189 New Articles

Ἱερά Μητρόπολις Ἠλείας - Ἀναβολή ἑορτῆς Προσκυνήματος Ἁγίου Νικολάου Σπάτα

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ἠλείας ἀνακοινοῦται ὅτι λόγω τῆς Ἐπιδημίας τοῦ κορονοϊοῦ,  τῶν δημοσιευθέντων νέων  Κρατικῶν μέτρων καί ἀποφάσεως τῆς Ἱερᾶς Συνόδου,  ἡ Πανήγυρις τοῦ Προσκυνήματος - Ὀρφανοτροφείου ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Σπάτα δέν θά πραγματοποιηθῆ τήν Κυριακή 10 Μαΐου, ἀλλά, πρῶτα ὁ Θεός καί ὁ Ἅγιος Νικόλαος μέ τίς πρεσβεῖες του δι’ὅλους μας, θά ἑορτάσουμε τόν ἅγιον Νικόλαον Πανηγυρικά τήν Κυριακή τῆς Πεντηκοστῆς καί τήν Δευτέρα τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, ὅπως κάθε χρόνο.

Διά τοῦτο παρακαλῶ θερμά  τούς εὐλαβεῖς Χριστιανούς  νά σεβαστοῦν τήν ὑγείαν τους,  τήν ὑγείαν τῶν ἄλλων Προσκυνητῶν, τούς Νόμους τοῦ Εὐσεβοῦς ἡμῶν Κράτους καί  τήν ἀπόφασιν τῆς Ἱερᾶς Συνόδου καί νά μή ξεκινήσουν ἀπό τίς Πόλεις καί τά Χωριά τῆς Ἠλείας, τῆς  Ἀχαΐας  καί τῶν ἄλλων Περιοχῶν νά ἔλθουν  τοῦτο τό Σαββατοκύριακο στό Ἵδρυμα - Ὀρφανοτροφεῖον  τοῦ Σπάτα,  διότι τό Ἵδρυμα θά ἔχη κλειστές τίς πόρτες του .

Ἔτσι  πιστεύω, ὅτι  θά ἔχουμε ὅλοι μας θερμότερες τίς πρεσβεῖες τοῦ θαυματουργοῦ Ἁγίου ΝΙΚΟΛΑΟΥ καί  τήν χάριν τοῦ Ἀναστάντος Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν διά τήν ὑγείαν, τήν προσωπική καί τήν οἰκογενειακή χαρά καί τήν προκοπή ὅλων μας .Σᾶς τό εὔχομαι ὁλόψυχα.

† Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ  ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Πρόεδρος τοῦ Δ. Συμβουλίου τοῦ Ἱδρύματος

 

Σήμερα Τετάρτη, στη 1:00 το μεσημέρι, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης θα επισκεφτούν την Π.Υ Πύργου, προκειμένου να παραδώσουν φαρμακευτικό υλικό πρώτων βοηθειών.

Συνάντηση Ανδρέα Μαρίνου με πρώην Δημάρχους των δήμων Γαστούνης, Βαρθολομιού, Τραγανού)

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πηνειού Α. Μαρίνου άνοιξε μετά από χρόνια η πόρτα του δημαρχείου σε πρώην Δημάρχους

Στην ατζέντα των τακτικών συναντήσεων μείζονα θέματα του δήμου

«Είμαι εδώ για να ακούσω τις απόψεις σας τις οποίες θα επεξεργαζόμαστε για να υπηρετήσουμε τον κοινό σκοπό».

Με τη φράση αυτή ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος «γκρέμισε τον τοίχο του αποκλεισμού και της εξαίρεσης» και υποδέχθηκε χθες στο Δημαρχείο πρώην δημάρχους των δήμων (Γαστούνης-Βαρθολομιού-Τραγανού) που σήμερα απαρτίζουν τον Δήμο Πηνειού.

Είναι πρώτη φορά που πρώην δήμαρχοι περνούν το κατώφλι του δημαρχείου για να συνομιλήσουν με τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή και να καταθέσουν τις απόψεις τους για μείζονα θέματα που αφορούν στο δήμο.

«Είχε επικρατήσει μια περίοδος που δεν ακουγόταν κανείς παρά μόνο ένας, γιατί εμείς θεωρούμασταν… μιάσματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Λούρμπας πρ. δήμαρχος Γαστούνης.

