189 New Articles

Ανδρέας Μαρίνος: Ο «Α.Σ. Αίας Γαστούνης» κάνει υπερήφανο τον Δήμο Πηνειού

Ο «Α.Σ. Αίας Γαστούνης» είναι η ομάδα από την Ηλεία που πήρε το εισιτήριο ανόδου στη Γ΄ Εθνική. Μετά από δύο και πλέον δεκαετίες, το ιστορικό σωματείο της Γαστούνης επιστρέφει σε Εθνικές κατηγορίες ως πρωταθλητής της Α1.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στο Δημαρχείο, εκπροσώπους του ιστορικού συλλόγου, που κάνει υπερήφανο το Δήμο. Ο δήμαρχος τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και ευχήθηκε αυτή η νικηφόρος πορεία να έχει συνέχεια. Επίσης  δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Πηνειού θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε μέσο τους στόχους, τις επιδιώξεις, τις φιλοδοξίες και τα οράματα του ιστορικού Συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι του Αθλητικού Συλλόγου που επισκέφθηκαν τον δήμαρχο ήταν οι εξής:  ο κ. Μπίρμπας Γεώργιος πρόεδρος, ο κ. Θεοδόσης Αθανάσιος Επίτιμος πρόεδρος, ο κ. Τάσος Αράπογλου ταμίας και ο κ. Κόρμπανης Ανδρέας Γενικός αρχηγός. Παρόντες στη συνάντηση ο αντιδήμαρχος αρμόδιος επί θεμάτων Αθλητισμού Σπύρος Βασιλείου και ο πρ, αντιδήμαρχος Δημ. Δήμου.

 

Μιχάλης Κατρίνης: Το νομοσχέδιο για το περιβάλλον δεν υπηρετεί τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, αλλά δημιουργεί νέες ανισότητες

Προτάσεις, αλλά και έντονη κριτική περιείχε η ομιλία του Μιχάλη Κατρίνη στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας, όπου υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν υπηρετεί τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, ενώ δημιουργεί και νέες ανισότητες.

Ο βουλευτής επισήμανε ως θετικό ότι το νομοσχέδιο επιχειρεί να λύσει τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες τα οποία και ο ίδιος είχε θέσει από τον περασμένο Νοέμβριο. Τόνισε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να υπάρξει παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων, καθώς αρκετοί αγρότες δίστασαν να υποβάλλουν αντιρρήσεις και κινδυνεύουν να χάσουν τις ενισχύσεις τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σχετικά με τα λατομεία ανέφερε ότι θα έπρεπε να προβλεφθεί η δυνατότητα, για τα έργα περιφερειακής σημασίας, να επιτραπούν οι αμμοληψίες φυσικών αποθέσεων θραυσμάτων από τις κοίτες και εκβολές των ποταμών, με ταυτόχρονη αντισταθμιστική υποχρέωση για οριοθέτηση ποταμών και αντιπλημμυρικά έργα.

Ο βουλευτής επέκρινε την κυβέρνηση, γιατί ενώ παρέχει κίνητρα και διευκολύνσεις στους μεγάλους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δεν προσφέρει αναπτυξιακές προοπτικές στους μικρούς παραγωγούς, ενώ αποκλείει από τους σχεδιασμούς τις ενεργειακές κοινότητες, που θα έπρεπε να ενθαρρύνονται ως ένας τρόπος ενεργειακής αυτάρκειας και ενίσχυσης του εισοδήματος των ανθρώπων της περιφέρειας, λέγοντας ότι τέτοια μοντέλα κοινωνικής οικονομίας είναι έξω από τη φιλοσοφία της κυβέρνησης, εφόσον φαίνεται να ενοχλούνται οι μεγάλοι ενεργειακοί παίχτες.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, παρόλο που σωστά εξορθολογίζει τις τιμές αποζημίωσης για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, από την άλλη δεν προστατεύει τη γη υψηλής παραγωγικότητας.

