236 New Articles

Συνελήφθησαν δυο άτομα στον Πύργο για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών - Οι δράστες μετέφεραν με δυο οχήματα δέκα αλλοδαπούς

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ενήργησαν έλεγχο σε φορτηγό και αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι δυο άνδρες, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν, δέκα αλλοδαπούς άνδρες, από τα Σαγαιϊκα Αχαΐας στον Πύργο Ηλείας, προκειμένου να απασχοληθούν ως εργάτες γης.

Από τον έλεγχο των εγγράφων των αλλοδαπών, προέκυψε ότι οι οκτώ από αυτούς είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ τα δυο οχήματα των δραστών κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αδικήματος.

 

 

 

 

 

Ο Κατρίνης ρώτησε, ο Βορίδης δεσμεύτηκε, οι αγρότες περιμένουν. Συζήτηση στη Βουλή για κτηνοτρόφους, αγροτικά προϊόντα, επενδυτικά σχέδια.

Τα ιδιαίτερα προβλήματα των παραγωγών της Ηλείας έφερε στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη.

Ο βουλευτής ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει ποια μέτρα θα λάβει ως έκτακτη ενίσχυση ή για αποκατάσταση απολεσθέντος εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους στον Νομό Ηλείας κι αν θα ενισχύσει το μέτρο 4.1.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να εντάξει επιπλέον σχέδια βελτίωσης και αν με ανάλογο τρόπο θα εντάξει και περισσότερες επενδυτικές προτάσεις από το πρόγραμμα LEADER.

Σχετικά με την κτηνοτροφία αναφέρθηκε στις χαμηλές τιμές των αμνοεριφίων το Πάσχα, στη μείωση των εξαγωγών, στα χιλιάδες απούλητα αμνοερίφια, στην αδικαιολόγητη πτώση της τιμής του γάλακτος, καθώς και σε παρεμφερή προβλήματα της χοιροτροφίας. Σε σχέση με τα κηπευτικά τόνισε τη διαταραχή στην αγορά, λόγω των λαϊκών αγορών, την αδυναμία των παραγωγών να προωθήσουν τα προϊόντα τους και τη μικρή τους διαπραγματευτική δυνατότητα να πουλήσουν στα σούπερ μάρκετ. Για το θέμα της πατάτας ανέφερε πως αυτήν τη στιγμή πωλείται από το χωράφι 0,13 με 0,18 λεπτά του ευρώ και φτάνει να πωλείται στα καταστήματα 1 ευρώ, την ίδια στιγμή που μόνο το 15% της πατάτας που κινείται στην αγορά είναι ελληνική. Όσον αφορά τη φράουλα σημείωσε ότι πρόκειται για προϊόν με 94% εξαγωγικό προσανατολισμό, που πουλήθηκε στο 1/3 της τιμής την περίοδο της κρίσης σε μεγάλες ποσότητες, ενώ 10% πήγε για μαρμελάδα και 10% πετάχτηκε, γιατί απογοητεύτηκαν οι παραγωγοί. Σχετικά με το καρπούζι παρατήρησε ότι είναι ένα προϊόν που ξεκινάει πολύ καλά, αλλά χρειάζεται και ενίσχυση και προβολή για να πάει ακόμα καλύτερα στο εξωτερικό, με διευκόλυνση της μεταφορικής αλυσίδας για να αυξηθούν οι εξαγωγές.

Ο βουλευτής αφού ανέφερε τα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα, εξήγησε ότι η ερώτησή του ήταν στοχευμένη για την Ηλεία γιατί ενώ είναι, με βάση τη Eurostat, η πρώτη περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αγροτική εξειδίκευση, είναι μια περιοχή που έχει υποστεί ζημία πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία διετία λόγω χαμηλής τιμής του ελαιολάδου. Επιπλέον, η Ηλεία είναι μια περιοχή που πρωτοπορεί στα σχέδια βελτίωσης, γι αυτό αξίζει να εγκριθούν περισσότερα, αλλά και να εξασφαλισθούν περισσότερες επενδύσεις μέσω προγραμμάτων LEADER.

