189 New Articles

Εγκρίθηκε από το ΔΛΤ Κυλλήνης ο καθορισμός της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του Αλιευτικού Καταφυγίου Αγ. Παντελεήμονα

Εγκρίθηκε ομόφωνα κατά την Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, η εγκριθείσα μελέτη για τον ορισμό του εξομοιούμενου χώρου προς τη χερσαία και θαλάσσια ζώνη που αφορά το Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίου Παντελεήμονα, στα Λεχαινά.

Η απόφαση αυτή θα αποσταλεί στις συναρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να τύχει σχετικής έγκρισης, όπως προβλέπεται από το νόμο. Έτσι ώστε, το Αλιευτικό Καταφύγιο Αγ. Παντελεήμονα να βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης. Με την εποπτεία και διαχείριση του αλιευτικού καταφυγίου επιδιώκεται μεταξύ άλλων η ανάπτυξη, η λειτουργικότητα, και η βελτίωση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών του.

Πολλαπλά θα είναι τα οφέλη από τον καθορισμό της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Παντελεήμονα, τόσο για τους αλιείς, όσο και για τους επισκέπτες και Δημότες του Δήμου μας, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κεκάτος Δ.

 

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ - Έλεγχοι για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Συνολικά 511 έλεγχοι διενεργήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μη, το προηγούμενο διάστημα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου.

   Μετά την ανακοίνωση των νέων, πρόσθετων μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και την τηλεδιάσκεψη της Συντονιστικής Ομάδας Διαχείρισης των επιπτώσεων του COVID-19 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, ζήτησε και έλαβε ενημέρωση για την πορεία και τα αποτελέσματα των ελέγχων κατά τους δυο πρώτους μήνες του καλοκαιριού, ενώ παράλληλα ζήτησε εντατικοποίηση αυτών, από τις πρώτες κιόλας ημέρες του Αυγούστου, προκειμένου να αποκλειστεί ει δυνατόν, ο κίνδυνος διασποράς, ενόψει και της έλευσης των ετεροδημοτών.

   Στο πλαίσιο της εφαρμογής των παραπάνω οδηγιών, από τη Δευτέρα 3 έως την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Ηλείας και από μεικτά κλιμάκια των δυο Διευθύνσεων, Δημόσιας Υγείας και Ανάπτυξης, διενεργήθηκαν 511 έλεγχοι σε αντίστοιχο αριθμό καταστημάτων,  υγειονομικού ενδιαφέροντος και μη. Πιο συγκεκριμένα, έγιναν έλεγχοι σε κομμωτήρια, κουρεία, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, παντοπωλεία, αρτοποιεία, υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ), οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, βιβλιοπωλεία, καταστήματα ένδυσης, καθαριστήρια, πρακτορεία ΟΠΑΠ κ.α, σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό συμμόρφωσης ενώ έγιναν περαιτέρω συστάσεις – σε κάποιες περιπτώσεις – για την πιστή εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προστασίας, κυρίως όσον αφορά τη χρήση μάσκας.

   Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς, για όσο διάστημα απαιτηθεί.

 

  

  

 

 

 

 

 

  

 

Ευχές δημοτών για την ονομαστική εορτή δέχθηκε ο Τάκης Αντωνακόπουλος

Τις ευχές των δημοτών για την ονομαστική του εορτή δέχθηκε στο ισόγειο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, το πρωινό της Δευτέρα; 17 Αυγούστου.

  Στις ιδιαίτερες επισκέψεις θα αναφέρουμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, τον Αντιπεριφερειαρχη Αγροτική Ανάπτυξης Δυτ. Ελλάδας Θοδωρή Βασιλόπουλο, το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Πύργου, το Γ.Γ. Ιατρικού Συλλόγου Πύργου - Ολυμπίας Χρ. Γιαννικούλη, τους προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των Δημοτικών Επιχειρήσεων, τους προέδρους των Κοινοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου και πολλούς άλλους δημότες.

  Ευχές για υγεία και επιτυχία στο δημοτικό έργο, του Δημάρχου Πύργου.      

Δελτίο τύπου Ιατρικού Συλλόγου Πύργου - Ολυμπίας για τον COVID 19

Ο Ι.Σ.Π.Ο.  με δεδομένη την επανεμφάνιση στην χώρα επιδημικού κύματος λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2 (COVID 19) υπενθυμίζει στους πολίτες τα απαιτούμενα βασικά μέτρα πρόληψης:   τήρηση απόστασης μεταξύ ανθρώπων τουλάχιστον 2 μέτρων τόσο σε ανοιχτούς όσο και, ακόμη περισσότερο,  σε κλειστούς χώρους,  χρήση μάσκας πάντα σε κλειστούς χώρους όπως και σε ανοιχτούς επί συνωστισμού και τακτικό καθαρισμό με νερό και  σαπούνι ή διάλυμα αιθυλικής αλκοόλης ( 70%) των χεριών, ιδίως πριν από το φαγητό ή πριν αγγίξουμε για οποιοδήποτε λόγω το πρόσωπο (άγγιγμα το οποίο κατά το δυνατό πρέπει να αποφεύγουμε).