Στην συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, συμμετείχαν οι πρώην δήμαρχοι: κ. Παναγιώτης Πεπελάσης (Γαστούνης), κ. Κώστας Λούρμπας (Γαστούνης), κ. Χρήστος Βρυώνης (Βαρθολομιού) και κ. Γρηγόρης Γιαννακόπουλος (Τραγανού). Στην εποικοδομητική συνάντηση ήταν παρών και ο γεν. γραμματέας του δήμου Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος.

Οι πολύπειροι αυτοδιοικητικοί που προσέφεραν σπουδαίο έργο από τη θέση του δημάρχου, όπως το ρυμοτομικό σχέδιο,  συνεχάρησαν τον Ανδρέα Μαρίνο για την πρωτοβουλία του «να γκρεμίσει τον τοίχο του αποκλεισμού τους», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε και συμφώνησαν να γίνονται τακτικές συναντήσεις από τις οποίες εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι θα βγουν θετικά αποτελέσματα για τον Δήμο Πηνειού.

«Στείρα αντιπολίτευση από κακοπροαίρετους»

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος υποδεχόμενος τους πρ. δημάρχους δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις και με μόνο στόχο την πρόοδο του δήμου μας. Ένας δήμος που, όπως ξέρετε καλύτερα από μένα, παρουσιάζει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία, όμως, απαιτούν αξιοποίηση.. Τύχατε της τιμής και της εμπιστοσύνης του κόσμου για πάρα πολλά χρόνια και οι απόψεις που θα καταθέτετε εδώ θα είναι απόψεις που τις επεξεργαζόμαστε και θα τις παλεύουμε όλοι μαζί για να υπηρετήσουμε τον κοινό σκοπό.

 Έχουμε θέματα που τρέχουν και θέλουμε τη δική σας συνδρομή και συμβολή. Βλέπετε ότι απέναντί μας έχουμε μια στείρα αντιπολίτευση από κακοπροαίρετους ανθρώπους που δεν αναγνωρίζουν τίποτα από εκείνα που έχουν κάνει οι προηγούμενοι και δεν συμμερίζονται ότι κάνει κόπο η δημοτική αρχή».

Εγώ δεν θα μπω σε αντιπαράθεση με αυτές τις πρακτικές. Θα δουλεύω πάντα και με τη δική σας νουθεσία  και φροντίδα θα πετύχουμε το στόχο μας». 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ - Καθαρισμός από την Γέφυρα Αλφειού έως την ανατ. είσοδο του Πύργου

   Τις εργασίες καθαρισμού που εκτελούνται με εντολή του, στην Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας, από το ύψος της γέφυρας του Αλφειού ποταμού έως τα όρια του αστικού ιστού, επέβλεψε σήμερα Τρίτη 5 Μαΐου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

   Πρόκειται για εργασίες επιβεβλημένες, όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα παρέμενε ακαθάριστο για αρκετά χρόνια, με συνέπεια να παρουσιάζει αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας. Λόγω της πυκνής άγριας βλάστησης, είχε περιοριστεί σημαντικά η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς, τόσο για εκείνους που κινούνταν επί της Εθνικής Οδού, όσο και για τους εισερχόμενους σε αυτή, από τις εξόδους (κάθετους δρόμους) που οδηγούν σε οικισμούς και επιχειρήσεις που εδρεύουν στην περιοχή. Παράλληλα, είχε μειωθεί το πλάτος του βοηθητικού τμήματος της οδού, το οποίο χρησιμοποιείται από πολίτες, μεταξύ των οποίων και δεκάδες μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου, που καθημερινά μετέβαιναν ή επέστρεφαν από το σχολείο τους.

   Οι εργασίες, που άρχισαν χθες Δευτέρα 5 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας, εκτελούνται με μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας, ο Διευθυντής της οποίας, Μιχάλης Καλογερόπουλος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο για όλες τις παρεμβάσεις που γίνονται, εκατέρωθεν της Ε.Ο και στους αποστραγγιστικούς αύλακες - που είχαν καλυφθεί από πυκνή βλάστηση - σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τη μορφολογία του εδάφους.

