189 New Articles

ΕΛΜΕ Ηλείας - ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΚΤΟΝΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ»

Εν μέσω πανδημίας κι ενώ οι πολίτες δεν μπορούν να ασκήσουν μια σειρά από συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα και η Βουλή υπολειτουργεί, η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο το οποίο επιχειρεί να αλλάξει τα πάντα στην περιβαλλοντική νομοθεσία σε βάρος του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ψηφιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο:

  • Ως προς τη διαδικασία: δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση για περιορισμένο χρόνο με 66 άρθρα και κατατέθηκε στη Βουλή με 130, ενέργεια που πλήττει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς.
  • Ως προς το περιεχόμενο:

α. Καταργεί την ουσία της προστασίας των περιοχών Natura 2000, επιτρέποντας χρήσεις γης που ισχύουν για πολεοδομία και προωθεί ακόμα και μεταλλευτικές δραστηριότητες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σε περιοχές προστασίας της φύσης.

β. Εκθέτει σε κίνδυνο τις προστατευόμενες περιοχές, καταργώντας την αυτοτέλεια των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ). Δημιουργεί κεντρικό οργανισμό που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και καταργεί το δικαίωμα των κατά τόπους Φορέων να γνωμοδοτούν κατά τη διαδικασία αδειοδότησης έργων στις προστατευόμενες περιοχές. Επίσης περιορίζει τις διαδικασίες συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών.

  1. Επιτρέπει την καταστροφή του περιβάλλοντος στο όνομα των επενδύσεων, εκχωρώντας τον έλεγχο των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε ιδιώτες που θα επιλέγει και θα πληρώνει ο επενδυτής, απαλείφοντας κρίσιμα περιβαλλοντικά στοιχεία από τους φακέλους αδειοδότησης και επιβάλλοντας ασφυκτικές προθεσμίες για τις απαιτούμενες γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών, τις οποίες ακόμα και σε έργα με σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθιστά μη υποχρεωτικές.
  2. Προωθεί την αλόγιστη επέκταση των βιομηχανικών ΑΠΕ, κυρίως των αιολικών, που έχουν ήδη προκαλέσει υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών για την εξασφάλιση υπερκερδών των επενδυτών.
  3. Νομιμοποιεί τα αυθαίρετα εντός δασικών εκτάσεων και κατά περίπτωση εντός υγροτόπων και ρεμάτων, κάτι που αντίκειται στο Σύνταγμα.
  4. Απλοποιεί τις διαδικασίες διαχείρισης στερεών αποβλήτων και δε λαμβάνει μέτρα κατά της υποβάθμισης των ρεμάτων από την ανεξέλεγκτη διάθεση αστικών και βιομηχανικών λυμάτων μέσα σε αυτά.
  5. Παραβιάζει Συνταγματικές διατάξεις, Ευρωπαϊκές οδηγίες και Διεθνείς συμβάσεις και έχει δεχτεί τα πυρά όλων των περιβαλλοντικών οργανώσεων και πλήθους επιστημονικών φορέων.

Η κλιματική αλλαγή, η πανδημία του κορονοϊού, την οποία μελέτες συνδέουν με την περιβαλλοντική υποβάθμιση, και οι επιπτώσεις που έχουν στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων καθιστούν κρίσιμης σημασίας τη διατήρηση, προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Η ανθρώπινη ζωή και υγεία είναι πάνω από τα κέρδη!

Για όλους αυτούς τους λόγους απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου με τίτλο

«Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» στο σύνολό του.

ΠΥΡΓΟΣ 04/05/2020

 

 

 
   

 

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι σκύλος της δάγκωσε μια ανήλικη κοπέλα στο πόδι, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει σωματική βλάβη. 

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηλείας, για την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου

Με βάση τις ανακοινώσεις της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Πύργου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου και του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου - Ολυμπίας : Έρχεται το λουκέτο της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Πύργου. Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, εν μέσω πανδημίας, η περαιτέρω υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής»

Φτάνει πια ο εμπαιγμός.

