357 New Articles

Πύργος - Σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος
Τροχαίας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που
του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε φορτηγό αυτοκίνητο, υπό την
επήρεια μέθης.

Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην Ηλεία - Συνελήφθη άνδρας κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης

Κατασχέθηκαν (67) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ο δράστης καλλιεργούσε
σε δασική έκταση
 
Εντοπίστηκε, χθες το μεσημέρι, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης
Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οργανωμένη φυτεία
δενδρυλλίων κάνναβης, σε χωριό της Ανδρίτσαινας.
 
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης από
αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας
Πύργου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος
Ανδρίτσαινας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε
δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική έκταση οργανωμένη φυτεία
κάνναβης, αποτελούμενη από (67) δενδρύλλια,  βρισκόμενα σε πλήρη
ανάπτυξη, το ύψος των οποίων ξεπερνούσε τα (2,5) μέτρα, τα οποία
εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.
 
Τα δενδρύλλια ήταν φυτεμένα σε ελικοειδή μορφή, ανάμεσα σε θάμνους και
σε δέντρα, που τους παρείχαν φυσική κάλυψη και σε απόσταση (150) μέτρων
περίπου, από την οικία του.
 
Επιπλέον, για το πότισμα των φυτών, ο δράστης χρησιμοποιούσε πλαστικό
αγωγό άρδευσης συνδεδεμένο με μοτέρ, του οποίου η ηλεκτροδότηση
επιτυγχανόταν μέσω καλωδίου συνδεδεμένο με ηλεκτρολογικό πίνακα της
οικίας του.
Σε έρευνες που ακολούθησαν, στο χώρο της φυτείας, καθώς και στην οικία
και σε αποθήκη του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 
γεωργικά εργαλεία (ποτιστήρι, αξίνα, δοχεία λίπανσης φυτών), καθώς και
(41) γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ το
συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο θα αποκόμιζε από την
παράνομη δράση του, ανέρχεται περίπου στις (100.000) ευρώ.
 
Την προανάκριση  και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της
Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.
 
 

Σύλλογος νέων Καταρραχίου - Φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου

Ο Σύλλογος Νέων Καταρραχίου, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει το φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου για την ενίσχυση απόρων οικογενειών με τρόφιμα μακράς διάρκειας.
Σε περιμένουμε και σένα με τη δικιά σου ομάδα 8Χ8 και αντί του εισιτηρίου που θα προσφέρει μία σακούλα με τρόφιμα.
Επίσης, και ο κόσμος θα μπορεί να έρθει να παρακολουθήσει τους αγώνες μπορεί να συνεισφέρει σε τρόφιμα.
Στο πρώτο νικητή πλούσια δώρα.
Σας περιμένουμε όλους γιατί μαζί μπορούμε αλλιώς.

Υπογράφτηκε η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά έργα και την οριοθέτηση του ποταμού Αλφειού

Τη σύμβαση μελέτης του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα και οριοθέτηση ποταμού Αλφειού Ν. Ηλείας από τέλος οριοθέτησης (Χ.Θ. 10+564) έως τη γέφυρα Άσπρα Σπίτια (περί τη Χ.Θ. 25+500)», προϋπολογισμού 555.484,05 ευρώ, υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, με τον ανάδοχο του έργου.

Το αντικείμενο της μελέτης αφορά στην εκπόνηση των αναγκαίων ερευνών και μελετών για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και την οριοθέτηση του ποταμού Αλφειού από τέλος οριοθέτησης (Χ.Θ. 10+564) έως τη γέφυρα Άσπρα Σπίτια και τις εκβολές του Ερυμάνθου της Π.Ε. Ηλείας.