 

 

Διονύσης Καλαματιανός: «Επικίνδυνος ο νέος αντιπεριβαλλοντικός νόμος»

Εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση εισήγαγε και ψήφισε το νέο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο. Η «αγωνία» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την ταχύτερη ψήφιση του νομοσχεδίου, αποδεικνύεται από την εσπευσμένη κατάθεσή του τα μεσάνυχτα της 24-4-2020 στη Βουλή και μάλιστα με τη διαδικασία της έκτακτης ανάγκης, σε καιρό περιορισμένης λειτουργίας του κοινοβουλίου. Ο σκοπός, ακόμα και για τους πιο καλοπροαίρετους είναι προφανής: Οι κυβερνώντες επιδίωξαν να «περάσουν» όλα αυτά, που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν αντικείμενο εντόνου πολιτικού διαλόγου, με μεγάλες αντιδράσεις και έντονες κοινωνικο-οικονομικές διαστάσεις.

Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει την εύλογη καταδίκη από το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων, αλλά και των επιστημονικών φορέων, οι όποιοι δικαίως το χαρακτηρίζουν ως οδυνηρό για το περιβάλλον. Μεταξύ άλλων:

  • ξεπουλάει το φυσικό δημόσιο πλούτο και τα δίκτυα ενέργειας, καθώς προωθείται η πώληση ποσοστού που κατέχει το δημόσιο,
  • καταργεί τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ανά την Ελλάδα, και στη θέση τους προβλέπεται ένας κεντρικά ελεγχόμενος φορέας. Με αυτό τον τρόπο οι τοπικές κοινωνίες και οι φορείς τους δε θα μπορούν να διαμορφώνουν άποψη, και έτσι διευκολύνεται η προώθηση καταστροφικών σχεδίων για το περιβάλλον,
  • υποβαθμίζει την περιβαλλοντική αδειοδότηση, καθώς ο ουσιαστικός έλεγχος με γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών καταργείται επί του πρακτέου, ενώ παράλληλα εισάγεται το καθεστώς των ιδιωτών αξιολογητών,
  • παραβιάζει σωρεία Συνταγματικών διατάξεων, Ευρωπαϊκών οδηγιών και Διεθνών συμβάσεων, όπως επεσήμαναν ο Συνήγορος του Πολίτη και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο,
  • καταργεί και αρμοδιότητες των ΟΤΑ.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να κάνει όλα εκείνα που δεν πρόλαβε πριν το 2015. Η «βιασύνη» που τη διακατέχει για να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία και να παραχωρήσει τον κερδοφόρο ΑΔΜΗΕ σε ιδιωτικό μονοπώλιο, είναι χαρακτηριστική. Τη στιγμή που λόγω της υγειονομικής κρίσης αναδείχθηκε παγκοσμίως η σημασία και η αξία των δημόσιων υπηρεσιών και έχει τεθεί με ένταση η αναγκαιότητα ενίσχυσης των δημοσίων υποδομών και δικτύων, η κυβέρνηση επιλέγει να προχωρήσει στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση και να ιδιωτικοποιήσει το κρίσιμο για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας δίκτυο ενέργειας.

Ζητήσαμε, λοιπόν, εύλογα την απόσυρση του νομοσχεδίου, καθώς:

       λόγω των περιοριστικών μέτρων, δεν είχαν όλοι οι βουλευτές τη δυνατότητα να τοποθετηθούν στο βήμα της Βουλής και ν΄ αναδείξουν όλες τις πτυχές του, ώστε να ενημερωθεί με πληρότητα ο ελληνικός λαός,

       η διαβούλευση του σχεδίου νόμου που είχε προηγηθεί ήταν ανεπαρκής έως μηδαμινή,

       εμπεριέχονται στη τελική μορφή του πενήντα επιπλέον άρθρα από αυτά που κατατέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση, εκ των οποίων πολλά χαρακτηρίζονται από φωτογραφικές διατάξεις και «εξυπηρετήσεις».

Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν άκουσε ούτε την αντιπολίτευση, ούτε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, ούτε επιστημονικούς και άλλους φορείς και προχώρησε στη ψήφιση του νομοσχεδίου, παρά το γεγονός ότι πολλές από τις διατάξεις του έχουν ήδη κριθεί αντισυνταγματικές.

Η προστασία της φύσης και των δημοσίων αγαθών είναι κρίσιμα ζητήματα, τα οποία απαιτούν ενδελεχή διάλογο και ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στις αποφάσεις. Είναι σαφές ότι η αναπτυξιακή διαδικασία συνδέεται άρρηκτα με την προστασία του περιβάλλοντος. Μια εφήμερη και καταστροφική για το περιβάλλον ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη. Μπορεί να εξυπηρετήσει προσωρινά συμφέροντα, σε καμία περίπτωση, όμως, δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, που υπαγορεύει την προστασία του περιβάλλοντος και για τις μελλοντικές γενιές.

