208 New Articles

Επίσκεψη Μιχάλη Κατρίνη μαζί με τους γονείς των μαθητών του Καράτουλα στην ΚΤΥΠ.

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ κ. Αθανάσιο Γιάνναρη για το θέμα του σχολικού κτηρίου Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα  είχε ο Μιχάλης Κατρίνης μαζί με τους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων Θ. Μαγούλη, Γ. Μαρκόπουλο και Β. Γιαννόπουλο.

Ο βουλευτής, που έχει επιδείξει εξ αρχής ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατασκευή του κτηριακού συγκροτήματος και έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες τα τελευταία χρόνια, ζήτησε αυτή τη συνάντηση προκειμένου να ακουστεί και η φωνή των γονέων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Κατά τη συνάντηση οι γονείς είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την αγωνία τους για τη μη ολοκλήρωση του έργου ως τώρα, ενώ αναφέρθηκαν στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα παιδιά τους, κατά τη φοίτησή τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος τους διαβεβαίωσε ότι έχει έρθει σε συνεννόηση με τον εργολάβο, έτσι ώστε με τη νέα σχολική χρονιά το κτήριο να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Μετά από τη συνάντηση ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε την εξής δήλωση:

«Μαζί με τους γονείς των μαθητών των σχολείων του Καράτουλα επισκεφθήκαμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ προκειμένου να εκφράσουμε την αγωνία μας για τη μη ολοκλήρωση του σχολείου. Οι μαθητές στο Καράτουλα αξίζουν ένα καλύτερο σχολείο από αυτό στο οποίο φοιτούν και η πολιτεία τους το οφείλει. Δυστυχώς η προηγούμενη διοίκηση της ΚΤΥΠ δεν τήρησε το λόγο της και το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμα. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος έδειξε ενδιαφέρον και αποφασιστικότητα για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωσή του. Τον ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση, τη διάθεση και την πρόθεσή του να παραδοθεί επιτέλους το καινούργιο κτήριο στην τοπική κοινωνία. Συμφωνήσαμε σε μια τακτική επικοινωνία, ώστε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου»

 

Α.Ο. ΑΡΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Επιτυχημένη εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής του Αρίωνα Αμαλιάδας Σπύρος Δούμας στην ημερίδα προαγωνιστικών που πραγματοποίηθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 στο κολυμβητήριο «Αντ. Πεπανός». Συμμετείχαν αθλητές από όλη την Πελοπόννησο και τις Ιόνιες Νήσους.
Μετά την πολύ καλή του εμφάνιση στο Κύπελλο Χριστουγέννων που πέτυχε ατομικό ρεκόρ στα 50μ. πεταλούδας και 50μ. προσθίου, αγωνίστηκε σε δυο νέα δύσκολα αγωνίσματα στα 100μ. πρόσθιο και 200μ. μικτής ατομικής. Κατέκτησε την 3η και 5η θέση αντίστοιχα, πρωταγωνιστώντας και με επιδόσεις που αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον.

Άρθρο του Διονύση Καλαματιανού για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ηλεία - Η Δημοκρατική και Προοδευτική Ηλεία στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ

Η μαζικότητα και η δυναμική της συμμετοχής του κόσμου στην περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Ηλεία, με αποκορύφωμα την ανεπανάληπτη συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών στον Πύργο, αποτελούν εχέγγυα που σηματοδοτούν την αντιστροφή του κλίματος στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Όλοι πλέον διαπίστωσαν ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, όχι μόνο δεν ήταν το τέλος, αλλά η αρχή μιας νέας εποχής για την αριστερή, προοδευτική και δημοκρατική παράταξη. Ο λαός, έχοντας ήδη συνειδητοποιήσει πόσο γρήγορα διαψεύστηκαν οι προσδοκίες του από την αναξιόπιστη και ανακόλουθη στις προεκλογικές της υποσχέσεις Νέα Δημοκρατία, δείχνει και πάλι την εμπιστοσύνη του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε στο νομό μας τόσο ενθουσιώδης υποδοχή αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα λίγους μόλις μήνες μετά τις εκλογές και αρκετό χρόνο μακριά από τις επόμενες. Αυτός ο ενθουσιασμός, αυτή η μαζικότητα, αυτή η συμπαράταξη και συμπόρευση των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών της Ηλείας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ανοίγουν μια νέα σελίδα στην πολιτική ιστορία του τόπου. Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κυρίαρχο πολιτικό εκφραστή των αριστερών, δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών της χώρας. Και είναι βέβαιο, ότι η μέρα που το διευρυμένο κόμμα θα αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας για να υπηρετήσει την κοινωνική πλειοψηφία, δεν θ’ αργήσει πολύ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με τον εύστοχο και χειμαρρώδη πολιτικό του λόγο, με την ατράνταχτη επιχειρηματολογία, με την τεκμηρίωση και την ευστοχία των αναφορών του, κέρδισε την απόλυτη εμπιστοσύνη των ακροατών του. Καυτηρίασε την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ματαιώσει τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου και να καταργήσει το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Πύργο, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επεσήμανε τους επικίνδυνους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά μας θέματα, όπως τη διεθνή απομόνωση στο θέμα της Λιβύης και την αποστολή όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε, ακόμη, την κυβέρνηση και για μια σειρά από αστοχίες που προκαλούν οργή και προβληματισμό στους πολίτες, όπως ο αποκλεισμός εκατομμυρίων πολιτών από το κοινωνικό μέρισμα, η υπαναχώρηση της Ν.Δ. στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, οι παλινωδίες στο προσφυγικό πρόβλημα που διογκώνεται επικίνδυνα αντί να επιλύεται, η υπονόμευση και κατάργηση  εργασιακών δικαιωμάτων, η κοροϊδία των συνταξιούχων, η αναδίπλωση σχετικά με τις υποσχέσεις για επενδύσεις, αλλά και η διάψευση των προσδοκιών για την ελάφρυνση των μεσαίων εισοδημάτων, τη λεγόμενη μεσαία τάξη, που μέχρι τώρα είδε μόνο χαμένα έσοδα και πρόσθετα βάρη.

Οι πολίτες της Ηλείας βρέθηκαν μπροστά σ’ έναν αδιαφιλονίκητα χαρισματικό άνθρωπο, κυρίαρχο στο πολιτικό παιχνίδι, με τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που του δίνει η εμπιστοσύνη και η στήριξη του πιο προοδευτικού τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας. Η Ηλεία των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων, έδειξε το δρόμο στη νέα πορεία συγκρότησης της μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας, του μεγάλου κοινωνικού μετώπου κατά της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης. Συμπαρατάσσεται με την προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Είναι θέμα χρόνου η πλειοψηφία του λαού να ξεπεράσει την επικοινωνιακή προπαγάνδα των φιλικών στην κυβέρνηση της Ν.Δ. μέσων ενημέρωσης και να εμπιστευθεί ξανά την παράταξή μας. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ξαναγίνει ο πρωθυπουργός της ελπίδας, της ευθύνης, της προοπτικής, της δημιουργίας και της προκοπής.

 

Το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή ανοιχτό για κάθε πολιτιστική εκδήλωση και δράση

 Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Δ.Ε.Π. Α.Ε. Ο.Τ.Α.,  διαψεύδουν  κατηγορηματικά το δημοσίευμα που εμφανίστηκε σήμερα σε τοπικό site του Πύργου. 

     Είναι γεγονός πως καθημερινά δεχόμαστε αρκετές αιτήσεις από συλλόγους, φορείς, ιδιώτες και επιχειρήσεις για την παραχώρηση χρήσης της αίθουσας περιοδικών εκθέσεων και εκδηλώσεων του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή.

   Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες, πως κάθε μια αίτηση εξετάζεται με βάση τη νομιμότητα και φυσικά το όφελος των συνδημοτών μας.  

Καϊάφας: Μπαίνουν οι μπουλντόζες εκτέλεσης του έργου

Του Μάκη Μπαλαούρα

Όπως είχαμε ανακοινώσει στις 14 Γενάρη, μετά την υπογραφή της σύμβασης ΕΤΑΔ-εργολάβου, θα αρχίσει η εκτέλεση του εμβληματικού έργου, όπως είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμβολή των βουλευτών του.

Χθες το πρωί επισκέφτηκαν τα Λουτρά για επιτόπια απεικόνιση και καταγραφή των αναγκαίων βημάτων για την έναρξη του έργου, εκπρόσωποι της ΕΤΑΔ και της αναδόχου τεχνικής εταιρίας ΑΕΤΕΘ.