Σκοπός της μελέτης είναι η αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων εκτάσεων, η εξασφάλιση επαρκούς διατομής, η οριοθέτηση του ποταμού σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και η διευθέτηση του με επένδυση ή μη των εξεταζόμενων διατομών του, σε μήκος 17 χλμ. περίπου, προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία του ευρύτερου οικοσυστήματος και η αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων εκτάσεων και οικισμών, ειδικά στις θέσεις Βρυτάδα, Πεύκα, Καμίνια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου της Παπαδούς και της εκβολής στον Αλφειό του ποταμού Ερυμάνθου.

Επίσης στο φυσικό αντικείμενο της μελέτης προβλέπεται η προστασία του ευρύτερου οικοσυστήματος και η ανάσχεση των πλημμυρικών κινδύνων προς τις καλλιέργειες, τις αγροτικές οδούς και τους οικισμούς εκατέρωθεν του ποταμού. Ταυτόχρονα η μελέτη θα πρέπει να εξετάσει και άλλους παράγοντες που επιβαρύνουν τον ποταμό, όπως περιβαλλοντικές πιέσεις που ασκούνται, καταπατήσεις, αμμοχαλικοληψίες κλπ, και να προτείνει συμπληρωματικές τεχνικές μελέτες για την μελλοντική  αντιρρύπανση και περιβαλλοντική αναβάθμιση του Αλφειού.

«Η προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος, αλλά και η αντιπλημμυρική θωράκιση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στους δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, αποτελεί ένα έργο μείζονος σημασίας, το οποίο θέλουμε να προχωρήσει με τους γρηγορότερους ρυθμούς» τόνισε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά την υπογραφή της σύμβασης

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ‘Υλοποιείται η δέσμευση του πρωθυπουργού’

-Η κοινή προσπάθεια απέφερε καρπούς

                 

Ένα βήμα πριν την μετεγκατάστασή του βρίσκεται το δημοτικό σχολείο της Ανδραβίδας, καθώς η κοινή προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων που είχε ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο απέφερε καρπούς και ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το χώρο που εκτελούνται οι εργασίες, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η νέα σχολική χρονιά θα βρει τους μαθητές σε νέες σχολικές αίθουσες.

Άλλωστε, αυτή ήταν και η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε επισκεφθεί την περιοχή τον Ιούνιο του 2019.

Το κτίριο του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας είχε υποστεί ζημιές από τον εγκέλαδο και κατέστη ακατάλληλο προς χρήση, κατά συνέπεια αναζητήθηκε λύση για την μετεγκατάστασή του σε άλλο χώρο.

 

                Τέλος του μήνα η ολοκλήρωση εργασιών

Η διαμόρφωση του νέου χώρου ξεκίνησε στις αρχές του έτους και ήδη από χθες ξεκίνησαν οι τελικές εργασίες προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει η μεταφορά των αιθουσών βαρέως τύπου, που θα στεγάσουν το σχολείο.

Ο κ. Νικολακόπουλος επισκέφθηκε το σημείο και ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία των εργασιών από τους αρμοδίους, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

«Η κοινή προσπάθεια μας οδηγεί σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα και πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι που δίνεται λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί την περιοχή και είχε υποσχεθεί την μετεγκατάσταση του σχολείου, έτσι ώστε τα παιδιά του δημοτικού σχολείου της Ανδραβίδας να παρακολουθούν με ασφάλεια τα μαθήματά τους» υπογράμμισε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε διαρκή επαφή με την ΚτΥΠ Α.Ε. που έχει την ευθύνη κατασκευής των σχολικών κτιρίων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.020.000,00 ευρώ και προβλέπει την τοποθέτηση 15 σχολικών αιθουσών, μίας αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, καθώς και αίθουσας πληροφορικής, ενώ  διαμορφώνεται στο σημείο και γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ.

Μ. Μπαλαούρας: Ο Μανώλης Γλέζος ξανά στο απόσπασμα Μικρότητα και μνησικακία Δήμου Νάξου*

Του Μάκη Μπαλαούρα

 

Για τη ζωή και τη προσφορά του Μανώλη Γλέζουέχουν γραφτεί (και θα γράφονται) τόμοι βιβλίων.Υπήρξε παγκόσμιο σύμβολο, αντίστασηςστον φασισμό, για ελευθερία και δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και άμεση δημοκρατία.