Απαντώντας ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις. Δήλωσε, επίσης, ότι θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν τα επενδυτικά προγράμματα του LEADER, αλλά δεν άφησε κάποιο περιθώριο για τα επενδυτικά σχέδια.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Εντατικοποίηση των έργων ασφαλτόστρωσης

Συνεχίζονται να υλοποιούνται τα έργα υποδομών στον Δήμο μας.

 

Ο Δήμαρχος  Ανδραβίδας-Κυλλήνης  κ. Λέντζας  Γ. και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλος Β. πραγματοποίησαν σήμερα (13/5) επίσκεψη στα έργα ασφαλτοστρώσεων στο οδικό δίκτυο στη Βάρδα.

Ένα χρόνιο αίτημα των Δημοτών, που καθημερινά διέρχοντουσαν το δρόμο για τα σχολικά συγκροτήματα της Βουπρασίας μαζί με τα παιδιά τους υλοποιείται.

Ο Δήμαρχος  Ανδραβίδας-Κυλλήνης  κ. Λέντζας Γ. δήλωσε: « Έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς η βελτίωση της καθημερινότητας των Συνδημοτών μας. Η υλοποίηση των έργων ασφαλτόστρωσης, προς τα σχολικά συγκροτήματα της Βάρδας, συμβάλλουν στην ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, καθώς και των Δημοτών, που διαμένουν στη περιοχή. Ήταν διαχρονικό αίτημα των γονέων, και των κατοίκων της περιοχής αφού παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους τόσα χρόνια δεν είχε πραγματοποιηθεί κάποιο έργο.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για ακόμα μια φορά, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη Ν., και ιδιαίτερα στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο Β. για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία μας. Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. στέκεται αρωγός στις ανάγκες και στα αιτήματα του Δήμου μας.

Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα αυτή την μεγάλη προσπάθεια, δίνοντας έμφαση στην επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τους κατοίκους όλου του Δήμου μας».

Με τη σειρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλος Β. δήλωσε: «Με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας –Κυλλήνης κ. Λέντζα έχουμε δημιουργήσει έναν δίαυλο επικοινωνίας και άριστης συνεργασίας από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας. Όσο οι δυο βαθμοί της Αυτοδιοίκησης συνεργάζονται, τότε τα αποτελέσματα είναι ορατά με αποδέκτες τους πολίτες και την κοινωνία. Κι όταν μιλάμε για ζητήματα που αφορούν την προσβασιμότητα, και δη των μαθητών στα σχολεία τους, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, η επίλυσή τους είναι μονόδρομος και υποχρέωσή μας απέναντί τους». 

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο οδικό δίκτυο συνεχίζονται σε ολόκληρο το Δήμο και αφορούν κεντρικές οδούς, αλλά και άλλες με μικρότερες, που εδώ και αρκετά χρόνια εμφάνιζαν σοβαρά προβλήματα στον ασφαλτικό τάπητα.

Συνεχίζουμε την καθημερινή προσπάθεια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου απέναντι στους Πολίτες.

Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων - Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ της Π.Ε Ηλείας 2020

   Ο Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, ενημερώνει τους πολίτες - ωφελούμενους του ΤΕΒΑ ότι στα πλαίσια του  Επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ που υλοποιούν η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και οι εταίροι της, θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων στους δικαιούχους - ωφελούμενους του.

   Η διανομή τροφίμων (είδη  κρεοπωλείου) για νοικοκυριά δικαιούχους – ΤΕΒΑ, εγγεγραμμένους στο Δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15-05-2020 και ώρες 10:00 – 13:30 στο κτίριο της πρώην Μαθητικής Εστίας Κρεστένων.

   Οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ για την παραλαβή καλούνται να επιδείξουν ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και ΑΜΚΑ ή ΑΡ. ΑΙΤΗΣΕΩΣ ή ΑΦΜ. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης δικαιούχου, η διανομή θα γίνεται μόνο με εξουσιοδότηση αυτού σε άλλο πρόσωπο.

Παρακαλούμε να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τον ιό COVID-19.