Εκπρόσωποι της οργάνωσης Ζαχάρως του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν με τα στελέχη της ΑΕΤΕΘ, οι οποίοι τους επιβεβαίωσαν ότι τα σκαπτικά μηχανήματα  θα μπουν σε 7-10 μέρες.

Θυμίζω, ότι θα αρχίσει η α΄ φάση του έργου «Παρεμβάσεις Εκσυγχρονισμού για το Συγκρότημα Καϊάφα», ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Προτρέπω τη δημοτική αρχή της Ζαχάρως να πάρει την πρωτοβουλία ανοιχτής συζήτησης για τη λεπτομερή παρουσίαση και των τριών φάσεων και των χρονοδιαγράμματος του συνόλου του έργου, και για την ενημέρωση των δημοτών, αλλά και της δέσμευσης των κυβερνητικών παραγόντων, μήπως τους δυσκολέψουμε, σε πιθανή προσπάθεια τους να μας την φέρουν, όπως συνέβη με τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος.

Στην Ηλεία την Παρασκευή ο Αλέξης Χαρίτσης

Την περιοχή μας θα επισκεφθεί την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Ο κ. Χαρίτσης θα συναντηθεί με το Συμβούλιο της Κοινότητας Πύργου, στις 6 μμ, στο Επαρχείο.

Στις 8.30 μμ θα μιλήσει στη συνεστίαση που διοργανώνει η οργάνωση μελών Αμαλιάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλούκι.

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Γραφείο Τύπου

Εξηγήσεις για τον δρόμο θα έπρεπε να δώσει ο κ. Τσίπρας

ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΩΝ ΗΛΕΙΩΝ...

 

 

Εξηγήσεις για τον δρόμο θα έπρεπε

να δώσει ο κ. Τσίπρας

 

 

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

 

 

Αντί να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες της Ηλείας για τον κατακερματισμό ενός μεγάλου έργου που επί της ουσίας βρέθηκε «στον αέρα» με το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί ποτέ, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κινδυνολογήσει, να «γυρίσει την πλάτη του» στην πραγματικότητα και να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς του τόνους επάνω στις ελπίδες των κατοίκων του τόπου μας...

 

Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Νικολακόπουλου, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την περιοδεία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία και τα όσα ανέφερε για τον αυτοκινητόδρομο Πύργου - Πατρών τόσο στην ομιλία του, όσο και στην επικοινωνία που είχε με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

 

Να τον ενημερώσουμε λοιπόν πως ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου θα γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό, καθώς έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση και για την επόμενη περίοδο, αν χρειαστεί. Να τον ενημερώσουμε επίσης, ότι, το ελληνικό Δημόσιο δε θα ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω για την υλοποίηση του έργου από το ποσό που έχει ήδη καθοριστεί με τις υπάρχουσες εργολαβίες.

 

ΤΑ ΠΑΝΩΠΡΟΙΚΙΑ

ΚΑΙ Ο «ΗΜΕΤΕΡΟΣ»

 

Του υπενθυμίζουμε  ακόμα, ότι αυτός ήταν Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης που χάρισε 500 εκατομμύρια πανωπροίκια στους εργολάβους. Συνεπώς  όπως του διεμήνυσε και ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός πριν μιλήσει για «λογικές νταβατζήδων».

 

Οφείλει ο κ. Τσίπρας να αναγνωρίσει τις ευθύνες των πρόχειρων, επιπόλαιων χειρισμών της δικής του κυβέρνησης για το πολύπαθο έργο, που πέραν των άλλων έμπλεξε στα αδιέξοδα του  «ημέτερου» εργολάβου ο οποίος απεδείχθηκε και αφερέγγυος για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργολαβιών με τις γνωστές καταστρεπτικές συνέπειες.

 

Τέτοιες προχειρότητες έρχεται τώρα η Ν.Δ. και η κυβέρνηση Μητσοτάκη να διορθώσει, προκειμένου με προσοχή, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα να διασφαλίσει σε έγκαιρο χρόνο την υλοποίηση του έργου, με στόχο να παραδώσει στους πολίτες της Ηλείας, της Δυτ. Ελλάδας και των διερχόμενων από τα Ιόνια Νησιά μας έναν δρόμο σύγχρονο και ασφαλή χωρίς κατασκευαστικές εκκρεμότητες.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.