357 New Articles

Μεταφορά Αμαξοστασίου Οχημάτων Καθαριότητας, από το Μανωλοπούλειο, σε νέο χώρο

 Ο Δήμος Πύργου υλοποιώντας την προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Πύργου, για τη μεταφορά του αμαξοστασίου Οχημάτων του Δήμου, που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Μανωλοπούλειου Νοσοκομείου, ανακοινώνει πως αμέσως μετά την 15η Αυγούστου, θα αρχίσει η μεταφορά  του αμαξοστασίου σε νέο ιδιόκτητο χώρο του Δήμου.    

  Θα ακολουθήσει καθαρισμός και αποκατάσταση του συγκεκριμένου χώρου και  έτσι  θα ικανοποιηθεί το χρόνιο αίτημα των περίοικων, για αναβάθμιση της περιοχής του παλιού Νοσοκομείου.    

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων για τον Covid-19

Για την πορεία των ελέγχων σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, από την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ηλείας, ενώ ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων, στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων.

   Η ενημέρωση, ακολούθησε της τηλεδιάσκεψης της Συντονιστικής Ομάδας Διαχείρισης των επιπτώσεων του COVID-19 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην οποία συμμετείχε ο κ. Γιαννόπουλος, για την αποτίμηση της κατάστασης και τον συντονισμό των επόμενων δράσεων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

   Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος ενημερώθηκε από την Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ηλείας Πηνελόπη Σουδενιώτη, για τους μέχρι τώρα ελέγχους της Διεύθυνσης, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, και για τα αποτελέσματα αυτών. Παράλληλα, ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων για την πιστή εφαρμογή των νέων μέτρων  που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, και ειδικότερα της επέκτασης του μέτρου χρήσης μάσκας και σε άλλους χώρους (ΔΕΚΟ, Τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, Καταστήματα τροφίμων, Καταστήματα λιανικής, Κομμωτήρια, Κέντρα αισθητικής κ.α). Υπενθυμίζεται δε ότι παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους στην εστίαση.

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, τόνισε την ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών και εμπέδωσης του αισθήματος ευθύνης από όλους, καθώς ο ιός, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, παραμένει ενεργός και με υψηλή μεταδοτικότητα ακόμα και εν μέσω θέρους. Ο δικαιολογημένος δε εφησυχασμός, μετά από την πολύμηνη προσπάθεια και τους περιορισμούς, συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Γιαννόπουλος, απευθυνόμενος στους πολίτες, τους κάλεσε να τηρούν, με συνέπεια και ευλάβεια, όλα τα μέτρα προστασίας που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων – ακόμα κι αν διαφωνούν. Γιατί η τήρηση αυτών των μέτρων, ειδικά αυτή την περίοδο, λόγω έλευσης των ετεροδημοτών, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στο να παραμείνει ο Νομός Ηλείας χωρίς κρούσματα.

 

 

 

 

 

 

 

Ηλεία - Σύλληψη δύο ατόμων για αντίσταση, απείθεια, απλή σωματική βλάβη εξύβριση και μέθη (κατά περίπτωση)

Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς της
ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, διότι στην
διασταύρωση Σαβαλίων, οι δράστες επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, δεν
συμμορφώθηκαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών για έλεγχο, ενεργώντας
ελιγμό και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγουν.
 
Η σύλληψη των δραστών, πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταδίωξη, ενώ
επιπλέον αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς απωθώντας τους με τα άκρα τους,
με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους αστυνομικούς, ο οποίος
μετέβη
στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Σε έλεγχο αλκοολομέτρησης που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον οδηγό του
οχήματος, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.
 

Πρόστιμα για σπατάλη νερού στην Αρχαία Ολυμπία

Προειδοποίηση για επιβολή προστίμων προς τους σπάταλους καταναλωτές απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Δ.Ε.Υ.Α. Αρχαίας Ολυμπίας, μετά τη διαπίστωση κατασπατάλησης νερού από τις αρχές του καλοκαιριού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα αποθέματα νερού στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας δεν είναι ανεξάντλητα: «Ιδιαίτερα το καλοκαίρι όπου ο πληθυσμός αυξάνεται λόγω ετεροδημοτών, ο κίνδυνος να μείνουμε χωρίς νερό, εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης του, είναι υπαρκτός, δεδομένης και της παρατεταμένης ανομβρίας αλλά και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Παρά τη δυσμενή αυτή συγκυρία, έχει διαπιστωθεί κατασπατάληση του νερού ύδρευσης σε άλλες χρήσεις, ακόμα και στο πότισμα ολόκληρων χωραφιών! Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και υπονομεύει την επάρκεια ύδατος στον Δήμο μας, ενώ επισύρει πρόστιμα για τους παραβάτες. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε τους δημότες μας να αποφεύγουν την αλόγιστη χρήση νερού που παρέχεται από τη ΔΕΥΑ για ύδρευση και να φροντίζουν για τη σωστή διαχείριση και την εξοικονόμηση του νερού», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Σε περίπτωση που, παρά τις προειδοποιήσεις, δεν υπάρξει συμμόρφωση, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τον κανονισμό, επιβάλλοντας τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους παραβάτες».

