206 New Articles

Δελτίο Τύπου Ι.Σ.Π.Ο - Μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

                         Αθήνα 11 Μαρτίου 2020

                                                                                           Α,Π.:5039

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ Ή ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΈΣ

Ο ΠΙΣ, σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης για αναστολή της λειτουργίας σχολείων όλων των βαθμίδων, ΙΕΚ, πανεπιστημίων και φροντιστηρίων από σήμερα και για 14 ημέρες, συστήνει στους σπουδαστές και φοιτητές:

 

 • Εάν φοιτούν σε πόλεις και περιοχές όπου έχουν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα κορωνοϊού όπως είναι η Αθήνα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη, να αποφύγουν να ταξιδέψουν αυτές τις μέρες στα πατρικά τους σπίτια αν αυτά βρίσκονται σε περιοχές χωρίς κρούσματα. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η πιθανή διασπορά του κορωνοϊού στα μέρη αυτά.
 • Εάν στα πατρικά τους υπάρχουν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών ή/ και ασθενείς με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, είναι επίσης προτιμότερο να μην μεταβούν σε αυτά για να τους προστατεύσουν.

 

Η περίπτωση της Τουρκίας

 

Επίσης ο ΠΙΣ εκφράζει την ανησυχία του για την επιμονή της Τουρκίας να μην ανακοινώνει κρούσματα. Δεδομένου ότι στα ανατολικά σύνορά της, ειδικά με το Ιράν, μαίνεται εδώ και εβδομάδες επιδημία του Covid-19 με εκατοντάδες νεκρούς, ο ΠΙΣ θεωρεί απίθανο να μην υπάρχουν κρούσματα στη γείτονα.

 

Συστήνει ως εκ τούτου σε ιατρικό προσωπικό και πολίτες να θεωρούν την Τουρκία χώρα προέλευσης υψηλού κινδύνου, όπως αυτήν την στιγμή είναι δυστυχώς και η δοκιμαζόμενη Ιταλία, και να αντιμετωπίζουν ανάλογα κάθε ταξιδιώτη ή διερχόμενο από αυτήν (την Τουρκία).

                                                                                   

                                                                                     Αθήνα 12 Μαρτίου 2020

 

                                                                                    Α.Π.: 5053

 

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Συστάσεις για κέντρα ψυχαγωγίας και χώρους άθλησης

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊούσε ολόκληρο τον πλανήτη και την ανακήρυξη του covid 19 σε πανδημία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) συνιστά σε όλους τους πολίτες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να τηρούν όλες τις οδηγίες που εκδίδονται από τον ΕΟΔΥ και από τους ειδικούς επιστήμονες.

 

Στο πλαίσιο αυτό ο ΠΙΣ συνιστά τον περιορισμό των επισκέψεων σε κλειστούς χώρους διασκέδασης όπου υπάρχει έντονος συνωστισμός (όποιοι συνεχίζουν να λειτουργούν), όπως είναι νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, καφετέριες, καφενεία κ.α.

 

Ταυτόχρονα ο ΠΙΣ συνιστά και στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας, να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, όπως αερισμό των χώρων, απολύμανση όταν αυτό είναι εφικτό, αλλά μεταξύ άλλων και διατήρηση απόστασης μεταξύ των θαμώνων προκειμένου να περιορισθεί η πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει ότι ήδη με βάση τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών θα πρέπει να υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής στις συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων.

 

Χώροι άθλησης και γυμναστήρια

 

Σε ότι αφορά στα γυμναστήρια και τους χώρους άθλησης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συνιστά την αποφυγή των επισκέψεων ειδικά στα άτομα που μπορεί να παρουσιάζουν προβλήματα υγείας ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού,καθώς και στα άτομα που παρουσιάζουν έστω και ήπια συμπτώματα που θυμίζουν κορωνοϊό (καταρροή, βήχας, αναπνευστική δυσχέρεια κ.α.).