Τα μέτρα αυτά οφείλουμε σε κάθε περίπτωση  να τα τηρούμε όλοι, ωστόσο ειδικότερα συστήνεται αυστηρότατη τήρηση  των παραπάνω μέτρων πρόληψης για όσους επιστρέφουν από διακοπές για τους οποίους επίσης συστήνεται  να αποφεύγουν να πλησιάζουν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού  (ηλικιωμένους, άτομα με συνοδά νοσήματα) για χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά ημερών (ή ιδανικά δεκατεσσάρων) από την επιστροφή τους ενώ αν εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα (π.χ, γριπώδους συνδρομής, γαστρεντερίτιδας, ανοσμία, αγευσία) καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον οικογενειακό ιατρό τους. Επιπλέον συστήνεται αυστηρά γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Απαιτείται υπευθυνότητα απ όλους μας για  να μπορέσουμε και αυτή τη φορά να περιορίσουμε  το επιδημικό κύμα  ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα.

                                               Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

Νίκος Κατσαρός                                                                   Χρήστος Γιαννικούλης

ΠΥΡΓΟΣ - ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ – ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 Η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ, ως αρμόδιος φορέας διαχείρισης λαϊκών αγορών Δήμου Πύργου, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους εμπόρους των λαϊκών αγορών, πως η λαϊκή αγορά της Τετάρτης 19 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί για αγροτοδιατροφικά και βιομηχανικά προϊόντα στον καθιερωμένο χώρο τέλεσης των λαϊκών, στην περιοχή της Δεξαμενής Πύργου.

Οι επαγγελματίες πωλητές και το καταναλωτικό κοινό, θα πρέπει να τηρούν τους αυστηρούς κανόνες προστασίας από την διάδοση του κορωνοϊού στην κοινότητα με διασφάλιση αποστάσεων ασφαλείας και λήψη μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, τοποθέτηση αντισηπτικών σε κάθε πάγκο κλπ). Τα μέτρα είναι ΑΥΞΗΜΕΝΑ και επιβάλλουν την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΉΣΗ ΜΑΣΚΑΣ  για όλους, πωλητές και καταναλωτές.

 Ελέγχους θα  πραγματοποιούν, τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, με τις νόμιμες συνέπειες.  

 Η μόνη αρμόδια Υπηρεσία για την πραγματοποίηση και την διαχείριση των λαϊκών αγορών στον Πύργο, υπενθυμίζει, ότι οι συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές θα πρέπει να  εναρμονίζονται με το κανονιστικό πλαίσιο που θεσπίζεται από τον φορέα λειτουργίας για την αποφυγή αποκλεισμού τους από τις λαϊκές αγορές. 

Oνομαστικές καταστάσεις δικαιούχων και απορριφθέντων μελισσοκόμων για της δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για την διευκόλυνση των μετακινήσεων» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» έτους 2020

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πύργος, 17/08/2020

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αριθ. Πρωτ.: 205846/17020

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΡΟΣ:

Γραφείο Τύπου (για δημοσίευση χωρίς χρέωση)

 

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

& ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΑ

Ταχ. Δ/νση        

:

Διοικητήριο

Ταχ. Κώδικας  

:

27100 Πύργος

Τηλέφωνο

:

26213-60132

Fax

:

26213-60150

e-mail

:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες

:

Μ. Φλεβοτόμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Ανάρτηση ονομαστικών καταστάσεων δικαιούχων και απορριφθέντων μελισσοκόμων για της δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για την διευκόλυνση των μετακινήσεων» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» έτους 2020.

 

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας γίνεται γνωστό στους μελισσοκόμους ότι αναρτήθηκαν στο χώρο ανακοινώσεων της ΔΑΟΚ                        (Διοικητήριο, 1ος όροφος) οι ονομαστικές καταστάσεις των μελισσοκόμων δικαιούχων και απορριφθέντων για τις δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για την διευκόλυνση των μετακινήσεων» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» έτους2020.

Καλούνται οι μελισσοκόμοι να λάβουν γνώση και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις επί των αναγραφόμενων στοιχείων στις αναρτηθείσες καταστάσεις εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης (το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020) όσον αφορά σε αντιρρήσεις σχετικά με το περιεχόμενο των καταστάσεων αυτών. Με την ένσταση προσκομίζονται και όλα τα σχετικά παραστατικά – αποδεικτικά στοιχεία για την υποστήριξη των θέσεων του ενιστάμενου.

           Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής & Υλοποίησης ΠΑΑ της Υπηρεσίας μας.

 

Η Δ/ντρια Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

Σπυροπούλου Παναγιώτα

Κτηνίατρος

 

 

Πηγή φωτογραφίας: https://el.wikipedia.org/ 

Ηλεία - Σχηματισμός δικογραφίας για θανάσιμο τραυματισμό ατόμου

Από τους
αστυνομικούς του Τμήματος τροχαίας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για
θανάσιμο τραυματισμό ενός ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 58 ετών, ο οποίος
εντοπίστηκε από πολίτη, χθες το απόγευμα, στη δημοτική οδό Σκουροχωριου
- Κάστας Ηλείας.
 
Στον τόπο του περιστατικού πραγματοποιήθηκε αυτοψία από  τον
Ιατροδικαστή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών αστυνομικούς της
Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Τροχαίας Πύργου και
καταγράφηκαν ίχνη τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη.
 
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου διενεργείται έρευνα
για την πλήρη διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών πρόκλησης του θανάσιμου
τραυματισμού του 58χρονου άνδρα.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.