 

Η Αρμόδια Αντιδήμαρχος

Κωνσταντίνα Στρουμπάκου

Διονύσης Καλαματιανός: Να αποδοθεί στον πρωτογενή τομέα η επιστροφή των προστίμων για τους βοσκοτόπους

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αποφάσεις του δικαίωσε τη χώρα μας για τις ενισχύσεις των ετών 2009-2012, για το ζήτημα που αφορούσε τους βοσκοτόπους. Αποτέλεσμα αυτού, είναι η επιστροφή περίπου 466 εκατ. ευρώ, από τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω της μη ορθής χορήγησης των ενισχύσεων για τα έτη 2009-2012 και πιο συγκεκριμένα για τη μη σωστή εφαρμογή του όρου «βοσκότοπου». Επιστρέφονται, λοιπόν, 280 εκ. ευρώ για ενισχύσεις των ετών 2009-2011 και 166 εκ. ευρώ για αυτές του έτους 2012. Η επιτυχία αυτή ήλθε ως συνέχεια συστηματικών ενεργειών, οι οποίες ξεκίνησαν το 2015 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την κατάθεση αιτημάτων αναιρέσεων για τους καταλογισμούς που είχαν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη χώρα μας. Το 2017 είχε επιτευχθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο η διεύρυνση του ορισμού των βοσκοτόπων.  

Είναι κατανοητό ότι η επιστροφή των χρημάτων αυτών θα πρέπει να διανεμηθεί με δίκαιο τρόπο στους παραγωγούς μας. Μετά τη δικαστική δικαίωση μπορούν να αποδοθούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις για τα έτη 2013-2014, οι οποίες είτε αποδόθηκαν σε μικρότερο ποσό, είτε δεν αποδόθηκαν καθόλου. Σε μια περίοδο, που οι παραγωγικοί κλάδοι έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία του κορονοϊού, και ενώ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχει προχωρήσει στην παραμικρή ενίσχυση και στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, η κυβέρνηση οφείλει να τους αποδώσει τα πρόστιμα που επιστράφηκαν.

Σχετικά με το θέμα αυτό, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία τον ρωτάμε αν προτίθεται να προχωρήσει σε μια τέτοια απαραίτητη κίνηση. Επισημαίνουμε, επίσης, ότι υπάρχει διετής παράταση της τρέχουσας ΚΑΠ και επομένως, η απόδοση των χρημάτων στους παραγωγούς μας μπορεί να γίνει κανονικά.

Δυστυχώς, οι κτηνοτρόφοι μας, όπως και οι αγρότες μας, εξαιρέθηκαν ολοσχερώς από τα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης λόγω της υγειονομικής κρίσης. Έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους και παλεύουν μόνοι να επιβιώσουν. Εξαιρέθηκαν από τους πληττόμενους ΚΑΔ και δε μπορούν να ενταχτούν στα μέτρα  αναστολής πληρωμών των φορολογικών, ασφαλιστικών και τραπεζικών τους υποχρεώσεων. Επίσης, η περίοδος των εορτών του Πάσχα συνοδεύτηκε από τη κατακόρυφη πτώση των εξαγωγών αμνοεριφίων, ενώ και η εσωτερική κατανάλωση είχε προβλήματα, καθώς οι κτηνοτρόφοι αναγκάστηκαν είτε να διαθέσουν σε χαμηλές τιμές, παρά το αυξημένο κόστος εκτροφής, είτε να κρατήσουν τα ζώα στο στάβλο και να επωμιστούν επιπλέον κόστος. 

Επισημαίνουμε ότι οποιαδήποτε αδράνεια λήψης επαρκών μέτρων στήριξης προς τους παραγωγικούς κλάδους, ενδεχόμενα μπορεί να επιφέρει τον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να ενταχθούν άμεσα οι κλάδοι στους πληττόμενους ΚΑΔ και να ενεργοποιηθεί ο κοινοτικός κανονισμός de minimis, παράλληλα με άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να ενισχυθούν ουσιαστικά οι πληττόμενοι παραγωγοί  μας. Θα βοηθούσε πολύ η διάθεση από το κράτος ποσότητας των παραγόμενων προϊόντων σε νοσοκομεία, σχολεία και ένοπλες δυνάμεις. Επιπλέον, είναι αναγκαίο να προωθηθεί η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και η αναστολή καταβολής υποχρεώσεων προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

Η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει, επιτέλους, για τον πρωτογενή τομέα και να τον στηρίξει έμπρακτα, αποδίδοντας του αυτό που δικαιούται. Δυστυχώς, όμως, μέχρι στιγμής, δεν έχει διαφανεί κάτι τέτοιο. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι παραγωγικοί κλάδοι. Η απόδοση της επιστροφής των προστίμων για τους βοσκοτόπους στους παραγωγούς μας, θα ήταν μια σημαντική ανάσα.         

