189 New Articles

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (20-4-2020 έως 26-4-2020) θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

 

  • Την Τετάρτη 22-4-2020 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι –Πέτρα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
  • Την Πέμπτη 23-4-2020 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
  • Την Παρασκευή 24-4-2020 και κατά τις ώρες 14:00-20:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
  • Την Κυριακή 26-4-2020 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00 στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα – Κάτω Μυγδαλιές - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα – Βρίνα – Κρέστενα.

 

 

 

 

 

Πασχαλινό μήνυμα Διονύση Καλαματιανού

Η φετινή Πασχαλιά είναι διαφορετική, πιο εσωστρεφής.

Όμως, η ολάνθιστη φύση, η ορμή της άνοιξης μας εμπνέει και μας μπολιάζει με αισιοδοξία, επιμονή, υπομονή, δύναμη και ελπίδα, για τις ημέρες που θα έρθουν, για τους αγώνες που θα δοθούν.

Η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, οι πανανθρώπινες αξίες του Αναστάσιμου μηνύματος, ζεσταίνουν τις καρδιές μας και ισχυροποιούν  την αταλάντευτη επιδίωξη μας για μια κοινωνία πραγματικού ενδιαφέροντος για το συνάνθρωπο, ισότητας και δικαιοσύνης.

Οι δύσκολες ημέρες θα περάσουν και θα ανταμώσουμε ξανά όλοι μαζί.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία σε όλες τις Ηλείες και όλους τους Ηλείους, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στον άνθρωπο. 

 

Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΛΙΔΑΣ - Παραδίδεται -μετά από 5 χρόνια εγκατάλειψης -η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλιάδας

Έγινε αποδοχή ποσού 234 χιλιάδων ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών που υπολείπονται.

 

Εγκρίθηκαν τα μέτρα στήριξης των ευάλωτων ομάδων του δήμου, στο πλαίσιο των  μέτρων  αντιμετώπισης  της  πανδημίας  του κορωνοϊού COVID-19

 

Στην τελική ευθεία για την παράδοση της ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, βρίσκεται ο Δήμος, μετά την αποδοχή χρηματοδότησης εκ μέρους της Περιφ. Δυτ. Ελλάδας ύψους 234 χιλιάδων  ευρώ, από το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας.

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, στη δια περιφοράς συνεδρίαση του οργάνου, αποφασίστηκε η αποδοχή της χρηματοδότησης, που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των  εργασιών που υπολείπονται, προκειμένου η πτέρυγα να παραδοθεί προς χρήση, στους κατοίκους ολόκληρης της Ηλείας και να μετατρέψει το νοσοκομείο της πόλης σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό ίδρυμα που θα παρέχει υψηλές υπηρεσίες Υγείας.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης : « Είμαστε ευτυχείς γιατί οι επίμονες και συνεχείς προσπάθειές μας καρποφόρησαν.   Μετά από 5 χρόνια απόλυτης εγκατάλειψης και φθορών, αποτέλεσμα των επιλογών  της προηγούμενης δημοτικής αρχής, το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας επιτέλους αναβαθμίζεται. Για μας ήταν ένα ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας κι αυτός ήταν ο λόγος που το παλέψαμε με αποφασιστικότητα και επιμονή, τους τελευταίους μήνες χωρίς να καμφθούμε  από τα εμπόδια και τις δυσκολίες. Οι μεγάλες δωρεές του αξονικού τομογράφου και του ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος από τον Ανδρέα Παπαδάκο τώρα αξιοποιούνται  και εντάσσονται σε μια σύγχρονη μονάδα Υγείας για την πόλη μας.  Η τεράστια υγειονομική κρίση που εκδηλώθηκε με την πανδημία έκανε σε όλους φανερή τη μεγάλη αναγκαιότητα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, που πρέπει να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί  προς όφελος των πολιτών του Νομού. Για άλλη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολιτικούς και διοικητικούς παράγοντες που συνέβαλαν  σ’ αυτή τη θετική εξέλιξη, καθώς και το προσωπικό του Δήμου που εργάστηκε γι’ αυτό.

