189 New Articles

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ - Αναδιοργάνωση εσωτερικής λειτουργίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Πύργος 5-8-2020

 

 

Αριθ. Πρωτ.: 333

ΠΡΟΣ:

 

1.     Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2.     Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3.     Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης

email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

4.     Εκτελεστικό Γραμματέα

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5.     Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

ΘΕΜΑ :

Αναδιοργάνωση εσωτερικής λειτουργίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

       

 

Με την υπ’ αριθμ. 54/2020 απόφαση της Επιτροπής Αναπτυξιακής & Κοινωνικής Πολιτικής Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας [ΑΔΑ: 9Λ117Λ6-1Υ4] εγκρίθηκε η  σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Π.Δ.Ε. και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την «Αναδιοργάνωση εσωτερικής λειτουργίας, καταγραφή – απλοποίηση διαδικασιών –ροών δεδομένων και εκπόνηση Τετραετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020-2023 Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» κύριο αντικείμενο της οποίας είναι η επικαιροποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, τα περιγράμματα θέσεων εργασίας και η παρουσίαση θεμάτων αξιολόγησης των δομών.

Προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι η Περιφέρεια δεν αξιοποιεί τις δικές της υπηρεσίες που έχουν την εμπειρία από προηγούμενες τροποποιήσεις, αλλά και την γνώση των προβλημάτων – ιδιαιτεροτήτων της κάθε υπηρεσίας, αλλά επιλέγει να απευθυνθεί έναντι αμοιβής 115.000,00 € σε εξωτερικό φορέα που η κύρια δραστηριότητά του είναι η παροχή δωρεάν εκπαίδευσης.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αντιληπτό, ούτε υπάρχει καμία ενημέρωση από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, για το ποιο θα είναι το  πλαίσιο και σε ποιους άξονες θα κινηθεί η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, ποια υπαρκτά προβλήματα θα αντιμετωπίσει και ποιο θα είναι το τίμημα για τους εργαζόμενους. Είναι προφανές ότι τα αναφερόμενα είναι ζητήματα που διαχειρίζεται η Περιφερειακή Αρχή ως «κύριος του έργου» και όχι οι εκπαιδευτικοί του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ως «φορέας υλοποίησης».

 

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως των διαφωνιών μας για τον τρόπο υλοποίησης της τροποποίησης του Ο.Ε.Υ. θεωρούμε απαραίτητο να επισημάνουμε ότι ο τροποποιημένος οργανισμός θα πρέπει να ενισχύει την περιφερειακή συνείδηση, να στηρίζεται στην λογική της αποκέντρωσης, να δίνει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, να διασφαλίζει την εργασιακή σταθερότητα, να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίζει τις διαπιστωμένες δυσλειτουργίες, τα ανώφελα διοικητικά βάρη, να μην περιέχει ασάφειες αρμοδιοτήτων και ο βασικός προσανατολισμός του να είναι στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών.

Επισημαίνουμε ότι στο μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών κανένας Ο.Ε.Υ. δεν μπορεί να δώσει λύσεις και ως εκ τούτου για να αντιμετωπισθούν τα υπαρκτά προβλήματα των υπηρεσιών θα πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η Περιφερειακή Αρχή διεκδικώντας προσλήψεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι ανακυκλώνοντας την υποστελέχωση που έχουν επιβάλει οι πολιτικές λιτότητας.

Θεωρούμε με το νέο Ο.Ε.Υ. θα πρέπει:

  1. Να διατηρείται η υφιστάμενη δομή των υπηρεσιακών μονάδων στις Περιφερειακές Ενότητες, δηλαδή Γραφείο – Τμήμα – Διεύθυνση Περιφερειακής Ενότητας και Γενική Διεύθυνση στην έδρα της Περιφέρειας. Τυχόν προτάσεις ή σκέψεις για μετατροπή των Διευθύνσεων των Π.Ε. σε Υποδιευθύνσεις ή Τμήματα θα μας βρουν καθολικά απέναντι, αφού υποβαθμίζουν και κατά όνομα και κατά ουσία τις υπηρεσίες, δίνουν την αίσθηση της απαξίωσης του παραγόμενο έργου, ενώ ανοίγονται δρόμοι για μελλοντική πλήρη κατάργηση υπηρεσιών από τις Περιφερειακές Ενότητες.
  2. Να διασφαλίζεται το σύνολο των οργανικών θέσεων των εργαζομένων και να μην υπάρχουν υποχρεωτικές μεταβολές του τόπου εργασίας.
  3. Οι περιγραφόμενες θέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων να μην ευνοούν τις διακρίσεις, την αυθαιρεσία και την ημετεροκρατία. Θα πρέπει να προσδιορίζονται με αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία και να υπάρχει σχετική αιτιολόγηση σύμφωνα με την παραγόμενη νομολογία, να μην υπάρχουν αποκλεισμοί και να  δίνεται η δυνατότητα εξέλιξης όλων των υπαλλήλων. 