Ο Στρατηγός Ντε Γκολ, υπερβαίνοντας πολιτικές αγκυλώσεις,τον αποκάλεσε "πρώτο Ευρωπαίο παρτιζάνο". Χιλιάδες διανοούμενοι και καλλιτέχνες συστρατεύτηκαν στο πλευρό του στις κατά καιρούς διώξεις του, όπως ο Πικάσο, οΚαμί,ο Σαρτρ. Η πρώτη καταδίκη του ήταν κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Ελλάδας, το 1941, όταν οι 19χρονοι τότε Μανώλης Γλέζοςκαι ΛάκηςΣάντας, καταδικάστηκαν σε θάνατο επειδή ξεφτίλισαν τους Ναζί κατεβάζοντας τη σβάστικα από την Ακρόπολη.

Στη μετεμφυλιακή περίοδο, και στη δικτατορία που την ακολούθησε, καταδικάστηκε πάμπολλες φορές, παρά το γεγονός ότι τον στήριζε ο ελληνικός λαός εκλέγοντας τον συνεχώς Βουλευτή.

Παρά, τα 16 χρόνια φυλάκισης, τρεις θανατικές καταδίκες, βασανιστήρια και εξορία, απόπειρες δολοφονίας,η παρουσία του Γλέζου ως υπερασπιστή θεμελιωδών ιδεώνγια την Ελλάδα και την οικουμένη,παρέμεινε αδιάλειπτη.

Ακούραστος αγωνιστής, επίμονος, στους στόχους που έβαζε, ζωηρός και μαχητικόςμέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του, όπως είπαν όσοι τον έβλεπαν τότε, με κεντρική του απαίτηση  στις πολεμικές αποζημιώσειςτης Γερμανίαςπρος την Ελλάδα, καθήκον στο οποίο είχε αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του.

 

Η προσφορά του στη γλώσσα, στη προστασία της φύσης, στον τόπο του

Οι αναιδείςκαι μικρόνοες του Δημοτικού Συμβουλίου της Νάξου απέρριψαν πρόταση του λυκειάρχη Χατζηπέτρουγια προσθήκη της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στο Λύκειο Νάξου, όπως είχεκαταθέσειοπρώην Βουλευτής Κυκλάδων,πρώην υπουργός Παιδείας στηΚυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου Ν.Λεβογιάννης.

Οι μνησίκακοι και φοβισμένοι της πλειοψηφίας του  ΔΣ του Δήμου Νάξου, με πρώτο τον Δήμαρχο, ανέφεραν: «δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως η μεταπολεμική ιστορία του Γλέζου ήταν σ’ έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και αποτέλεσε το έμβλημά του».  «Θέλει χρόνο προκειμένου να ωριμάσει το θέμα της προσωνυμίας. Η παιδεία πρέπει να ενώνει όχι να χωρίζει», «σήμερα δεν είναι η μέρα των κομμουνιστών». Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»ψήφισε επίσης αρνητικά,γιατί όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ο Γλέζος δεν ήταν σε όλη του τη ζωή κομμουνιστής. Γελοιότητες μνησικακίας: Οι μεν ότι ήταν ως κομμουνιστής μίασμα, ο δε άλλος ότι ήταν κομμουνιστής με ολίγην…

Για να μαθαίνουν οι κακεντρεχείς και οι (ηθελημένα) ανιστόρητοι ο Γλέζοςπέραν της παγκόσμιας αναγνώρισης του ωςσυμβόλου ελευθερίας και δημοκρατίας, εγκατέλειψε τη κεντρική πολιτική σκηνή-μια πράξη μεγαλείου- και έγινε τη δεκαετία του 80,δήμαρχος Απειράνθου, αγωνιζόμενος για την πραγματική εξουσία των πολιτώνστην αυτοδιοίκηση και όχι την «ετεροδιοίκηση», όπως την έλεγε..