 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ» - Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Δημοτικό Σχολείο της Ν. Μανωλάδας

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανωλάδας στην Π.Ε Ηλείας, άρχισε σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, με την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, που δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μέσα στην επόμενη διετία, θα βρεθούμε πάλι στον ίδιο χώρο για να παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία ένα νέο και σύγχρονο σχολείο, όπως αξίζει σε όλα τα παιδιά της περιοχής».

Το παλαιό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου, μετά τον σεισμό του 2008 κρίθηκε επικίνδυνο και κατεδαφιστέο. Έκτοτε, οι  μαθητές και εκπαιδευτικοί φιλοξενούνταν σε λυόμενο συγκρότημα που αναπτύχθηκε εντός του προαύλιου χώρου του σχολείου. Η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ανέγερσή του νέου Δημοτικού Σχολείου – που είχε ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» - αποτελούσε βασική προτεραιότητα στο πρόγραμμά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Έτσι, η Περιφερειακή Αρχή, με τη συνεργασία της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε», κατάφεραν να «τρέξουν» τις διαδικασίες για την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου, στη θέση του οποίου θα ανεγερθεί το νέο σχολικό κτίριο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το νέο σχολείο θα έχει έξι αίθουσες διδασκαλίας (συνολικής επιφάνειας 1.701,26 τ.μ.), ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 3,1 εκατ. ευρώ και έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τα 2 έτη.

«Είναι μια σημαντική μέρα για τον εκπαιδευτικό χάρτη της Π.Ε Ηλείας και τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.  Μαζί με τον Δήμαρχο κ. Λέντζα αρχίζουμε την αντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση ενός σχολείου, που περίμενε 15 χρόνια η τοπική κοινωνία και με την ολοκλήρωσή του θα αποτελεί στολίδι για την περιοχή. Το έργο αυτό είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από πριν, αλλά με την δική μας υπερπροσπάθεια σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ Α.Ε θα τρέξει ακόμα πιο γρήγορα», δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, δήλωσε: «Η ανέγερση ενός σχολείου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής ήταν αίτημα όλης της περιοχής. Με την βοήθεια των ΚΤΥΠ Α.Ε, την αμέριστη συμπαράσταση του κ. Φαρμάκη, του κ. Γιαννόπουλου, αλλά και όλης της Περιφέρειας, ξεπεράσαμε τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που προέκυψαν. Δικό μας μέλημα είναι η επίσπευση των διαδικασιών ώστε να παραδώσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα αυτό το σχολείο στα παιδιά μας».

Παρόντες στην κατεδάφιση, ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Έργων, Αθανάσιος Μαυρομμάτης, Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Π.Δ.Ε Γιώργος Σύρμος. Επίσης, εκτός του Δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι, Οικονομικών Κώστας Βαρβαρέσος και Παιδείας Πέτρος Ανυφαντής, ο πρόεδρος της Τ.Κ Ξενοφώντας Ανδρέου καθώς επίσης αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

Ακολούθησε αυτοψία του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών στο έργα «Συντήρηση παλαιάς Ε.Ο Πατρών - Πύργου στα όρια της Π.Ε Ηλείας» και «Συντήρηση οδικών αξόνων και συνδετήριων τμημάτων, από Κατάκολο – Άγιο Ανδρέα – Σκουροχώρι – Μυρτιά προς Άγιο Ηλία και Δουνέικα – Αμαλιάδα»  που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της βόρειας Ηλείας. Ενημερώθηκαν για την πορεία τους από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας, Μιχάλη Καλογερόπουλο, με τον οποίο ο κ. Μαυρομμάτης είχε συνεργασία στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας όπου έλαβε αναλυτική ενημέρωση για τα εκτελούμενα έργα στην Ηλεία.

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη ολοκληρώθηκε με αυτοψία στον χώρο ανέγερσης του νέου Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας, ενώ με τον Δήμαρχο κ. Λέντζα συζήτησαν λεπτομέρειες για την ανέγερση του νέου Γενικού Λυκείου Λεχαινών, η σύμβαση κατασκευής του οποίου υπεγράφη τον περασμένο Φεβρουάριο. Είναι  προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται επίσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 -2020» με δικαιούχο την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε».

