371 New Articles

Η “Ολυμπιακή Ημέρα” αναδεικνύει τα ιδεώδη του Ολυμπισμού

Η 23η Ιουνίου έχει οριστεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως «Ολυμπιακή Ημέρα» και μέσω των καθιερωμένων αθλητικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων δίνεται η ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να δραστηριοποιηθεί και να έρθει σε επαφή με τις Ολυμπιακές Αξίες.

 

Η ιδέα της «Ολυμπιακής Ημέρας» ξεκίνησε στις 6 Απριλίου του 1946, από την ΕΟΕ, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την έναρξη των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην Αθήνα, και την πρόταση προς τη ΔΟΕ για κοινό εορτασμό της ημερομηνίας αυτής. Η καθιέρωση της  ‘Ολυμπιακής Ημέρας’ έγινε το 1948, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την ημερομηνία ίδρυσης της ΔΟΕ, στις 23 Ιουνίου 1894.

Από το 1978 η ΔΟΕ δίνει επίσημο χαρακτήρα στον εορτασμό της 23ης Ιουνίου και από το 1987 η Ολυμπιακή Ημέρα γιορτάζεται σε συνδυασμό με τους Αγώνες δρόμου, Olympic Day Runs.

Φέτος, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν πραγματοποιούνται οι καθιερωμένες εκδηλώσεις, ωστόσο το μήνυμα της συγκεκριμένης ημέρας παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

Και υπενθυμίζω τα λόγια ενός από τους δύο Έλληνες «Αθανάτους» της Δ.Ο.Ε. αλλά και πρώην μέλος της, Νίκου Φιλάρετου:

 

«Δύο είναι τα βασικά στοιχεία του Σύγχρονου Ολυμπιακού Κινήματος:

Η Άθληση και η Εκπαίδευσις. Ο Ολυμπισμός είναι η δέσμη των ιδεών που συνδέει τις δύο έννοιες , Αθλητισμός και Εκπαίδευση. Εκφράζεται μέσα από το τρίπτυχο της σύζευξης φιλοσοφίας, τέχνης και γυμναστικής και παρουσιάζει ένα αρμονικό και αδιάσπαστο σύνολο μεταξύ διαλεκτικής, μέτρου και αρμονίας. Η σύνδεση αυτή επιτυγχάνεται μέσω της ανθρώπινης σκέψης».

 

Ο βουλευτής Ηλείας

Ανδρέας Νικολακόπουλος

 

Συνελήφθησαν δύο άνδρες στην Ηλεία για παράνομη παραγωγή και εμπορία φυσιγγίων

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μεταξύ άλλων περισσότερο από μισό τόνο πυρίτιδας, 151.000 καψυλιωμένους κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων  και (6.000) φυσίγγια όπλων

 

 

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Ηλεία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου για τα όπλα και απείθεια.

 

Για την ίδια υπόθεση, αναζητείται για να συλληφθεί και μια αλλοδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες λειτουργούσαν βιοτεχνία με εργαστήριο παρασκευής και αναγόμωσης φυσιγγίων, τα οποία παρήγαγαν χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και στη συνέχεια τα διακινούσαν, είτε απευθείας από το εργαστήριο, είτε μέσω καταστήματος εμπορίας κυνηγετικών όπλων και ειδών κυνηγίου που διατηρεί η αλλοδαπή γυναίκα.

Για την σύλληψη των δραστών οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην βιοτεχνία, όπου εντόπισαν τον έναν από τους δύο άνδρες, ο οποίος είχε κλειδωθεί εσωτερικό της βιοτεχνίας και δεν επέτρεπε την είσοδο στους αστυνομικούς.

Σε έρευνα που ακολούθησε στον χώρο της βιοτεχνίας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής :

 • (151.700) γραμμάρια πυρίτιδας, καθ΄υπέρβαση της άδειας λειτουργία της βιοτεχνίας.
 • (5.875) φυσίγγια τα οποία δεν έφεραν στη συσκευασία τους αναγνωριστικό αριθμό παρτίδας (LOT).