Εξάλλου,  τα μέλη του Δ.Σ. Ήλιδας προχώρησαν, στην έγκριση  εκτέλεσης  δράσεων  και  πρωτοβουλιών  για την κοινωνική  συνοχή  και  αλληλεγγύη  από  τον δήμο,  καθώς  και  διενέργειας  προμηθειών  για  την  παροχή  γευμάτων  και  τροφίμων  για  τις ευπαθείς  κοινωνικές  ομάδες,  στα  πλαίσια  των  μέτρων  ανακούφισης όσων πλήττονται από την   πανδημία  του  κορωνοϊού. Όπως δήλωσε ο κ. Λυμπέρης «ο Δήμος Ήλιδας ήταν από τους πρώτους που ήρθαν αντιμέτωποι με  αυτή την πρωτοφανή κρίση.  Όπως οφείλαμε, βρεθήκαμε  και θα βρισκόμαστε στο πλευρό των αδύναμων πολιτών και όλων όσοι χρειάζονται βοήθεια αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμο Ήλιδας κινητοποίησε όλες τις δομές της, οργανώθηκε, και με υπευθυνότητα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε όσους χρειάζονται στήριξη και φροντίδα.  Οι εργαζόμενοι και προϊστάμενοι καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες και είναι άξιοι θερμών συγχαρητηρίων και ευχαριστιών. Παράλληλα, ο Δήμος Ήλιδας, με αποφάσεις του, στηρίζει τους επαγγελματίες της περιοχής. Να σημειώσω πως τα μέτρα στήριξης που εμείς υλοποιούμε, έχουν εφαρμοστεί στο Δήμο μας πριν την έκδοση των σχετικών Πράξεων Νομ. Περιεχομένου από την Πολιτεία»

 

Την Μ. Παρασκευή η Λαϊκή Αγορά, στην Πλατεία Ανδριάρα, στον Πύργο

Η Δ.Ε.Π. ΑΕ ΟΤΑ  ενημερώνει  καταναλωτές και εκθέτες, πως η Λαϊκή Αγορά Πύργου - Πλατεία Ανδριάρα - θα λειτουργήσει (κατ’ έθιμον) τη Μεγάλη Παρασκευή  17 Απριλίου (όχι Σάββατο), μόνο για πρωτογενή διατροφικά προϊόντα.

Ακολουθούμε σχολαστικά τις οδηγίες και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.  Συνεπώς : 

Οι πωλητές και οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μέτρα που έχουν οριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία και η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει με περιορισμένη παρουσία πωλητών. Έτσι  πρέπει  να εφαρμόσουν τα εξής:

  1. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
  2. όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης,
  3. κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,
  4. οι καταναλωτές να μην συνωστίζονται στους πάγκους και τους διαδρόμους της Λαϊκής Αγοράς και να διατηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους.
  5.  Πριν και μετά το πέρας των Λαϊκών Αγορών, οι χώροι τέλεσης απολυμαίνονται σχολαστικά. 

   Κατά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών παρακαλούμε θερμά, όλους τους παραγωγούς, τους εμπόρους και τους καταναλωτές να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας δύο (2) μέτρων.

Τονίζουμε, ότι οι καταναλωτές  ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ,  αλλά να φροντίζουν ανελλιπώς να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας δύο (2) μέτρων.  Για την τήρηση των μέτρων οι επαγγελματίες παρακαλούνται να συντάσσονται με τις υποδείξεις των οργάνων του αρμοδίου φορέα (ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ).   

Καπελέτο - Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, το οποίο συνέβη, χθες το μεσημέρι, στο 47,4ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών Πύργου, στο ύψος του Καπελέτου.