Σήμερα χιλιάδες υγειονομικοί όλων των κλάδων εφημερεύουν, σε δύσκολες συνθήκες και σώζουν ζωές. Οι ανάγκες του Συστήματος Υγείας χωρίς πανδημία είναι για 30.000 σε κανονικές συνθήκες και προσλαμβάνονται μόνο 3.500 όλοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ! Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ Συνεχίζει την τακτική όλων των κυβερνήσεων της προηγούμενης δεκαετίας.

Ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα για την πανδημία το πέτυχε ο λαός εφαρμόζοντας επιστημονικές οδηγίες, το πέτυχαν και οι μαχόμενοι υγειονομικοί που ρίχτηκαν με αυτοθυσία στη μάχη. Στα τμήματα επειγόντων, στις κλινικές, στις ΜΕΘ, στα εργαστήρια.

Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση κρατική χρηματοδότηση , του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων. Κάλυψη όλων των αναγκών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την 6η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο Υγείας την άμεση στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου με μόνιμο προσωπικό.

 

ΠΥΡΓΟΣ 3/05/2020

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου για το αυριανό άνοιγμα κάποιων από τα καταστήματα

Μετά την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο, το ωράριο των καταστημάτων που ανοίγουν είναι από τις 09:00 έως τις 09:00, πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης. Το υπουργείο αφήνει το ωράριο στον εκάστοτε εμπορικό σύλλογο, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
Ο Εμπορικό Σύλλογος Πύργου θα ανακοίνωση το νέο ωράριο εντός των ημερών. 
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για άτομα πού εργάζονται και διαχειρίζονται ευπαθή και μη τυποποιημένα προϊόντα και στους εργαζόμενους σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.
Στους υπόλοιπους χώρους συστήνεται. 
Οι ΚΑΔ πού ανοίγουν στις 4 Μαΐου είναι οι κάτωθι:
 
 
47.41 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.42 Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.61 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.62 Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.64 Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.76 Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα
71.20 Τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις
96.02 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής
96.09.19.08 Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων.
Καλούμε τους καταναλωτές να προτιμήσουν τα καταστήματα της πόλης μας.
Ο πρόεδρος
 
Ξανθούλης Ηλίας 

Βάρδα - Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στα Σαγέικα Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικό του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, δυο ημεδαποί άνδρες, διότι χθες το πρωί, στην Βάρδα Ηλείας, ενεργώντας από κοινού με τρεις ακόμα συνεργούς τους, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο φορτηγό αλλοδαπού αυτοκινητιστή το  πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των  (510) ευρώ και (100) Λεβ Βουλγαρίας.

Στη συνέχεια οι δράστες, κάνοντας χρήση δυο πιστωτικών καρτών του παθόντα, πραγματοποίησαν αγορές,  συνολικής αξίας  (130) ευρώ στην Λάππα Αχαΐας.

Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.  

Δήμος Ανδρίτσαιανας - Κρστένων: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

 Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 06 Μαΐου 2020 θα ξεκινήσει η διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους του προγράμματος της «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Λόγω της έκτακτης  ανάγκης της πανδημίας του κορωναϊού που πλήτει την χώρας μας η διανομή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα Κρέστενα, στο ισόγειο του καινούριου Δημαρχείου (όπισθεν κτιρίου), πλατεία Παπαπολυχρονίου, κ από την Τετάρτη 06 Μαΐου 2020 έως Παρασκευή 08 Μαΐου  2020 συγκεκριμένες ώρες  ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού με τους δικαιούχους. Ωστόσο ο δήμος μας έχει μεριμνήσει και για τους ωφελούμενους που αδυνατούν να μετακινηθούν λόγω ευπαθών ομάδων ή άλλων προβλημάτων και προβαίνει σε κατ΄ οίκον διανομή στα πλαίσια ραντεβού με τους ωφελούμενους.