 

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ήλιδας - Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ήλιδας σε συνεργασία, για την υλοποίηση του ΤΕΒΑ, με την  Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των εταίρων της :ενημερώνει τους πολίτες - ωφελούμενους του ΤΕΒΑ ότι στα πλαίσια του  Επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί  ΔΙΑΝΟΜΗ  τροφίμων στους δικαιούχους - ωφελούμενους του.

  Η διανομή τροφίμων ( νωπά είδη ) για τους δικαιούχους - ΤΕΒΑ εγγεγραμμένους στο Δήμο Ήλιδας θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΪΟΥ  2020  ΩΡΕΣ: 10:00 πμ – 14:00μμ και ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2020 ΩΡΕΣ : 9:00 πμ- 13:30 μμ στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς Αμαλιάδας.

  H διανομή θα υλοποιηθεί με την γενική αρχή : «Τηρούμε τα μέτρα Υγιεινής , Κρατάμε Αποστάσεις , Μένουμε Ασφαλείς»

Οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ για την παραλαβή καλούνται να επιδείξουν ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και ΑΜΚΑ - ΑΦΜ ή ΑΡ. ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΚΕΑ- ΤΕΒΑ.  Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ.                                                         

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Της Δημοτικής  Κοινωφελoύς  Επιχείρησης  του Δήμου Ήλιδας

ΑΛΕΞAΝΔΡΑ  ΚΟΤΣΑΥΤΗ

 

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ - Β΄Διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και οικισμούς Ρομά

  Στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ήλιδας, έχει ξεκινήσει από την Πέμπτη 7 Μαίου και συνεχίζεται, η δεύτερη φάση της διανομής τροφίμων  σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και οικισμούς Ρομά

    Οι κοινωνικές δομές της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ήλιδας Βοήθεια στο σπίτι και Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στo πλαίσιo των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, υλοποιούν την κατ’ οίκον διανομή τροφίμων, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου, σε ωφελούμενους των ευπαθών κοινωνικών δομών σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Ήλιδας. Το πρόγραμμα  διευρύνει τις δράσεις του, εν μέσω της κρίσης του COVID-19 περιλαμβάνοντας και οικογένειες Ρομά που διαμένουν στις συνοικίες του Παπακαυκά, των Τσιχλεϊκων, στην περιοχή του νεκροταφείου Αγίου Γεωργίου  καθώς και στην κοινότητα του Κέντρου. Η επιβολή του «μένουμε σπίτι»  οδήγησε σε επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών κατ’ οίκον, πλέον των ωφελούμενων του προγράμματος « Βοήθεια στο σπίτι »  και σε ΑμεΑ, άτομα υψηλού κινδύνου και άτομα άνω των 60 ετών. Σε αυτή τη διαδικασία συμμετέχουν και υπάλληλοι του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) με όχημα το οποίο έχει παραχωρηθεί από την εταιρεία « ΤΣΙΩΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ NISSAN OLYMPIC CAR , την οποία και ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά της, για διάστημα ενός μηνός για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών της ΔΗΚΕΗ. Όλοι οι ωφελούμενοι ενημερώνονται μέσω των Κοινωνικών υπηρεσιών για οποιαδήποτε δράση εξυπηρέτησης άμεσα, τηλεφωνικά ή δια ζώσης. Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε για την διανομή νωπών ειδών στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020  ώρες 10:00πμ έως 14:00μμ και την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 ώρες 9:00 πμ έως 13:30 μμ στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς Αμαλιάδας.

 

                                       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΗ

 

                                        ΚΟΤΣΑΥΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

 

 

 

 

 


Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.