 

Συνεδριάζει, σε τακτική συνεδρίαση, του Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πηνειού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΡΙΘ.ΠΡΟΣΚΛ.: 9/2020

 Γαστούνη 4 Μαΐου 2020

 Βαθμός προτεραιότητας.: ΕΠΕΙΓΟΝ

 ΠΡΟΣ: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. (όπως Πίνακας Αποδεκτών)

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  • Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο
  • κ.κ Προέδρους Κοινοτήτων Δήμου Πηνειού

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ (Άρθρο 67 Ν.3852/10)

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πηνειού στις 8-5-2020, ημέρα Παρασκευή σε συνεδρίαση  «δια περιφοράς» σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 παρ 5  και 167 παρ1 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρο 184 (παρ. 1  και 2) του Ν. 4635/2019 με ώρα έναρξης της συνεδρίασης 11:00 π.μ. και λήξης 13:00 μ.μ., για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Λήψη απόφασης για τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Πηνειού για σύσταση μιας θέσης Ειδικού Συνεργάτη (Δημοσιογράφου) (Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Παναγούλιας).
  2. Κατανομή πιστώσεων λειτουργικών δαπανών σχολείων Δήμου Πηνειού. (Εισηγητής : Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πηνειού κ. Δημήτριος Βασιλόπουλο).
  3. Λήψη απόφασης για αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων εξόδων του Δήμου έτους 2020 (Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιος Παναγούλιας).
  • Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί διά περιφοράς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) σύμφωνα με τις διατάξεις τού άρθρ. 10 τής από 3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)

«Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Covid- 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής τους» (ΦΕΚ Α΄ 55), και τού άρθρου 184 «Ρύθμιση θεμάτων σύγκλησης δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων» του Ν. 4635/19.

  • Καλείται κάθε μέλος τού συμβουλίου ξεχωριστά:

Α) να ενημερώσει το προεδρείο για τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

β) να στείλει την ψήφο ή την τοποθέτησή του επί των θεμάτων,

με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο ανωτέρω email ή εγγράφως ή με fax: 2623032839, στη γραμματεία του ΔΣ, αποκλειστικά και μόνο κατά το διάστημα διεξαγωγής της συνεδρίασης.

(τηλέφωνο Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου : 6974509782)

Γαστούνη 4 Μαΐου 2020 Ο Πρόεδρος

Θεόδωρος Αθ. Θεοδωρακόπουλος

 

 


α/α

 

ΕΠΩΝΥΜΟ

 

ΟΝΟΜΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ   ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ   ΤΗΣ   ΕΝΙΑΙΑΣ   ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» μετά την σύμπραξη των δημοτικών παρατάξεων «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  –ΑΝΔΡΕΑΣ  ΜΑΡΙΝΟΣ»  του εκλεγέντος Δημάρχου και ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

1

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

2

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

3

ΒΡΥΩΝΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ

4

ΒΥΤΑΝΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

5

ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

6

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ

7

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ

8

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

9

ΚΟΛΟΚΑΤΙΝΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

10

ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ

ΣΙΜΩΝ

11

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΟΦΙΑ

12

ΜΑΦΡΕΔΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

13

ΜΠΡΑΤΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ

14

ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

15

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ

ΜΙΧΑΗΛ

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»

16

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

17

ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΦΩΤΕΙΝΗ-ΔΙΟΝΥΣΙΑ

18

ΔΗΜΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

19

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

20

ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

21

ΚΑΤΣΑΛΑΣ

ΦΩΤΙΟΣ

 

22

ΚΟΝΤΟΥΛΗ

ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ

ΕΙΡΗΝΗ

23

ΚΥΡΙΑΖΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

24

ΤΣΕΡΕΜΕ

ΑΡΕΤΗ

25

ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΗΝΕΙΟΥ»

26

ΤΣΑΟΥΣΑΚΗΣ

ΑΛΕΞΙΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

27

ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

 

 

