206 New Articles

Μιχάλης Κατρίνης: Τσίπρας και Καραμανλής «μαλώνουν» για ένα έργο που δεν τους απασχολεί σε έναν τόπο που δεν τους ενδιαφέρει.

Ο κ. Τσίπρας επισκεπτόμενος την Ηλεία, εξέφρασε την ανησυχία του για την τύχη του «Πάτρα-Πύργος», προαναγγέλλοντας μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίησή του. Ο πρώην πρωθυπουργός παρατήρησε, μάλιστα, ότι «εν έτει 2020 ο δρόμος δεν είναι αυτός που έπρεπε να είναι», με τη διαπίστωσή του να γίνεται 6 μήνες μετά την πενταετή σχεδόν διακυβέρνηση της χώρας από τον ίδιο!

Ο κ. Καραμανλής θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει άμεσα στον κ. Τσίπρα λέγοντας και πάλι ότι ο δρόμος θα γίνει το συντομότερο δυνατό, χωρίς ακόμα να έχει ενημερώσει επισήμως τη Βουλή για το ακριβές χρονοδιάγραμμα, το τελικό μοντέλο υλοποίησης, αλλά και το συνολικό κόστος του έργου (συμπεριλαμβανομένων των αποζημιώσεων και του κόστους χρήσης για τους πολίτες).

Και οι δύο αρέσκονται σε ένα «πινγκ-πονγκ» επίρριψης ευθυνών για λόγους εντυπώσεων, σε ένα παιχνίδι που δεν αφορά τον Ηλειακό λαό.

Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καραμανλής «μαλώνουν» για ένα έργο που δεν τους ενδιαφέρει σε έναν τόπο που δεν τους απασχολεί.

 

 

 

 

 

Εορταστική εκδήλωση για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών από την Πανελλήνιο Ένωση Θεολόγων Ηλείας και την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ                             ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ

                        (Π.Ε.Θ)

    ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-δελτιο τυπου

 

Το τοπικό Παράρτημα της  Πανελληνίου Ένώσεως Θεολόγων Ηλείας, με την ευλογία και την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας συνδιοργανώνουν εορταστική εκδήλωση για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών, και έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας (Κεντρική Πλατεία Πύργου έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου), την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 & ώρα 18:00.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοδόξου Δογματικής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων,  κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, με θέμα:

.

Μετά την εισήγηση του θέματος από τον ομιλητή θα ακολουθήσει διάλογος.

Το πρωί της ιδίας ημέρας στα πλαίσια της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, όπου θα τιμηθούν οι Τρεις Ιεράρχες από την Εκπαιδευτική Κοινότητα της πόλεως και του Νομού μας, ο ίδιος ομιλητής, την ώρα του ολιγόλεπτου θείου κηρύγματος,  θα αναπτύξει το θέμα:«Ποιας παιδείας είναι προστάτες οι Τρεις Ιεράρχες;».

Βιογραφικό σημείωμα κ. Γεωργίου Δ. Παναγόπουλου.

Ο Γεώργιος Δ. Παναγόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966.

 Είναι Αν. Καθηγητής Ορθόδοξης Δογματικής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων.

Σπούδασε Νομική, Θεολογία και Βυζαντινολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Μονάχου Γερμανίας και είναι διδάκτωρ Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δίδαξε ως επισκέπτης διδάσκων στο Πανεπιστήμιο  της Αγίας Πετρούπουλης (Ρωσία), ενώ το Εαρινό Εξάμηνο του 2020 θα διδάξει ως εντεταλμένος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 40 Συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει πλήθος μελετημάτων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος τεσσάρων Επιστημονικών Εταιρειών. Πιο πρόσφατα βιβλία του: Ζητήματα Εκκλησιολογίας, Αθήνα 2016· Ορθόδοξο δόγμα και θεολογικός εκσυγχρονισμός 2017· Αλιευτικώς. Όψεις πατερικής δογματικής, Αθήνα 2019.

 

Εκ του Παραρτήματος της ΠΕΘ

 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

    ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ                                          ΧΡΟΝΑΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ- ΜΑΡΙΑ

Μιχάλης Κατρίνης: Ανάγκη ουσιαστικής και συνολικής στήριξης της οικογένειας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.

Στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος αναφέρθηκε ο Μιχάλης Κατρίνης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την παροχή του επιδόματος γέννησης. Ο βουλευτής επισήμανε ότι, παρά τις θετικές διατάξεις που περιέχει το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να διαθέτει συνολική και στοχευμένη δημογραφική πολιτική, με στρατηγική, δράσεις και μέτρα υλοποίησης, αφού δεν αξιοποίησε ούτε την έκθεση 240 σελίδων και τις προτάσεις της διακομματικής επιτροπής της βουλής, που συστήθηκε το 2017 μετά από πρόταση της Φώφης Γεννηματά, για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού εθνικού ζητήματος.

Αντίθετα, το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει τις προτάσεις της διακομματικής επιτροπής, με τη μορφή τροπολογίας στο παρόν νομοσχέδιο.

Η πρώτη διάσταση αυτών των προτάσεων είναι η άμεση οικονομική υποστήριξη των οικογενειών, όχι μόνο με το επίδομα γέννησης, όπως προτείνει η κυβέρνηση, αλλά και με την καταβολή επιδόματος 200 ευρώ μηνιαίως και για τρία χρόνια μετά από τη γέννηση, για το κάθε παιδί, που θα είναι ακατάσχετο και δεν θα συμψηφίζεται με οφειλές προς το δημόσιο ή τα ταμεία.