 

Επισημαίνουμε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει από την πλευρά σας ενημέρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων για τον σχεδιασμό και τους στόχους που θέλετε να υπηρετεί ο νέος Ο.Ε.Υ., καθώς και να γινόμαστε κοινωνοί κάθε παραδοτέου του Πίνακα Α της Προγραμματικής Σύμβασης.

Τέλος θεωρούμε ότι πριν την εισαγωγή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να δοθεί ικανοποιητικός χρόνος ώστε να μπορούν να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις επί του σχεδίου.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Τσίπας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ                                                                                                                       Πύργος 04/08/2020

 

http://syllogos-dn-pyrgou.blogspot.com/                                                        Αρ.Πρωτ.: 67

         ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Λετρίνων 12

                27131   ΠΥΡΓΟΣ                                                            

      Τηλ. – fax: 2621025332

                Κιν:6971756997                                                            

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

ΠΡΟΣ

·         Μέλη Συλλόγου

·         Δ.Ο.Ε.

·         Μ.Μ.Ε.

 

 

Θέμα: Παρέμβαση στο ΠΥΣΠΕ Ηλείας

 

Σήμερα 4 Ιουνίου 2020 το ΔΣ του ΣΕΠΕ Πύργου-Ολυμπίας πραγματοποίησε παρέμβαση στο ΠΥΣΠΕ που συνεδρίαζε με θέμα τις υπηρεσιακές μεταβολές, σύμφωνα με την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Μετά την παρέμβαση του Συλλόγου η διαδικασία σταμάτησε και τα παρόντα μέλη του ΠΥΣΠΕ που συμμετείχαν στην διαδικασία αποχώρησαν. Ο Σύλλογός μας θα δίνει πάντα το παρών και δυναμικά θα αγωνίζεται για τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Αντωνία Μπρη

Αθανάσιος Κατσίμπελης

 

Αντίστροφη μέτρηση για το Ποτόκι - Κοινές πρωτοβουλίες από Δήμο Πύργου και Υπουργείο Περιβάλλοντος για την επίλυση του καυτού προβλήματος

Η αντίστροφη μέτρηση για να απαλλαγεί ο Πύργος από την ωρολογιακή βόμβα που ακούει στο όνομα ΠΟΤΟΚΙ, ξεκίνησε με τη συνάντηση του Τάκη Αντωνακόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο.

 Στην συνάντηση παρέστησαν ακόμα, η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος.   

 Ο Δήμαρχος Πύργου τόνισε στο κ. Γραφάκο,  ότι το θέμα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις όχι μόνο στη περιοχή, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο,  έπειτα από την ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη.

 Η χώρα κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν δεν βρεθεί άμεσα μια ολοκληρωμένη και αποδεκτή περιβαλλοντολογική λύση.  

Τον ενημέρωσε επίσης ότι έχουν επιβληθεί, ήδη πρόστιμα στο ΦΟΔΣΑ (Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας)  με πιο πρόσφατο, το ποσό των 60.000 ευρώ από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την παραμονή των δεμάτων στον συγκεκριμένο χώρο.  

  Από την πλευρά του ο  Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, δήλωσε ότι το θέμα αυτό είναι στη κορυφή της ατζέντας, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά γενικότερα και της κυβέρνησης και επισήμανε, ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με το Δήμο Πύργου προκειμένου να αποκατασταθεί περιβαλλοντολογικά ο χώρος. Το πρώτο βήμα  για τη δρομολόγηση της λύσης, είναι η ανάθεση σε  ειδική επιστημονική ομάδα μελέτης, που θα προσεγγίζει την επίλυση του προβλήματος με διαφορά θεωρητικά μοντέλα.

 Συμφωνήθηκε η μελέτη να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο, προκειμένου να προχωρήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο επόμενο βήμα για την οριστική λύση του προβλήματος.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γραφάκος ενημέρωσε το Δήμαρχο Πύργου, ότι με το πρόσφατο Νόμο, είναι στη διακριτική ευχέρειά του εκάστοτε Υπουργού Περιβάλλοντος, να αποφασίζει για κρίσιμα περιβαλλοντολογικά θέματα.

Η  κ. Αυγερινοπούλου δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της  Βουλής για την περαιτέρω συμβολή της, στην επίλυσης του προβλήματος και ότι θα βοηθήσει και στην εξεύρεση χρηματοδότησης.