  • Με την αριθμ. 1066/2019 απόφαση Δημάρχου Πηνειού έγινε αποδεκτή η αίτηση παραίτησης της κας Μαρίας Πανάγαρη από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου της ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» της Εκλογικής Περιφέρειας Γαστούνης. Τη θέση της κατέλαβε ο πρώτος αναπληρωματικός σύμβουλος σύμφωνα με την  αριθμ. 19/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας  κ. Καλαρίτης Μιχαήλ  ο οποίος και ορκίστηκε την 25η -10-2019.
  • Με την αριθ. 325/14-1-2020 δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Ιωάννη Καραμπίνη προς το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 

 

 

 

 

 

ΕΠΩΝΥΜΟ

 

ΟΝΟΜΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ

ΠΟΥΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΤΣΙΟΓΚΑ

ΜΑΡΙΑ

ΤΡΑΓΑΝΟΥ

ΤΣΑΚΩΝΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓ. ΜΑΥΡΑΣ

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑΣ

ΓΙΑΤΡΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΑΒΑΣΙΛΑ

ΒΑΓΓΗΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΚΑΡΔΙΑΚΑΥΤΙ

ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ

ΚΟΡΟΙΒΟΥ

ΛΑΛΟΣ

ΦΩΤΙΟΣ

ΛΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΡΟΥΛΙΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΛΥΓΙΑΣ

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΧΟΥ

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

ΤΣΑΤΣΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΡΟΥΠΑΚΙΟΥ

ΡΕΓΚΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΙΜΙΖΑΣ

ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ

ΚΑΛΥΒΙΩΝ-

ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ

 

ΣΠΥΡΙΛΙΩΤΗΣ

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

 

 

 

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής - Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων νέων φυτεύσεων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου.

 

 

                              

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

Δ/ΝΣΗΑΓΡ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ&ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

                        Πύργος  4-5-20

 

            Αριθ. Πρωτ.:101030/9044

ΤΜΗΜΑ: ΦΥΤΙΚΗΣ &ΖΩΙΚΗΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ                    

 

Ταχ. Δ/νση        

:

Διοικητήριο

 

 

  ΠΡΟΣ:.Τα ΜΜΕ Ν.ΗΛΕΙΑΣ

                               

 

Ταχ. Κώδικας  

:

27100

 

Tηλέφωνο

:

2621360133

 

Φαξ

:

2621360156

 

Email

:

 

 

Πληροφορίες

:

Γιάνναρου Νίκη 

Τροχαλιά Γεωργία

 

 

 

 

 

           

ΘΕΜΑ:ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Από τη Δ/νση Αγροτικής  Οικονομίας & Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται η υποβολή  αιτήσεων νέων φυτεύσεων οινοποιήσιμων ποικιλιών  αμπέλου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως και την  10η Μαΐου του 2020 στην ιστοσελίδα  του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης & Τροφίμων www.minagric.gr  και στις Ψηφιακές Υπηρεσίες επιλέγουμε την  Αίτηση Αδειών Νέας Φύτευσης.  Δικαίωμα υποβολής έχουν τα φυσικά & νομικά πρόσωπα. Η επιλεξιμότητα των αιτήσεων κρίνεται από την ύπαρξη αγροτεμαχίου ιδιόκτητου (με τους αντίστοιχους τίτλους και την μεταγραφή τους ) ή ενοικιαζόμενου. Η διάρκεια των  μισθωτηρίων πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 7 ετών και να έχουν θεώρηση του γνησίου των υπογραφών των συμβαλλομένων.. Η ελάχιστη απαιτούμενη έκταση ορίζεται το 1 στρέμμα.

Τα κριτήρια προτεραιότητας , με συμπλήρωση των αντίστοιχων πεδίων ανά κατηγορία είναι :               

α  Νεοεισερχόμενος,  σύμφωνα με Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και Αμπελουργικού Μητρώου (επισυνάπτεται η βεβαίωση )

β. Αμπελουργός ενταγμένος στη βιολογική ή ολοκληρωμένη διαχείριση (επισύναψη αντίστοιχου εγγράφου) .  Ο αιτών ( μη κάτοχος αμπελουργικής  εκμετάλλευσης) δεσμεύεται με υπεύθυνη δήλωση του Ν . 1599/86 να συμμορφωθεί για ελάχιστη περίοδο πέντε ετών στην βιολογική ή ολοκληρωμένη διαχείριση.