Πέραν ότι υπήρξε δημοσιογράφος-διευθυντής της προδικτατορικής Αυγής, στα χρόνια της Δικτατορίας ίδρυσε τονεκδοτικό οίκο και το βιβλιοπωλείο «Βέγας» στην Ιπποκράτους.

Ιδού ορισμένα έργα του για τα γράμματα, τον τόπο του και τη γλώσσα:

  • Η ιστορία του βιβλίου
  • Το φαινόμενο της Αλλοτρίωσης στη Γλώσσα
  • Η συνείδηση της πετραίας γης
  • ‘Υδωρ, αύρα, νερά
  • Άνθρωπος και η Φύση
  • ΝέκυαιΩδαί (ποιήματα εμπνευσμένα στους νεκρούς συναγωνιστές του)
  • Στα Κυκλαδονήσια η αίσθηση στο φως
  • Ακρωνύμια

Ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008.

Η ομιλία- μαρτυρία του στην ανακήρυξη του είναι συγκλονιστική:

«..Οι έρευνές μου για την Ελληνική Γλώσσα συνεχίστηκαν κι έφτασαν σε εύρος και βάθος κατά την διάρκεια των φυλακίσεων μου, όταν με απομόνωσαν εντελώς...

Μέσα στο σκοτάδι ανάπλαθα στο νου μου παραστάσεις του έξω κόσμου. Έφερνα, μέσα στο σκοτεινό κελί μου, το φως του ήλιου, τα χρώματα της θάλασσας, τα σπίτια του χωριού μου, πρισματικές σταγόνες φως να μαρμαίρουν αγάπη κι αλήθεια. Αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ χωρίς τις λέξεις.. Μπορούσα να σκεφτώ για το παρελθόν, για το παρόν, για το μέλλον μόνο με λέξεις…»

 

Εκδικητικότητα των αρμών της εξουσίας τους

Η μεγάλη ιστορική απρέπεια που διέπραξε η Δεξιά της Νάξου, δυστυχώς, δεν είναι μοναδική. Σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα, δρόμοι,πλατείες, αγάλματα, ιδρύματα,νοσοκομεία, αεροδρόμια, ακόμα και λιμάνια, δηλαδή όλος ο δημόσιος χώρος,τον θεωρούν ιδιοκτησία τους.Ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη,Φλώρινα, Καστοριά,Γιαννιτσά) «κοσμούν» (ή «κοσμούσαν», μετά από αντιδράσεις δημοκρατικών πολιτών) ονόματα δωσίλογων επί κατοχής που διχάζουν την ελληνική κοινωνία. Και προφανώς δε διχάζει ο Μανώλης Γλέζος, που όπως είπε ο δήμαρχος ψευδώς και υπούλως επικαλούμενος,δήθεν, το δημόσιο συμφέρον«πρέπει να είμαστε ενωτικοί, η κοινωνία έχει διχαστεί». Για τον άνθρωπο που πήγαινε στα σχολεία μιλώντας στους νέους ανθρώπουςγια ιστορία, πολιτισμό, το γεωφυσικό τους πλούτο και«διδάσκων τούς λαούς πως οι δούλοι γίνονται Ελεύθεροι»…

Και να ξέρουν ότι θα έλθει η στιγμή που η ιστορία του Γλέζου θα διδάσκεται στα σχολεία. Για αυτόν, που ξεπέρασε τα ανθρώπινα μέτρα, τον larger-than-life.

Ας προσέξουν/με καλά ΟΛΟΙ τα λόγια του:«Κι όταν πεθάνω θα σας κυνηγάει η ύπαρξή μου για να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε. Μη νομίζετε ότι θα γλυτώσετε από μένα ποτέ».

*Από την Εφ. Συντακτών

Αμαλιάδα - Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του
Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας
ημεδαπός άνδρας,  διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του,
σε περιοχή της Αμαλιάδας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με
ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (9,6) γραμμαρίων.
 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.