319 New Articles

ΝΔ: Σοκ και δέος σε Ηλεία και Παιδεία

Του Μάκη Μπαλαούρα*

Η πολιτική της ΝΔ στη Παιδεία έφερε: Κλείσιμο σχολών, περικοπές δαπανών, περιορισμένη στελέχωση σχολείων-γυμνασίων από δασκάλους-καθηγητές και μείωση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, για να στραφούν στην ιδιωτική Εκπαίδευση.

Για την Ηλεία, το πλήγμα από τη ΝΔ είναι διπλό. Πάγωμα των εργασιών για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, αποκοπή  της πρωτεύουσας της από μια πανεπιστημιακή σχολή κύρους, με φοιτητές εγκατεστημένους μόνιμα και με απαιτούμενες υποδομές και με μεγάλη προοπτική δημιουργίας συνοδευτικών σχολών, κυρίως, προς Αρχαία Ολυμπία.

Θυμίζουμε, ότι μετά από την κατάργηση δύο τμημάτων επί Σχεδίου Αθηνά με την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε πάλι δύο τμήματα όπου ανασυστάθηκε το τμήμα της Μουσειολογίας (διαχρονικό αίτημα των αποφοίτων) αλλά και το τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Τμήματα και τα δύο εναρμονισμένα με το πολιτιστικό απόθεμα της Ηλειακής γης. Για να είμαστε ξεκάθαροι για το ΤΕΦΑΑ υπήρχαν και πιστώσεις με 8 μέλη διδακτικού προσωπικού. Ήρθε η ΝΔ και με την τιμωρητική στάση για την Ηλεία, που έχει αποδείξει ήδη από το 2013 με το Σχέδιο Αθηνά, κατήργησε το ΤΕΦΑΑ, όπου η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών είχε αποφασίσει να ξεκινήσει την λειτουργία του από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21. Τμήμα που θα μπορούσε να παίξει, με κατάλληλο σχεδιασμό, σημαντικό ρόλο στο Ολυμπιακό ιδεώδες. 

Δεν φτάνουν όλα αυτά ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ κ. Κρητικός, σε πρότασή του προς το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε, ότι ξεκινά μία σειρά ενεργειών με σκοπό την Ίδρυση τμήματος ΤΕΦΑΑ στην Σπάρτη! Αυτά μόνο στη ΝΔ συμβαίνουν. Κατάργησαν τεχνηέντως το ΤΕΦΑΑ της Ηλείας για να το μεταφέρουν στην Σπάρτη και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Πέρσι κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούσε τμήματα και ένα χρόνο μετά η ΝΔ τα ισοπέδωσε!

Στο σημείο αυτό εγείρονται και ερωτήματα από τη στάση των Βουλευτών της Ηλείας της ΝΔ που ουδέποτε καταδίκασαν ουσιαστικά την αναστολή λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ και τώρα κωφεύουν στις ενέργειες του ιδεολογικά συμπορευόμενου συναδέλφου τους.

Να με περάσει: Συντονισμένες αντιδράσεις

Η μεταφορά των τμημάτων της Ηλείας δεν θα περάσει για επ’ ουδενί λόγω, για να το ξεκαθαρίσουμε. Καλώ:

 • την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών με ψήφισμά της να καταδικάσει τις ενέργειες του Βουλευτή της ΝΔ.
 • τον Δήμαρχο Πύργου ΤάκηΑντωνακόπουλο να πραγματοποιήσει δημοτικό συμβούλιο και να καταδικάσει τις ενέργειες της ΝΔ προς την πόλη, κάτι που το έκανε ήδη σε δημόσιες τοποθετήσεις του και να κλιμακώσουμε τον αγώνα έναντι της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που σαρώνει την Ηλεία.
 • Σύσσωμα τα σωματεία και επαγγελματικές ενώσεις της Ηλείας να λάβουν ανάλογα ψηφίσματα.η ΝΔ δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.

Δυστυχώς είναι λες και στην Ηλεία έχει πέσει ένα μαύρο πέπλο για όλα τα μεγάλα θέματα! Κάποια στιγμή εύχομαι το τοπίο να ξεκαθαρίσει...