Ηλεκτρονική αίτηση για συμμετοχή στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Σας ενημερώνουμε ότι για τη σχολική χρονιά 2020-21 στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης προτίθεται να λειτουργήσει Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.).

Κάθε ενδιαφερόμενη μητέρα που επιθυμεί να συμμετάσχει στην παρούσα δράση θα πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ την «Αίτηση Συμμετοχής – Δήλωση»  στην ηλεκτρονική εφαρμογή που είναι  διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. www.eetaa.gr  «Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων » και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί. Κάθε ενδιαφερόμενη/ος  μπορεί να υποβάλλει μία και μόνο αίτηση.

Αίτηση από άνδρα γίνεται δεκτή μόνο στις περιπτώσεις που είναι:

α) χήρος ή β) κάτοχος δικαστικής απόφασης επιμέλειας/συμπαράστασης παιδιού ή Ατόμου με Αναπηρία (ΑμεΑ).

 Η είσοδος στην Ηλεκτρονική εφαρμογή γίνεται με την χρήση των κωδικών TaxisNet αποκλειστικά της αιτούσας μητέρας και όχι με τους κωδικούς του/της συζύγου/συντρόφου με σύμφωνο συμβίωσης ή άλλου προσώπου.

 

 

Προθεσμίες υποβολής

 

Οι Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μόνο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ έως 05/08/2020 και ώρα 23:59 βάσει του αποδεικτικού του Ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου που δίνεται αυτόματα μετά την οριστική υποβολή της αίτησης.

Περισσότερες πληροφορίες οι γονείς μπορούν να αναζητήσουν στην Ιστοσελίδα www.eetaa.gr

 

Επιτροπή Περιβάλλοντος: «Συμμαχία» για τα βιώσιμα κομμωτήρια - Ειδικό σύστημα διαχείρισης και ανακύκλωσης των αποβλήτων προϊόντων κομμωτηρίων

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή, όπως σημείωσε η πλειοψηφία των συμμετεχόντων,  ήταν η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, υπό την προεδρία της Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με θέμα τη διαχείριση των αποβλήτων και προϊόντων κομμωτηρίων στο πλαίσιο της εξέτασης των αναφορών πολιτών. Η σχετική αναφορά κατατέθηκε από την Κλαδική Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος, η οποία διακρίνεται για το υψηλό αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης. 

Την Επιτροπή ενημέρωσαν η Πρόεδρος και ο Ταμίας της Κλαδικής Ομοσπονδίας, κα Μαρία Σωτηροπούλου και κ. ΙωάννηςΔιονυσόπουλος με καταγωγή από τον Πύργο Ηλείας, ενώ το παρόν έδωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, κ. Νικόλαος Χιωτάκης, ώστε να εξευρεθεί λύση στο ζήτημα των κομμωτηριακών αποβλήτων. Στόχος της συνεδρίασης ήταν να πραγματοποιηθεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα και να ανοίξει ο δρόμος προς τα «βιώσιμα» κομμωτήρια, αναδεικνύοντας την ειδική πτυχή της διαχείρισης και ανακύκλωσης των αποβλήτων κομμωτηρίων. 

 

Γιάννης Παπαδημητρίου: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το θέμα της αγοράς τριών μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων»

Η διαδικασία αγοράς τριών μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται στο νόμο 4412/2016. Προς αποκατάσταση της αλήθειας ο Δήμος Πύργου προχώρησε σε διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ με συστημικό αριθμό 81398 και όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία ο κάθε ενδιαφερόμενος οικονομικός φορέας μπορούσε να υποβάλλει τη προσφορά του. Μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος αφού κανένας οικονομικός φορέας δεν εξεδήλωσε ενδιαφέρον για την προμήθεια των εν λόγω οχημάτων. 

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει αναρτηθεί από τις 2-11-2019 στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πύργου.

Με την υπ’ αριθμ. 288/19 (ΑΔΑ 67ΧΘΩ17- Ρ5Δ) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισμός και αποφασίστηκε η προσφυγή στην απευθείας διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση υπό την αίρεση της έγκρισης από την ΕΑΑΔΗΣΥ. 

Ακολούθως με το υπ΄αριθμ. πρωτ. 32779/20-11-19 έγγραφό του ο Δήμος Πύργου διαβίβασε το αίτημά του και την ανωτέρω απόφαση της Οικονομικής  Επιτροπής αναμένοντας την έγκριση από την ανωτέρω Ανεξάρτητη Αρχή (ΕΑΑΔΗΣΥ).