Βιώσιμες και με κοινωνική ανταπόδοση επενδύσεις, δεν είναι οι επενδύσεις της «αρπακτής» και της καταστροφής του. Είναι αυτές που ακολουθούν τους περιβαλλοντικούς κανόνες και σέβονται τη φύση για να εξασφαλίζεται η αειφόρος ανάπτυξη. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα έπρεπε να έχουν κάνει τους κυβερνώντες σοφότερους, πιο λογικούς και ευαίσθητους. Δυστυχώς, στη χώρα μας οφείλουμε να επισημαίνουμε συνεχώς τα αυτονόητα, καθώς το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για θέματα βιοποικιλότητας και προστασίας του περιβάλλοντος περιορίζεται σε λεκτικό επίπεδο, ενώ σε νομοθετικό επίπεδο εφαρμόζει μια «οικολογική βαρβαρότητα». 

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η ασφαλής επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων

Με σκοπό την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών , μετά την απόφαση του  Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία αρχικά της Γ΄Λυκείου την 11η Μαΐου και εν συνεχεία  όλων των λοιπών βαθμίδων της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης την 18η Μαΐου ,  ο Δήμος Πύργου μέσω της Σχολικής Επιτροπής   Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  προχωράει άμεσα  στην προμήθεια μασκών πολλαπλών χρήσεων για όλο το μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό  .    Αυτή η πρωτοβουλία έχει στόχο την περαιτέρω προστασία από την  μετάδοση του covid – 19  εντός των σχολικών χώρων, αλλά και την διατήρηση  των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία στα νέο πλαίσιο λειτουργίας τους.

    Επίσης η Σχολική Επιτροπή προχωρά και στην προμήθεια όλων των απαιτούμενων μέσων ατομικής προστασίας των καθαριστριών των σχολικών μονάδων ( ολόσωμες στολές , ποδονάρια , μάσκες προσώπου κτλ ) σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου Υγείας .

  Επιπλέον την Τετάρτη , 6 Μαΐου , έχει προγραμματιστεί σε συνεργασία με την 1η ΤΟΜΥ Πύργου ( Τοπική Μονάδα υγείας )  η ενημέρωση των καθαριστριών των σχολείων για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία του covid-19 και ιδίως για την ορθή χρήση των μέσων ατομικής προστασίας και του τρόπου καθαρισμού – απολύμανσης των χώρων των σχολείων .

   Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών ,  Παιδείας& Δια Βίου Μάθησης  και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Δημήτριος Μεσσαλάς δήλωσε:

« Κατά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  ενισχύουμε τα μέτρα πρόληψης για να προστατέψουμε τόσο τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου μας όσο και  τους εκπαιδευτικούς . Για το σκοπό αυτό προχωράμε στην προμήθεια 2 μασκών πολλαπλών χρήσεων για έκαστο μαθητή και εκπαιδευτικό , παρά την προαιρετικότητα  στην χρήση μάσκας εντός των σχολικών μονάδων .

   Ήδη σε όλες τις σχολικές μονάδες υπάρχει επάρκεια   αντισηπτικών διαλυμάτων , ενώ ήδη έχουν αποσταλεί και από το Υπουργείο Παιδείας 170  αντισηπτικά  διαλύματα ,   τα οποία  θα διανεμηθούν στα σχολεία που θα επαναλειτουργήσουν .

       Ο Δήμος Πύργου , που ήταν από τους πρώτους δήμους   που προέβη στην προμήθεια μεγάλης ποσότητας αντισηπτικών διαλυμάτων ( 1.000 συσκευασίες για όλα τα σχολεία ) αλλά και στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων ,  με σκοπό την απολύμανση αυτών  ,πριν αποφασισθεί η αναστολή λειτουργίας από την κυβέρνηση ,  συνεχίζει να λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέτρο  με σκοπό την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών και κυρίως  στην προσαρμογή της σχολικής κοινότητας στις νέες συνθήκες και  την ομαλή μετάβαση των μαθητών της Γ’ Λυκείου στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 Προς το σκοπό αυτό την 6η Μαΐου δύο επισκέπτριες υγείας  της 1ης ΤΟΜΥ Πύργου θα ενημερώσουν τις καθαρίστριες των σχολείων,που θα επαναλειτουργήσουν ,για την ασφαλή χρήση των μέσων ατομικής προστασίας , τα οποία και θα τους προμηθεύσουμε , αλλά και τον ορθό τρόπο απολύμανσης και καθαρισμού των σχολικών μονάδων . Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί    σε τρία γκρουπ ώστε να τηρηθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας .

 Ήδη με τεράστια  προσπάθεια της Διεύθυνσης Παιδείας λαμβάνει χώρα   ο αναγκαίος προγραμματισμός ώστε να υπάρχει επάρκεια στον αριθμό των καθαριστριών και να πραγματοποιείται καθαρισμός των σχολικών μονάδων δύο φορές κατά την διάρκεια της ημέρας .

Η σχολική επιτροπή έχει λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες , σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών και βρισκόμαστε    σε διαρκή συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, ώστε να παρέμβουμε άμεσα όποτε χρειαστεί και με όποια μέσα διαθέτουμε. 

  Και όλα αυτά χωρίς την οποιαδήποτε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το αρμόδιο Υπουργείο ,   αλλά οι Δήμοι μέσω των σχολικών επιτροπών έχουν αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την  εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων .

 Επίσης  θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων για την προσπάθεια τους στην ασφαλή και ορθή επαναλειτουργία των σχολείων αλλά και τις καθαρίστριες  που υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες.

Τέλος     εφιστούμε την προσοχή για την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής  με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και των ιατρικών φορέων».

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Υ. , Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης

και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών 

 

Δημήτριος Μεσσαλάς

Δήμος Πύργου - Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί δημοτικών οδών

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ∆ήµαρχος  Πύργου

Έχοντας υπόψη

  1. Το υπ’ αρ10973/5-5-2020 έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του ∆ήµου Πύργου για την έναρξη εργασιών ασφαλτόστρωσης.
  2. Το επικαιροποιηµένο χρονοδιάγραµµα υλοποίησης εργασιών
  3. Το υπ’ αρ 2501/10/95-α’ 30 Απριλίου 2019 έγγραφο της Τροχαίας Πύργου
  4. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του ν. 3852/2010 « Περί αρµοδιοτήτων ∆ηµάρχου»
  5. Τις διατάξεις του άρθρου 75παρ.γ.περ.4&5 του ν.3463/2006
  6. Τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ.2 του ν.3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
  7. Τα άρθρα 48 & 52 του Ν.2696/1999 ως τροποποιήθηκαν και ισχύουν
  8. Τις έγγραφες εντολές και οδηγίες της Υπηρεσίας προς τον Ανάδοχο
  9. Την ανάγκη διασφάλισης οµαλής κυκλοφορίας πεζών και οχηµάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχηµάτων λόγω της έναρξης εργασιών ασφαλτόστρωσης,

∆ΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ                                           ΠΥΡΓΟΣ: 05/ 05 /2020

ΓΡΑΦΕΙΟ∆ΗΜΑΡΧΟΥ                                  Αριθµ.Πρωτ.: 10993 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Άρθρο 1ο. Την διακοπή της κυκλοφορίαςτων οχηµάτων επί των δηµοτικών οδών:

  • Ρήγα Φεραίου, από κόµβο Αγίας Μαρίνης έως οδό Καραισκάκη& οδό Καποδιστρίου
  • Ρήγα Φεραίου, από κόµβο Αγίας Μαρίνης έως οδό Φωκίωνος

το χρονικό διάστηµα από 06/05/2020έως 11/05/2020, σύµφωνα µε το επικαιροποιηµένο χρονοδιάγραµµατου έργου«Ανακατασκευή δικτύου αστικής οδοποιίας αρµοδιότητας ∆ήµου Πύργου».

Άρθρο 2ο. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιµωρούνται σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 459 του Π.Κ. και τις διατάξεις των άρθρων 4,5,52,103&104 του Κ.Ο.Κ ν.2696/99 όπως τροποποιήθηκαν µε το άρθρο 46 του ν.3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων Κ.ΟΚ.»

Άρθρο 3ο. Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει στις06/05/2020 έως και 11/05/2020

 

 

Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

 

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.