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, μετέβησαν στην οικία του άλλου άνδρα, όπου τον συνέλαβαν και σε έρευνα που πραγματοποίησαν βρήκαν και κατάσχεσαν :

 • (53) σφραγισμένες εργοστασιακές πλαστικές συσκευασίες, περιέχουσες πυρίτιδα βάρους (500) γραμμαρίων έκαστη, συνολικού βάρους (26) κιλών και (500) γραμμαρίων,
 • (27) χάρτινα βαρέλια και τρία (3) χαρτοκιβώτια με νάιλον συσκευασίες με πυρίτιδα συνολικού βάρους (346) κιλών και (500) γραμμαρίων,
 • (108) χαρτοκιβώτια που περιείχαν (151.528) καψυλιωμένους κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων και
 • (1) μηχάνημα γόμωσης φυσιγγίων.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

 

Η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από τις αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

Πύργος - Στην Δεξαμενή η λαϊκή αγορά αυτή την Τετάρτη, 24 Ιουνίου

Η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ, ως αρμόδιος φορέας διαχείρισης λαϊκών αγορών Δήμου Πύργου, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους εμπόρους των λαϊκών αγορών, πως κατόπιν της υπ΄ αριθμόν 14/2020 απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης, η λαϊκή αγορά της Τετάρτης 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για αγροτοδιατροφικά και βιομηχανικά προϊόντα στον καθιερωμένο χώρο τέλεσης των λαϊκών, στην περιοχή της Δεξαμενής Πύργου.

Οι επαγγελματίες πωλητές και το καταναλωτικό κοινό, θα πρέπει να τηρούν τους αυστηρούς κανόνες προστασίας από την διάδοση του κορωνοϊού στην κοινότητα με διασφάλιση αποστάσεων ασφαλείας και λήψη μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, τοποθέτηση αντισηπτικών σε κάθε πάγκο κλπ).

Η μόνη αρμόδια Υπηρεσία για την πραγματοποίηση και την διαχείριση των λαϊκών αγορών στον Πύργο, υπενθυμίζει, ότι οι συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές θα πρέπει να  εναρμονίζονται με το κανονιστικό πλαίσιο που θεσπίζεται από τον φορέα λειτουργίας για την αποφυγή αποκλεισμού τους από τις λαϊκές αγορές.

Ο Ανδρέας Μαρίνος κοντά στους δημότες Τραγανού - Δεκάδες δημότες συνομίλησαν με τον δήμαρχο Πηνειού - Συνεδρίασε η ΕΕ στο παλαιό Δημαρχείο Τραγανού

«Ημέρα του Δημότη» σήμερα στο Δήμο Πηνειού, η νέα μορφή επικοινωνίας που έχει εγκαινιάσει ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος  ο οποίος βρέθηκε από τις 9 το πρωί στο παλιό Δημαρχείο του Τραγανού και εκεί τον επισκέφθηκαν δεκάδες δημότες και εκπρόσωποι φορέων,  με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις, άκουσε τα παράπονά τους και σε πολλές περιπτώσεις δόθηκαν κοινά αποδεκτές λύσεις.

Μετά την επικοινωνία που είχε με τους δημότες, ο δήμαρχος συγκάλεσε το μεσημέρι την Εκτελεστική Επιτροπή η οποία συνεδρίασε σε αίθουσα του παλιού δημαρχείου Τραγανού.

Μετά την συνεδρίαση της ΕΕ ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Ανά δεκαπενθήμερο  επισκέπτομαι τις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων για να συζητάμε θέματα που αφορούν στις δημοτικές ενότητες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων.