Πιο συγκεκριμένα, 80χρονος ημεδαπός, οδηγώντας μοτοποδήλατο, ενήργησε στροφή σε διασταύρωση στο Καπελέτο και συγκρούσθηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 65χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 80χρονου.

Ο 80χρονος διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας διενεργείται προανάκριση για την πλήρη διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ - Απλοποίηση στη διαδικασία πρόσληψης αλλοδαπών εργατών γης

Ικανοποίηση του βουλευτή της ΝΔ που είχε θέσει

το σοβαρό θέμα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η πρωτοβουλία μετά από σύσκεψη με Ηλείους αγρότες.

Ένα από τα πιο βασικά αιτήματα που είχαν διατυπώσει εδώ και πολύ καιρό οι αγρότες μας και ιδιαίτερα οι καλλιεργητές μας, φαίνεται πλέον να ικανοποιείται από την κυβέρνηση κατά τη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ομαλοποιώντας έτσι και ένα ζήτημα που αποτέλεσε πολλές φορές σημείο αρνητικής αναφοράς για την περιοχή μας.

Πρόκειται ειδικότερα για την απλοποίηση των διαδικασιών σχετικά με την πρόσληψη από τους αγρότες μας, αλλοδαπών εργατών γης που θα βάλει πέραν των άλλων τάξη στην κατάσταση σύγχυσης που επικρατούσε και θα δώσει λύση σε ένα από τα βασικά προβλήματα που συχνά εμφανίζεται στις αγροτικές καλλιέργειες.

Την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη ρύθμιση εξέφρασε χθες και ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος είχε θέσει από την πρώτη στιγμή το πρόβλημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, τόσο σε προηγούμενες επιστολές του όσο και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους.

Το ίδιο θέμα είχε συζητηθεί και σε παλαιότερη σύσκεψη(φωτο) που είχε κάνει ο κ. Νικολακόπουλος με Ηλείους παραγωγούς, στην οποία είχε αναλυτική ενημέρωση δεσμευόμενος ότι θα βοηθήσει πιέζοντας για την εξεύρεση λύσης που θα βγάλει από περιπέτειες τον αγροτικό μας κόσμο.

Ο Ηλείος βουλευτής ωστόσο επεσήμανε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια και για την απασχόληση ανέργων μας που έχουν καταγραφεί από τον ΟΑΕΔ και παίρνουν το επίδομα ανεργίας, ώστε να εργασθούν παράλληλα και στις αγροτικές ενασχολήσεις. Είναι κάτι που αφορά αρκετούς πολίτες στην κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή μας, χαρακτηρίζεται από τον κ. Νικολακόπουλο ως δίκαιο αίτημα και θα επισημανθεί στα συναρμόδια υπουργεία.

Αυγερινοπούλου: Πασχαλινό Μήνυμα για τις οικογένειες του Ν. Ηλείας

«Αγαπημένοι μου φίλοι,

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχηθώ σε όλους«Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!».

Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, καθώς θα παραμείνουμε σπίτι. Δεν είμαστε όμως μόνοι! Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούν σαν μια για να προστατεύσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για την υγεία, την ζωή και την Ελπίδα που σημαίνει η Ανάσταση! Οι Έλληνες καταφέρνουμε με ομοψυχία να ξεπεράσουμε την πανδημία και να εξέλθουμε πιο δυνατοί, με αλληλεγγύη και υπευθυνότητα προς τον συνάνθρωπο.  

Τις φετινές γιορτές θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία και να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού επιτελώντας τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και αυτοθυσία για να κρατήσουν όλους εμάς υγιείς. Ας γίνει το φετινό Πάσχα έξοδος από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, πέρασμα από το «εγώ» στο «εμείς».

Εύχομαι όλες οι οικογένειες του Ν. Ηλείας να περάσουν κατανυκτικά αυτές τις Άγιες Ημέρες και να βρεθούμε σύντομα πάλι από κοντά!»

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.