 

Άλλωστε οι χώροι αυτοί ευνοούν τη μετάδοση των ιών εξαιτίας της επαφής που υπάρχει με τα όργανα άθλησης, αλλά και την εφίδρωση που παρατηρείται σε όσους τους επισκέπτονται.

Τέλος ο ΠΙΣ σε αυτήν την κρίσιμη υγειονομικά στιγμή και για τη χώρα μας, υπενθυμίζει την ατομική ευθύνη που πρέπει όλοι να επιδείξουμε ώστε να περιορισθεί όσο το δυνατόν η εξάπλωση του κορωνοϊού.

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΙΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήλωση Δημάρχου Ήλιδας για το θάνατο του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη

Έχασε σήμερα τη μάχη ένας σύντροφος και φίλος, που τίμησε με τη ζωή και τη δράση του την αυτοδιοίκηση και την περιοχή μας.

Η μνήμη του θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας ζωντανή,

όπως και το παράδειγμά του,

το αγωνιστικό του πνεύμα,

η σεμνότητα και η μεγάλη του προσφορά στην παιδεία.

Εκφράζουμε στην οικογένειά του την πιο θερμή μας συμπαράσταση.

Δελτίο τύπου Δήμου Πύργου - ΚΕΑ & ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (Κ.Ε.Α) ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ


 Για τα επιδόματα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και επίδομα στέγασης προβλέπεται ότι δίνεται ένα μήνα παράταση στην ισχύ τους. Δηλαδή για τις περιπτώσεις που απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης για την καταβολή του επιδόματος κατά το μήνα Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Κι αυτό γιατί υπάρχει διαδικασία υποβολής αίτησης μέσω Δήμων ή Κέντρων Κοινότητας.

Σε ότι αφορά το επίδομα γέννησης αναστέλλονται για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι προθεσμίες για το επίδομα γέννησης σε ότι αφορά την κατάθεση δικαιολογητικών στα Κέντρα Κοινότητας των δήμων.
Επίσης μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν θα συνεδριάσουν οι Επιτροπές ΚΕΠΑ ενώ δινεται παράταση για ένα τρίμηνο σε αναπηρικές παροχές.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας για τον θάνατο του Μ. Αγιομυργιαννάκη

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ                                                             

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ  

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

 

 

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

            Στην Αμαλιάδα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολυλειτουργικού χώρου, σήμερα, 12 Μαρτίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00΄, συνήλθε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, στο άγγελμα του θανάτου τού Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, σ. Γυμνασιάρχη τού 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, περιφερειακού συμβούλου Π. Ε Ηλείας και ενεργού πολίτη τού δήμου μας, και

 

Ομόφωνα     αποφασίζει

 

 1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
 2. Να παραστούν σύσσωμα τα μέλη του στην εκφορά τής σορού.
 3. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                                                        Τα Μέλη

 Αντώνιος Πατρινός

 

Ο Δήμαρχος

 Γιάννης  Λυμπέρης

 

Δωρεάν πρόσβαση σε πλατφόρμα εκπαίδευσης για τους μαθητές του Νομού Ηλείας προσφέρει η Δρ. Αυγερινοπούλου - Ψηφιακά μαθήματα σε συνεργασία με το NewSchool για αναπλήρωση μαθημάτων