γ. Σύνολο γεωργικής εκμετάλλευσης μεγαλύτερο των 5 στρεμμάτων  και αμπελουργική  εκμετάλλευση  με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου βάσει αμπελουργικού μητρώου.

δ. Συμπεριφορά παραγωγού (κάτοχος παράνομων φυτεύσεων)

       Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας. Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας, η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά. Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών, κάθε αγροτεμαχίου,  για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα και το τοπωνύμιο της περιοχής του. 

     Για την κατανομή των αδειών φύτευσης ορίζονται 8 περιφέρειες. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (στην οποία ανήκουμε )  την μεγαλύτερη μοριοδότηση έχουν οι εκμεταλλεύσεις  που κατέχουν αμπελουργική  έκταση μεγαλύτερη από 50στρ, και μετά ακολουθούν αυτές  που έχουν από 20 στρ  έως μικρότερη του 50 στρ.

    Τα διαθέσιμα στέμματα σε επίπεδο περιφερειών καθορίζονται  σε ποσοστό 1% της φυτεμένης  έκτασης κάθε  περιφέρειας όπως αυτές ανακοινώνονται στην ετήσια απογραφή  του προηγούμενου έτους.

                                                                     Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡ ΟΙΚ &  ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ  αα  

                                                                                                ΣΤ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

Αυγερινοπούλου: Νομοθετική επίλυση για δασικούς χάρτες του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης

«Όπως είχαμε δεσμευτεί, φέραμε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εν προκειμένω με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», με το οποίο επιλύουμε πάγια ζητήματα που εκκρεμούσαν επί μακρό σε σχέση με τους δασικούς χάρτες και έθεταν σοβαρά ζητήματα στην τακτοποίηση των ιδιοκτησιών αρκετών συμπολιτών μας σε όλη τη χώρα και δη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ο απρόσεκτος σχεδιασμός της νομοθεσία από τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στην επί μακρόν ταλαιπωρία των κατοίκων, καθώς σημαντικός αριθμός κτημάτων εμφανίζεται στους δασικούς χάρτες ως δασική έκταση, ενώ στην πραγματικότητα οι ιδιοκτήτες τους κατέχουν πράξεις διοίκησης με τις οποίες έχει αλλάξει ο δασικός χαρακτήρας τους, ενώ πολλές περιπτώσεις, όπως στην περιοχή της Κάτω Παναγιάς, συμπολίτες μας κατέχουν τα παραχωρητήρια από τα κτήματα που τους είχαν δοθεί ως προσφυγικές περιουσίες ήδη από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ή με άλλες πράξεις διοικητικές πριν το 1975, όπου κατοχυρώθηκε συνταγματικά η απόλυτη προστασία των δασών. Ο ελλιπής δε σχεδιασμός αυτός είχε, σαν αποτέλεσμα να χάσουν οι αγρότες τις αποζημιώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις αγροτικές τους εκτάσεις, μιας και αποτυπώθηκαν ως δασικές, συρρικνώνοντας περαιτέρω το εισόδημά τους.

Οι διαρκείς παρεμβάσεις, εισηγήσεις, τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις με την Ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις τοπικές αρχές και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η συστηματική προσπάθεια που καταβάλαμε ήδη από τον Νοέμβριο, απέδωσαν καρπούς. Η διήμερη, δε, συνάντηση με συνεργάτες του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων τον Φεβρουάριο και τη συμμετοχή τοπικών παραγόντων της Ηλείας ήταν καθοριστική για την επίλυση του ζητήματος, όπου επιβεβαιώθηκε η απλοποίηση των δασικών χαρτών, η επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης των ενστάσεων, αλλά και η αύξηση των Επιτροπών Αντιρρήσεων. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Χατζηδάκη, τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αραβώση, τον Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του, κ. Αντώνη Παπαδάκη, τον Ειδικό Συνεργάτη του Υπουργείου, κ. Βασίλη Λιόγκα, τον Υπεύθυνο Δασών, κ. Γιαννακόπουλο Βασίλη - τους νομικούς συμβούλους και όσους επεξεργάστηκαν αποτελεσματικά το νομοσχέδιο αυτό για την ειδική μέριμνα που επέδειξαν στην επίλυση του ζητήματος.