Τα προϊόντα που διανέμονται προέρχονται από αφιλοκερδείς δωρεές και χορηγίες τόσο των πολιτών του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων όσο και επιχειρήσεων/καταστημάτων που στηρίζουν τη δράση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης Φτώχειας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Για την παραλαβή των προϊόντων οι ωφελούμενοι πρέπει να προσκομίσουν το ΑΜΚΑ τους.

Τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνουν και τα μέλη της οικογένειας με εξουσιοδότηση ή με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Οι δικαιούχοι της διανομής είναι  οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στα εισοδηματικά περιουσιακά και κοινωνικά και άλλα κριτήρια.

Για κάθε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο τηλέφωνο 2625023888, αρμόδιες υπάλληλοι Χρυσούλα Γιαννοκώστα και Σταυρούλα Νικολοπούλου.

Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΟΥ

 

 

 

 

 

 

O Αντιπριφερειάρχης Θ. Βασιλόπουλος στον Δήμο Πηνειού, ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου

Επαναλειτουργεί το Περιφερειακό Αγροτικό Κτηνιατρείο Γαστούνης

Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημαρχείο

Με την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας του Περιφερειακού Αγροτικού Κτηνιατρείου Γαστούνης, εγκαινίασαν την συνεργασία τους ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος και ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη στο Δημαρχείο του Δήμου Πηνειού στη Γαστούνη.

Η επαναλειτουργία του Περιφερειακού Αγροτικού Κτηνιατρείου έγινε ύστερα από αίτημα του δημάρχου Πηνειού.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε άριστο κλίμα και αντηλλάγησαν χρήσιμες απόψεις για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα στο Δήμο Πηνειού.

Πιο συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, δήλωσε:

«Σήμερα συζητήσαμε με τον δήμαρχο την επαναλειτουργία έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια, του Περιφερειακού Αγροτικού Κτηνιατρείου  με έδρα την Γαστούνη. Μετά από αίτημα του δημάρχου, βρέθηκε το απαραίτητο προσωπικό που θα εγκατασταθεί τις επόμενες μέρες στη Γαστούνη, προκειμένου να εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος του δήμου Πηνειού και της ευρύτερης περιοχής χωρίς να χρειάζεται να μετακινείται στην έδρα  στον Πύργο ή σε άλλα Περιφερειακά Γραφεία,

 Επίσης η επαναλειτουργία του Περιφερειακού Αγροτικού Κτηνιατρείου θα συμβάλλει στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας στην αγροτική παραγωγή του τόπου. Γιατί ο δήμος Πηνειού είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό του μια περιοχή με αγροτικό προφίλ που χρειάζεται στήριξη σε μια σειρά θεμάτων όπως το αρδευτικό και όχι μόνο.

Εύχομαι μαζί με το δήμαρχο το επόμενο διάστημα να αναδείξουμε πολλά ζητήματα που συνδέονται και με την πρόσφατη πανδημία, Ορίζουμε, λοιπόν,  ένα ραντεβού το επόμενο δεκαήμερο- δεκαπενθήμερο, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και να σχεδιάσουμε τις λύσεις τους».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκα τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, έναν νέο άνθρωπο με γνήσιο και έντονο ενδιαφέρον για τους αγρότες, για τους Ηλείους και βέβαια για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η σχέση του δήμου Πηνειού με την Περιφέρεια και βεβαίως και με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη είναι  σχέση ειλικρινής, όπως και οι μεταξύ μας συνεννοήσεις.

Σήμερα με τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Βασιλόπουλο εγκαινιάζουμε μια καινούργια συνεργασία και είμαι  βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τα προσδοκώμενα, ακριβώς γιατί με τη συνεργασία και με την καθαρή αντίληψη για τα ζητήματα των αγροτών μας που είναι η  δύναμη του δήμου Πηνειού, που βρίσκεται στην καρδιά του Ηλειακού Κάμπου, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε μαζί πολλά προβλήματα που έχουμε ήδη διαπιστώσει ή θα προκύψουν στο μέλλον».

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.