προσφέρει δυναμικές και διαδραστικές εμπειρίες μάθησης, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και, ειδικότερα, με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για το «νέο σχολείο». Η πλατφόρμα περιλαμβάνει κείμενα, βίντεο, τραγούδια, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, ταινίες, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, διαδραστικές ασκήσεις, έρευνες, σχεδιαγράμματα εκθέσεων, εξωτερικούς συνδέσμους, δραστηριότητες παραγωγής λόγου, παιχνίδια κ.α., άμεσα προσβάσιμη σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η Δρ. Αυγερινοπούλουστέκεται δίπλα στους μαθητές, στους γονείς του και τους καθηγητές, προκειμένου να μην επηρεαστεί αρνητικά η πρόοδος των παιδιών.  Ευχαριστεί δε ιδιαιτέρως την Διευθύντρια τουΕργαστηρίου Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έργο του οποίου είναι τοNewSchool, κα Κωνσταντίνα Κοτταρίδηγια αυτή την προσφορά.Σημειωτέον ότι η κα Κοτταρίδη κατάγεται και η ίδια από το Νομό Ηλείας και συγκεκριμένα από τα Πετράλωνα, Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας και διατηρεί ως και σήμερα στενούς δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα της. Λόγω της αγάπης των δύο γυναικών για τον τόπο τους, κατέστη δυνατή αυτή η προσφορά προς τους μαθητές του Νομού Ηλείας.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, μετά από επικοινωνία και με την Υφυπουργό Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη, την οποία και ενημέρωσε για την εν λόγω προσφορά, ενημερώνει επιπροσθέτως ότι λειτουργούν και αντίστοιχες άλλες ψηφιακές πλατφόρμες υπό την αιγίδα του Υπουργείου οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν, ώστε οι μικροί μαθητές να μην χάσουν την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία και να αξιοποιήσουν δημιουργικά και κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ελεύθερο χρόνο στο σπίτι.

 

 

 

Οδηγίες για τη Δωρεάν πρόσβαση στα ψηφιακά μαθήματα του NewSchool:

 • Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://newschool.gr/
 • Επιλέξτε όποιο/α από τα μαθήματα επιθυμείτε https://newschool.gr/lessons/. Στη σελίδα του κάθε μαθήματος και στο πεδίο  Είδος Συνδρομής επιλέξτε την Τριμηνιαία Συνδρομή. Πατήστε το κουμπί Προσθήκη στο Καλάθι και επιστρέψτε στην σελίδα των μαθημάτων, προκειμένου να επιλέξετε και άλλο μάθημα στην περίπτωση που το χρειάζεστε. 
 • Όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία επιλογής μαθημάτων, επισκεφτείτε την σελίδα με το καλάθι σας https://newschool.gr/cart/ και στο πεδίο Κωδικός Κουπονιού γράψτε το κουπόνιτης προσφοράς μαςiliafree2020 και αμέσως μετά πατήστε την Ολοκλήρωση της Παραγγελίας.
 • Ολοκληρώστε την διαδικασία δίνοντας τα στοιχεία σας (Δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα). 
 • Θα λάβετε email με τα στοιχεία του λογαριασμού σας και τις διευθύνσεις των ψηφιακών μαθημάτων στα οποία θα έχετε Δωρεάν πρόσβαση.

 

 

 

Εξυπηρέτηση πολιτών από το ΚΕΠ - Δήμου Πύργου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ- Δ/ΣΗ ΚΕΠ

Λόγω της έκτακτης ανάγκης της περιοχής μας και στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και  για την προστασία της υγείας των δημοτών μας,  σας γνωστοποιούμε τον τρόπο λειτουργίας των ΚΕΠ του Δήμου μας από τη Δευτέρα (16/3/2020) εφόσον δεν ληφθούν περαιτέρω πιο αυστηρά μέτρα.

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι: 08-14.00.

1)      η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται με αυτεπάγγελτη αναζήτηση μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και του ΚΕΠ (ΕΦΚΑ, ΕΦΟΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΑΕΔ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΟΤΑ α΄ και β΄βαθμού, ΣΧΟΛΕΙΑ κ.τ.λ.).

Αυτεπάγγελτη αναζήτηση μπορεί να γίνει για τα κάτωθι:

i. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ii. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

iii. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΡΡΕΝΩΝ

iv. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (για μειωμένη θητεία)

v. ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ, ΓΑΜΟΥ, ΘΑΝΑΤΟΥ κ.τ.λ.