Το ανωτέρω αίτημα έγινε αποδεκτό δυνάμει της υπ΄αριθμ. Δ124/18-12-19 Γνώμης της ΕΑΑΔΗΣΥ. Κατόπιν τούτου ο Δήμος Πύργου ξεκίνησε τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με συγκεκριμένο οικονομικό φορέα (συστημικός αριθμός ΕΣΗΔΗΣ 83674).

Στο μεταξύ προέκυψε η πανδημία του Covid-19 με αποτέλεσμα για τρεις και πλέον μήνες να παγώσει οποιαδήποτε διαδικασία.

Μετά το πέρας της απαγόρευσης ο Δήμος Πύργου κάλεσε τον οικονομικό φορέα να καταθέσει όπως προβλέπεται από την νομοθεσία κλειστό φάκελο (ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ) με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στη συνέχεια, η αρμόδια Τριμελής Επιτροπή που αποτελείται από υπαλλήλους του Δήμου προέβη στην αποσφράγιση του κλειστού φακέλου και αξιολογώντας όλα τα έγγραφα διαπίστωσε την έλλειψη των πιστοποιητικών CE των εν λόγω οχημάτων κάτι το οποίο εξ’ ορισμού και εκ του νόμου αποτελούσαν ουσιώδη έγγραφα για την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου αξιολόγησης του τεχνικού φακέλου.

Με Πρακτικό της η εν λόγω επιτροπή γνωστοποίησε την έλλειψη ουσιωδών εγγράφων κι ως εκ τούτου απέρριψε τον εν λόγω οικονομικό φορέα. Ο Δήμος Πύργου κατόπιν επικοινωνίας με την ΕΑΑΔΗΣΥ έλαβε εκ νέου την διαβεβαίωση ότι υπάρχει η δυνατότητα νέας διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με άλλο οικονομικό φορέα.

Η Τριμελής Επιτροπή συνέταξε δεύτερο πρακτικό με το οποίο πρότεινε την επανάληψη της ανωτέρω διαδικασίας.

Η Οικονομική Επιτροπή συγκροτήθηκε σε Σώμα  στις 3-8-2020 και έλαβε την υπ΄αριθμ. 391/20 απόφαση έχοντας ως γνώμονα τόσο το Πρακτικό της Τριμελούς Επιτροπής όσο και την έγκριση της ανωτέρω Ανεξάρτητης Αρχής σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με άλλο οικονομικό φορέα.

Απ’ όλα τα ανωτέρω συμπεραίνεται ότι η Δημοτική Αρχή λειτούργησε αυστηρά μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της διαφάνειας. 

Οποιαδήποτε άλλη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τρίτους είτε οποιαδήποτε δια λόγου διασπορά ψευδών και ανυπόστατων γεγονότων αναφορικά με την εν λόγω προμήθεια των τριών μεταχειρισμένων  απορριμματοφόρων απέχει παρασάγγας από την αλήθεια τη διαφάνεια και τη νομιμότητα.

Από την αρχή της θητείας της η νέα Δημοτική Αρχή κινείται πάντα στα πλαίσια του νόμου της διαφάνειας και της αλήθειας με μοναδικό σκοπό το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.

 

 

Πύργος, 4-8-2020

Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Παπαδημητρίου Ιωάννης

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

 (6) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 3 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι ακόλουθες παραβάσεις:

  • (346) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

 

  • (91) στην Αττική,
  • (45) στην Κεντρική Μακεδονία,
  • (38) στη Θεσσαλονίκη,
  • (28) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (27) στη Θεσσαλία,
  • (23) στην Κρήτη,
  • (22) στην Ήπειρο,
  • (18) στη Στερεά Ελλάδα,
  • (16) στη Δυτική Ελλάδα,
  • (11) στο Νότιο Αιγαίο,
  • (9) στην Πελοπόννησο,
  • (9) στα Ιόνια Νησιά,
  • (7) στο Βόρειο Αιγαίο και
  • (2) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (961) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ.

  • (3) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (30) σχετικές παραβάσεις.  

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (14) σχετικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

 (6) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 3 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι ακόλουθες παραβάσεις:

  • (346) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

 

  • (91) στην Αττική,
  • (45) στην Κεντρική Μακεδονία,
  • (38) στη Θεσσαλονίκη,
  • (28) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  • (27) στη Θεσσαλία,
  • (23) στην Κρήτη,
  • (22) στην Ήπειρο,
  • (18) στη Στερεά Ελλάδα,
  • (16) στη Δυτική Ελλάδα,
  • (11) στο Νότιο Αιγαίο,
  • (9) στην Πελοπόννησο,
  • (9) στα Ιόνια Νησιά,
  • (7) στο Βόρειο Αιγαίο και
  • (2) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (961) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ.

  • (3) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (30) σχετικές παραβάσεις.  

Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (14) σχετικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.