείους να απολαύσουν τις θαλάσσιες εξορμήσεις τους. Η φύση έχει τη χάρη της αλλά αυτή τη δίνει ο άνθρωπος».

Seatrac: Διπλασιασμός θέσεων

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος αναφερόμενος στην τοποθέτηση seatrac για τους ΑμΕΑ συμπολίτες μας, δήλωσε: «Έχει υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία Seatrac και τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν στις παραλίες. Επίσης ανακοινώνω ότι έδωσα εντολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο να  διπλασιαστούν οι θέσεις ΑμΕΑ δίπλα στα seatrac για να διευκολύνουμε την πρόσβασή τους στις παραλίες και τη θάλασσα»

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Δήμος Πύργου - Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Γίνεται γνωστό από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πύργου, ότι καθημερινά  στην ιστοσελίδα του Δήμου - www.cityofpyrgos.gr - υπάρχει ημερήσιο πρόγραμμα κίνησης των αυτοκινήτων καθαριότητας καθώς και των οδοκαθαριστών.

  Οι Δημότες του Δήμου θα μπορούν για οποιαδήποτε παράπονο και παρατήρηση, θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της υπηρεσίας  2621362615.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Μ. Κόνσολας στην Αρχαία Ολυμπία

Την Αρχαία Ολυμπία θα επισκεφθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Ο κ. Κόνσολας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία, όπου στις 7:30 το απόγευμα της Παρασκευής, θα προεδρεύσει σύσκεψης με τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο της πόλης, για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού.

Ζαχάρω - Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου για τα όπλα

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στη Ζαχάρω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, δυο άτομα και συγκεκριμένα ένα ημεδαπός άνδρας και μια ημεδαπή γυναίκα,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν  στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τα εξής :

  • (2,2) γραμμάρια ηρωίνης,
  • (311) ναρκωτικά δισκία,
  • (2,8) γραμμάρια θρυμματισμένων χαπιών και
  • ένα ξύλινο ρόπαλο

Δήμος Πύργου - Χαρτογράφηση αναγκών των Λιμενικών Ταμείων της χώρας - Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της ΔΕΠΑΝ

Αποστομωτική απάντηση στις νοσηρές φαντασίες περιθωριακών στοιχείων της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη ΔΕΠΑΝ αποτελεί η πρόσκληση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για συνεργασία των διοικήσεων των Λιμενικών Ταμείων με τη ΔΕΠΑΝ (Δίκτυο Πόλεων). Στόχος της συνεργασίας είναι η ένταξη έργων σε συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Η υπάρχουσα σύμβαση του Λιμενικού Ταμείου Πύργου με τη ΔΕΠΑΝ, καθιστά προνομιακό το λιμάνι στην ανταγωνιστική διαδικασία της ένταξης έργων.

Η επιχειρηματικότητα στην Ηλεία χρειάζεται τα προγράμματα του ΟΑΕΔ - Τι συζήτησαν στη χθεσινή συνάντηση τους ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπ. Πρωτοψάλτης

Το πρόβλημα της ανεργίας που εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένο στην περιοχή μας και οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης του, αποτέλεσαν χθες το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Η συνάντηση έγινε σε ένα ιδιαίτερα καλό κλίμα και αφορούσε πολλά θέματα του οργανισμού που αφορούν γενικότερα τα ζητήματα της τόνωσης της απασχόλησης, αλλά και τα ειδικότερα που έχουν να κάνουν με την Ηλεία, όπως αυτό το πρόγραμμα της πρόσληψης των 1100 ανέργων που προχωρά από τον οργανισμό αποκλειστικά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και βρίσκεται σε ικανοποιητική εξέλιξη, παρουσιάζοντας σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικό ενδιαφέρον.

Ενεργειακή αναβάθμιση

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων των υπηρεσιών, των σχολών και των υπόλοιπων χώρων του ΟΑΕΔ και σε τοπικό επίπεδο, ήταν ακόμη ένα θέμα συζήτησης. Κρίθηκε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα συμβάλει θετικά και στην καλύτερη λειτουργία και στην εξοικονόμηση δαπανών και αναμένεται όπως είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ τον Ηλείο βουλευτή να προχωρήσει σε άμεσο χρονικό διάστημα.

Από τη χθεσινή συνάντηση, ο Ηλείος βουλευτής επεσήμανε ακόμη ότι πρέπει να δρομολογηθούν προγράμματα και παρεμβάσεις του ΟΑΕΔ για να υποστηριχθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι αυτών των επιχειρήσεων, κυρίως όσον αφορά τον τομέα τουρισμού όπως και άλλες κατηγορίες που εξαιτίας της πανδημίας έμειναν ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο και εισόδημα τους τελευταίους μήνες. Είναι κάτι που και ο ΟΑΕΔ επιθυμεί και που θα επιτευχθεί όπως τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης και σε συνεργασία με τους δήμους, αλλά και σε συνδυασμό με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από το Επιμελητήριο Ηλείας και εξειδικεύονται στις πραγματικές ανάγκες που έχουν σχέση με το Νομό μας.

Πληρωμή προγραμμάτων

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε ότι προχωράει η πληρωμή όλων των τρεχόντων προγραμμάτων, κάτι που είχε ζητηθεί και από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και κλείνει εκκρεμότητες ή δίνει τέλος σε οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, ειδικά σε αυτή την περίοδο της πανδημίας. Όπως και το γεγονός ότι θα υπάρξουν και νέες τομές από πλευράς ΟΑΕΔ προκειμένου να ενισχυθεί ο τομέας της απασχόλησης με άξονα τη ζημιά που έχει υποστεί η τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα από τις επιπτώσεις του κορονωϊού.

Ο κ. Νικολακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ενημέρωση που έχει από το διοικητή του ΟΑΕΔ, ενώ συζήτησε τέλος μαζί του και άλλα θέματα τα οποία ο κ. Πρωτοψάλτης είχε στην ατζέντα του από την πρόσφατη περιοδεία του και τη συνάντηση του με φορείς της Ηλείας.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.