2) Επίσης θα αποστέλλονται ταχυδρομικά κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου μέσω FAX ή email τα ανωτέρω πιστοποιητικά στους δημότες εάν επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν στον ιδιωτικό τομέα (π.χ. ΟΤΕ, ΔΕΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ κ.τ.λ.)

ΤΗΛ ΚΕΠ ΠΥΡΓΟΥ : 2621362640, 676, 649, 678, 630, 679 - FAX: 2621362617

ΤΗΛ ΚΕΠ ΙΑΡΔΑΝΟΥ : 2621362321, 324 - FAX: 2621362322

ΤΗΛ ΚΕΠ ΩΛΕΝΗΣ : 2621362512, 513 - FAX: 2621362511

Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και εφόσον χαρακτηρίζονται «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ» τα αιτήματα ως προς τις προθεσμίες, (όπως γνήσιο υπογραφής, απογραφή στρατευσίμων , κ.λ.π), θα γίνεται αυτοπροσώπως και με την προϋπόθεση ότι έχουν ληφθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τόσο των πολιτών όσων και των υπαλλήλων των ΚΕΠ (όπως μάσκα, γάντια, απολύμανση χεριών…). Οι εργασίες αυτές θα εκτελούνται σε ειδικό χώρο εξωτερικά των ΚΕΠ.

 
--
 ____________________________________________________________________
Δήμος Πύργου 
Γραφείο Δημάρχου 
 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
 
 
 

Παρά τα όσα καθορίζει η ΚΥΑ (783 – 10.3.2020), σε διάφορες περιοχές της χώρας, Διευθυντές Σχολικών μονάδων και Διευθυντές Εκπαίδευσης αυθαιρετούν και

 • είτε καλούν τους συναδέλφους να παραβρίσκονται στα σχολεία εκ περιτροπής,
 • είτε καλούν Σύλλογο Διδασκόντων για να καθορίσουν τις αρμοδιότητες και την παρουσία των εκπαιδευτικών στα Σχολεία,
 • είτε απαγορεύουν τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών.

Oρισμένες Διευθύνσεις, επικαλούμενες την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 42/Α/25-2-2020) και τα μέτρα που αυτή περιλαμβάνει, απαγορεύουν τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών – ειδικά των αναπληρωτών που υπηρετούν στα νησιά – προς τις περιοχές τους, παρόλο που τα μέτρα αυτά  εξειδικεύτηκαν με την ΚΥΑ 783.

Τη στιγμή αυτή

α) έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων,

β) δεν προβλέπεται η συνέχιση της παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία και

γ) δεν προκύπτει από πουθενά ότι απαγορεύονται οι ατομικές μετακινήσεις των συναδέλφων.

Ως εκ τούτου, δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών – ειδικά των αναπληρωτών που υπηρετούν στα νησιά – προς τις περιοχές τους. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί γονείς εκπαιδευτικοί που εργάζονται μακριά από τις οικογένειές τους, μακριά από τα παιδιά τους. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί χρειάζεται άμεσα να βρεθούν δίπλα στις οικογένειές τους. Είναι διαφορετικό πράγμα να είναι σε γνώση της υπηρεσίας η περιοχή μετάβασης και διαφορετικό η απαγόρευση!!!

Η ανάγνωση των ΚΥΑ, από οποιονδήποτε διοικητικό παράγοντα, κατά πώς τον βολεύει, δεν τον νομιμοποιεί να τις μεταφράζει κατά το δοκούν και να «νομοθετεί» αυθαίρετα.

Καλούμε τη ΔΟΕ και το Υπουργείο Παιδείας να πάρουν επίσημη θέση. ΤΟ ΥΠΑΙΘ οφείλει άμεσα να παρέμβει με έγγραφό του προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καλώντας τες να σταματήσουν τις αυθαιρεσίες εις βάρος των συναδέλφων!!!

 

 

 

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Αντωνία Μπρη

Αθανάσιος Κατσίμπελης

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.