*Μέλος της Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ Γ. ΛΥΜΠΕΡΗΣ - Αρχές Ιουνίου εγκαινιάζεται η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Επίσκεψη την Παρασκευή στη νέα πτέρυγα που Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη

Εντός του Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επισκευής των ζημιών που υπέστη η νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας, απόρροια της εγκατάλειψης που υπέστη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.  Τα χρήματα που απαιτήθηκαν, που ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες ευρώ, δόθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία προχώρησε στη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας με τον Δήμο Ήλιδας, προκειμένου ο τελευταίος να είναι σε θέση να υλοποιήσει το έργο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας Περιφέρειας και Δήμου, το πρωί της Παρασκευής, θα επισκεφθεί τη νέα πτέρυγα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος θα δει από κοντά τις εργασίες επισκευής και θα ξεναγηθεί από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, στους νέους χώρους του  Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Λυμπέρης πραγματοποίησε επιθεώρηση στα έργα αποκατάστασης των ζημιών, ενώ στις δηλώσεις του ανακοίνωσε πως τα επίσημα εγκαίνια και η έναρξη λειτουργίας θα πραγματοποιηθούν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ήλιδας : «Να ξεκινήσω λέγοντας πως τα χρήματα -200 χιλιάδες ευρώ - που απαιτήθηκαν για την επισκευή του τμήματος επειγόντων περιστατικών της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας, δόθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Είμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε την πορεία υλοποίησης των εργασιών λίγο πριν την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Νοσοκομείο μας.  Αυτό που πρέπει να τονίσω είναι πως ο κόσμος του δήμου Ήλιδας θα πρέπει να είναι βέβαιος πως εργαζόμαστε και κάνουμε πράξη ό,τι εξαγγείλαμε πριν τις εκλογές του 2019. Ήδη η νέα πτέρυγα είναι γεγονός». Οι εργασίες, συμπλήρωσε ο κ. Λυμπέρης : «ολοκληρώνονται μέσα στον Μάη και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου η νέα πτέρυγα με το τμήμα επειγόντων περιστατικών  θα εγκαινιαστεί επίσημα και θα ξεκινήσει να λειτουργεί.  Είναι κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει από το 2015 και δεν έχει κανείς ξεχάσει τι μας είχαν προσάψει στον παρελθόν οι τότε Κυβερνητικοί βουλευτές. Δυστυχώς επί πέντε χρόνια, όχι μόνο δεν μπήκε μια βίδα, αλλά έγιναν καταστροφές, οι οποίες θα πρέπει να πω, ότι έχουν καταγραφεί. Επιτέλους, όλα αυτά αποκαθίστανται και μένουν στο παρελθόν, αφού αυτό που προέχει είναι να παραδοθεί η νέα πτέρυγα και να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο λειτουργικό νοσηλευτικό ίδρυμα που θα παρέχει, υψηλές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες, όχι μόνο του δήμου Ήλιδας αλλά ολόκληρης της Ηλείας».

Δωρεές στις Κονωνικές Δομές του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας που οι δημότες μας έχουν συνειδητοποιήσει πλέον, συμμετέχουν και προσφέρουν, στο μέτρο του δυνατού, για να ενισχύσουν τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας, προκειμένου αυτός να είναι πιο αποτελεσματικός και ουσιαστικός στη στήριξη των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

          Η πιο πρόσφατη προσφορά προέρχεται από τον παραγωγό – δημότη μας της Κοινότητας των Ραχών κ. Μάγκρα Νικόλαο που διέθεσε μεγάλη ποσότητα κηπευτικών – συγκεκριμένα 400 μαρούλια – στο Κοινωνικό μας Παντοπωλείο.

          Τον ευχαριστούμε θερμά για τη συγκινητική αυτή πρωτοβουλία του και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα μιμηθούν και άλλοι την πράξη του.