Στο Τραγανό σήμερα δέχθηκα με ικανοποίηση πολλούς φίλους, πολλούς συνδημότες μας, οι οποίοι ήρθαν να πουν τα παράπονα στο δήμαρχο και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις και να βρεθούν αρκετές λύσεις για ζητήματα που τους αφορούν.  Επίσης συμβολικά συνεδρίασε και η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Πηνειού εδώ  στο παλιό δημαρχείο του Τραγανού, όπως θα συνεδριάσει  επίσης και στο δημαρχείο του Βαρθολομιού, κάθε φορά που θα δέχομαι ως  δήμαρχος τους συνδημότες.

Η δημοτική αρχή είναι κοντά στον κόσμο, δίπλα στον άνθρωπο που έχει τα ζητήματα, έτσι ώστε ο δήμαρχος να έχει εικόνα σαφή, καθαρή και μαζί με τους συνεργάτες του να δίνει λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες».

 

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηλείας για τα νέα ωρολόγια προγράμματα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα νέα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων για τη νέα σχολική χρονιά. Πρακτικά δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση της ΝΔ και η λεγόμενη «αναβάθμιση του σχολείου» ξεκίνησε με την πρώτη πράξη επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Το Λύκειο χάνει ολοσχερώς τον διαπαιδαγωγητικό του χαρακτήρα καθώς καταργούνται όλα τα μαθήματα της αισθητική αγωγής και των κοινωνικών επιστημών που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της προσωπικότητας, του αισθητικού κριτηρίου και της κοινωνικής συνείδησης και μάλιστα στην πιο κρίσιμη περίοδο των νέων, λίγο πριν βγουν στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Μέλημα τους είναι η στείρα απόκτηση βασικών «δεξιοτήτων» όπως καθορίζονται από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. σε αντίθεση με την ολόπλευρη μόρφωση.

Στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση οραματίζεται ένα αποστεωμένο από κάθε έννοια έρευνας, τέχνης και κοινωνικών αξιών σχολείο, που θα αποτελεί ένα ασφυκτικό εξεταστικό κέντρο, προθάλαμο των πανεπιστημίων. Χωρίς καμία επιστημονική και παιδαγωγική τεκμηρίωση, και όπως πάντα χωρίς κανένα διάλογο, καταργεί μαθήματα καλλιτεχνικών, έρευνας (project) και κοινωνικοοικονομικών επιστημών, συνεχίζοντας την παιδαγωγική οπισθοδρόμηση που επέβαλε ψηφίζοντας το ν.4692/2020 λίγες μέρες πριν

Η κυβέρνηση, πιστή στο στόχο της για ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, ωθεί απροκάλυπτα τους/τις μαθητές/τριες στα φροντιστήρια, αδιαφορώντας πλήρως για το θεμελιωμένο δικαίωμα τους σε ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των ΓΕΛ, με τις καταργήσεις μαθημάτων αφήνει έκθετους/ες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που ουσιαστικά μένουν άνευ αντικειμένου διδασκαλίας στα ΓΕΛ ή και συνολικά στο δημόσιο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί Καλλιτεχνικών ειδικοτήτων (Εικαστικών, Μουσικής, Θεατρολογίας) και  οι Κοινωνιολόγοι (ΠΕ78) εξοστρακίζονται πλήρως από τα ΓΕΛ, ενώ μεγάλες συνέπειες υφίστανται και οι Οικονομολόγοι (ΠΕ80) σε ΓΕΛ και Γυμνάσιο. Ειδικά οι ΠΕ78, από το σχολικό έτος 2021-22 κατά το οποίο θα καταργηθεί και η Κοινωνιολογία της Γ’ Λυκείου, ουσιαστικά εκδιώκονται συνολικά από το δημόσιο σχολείο, καθώς δεν θα μπορούν να καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις σε καμία βαθμίδα εκπαίδευσης ή τύπο σχολείου.

Με τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, ανατρέπονται τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων καθηγητών. Χιλιάδες οργανικές θέσεις χάνονται. Η συμπλήρωση ωραρίου για ορισμένες ειδικότητες θα είναι πρακτικά αδύνατη. Η «εξαφάνιση» γνωστικών αντικειμένων, ειδικά στο Λύκειο θα οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους σε εργασιακή αβεβαιότητα και τελικά εκτός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην καλύτερη περίπτωση από Σεπτέμβρη θα κυριαρχούν οι γενικευμένες δεύτερες και τρίτες αναθέσεις και η μόνιμη κινητικότητα των συναδέλφων για να συμπληρωθεί ωράριο.

Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, συνολικά οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουμε φρένο στην πολιτική που κάνει το σχολείο χειρότερο. Μέσα από τα σωματεία μας, να παλέψουμε για ένα σχολείο που δεν θα είναι αποκρουστικό για τους μαθητές μας, δεν θα αναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στη τσέπη. Να παλέψουμε για ένα σχολείο που θα καλλιεργεί την ολόπλευρη γνώση και θα αναπτύσσει τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του, θα δίνει εφόδια για τη ζωή και θα καλλιεργεί πολύπλευρα την προσωπικότητα κάθε μαθητή, ως την ενηλικίωσή του.

Απαιτούμε:

 • Όχι στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών. Όχι στην απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων.

 • Να μη χαθεί καμία οργανική θέση.

 • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

 • 20 μαθητές ανά τάξη στα τμήματα γενικής παιδείας και 10 μαθητές στα εργαστήρια και τις κατευθύνσεις. Επαναφορά του προηγούμενου διδακτικού ωραρίου. Επαναφορά του ωραρίου των υπεύθυνων των σχολικών εργαστηρίων. Κατάργηση της Γ’ ανάθεσης.

 • Όχι στις συμπτύξεις και το κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ και στα ΓΕΛ.

 • Ριζικές αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, που θα προωθούν την επιστημονική σκέψη, την κριτική ικανότητα και τη δημιουργικότητα των μαθητών και όχι τη μονομέρεια, την αποσπασματικότητα και την στείρα αποστήθιση!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας αποφάσισε:

Συμμετοχή στην πανελλαδική ημέρα αποχής από την διόρθωση γραπτών των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων όλων των ειδικοτήτων που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ την Τρίτη 23/06/2020.

Να ενημερώσει τους συναδέλφους που συμμετέχουν στη διόρθωση γραπτών την Τρίτη 23/6/2020 το πρωί και το μεσημέρι 12:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Βαθμολογικό κέντρο (1ο Γυμνάσιο Πύργου)

Γενική συνέλευση την Τετάρτη 24/06/2020(ο χώρος και η ώρα θα ανακοινωθούν άμεσα, μέχρι το απόγευμα) και κλιμάκωση του αγώνα.

ΠΥΡΓΟΣ 22/06/2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ - Αναγκαία η ενίσχυση της παραγωγής καρπουζιού που παραμένει στα αζήτητα!

 • Μεγάλη οικονομική καταστροφή των Ηλείων παραγωγών

 

Τη δρομολόγηση της διαδικασίας για την ενίσχυση της παραγωγής του καρπουζιού που έχει πληγεί ιδιαίτερα και αυτό από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ζητά μέσω της χορήγησης ενισχύσεων ήσσονος σημασίας deminimis ή κατά τα πρότυπα αυτής ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, επισημαίνει ότι και η ζημιά του καρπουζιού θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, όπως τουλάχιστον υπάρχει η δέσμευση ότι θα γίνει και με το θέμα της φράουλας που επίσης είχε πληγεί σημαντικά κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Νικολακόπουλος μετά και τη συζήτηση-ενημέρωση που είχε με αρκετούς Ηλείους αγρότες, ιδιαίτερα στην περιοχή του Κάμπου, τονίζει μεταξύ άλλων ότι το τελευταίο διάστημα τα καρπούζια του νομού παραμένουν αδιάθετα και καταστρέφονται στα χωράφια, καθώς δεν υπάρχει ζήτηση από τις αγορές του εξωτερικού, στις οποίες ως γνωστόν το συγκεκριμένο προϊόν διακρίνεται και κατέχει υψηλή θέση.