ΦΩΤΟ: deyaao-spatali

Αμαλιάδα - Σύλληψη για παράβαση διατάραξη ησυχίας

Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, σε παραλία της Αμαλιάδας, από τους
αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας,
διότι διαπιστώθηκε να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος
και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε θέσει σε
λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα, συνδεδεμένο με ενισχυτή και ηχεία,
αναπαράγοντας μουσική, παραβιάζοντας το ωράριο λειτουργίας.

ΠΥΡΓΟΣ - ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ – ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ, ως αρμόδιος φορέας διαχείρισης λαϊκών αγορών Δήμου Πύργου, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους εμπόρους των λαϊκών αγορών, πως η λαϊκή αγορά της Τετάρτης 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για αγροτοδιατροφικά και βιομηχανικά προϊόντα στον καθιερωμένο χώρο τέλεσης των λαϊκών, στην περιοχή της Δεξαμενής Πύργου.

Οι επαγγελματίες πωλητές και το καταναλωτικό κοινό, θα πρέπει να τηρούν τους αυστηρούς κανόνες προστασίας από την διάδοση του κορωνοϊού στην κοινότητα με διασφάλιση αποστάσεων ασφαλείας και λήψη μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, τοποθέτηση αντισηπτικών σε κάθε πάγκο κλπ).

Η μόνη αρμόδια Υπηρεσία για την πραγματοποίηση και την διαχείριση των λαϊκών αγορών στον Πύργο, υπενθυμίζει, ότι οι συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές θα πρέπει να  εναρμονίζονται με το κανονιστικό πλαίσιο που θεσπίζεται από τον φορέα λειτουργίας για την αποφυγή αποκλεισμού τους από τις λαϊκές αγορές. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ                                                                                                                       Πύργος 01/08/2020

 

http://syllogos-dn-pyrgou.blogspot.com/                                                                   Αρ.Πρωτ.: 66

         ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Λετρίνων 12

                27131   ΠΥΡΓΟΣ                                                            

      Τηλ. – fax: 2621025332

                Κιν:6971756997                                                            

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

ΠΡΟΣ

·         Μέλη Συλλόγου

·         Δ.Ο.Ε.

·         Μ.Μ.Ε.

 

 

Θέμα: Υπηρεσιακές μεταβολές

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων συνεχίζοντας το σερί των μονομερών ενεργειών και των δυσάρεστων εκπλήξεων, προβαίνει με νέα εγκύκλιο (102027/ΓΔ5/30-07-2020) στην απαίτηση των άμεσων υπηρεσιακών μεταβολών, με πρόσχημα την ορθή λειτουργία των σχολείων από Σεπτέμβρη.

Για ακόμα μια φορά ο προγραμματισμός των συναδέλφων εκπαιδευτικών αποτελεί μηδενικό στοιχείο στον «ορθό» προγραμματισμό των ενεργειών του Υπουργείου, αντιμετωπίζοντάς μας ως καλοδουλεμένο γρανάζι μιας μηχανής που μπορεί να κάνει τα πάντα ανά πάσα στιγμή.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, καθώς είναι αδύνατο να προβούν τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε όποια υπηρεσιακή μεταβολή έως την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, αφού βρίσκεται εν εξελίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εσωτερικές αποσπάσεις στις περισσότερες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με καταληκτική προθεσμία υποβολής μεταγενέστερη της 14ης Αυγούστου.

Καλούμε επίσης τη ΔΟΕ να πάρει θέση στο θέμα που έχει προκύψει και να επιμείνει στο αίτημά της (809/31-7-2020) για άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, παρά την εμμονή της τελευταίας για τη μη πραγματοποίησή της.

 

 

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Αντωνία Μπρη

Αθανάσιος Κατσίμπελης

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.