Παράδοση υγειονομικού εξοπλισμού στο Γ.Ν.Ν Πύργου από τον Δήμο του Πύργου - Τάκης Αντωνακόπουλος - Δηλώσεις 06/05/2020

Δηλώσεις Τάκη Αντωνακόπουλου κατά την Παράδοση υγειονομικού εξοπλισμού στο Γ.Ν.Ν Πύργου από τον Δήμο του Πύργου 

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου στον χώρο διανομής τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ

Τον χώρο διανομής τροφίμων για τους δικαιούχους του Δήμου Πύργου, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με φορείς, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

   Τελευταία ημέρα διανομής σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 για τον Πύργο, ο κ. Γιαννόπουλος ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Πύργου Ανδρέα Βγενόπουλο και την Υπεύθυνη υλοποίησης του Προγράμματος για την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε Ηλείας Αλεξάνδρα Στασινούλια, για τον τρόπο υλοποίησης της δράσης, με την τήρηση αυστηρών μέτρων πρόληψης και προστασίας, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους δικαιούχους του προγράμματος. Ακολούθησε «βήμα – βήμα» τη διαδικασία, από την ταυτοποίηση των στοιχείων των ωφελούμενων μέχρι την παράδοση των προϊόντων από τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι ενδεδυμένοι με τις ειδικές στολές. Τέλος, είδε όλους τους χώρους προσωρινής φύλαξης των τροφίμων, μεταξύ των οποίων και τα φορτηγά  ψυγεία, στα οποία διατηρούνται τα ευπαθή προϊόντα μέχρι τη διανομή τους.

   «Είχα την ευκαιρία να δω και να διαπιστώσω από κοντά τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ. Υπάρχει οργάνωση και απόλυτη ασφάλεια, και για τους εξυπηρετούμενους και για όλους τους εργαζόμενους που εμπλέκονται στην διαδικασία αυτή, η οποία είναι προσαρμοσμένη στις νέες υγειονομικές συνθήκες και οδηγίες, βάσει των οποίων καλούμαστε όλοι να λειτουργούμε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου», σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος, μη παραλείποντας να συγχαρεί και να ευχαριστήσει όλους τους εμπλεκόμενους – φορείς, στελέχη υπηρεσιών και εργαζόμενους – για τον υποδειγματικό τρόπο συνεργασίας και λειτουργίας, εξυπηρετώντας καθημερινά εκατοντάδες πολίτες.

   Τις επόμενες ημέρες, η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ηλείας θα συνεχίσει τη διανομή με τη συνεργασία των δήμων, στους δικαιούχους των Δήμου Πηνειού (7 & 8 Μαΐου), Ανδραβίδας-Κυλλήνης (11 & 12 Μαΐου), Αρχαίας Ολυμπία (13 Μαΐου), Ζαχάρως (14 Μαΐου), Ανδρίτσαινας – Κρεστένων (15 Μαΐου) και Ήλιδας (18 & 19 Μαΐου).

  

 

  

 

 

 

Υλικό Πρώτων βοηθειών στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηλείας - Παραδόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Λ. Δημητρογιάννη

Φαρμακευτικό υλικό Πρώτων Βοηθειών παρέδωσαν στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία και η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

   Οι κ.κ Γιαννόπουλος και Δημητρογιάννης, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Π.Υ Πύργου σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, και παρέδωσαν στον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηλείας Βασίλη Σολδάτο και στον Διοικητή της Π.Υ Πύργου Γιώργο Κωνσταντακόπουλο, 35 κουτιά με φαρμακευτικό υλικό Πρώτων Βοηθειών τα οποία θα διανεμηθούν σε όλες της Π.Υ της Ηλείας, προκειμένου να τοποθετηθούν στα περιπολικά οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

   Στις δηλώσεις του, ο κ. Σολδάτος, ευχαρίστησε τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Γιαννόπουλο και κ. Δημητρογιάννη για την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι το υλικό που παραδόθηκε ήταν «απαραίτητο και χρήσιμο»