Υπέρογκα έξοδα χωρίς όμως παραγγελίες

Προσθέτει ακόμα ο βουλευτής της ΝΔ ότι η κρίση που επέφερε ο κορωνοϊός και στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνονται παραγγελίες από χώρες που παραδοσιακά συγκαταλέγουν το ελληνικό καρπούζι, και δη το καρπούζι της Ηλείας, στις βασικές τους εισαγωγές, όπως η Ιταλία και η Γερμανία.

Οι παραγωγοί είχαν προχωρήσει στην φύτευση του καρπουζιού πριν εκδηλωθεί η πανδημία του κορωνοϊού, κατά συνέπεια έχουν προβεί σε υπέρογκα έξοδα τα οποία αδυνατούν να καλύψουν από την στιγμή που το προϊόν παραμένει στα αζήτητα.

Είναι ενδεικτικό ότι το κόστος της καλλιέργειας ανά στρέμμα κυμαίνεται περί τα 800 ευρώ, κατά συνέπεια πολλοί παραγωγοί οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή, αφού δεν υπάρχει προοπτική συγκομιδής και τα προϊόντα σαπίζουν μέσα στα χωρά

Μήνυμα του Βοηθού Περιφερειάρχη, Δημήτριου Νικολακόπουλου για την «Ολυμπιακή Ημέρα»

Με αφορμή τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, ο Βοηθός Περιφερειάρχη, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού και Ολυμπισμού, Δημήτριος Νικολακόπουλος, αναφέρει τα εξής:

«Η Ολυμπιακή ημέρα τιμάται σε όλο τον κόσμο, σε ανάμνηση της ίδρυσης της διεθνούς ολυμπιακής επιτροπής που έγινε στο Παρίσι το 1894 από τον Πιερ Ντε Κουμπερτέν και της ανάθεσης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 1896.

Οι ρίζες του Ολυμπιακού πνεύματος βρίσκονται στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Στην Αρχαία Ελλάδα ο αθλητισμός αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης παιδείας του ανθρώπου, η οποία απέβλεπε στην αρμονική διάπλαση των πνευματικών ψυχικών και σωματικών αρετών.

Το αθάνατο αυτό πνεύμα, οι αξίες του ολυμπιακού ιδεώδους, η ιδεολογία και η φιλοσοφία των Ολυμπιακών αγώνων επέζησαν και μεταλαμπαδεύτηκαν μέσω της σύγχρονης Ελλάδας και του Πιερ Ντε Κουμπερτέν σε όλο τον κόσμο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που ακολούθησαν μέχρι σήμερα προώθησαν και προβάλλουν το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, του συναγωνισμού, της φιλίας, του αλληλοσεβασμού και της ειρήνης.

Μέσω της Ολυμπιακής ημέρας το Ολυμπιακό κίνημα θέλει να αναδείξει την έννοια και την αξία της μαζικής συμμετοχής στον αθλητισμό, προκειμένου η άθληση να γίνει τρόπος ζωής για τον καθέναν.

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της αφής της ολυμπιακής φλόγας για τον για τους ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο είχε προγραμματίσει πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις σε συνεργασία με τους δήμους και τους κοινωνικούς και αθλητικούς φορείς του τόπου. Δυστυχώς όμως, η πανδημία του Κορωναιού δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση αυτών των πρωτοποριακών εκδηλώσεων. Στους στόχους, βέβαια στις προτεραιότητες και στις αμετακίνητες θέσεις του περιφερειάρχη Νεκταρίου Φαρμάκη και όλης της Περιφέρειας, παραμένουν η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση του γνήσιου αθλητικού πνεύματος της ιδέας του ολυμπισμού και της Αρχαίας Ολυμπίας, ως κοιτίδας αυτού του πνεύματος, για αυτό άλλωστε έχει χαρακτηριστεί η Περιφέρειά μας ως “Η γη της Φλόγας”.

Μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στα πανανθρώπινα ιδανικά που εκπέμπει ο ολυμπισμός του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών».

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.