Η δεύτερη διάσταση των προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής αφορά τις παροχές του κοινωνικού κράτους, του «κοινωνικού μισθού», όπως έλεγε παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ. Τέτοια περίπτωση αποτελούν και τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, με πολύ σημαντικό έργο και τεράστια προσφορά, τα οποία πρέπει να ενταχθούν στις κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων και στις κοινωνικές υπηρεσίες τους με το σύνολο των εργαζομένων τους. Αυτή είναι μια δίκαιη πρόταση που ανταποκρίνεται στο πολυετές κοινωνικό, αλλά και παιδαγωγικό έργο των ΚΔΑΠ, τα οποία έχουν αγκαλιαστεί από τις τοπικές κοινωνίες.

Τρίτη και πολύ σημαντική διάσταση της πρότασης του Κινήματος Αλλαγής είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, με περαιτέρω οικονομική ενίσχυση και αποζημίωση των ζευγαριών που θέλουν να αξιοποιήσουν τις νέες επιστημονικές δυνατότητες της υποβοηθούμενης αναπραγωγής, σε σχέση με αυτά που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.

Όπως τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, σημαντική διάσταση του δημογραφικού προβλήματος αποτελεί η αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου ανθρώπινου κεφαλαίου που διαθέτει η κοινωνία μας και η χώρα μας και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν και τα άτομα με αναπηρία, επειδή πλέον τα επόμενα χρόνια θα τα χρειάζεται ακόμα περισσότερο η ίδια η οικονομική και κοινωνική ζωή. Στο πλαίσιο αυτό το Κίνημα Αλλαγής, προτείνει τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ που σήμερα υπολειτουργούν και απαξιώνονται, να ανακτήσουν την αυτοτέλειά τους και να ενταχθούν στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ανάλογες δράσεις, πρόσθεσε ο βουλευτής, θα πρέπει να εξεταστούν για την αξιοποίηση των ατόμων της τρίτης ηλικίας στο πλαίσιο της «υγιούς και ενεργού γήρανσης», που έχει εισαγάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως μια άλλη παράμετρος της αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος και κατέληξε λέγοντας:

«Φαίνεται ότι η απουσία συνολικού σχεδίου από την παρούσα κυβέρνηση δεν της επιτρέπει να συλλάβει όλες τις διαστάσεις του προβλήματος και τις πολιτικές που απαιτούνται. Ελπίζουμε, πριν να είναι αργά, αυτό να αλλάξει. Στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε διαφορετική αντίληψη, με μια ολιστική προσέγγιση στο δημογραφικό ζήτημα, με δράσεις και προτάσεις που στηρίζουν τη νέα γενιά, αλλά και το θεσμό της οικογένειας»

 

.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την Τρίτη (28 Ιανουαρίου) θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο νομό Ηλείας, στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

12:00
 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Ιωάννη Λέντζα, στο Δημαρχείο της πόλης.

13:15 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γεώργιο Γεωργιόπουλο, στο Δημαρχείο της πόλης

13:45 Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας

18:30
 Συνάντηση με το Δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, στο Δημαρχείο της πόλης

19:00 Ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική
Συμμαχία στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Γραφείο Τύπου

Συγκέντρωση και συμβολικός αποκλεισμός της ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας στο ύψος της διασταύρωσης του Επιταλίου

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει δομή φιλοξενίας προσφύγων  στο «ΑΙΓΑΙΟ»

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

 

 Αποφάσισε να προχωρήσει σε συγκέντρωση και συμβολικό αποκλεισμό της ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας στο ύψος της διασταύρωσης του Επιταλίου, τη Τετάρτη 29  Ιανουαρίου στις 3:00 το μεσημέρι.

                        Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.    

Το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών για τον δρόμο Πάτρας - Πύργου

 Συνεδρίασε το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στις 18:00 το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και ομόφωνα αποφάσισε για Πανηλειακή Γενική απεργία  τη Τρίτη 25 Φεβρουαρίου με αίτημα την συνέχιση των εργολαβιών που εκτελούνται στο δρόμο Πάτρα – Πύργος.

  Ταυτόχρονα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για συντονισμό κοινών απεργιακών κινητοποιήσεων με  Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά.

 Η ολομέλεια Αιρετών Ηλείας εξέλεξε 11μελή Γραμματεία  

Επίσκεψη Αντωνακόπουλου στις σχολικές δομές του Καράτουλα

Επίσκεψη Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο υπό κατάληψη Ενιαίο Λύκειο Καράτουλα.  Οι μαθητές συνομιλώντας με το Δήμαρχο εξέφρασαν το αίτημα της έλλειψης θέρμανσης των λυόμενων αιθουσών. Ένα πρόβλημα που δυσχεραίνει την  παραμονή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, κυρίως μέσα στο χειμώνα. Ο κ.Αντωνακόπουλος υποσχέθηκε την άμεση  εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού και όρισε υπάλληλο που θα εκκινεί έγκαιρα τις μονάδες θέρμανσης έτσι ώστε να βρίσκουν οι μαθητές ζέστες αίθουσες διδασκαλίας.

  Όπως τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος, φλέγον ζήτημα αποτελεί η αποπεράτωση του νέου κτιρίου του Γυμνάσιου- Λυκείου Καράτουλα, το οποίο σύμφωνα με τις εξαγγελίες των αρμοδίων, θα έπρεπε να είχε παραδοθεί το 2018 και δυστυχώς μέχρι και σήμερα, δεν έχει καταστεί δυνατή η παράδοση του. Ως εκ τούτου, με παρέμβαση του βουλευτή Ηλείας κ Κώστα Τζαβάρα την ερχόμενη Παρασκευή, θα υπάρξει συνάντηση στην εταιρία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (ΚτΥπ) Α.Ε, προκειμένου να καθοριστούν οι ενέργειες που υπολείπονται, για τη αποπεράτωση και παράδοση του σχολικού συγκροτήματος. 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.