   «Παραδώσαμε υλικό πρώτων βοηθειών, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος, με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη. Η πρωτοβουλία αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της νέας Περιφερειακής διακυβέρνησης, την οποία όλοι πρέπει να επιδιώκουμε, και να ενισχύουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί με κοινωνικό πρόσημο», δήλωσε ο κ. Δημητρογιάννης, ο οποίος έλαβε και τα συγχαρητήρια του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία, με αποδέκτες το αξιόμαχο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, τονίζοντας και ο ίδιος ότι η δράση αυτής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελεί ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς και του υψηλού αισθήματος καθήκοντος που διακατέχει τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε επίπεδο νομού και στη χώρα γενικά. «Δεν χρειάζεται να μας ευχαριστεί το Πυροσβεστικό Σώμα. Εμείς, κι εγώ προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Σολδάτο, όπως και όλους τους αξιωματικούς και τους μάχιμους πυροσβέστες για την αγαστή συνεργασία που έχουμε – και η οποία θα συνεχιστεί – αλλά και για το γεγονός ότι πασχίζουν καθημερινά, δίνοντας μάχη, άνιση πολλές φορές, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

   Η σημερινή προσφορά (σ.σ αντίστοιχη έχει γίνει και στην Π.Υ Αιτωλοακαρνανίας) έρχεται σε συνέχεια της ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος με οχήματα, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2020», αλλά και της προμήθειας με μάσκες, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, η οποία και θα συνεχιστεί.

 

 

Δ/ση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής: Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων

              

             

                          

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

                       Πύργος   6-5-20

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

  ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

                      

                       Αριθ. Πρωτ.:103437/9214

ΤΜΗΜΑ: ΦΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ                  

 

Ταχ. Δ/νση        

:

Διοικητήριο

 

 

  ΠΡΟΣ:     Μ.Μ.Ε ΗΛΕΙΑΣ

               

 

Ταχ. Κώδικας  

:

 

27131

 

Tηλέφωνο

:

2621360133

 

Φαξ

:

2621360156

 

Email

:

 

 

Πληροφορίες

:

Γιάνναρου Νίκη-Τροχαλιά Γ.

 

 

 

 

 

 

           

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

            Από τη Δ/ση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι όσοι αμπελοκαλλιεργητές ενδιαφέρονται να ενταχθούν  στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις  μέχρι 25-5-2020.

            Τα δικαιολογητικά τα οποία θα συνοδεύουν την αίτηση είναι:

 1. Δήλωση αμπελοκαλλιέργειας επικαιροποιημένη
 2. Δηλώσεις συγκομιδής των δύο τελευταίων ετών για όλα τα υφιστάμενα αμπελοτεμάχια από τις οποίες να προκύπτει εμπορία σε οινοποιεία.
 3. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης  τρέχουσας χρονιάς μαζί με το απόσπασμα του ορθοφωτοχάρτη. Υποχρέωση που πρέπει να τηρείται για τα δέκα επόμενα χρόνια.
 4.    Φωτοτυπία των δυο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
 5. Συμβόλαιο ή Βεβαίωση δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης    

   (συνοδευόμενη από Υπεύθυνη δήλωση ότι τα στοιχεία είναι ακριβή και αληθή)    

   ή ενοικιαστήρια  θεωρημένα για το γνήσιο των υπογραφών, και σε περίπτωση  

    έγκρισης ένταξης στο πρόγραμμα 10/ετές ενοικιαστήριο όπου απαιτείται .

 1. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Εφορίας τελευταίου έτους ή άλλου φορολογικού εγγράφου, όπου αναγράφεται το  ΑΦΜ του παραγωγού.
 2. Φωτοτυπία βιβλιαρίου τράπεζας, με το αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού.
 3. Σε περίπτωση που έχουμε αλλαγή θέσης κατά την φύτευση ή άδεια αναφύτευσης είναι υποχρεωτική η προσκόμιση των συντεταγμένων των αιτούμενων αγροτεμαχίων.

Η ελάχιστη έκταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα καθορίζεται σε 0,5 στρ και η διατήρηση της νέας φυτείας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα ετών ανεξαρτήτως κατόχου.

 Η  αίτηση του  παραγωγού θα αποστέλλεται στα παρακάτω  e-mail

         Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    ή

         Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

   ή θα αποστέλλονται ταχυδρομικώς στην υπηρεσία μας, συνοδευόμενη με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

  Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα θα απευθύνεστε   στα τηλέφωνα: 2621360133 και 2621360127.                                           

                                                Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας

                                                                      και Κτηνιατρικής

                                                            ΣΤ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.