Ειδικότερα, με τα άρθρα 48 και 49 του Νομοσχεδίου επιλύεται το ζήτημα των δασικών χαρτών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, καθώς πλέον θα εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής των δασικών χαρτών οι περιοχές, για τις οποίες πριν το 1975 είχαν εκδοθεί πράξεις της Διοίκησης. Με την αναμόρφωση των δασικών χαρτών δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να αξιοποιούν την περιουσία τους όταν δικαιώνονται στην εξέταση των αντιρρήσεων, χωρίς να περιμένουν να «κλείσει» το θέμα σε ολόκληρο τον νομό, όπως συμβαίνει σήμερα.

Καθώς ολοκληρώνουμε το νομοθετικό έργο, αναμένουμε η Διοίκηση να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες υλοποίησης των διατάξεων, ώστε να επιλυθεί οριστικά, άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των δασικών χαρτών.»

 

 

 

Συνεργασία Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, ενόψει της επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Την ανάγκη για τη δημιουργία ενός «τείχους» περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με αφορμή την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και στην Ηλεία, στο πλαίσιο του Σχεδίου σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων, συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ν. Ηλείας Νίκο Καρυώτη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλία Ξανθούλη.

   Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, παρουσία και της Διευθύντριας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ηλείας Πηνελόπης Σουδενιώτη, έγινε ενημέρωση για τους τρόπους ασφαλής μετάβασης στη νέα κανονικότητα με τήρηση των οδηγιών των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας, για την ασφάλεια τόσο των πελατών όσο και των εργαζομένων σε κάθε εμπορικό κατάστημα. Όσον αφορά τη διενέργεια ελέγχων από κλιμάκια της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε Ηλείας, που ξεκίνησαν από σήμερα, ο κ. Γιαννόπουλος εξήγησε πως, σε πρώτη φάση οι έλεγχοι θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα προς τους έμπορους και επαγγελματίες, που για δυο ολόκληρους μήνες είχαν κλειστά τα καταστήματά τους και υπέστησαν τις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων. «Σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε και να καθοδηγήσουμε τις επιχειρήσεις και τον επαγγελματικό κόσμο, ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας στην προσαρμογή τους στην κανονικότητα, με τρόπο ασφαλή, ώστε να μην ανατρέψουμε ότι πετύχαμε μέχρι τώρα», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

   Τέλος, εντός των ημερών θα διατεθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας έντυπο ενημερωτικό υλικό με οδηγίες για τα νέα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης προς τους επαγγελματίες – θέμα που τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης – αυτό συμφωνήθηκε να αποτελέσει αντικείμενο μιας νέας, πιο διευρυμένης από άποψη συμμετοχών, σύσκεψης.

   Εξάλλου, ο κ. Γιαννόπουλος, αργά το μεσημέρι είχε συνάντηση και με την Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γεωργία Πλώτα,  και τη Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ηλείας, όπου ενημερώθηκε για τον απολογισμό των ελέγχων της σημερινής, πρώτης ημέρας και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και τήρησης των μέτρων προστασίας από τους επαγγελματίες που ξεκίνησαν τη λειτουργία των επαγγελματικών τους χώρων.

    «Από σήμερα η κοινωνία μας επιχειρεί την πρώτη ουσιαστική έξοδο από τον περιοριστικό κύκλο των αυστηρών μέτρων ελέγχου της πανδημίας. Πλέον εισερχόμαστε στη β΄ φάση αυτής της εξαιρετικά σύνθετης υγειονομικής κρίσης, την οποία βιώσαμε και βιώνουμε, που είναι η ασφαλής μετάβαση σε μια ¨κανονικότητα¨. Το αποτέλεσμα αυτής της μετάβασης δεν είναι διασφαλισμένο, ούτε εγγυημένο. Εναπόκειται στον καθένα από εμάς να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα, ούτως ώστε να αποτρέψουμε ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.