189 New Articles

Δήμος Πηνειού: Πολύπλευρη στήριξη των καταυλισμών Ρομά

Ρομά προς τον Ανδρέα Μαρίνο: «Πρώτη φορά μας επισκέπτεται δήμαρχος!»

Εκστρατεία καθαρισμού των οικοπέδων καθώς και παρεμβάσεις βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης σε όλους τους καταυλισμούς των Ρομά έχει ξεκινήσει ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος.

Οι καταυλισμοί στη θέση Πηγαδάκια, στον Υδατόπυργο Γαστούνης και το Λευκοχώρι, βρίσκονται στο επίκεντρο των ενεργειών του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους (Καθαριότητας, Τεχνικών υπηρεσιών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Παράλληλα από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας του κοροναϊού, ο Δήμος Πηνειού προχώρησε στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων στους καταυλισμούς των Ρομά  με ενημερώσεις σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και σε σειρά απολυμάνσεων για την αντιμετώπιση του ιού.

«Τόσα χρόνια εδώ  και είναι πρώτη φορά που μας επισκέπτεται δήμαρχος!» είπαν Ρομά απευθυνόμενοι προς τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο ο οποίος βρέθηκε για δύο συνεχείς ημέρες στους καταυλισμούς και συνομίλησε με κατοίκους.

Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα να  προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να περιφρουρήσει όσο μπορεί, τους καταυλισμούς Ρομά.

Ο δήμαρχος Πηνειού  Ανδρέας Μαρίνος  δήλωσε: «Οι καταυλισμοί των Ρομά στο Δήμο μας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στο επίκεντρο της προσοχής μας. Ήδη έχει γίνει δύο φορές απολύμανση, μοιράστηκαν αντισηπτικά και άλλο υγειονομικό υλικό και  σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ γίνεται ενημέρωση για να τηρούνται  κανόνες υγιεινής. Παράλληλα σε όλους τους καταυλισμούς ο Δήμος ξεκίνησε εκστρατεία αποψίλωσης και καθαρισμού οικοπέδων καθώς και βελτίωσης των οδών πρόσβασης, ενώ γίνονται και εργασίες για την  επιδιόρθωση βλαβών με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αυτών των ευάλωτων ομάδων. Οι εργασίες αυτές θα συνεχισθούν και την εβδομάδα της Διακαινησίμου. Οι Ρομά του Δήμου Πηνειού θέλουμε να ζουν χωρίς κοινωνικές διακρίσεις, ανισότητες και αποκλεισμό».

Συνημμένα φωτογραφικό υλικό

Πασχαλινό μήνυμα Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Οι Άγιες ημέρες που διανύουμε είναι αναμφισβήτητα δύσκολες για όλους μας. Αντιμετωπίζουμε έναν κοινό «εχθρό» τον κορονοϊό,  και ζούμε στιγμές που δοκιμάζουν τις αντοχές μας, την ίδια μας την ψυχή.

Η φετινή Ανάσταση όμως φέρνει μαζί της, την αναγέννηση της ελπίδας του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο. Είναι η Ανάσταση όλων μας, που ενωμένοι, θα σταθούμε όρθιοι, θα κοιτάξουμε ψηλά και θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που βρέθηκαν στο δρόμο μας.

Το φετινό Πάσχα είναι το μήνυμα της ζωής, που από την Ελλάδα θα ακουστεί στα πέρατα του κόσμου.

Εύχομαι ολόψυχα στους Συνδημότες, και τις Συνδημότισσές μου, αλλά και σε όλους τους Έλληνες, το Άγιο Φως της Ανάστασης να καταυγάσει τις ψυχές όλων μας, φέρνοντας την ευλογία σε κάθε βήμα μας, στο ταξίδι της ζωής, οδηγώντας στο δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης.

 

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

 

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

 

Ιωάννης Λέντζας

 

Αμαλιάδα - Συλλήψεις για ναρκωτικές ουσίες

Συνελήφθησαν, επ΄ αυτοφώρω χθες το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 27 και 29 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε ένα χαρτοκιβώτιο, που είχαν παραλάβει από τα ΚΤΕΛ και περιείχε μεταξύ άλλων (43) γραμμάρια ηρωίνης, σε μορφή βράχου.

Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας προέκυψε ότι οι ναρκωτικές ουσίες είχαν αποσταλεί την 14-4-2020, από την Αθήνα, από έναν 31χρονο ημεδαπό άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Πασχαλινό μήνυμα Δημάρχου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

Ξεπερνά κάθε επιστημονική φαντασία η κατάσταση της πανδημίας, στην οποία έχει βρεθεί ολόκληρος ο κόσμος ξαφνικά, με απρόβλεπτες συνέπειες και διάρκεια.

        Πάσχα χωρίς εκκλησία, επιτάφιο, αναστάσιμη λαμπάδα και συντροφιά αγαπημένων και φίλων, είναι πρωτόγνωρη και αμήχανη κατάσταση, προσβλέπει όμως στο μεγάλο στόχο της προστασίας της υγείας όλων μας.

         Η ζωή όλων δοκιμάζεται φοβερά και, εκτός από δύναμη και κουράγιο, χρειάζεται μεγάλη υπομονή, αλληλοσεβασμός, κατανόηση και αλληλεγγύη, για να βρεθούμε πάλι όλοι μαζί υγιείς και κυρίως χωρίς απουσίες. Έτσι θα βιώσουμε το αληθινό Πάσχα, την ουσία της Ανάστασης του Θεανθρώπου, το θρίαμβο της ζωής απέναντι στο θάνατο.

 

 

Χρόνια Πολλά - Καλή Ανάσταση

Υγεία σε όλους

 

Ο Δήμαρχος

Σάκης Μπαλιούκος

Αρχαία Ολυμπία - Σύλληψη ημεδαπού με καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας, ένας 56χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παράβαση υγειονομικών διατάξεων.

Συνελήφθη 40χρονος για κλοπή κοσμημάτων στο Βούναργο

Ο δράστης αφαίρεσε από οικία γυναίκας, κοσμήματα αξίας περίπου (4.000) ευρώ

 

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

 

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το μεσημέρι, στο Βούναργο Ηλείας εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία και αφαίρεσε κοσμήματα, αξίας περίπου (4.000) ευρώ.

 

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οι οποίοι συνέλαβαν τον 40χρονο στον Πύργο, ενώ ο δράστης υπέδειξε στους αστυνομικούς, το σημείο όπου είχε αποκρύψει τα κοσμήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου. 

 

 

Δήμος Ήλιδας: «Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 11 Απριλίου μόνο για πρωτογενή διατροφικά προϊόντα»

Ο Δήμος Ήλιδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως, η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 11 Απριλίου μόνο για πρωτογενή διατροφικά προϊόντα.

Οι πωλητές και οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μέτρα που έχουν οριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία και η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει με περιορισμένη παρουσία πωλητών. Έτσι θα πρέπει  να εφαρμόσουν τα εξής:

  1. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
  2. όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης,
  3. κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,
  4. οι καταναλωτές να μην συνωστίζονται στους πάγκους και τους διαδρόμους της Λαϊκής Αγοράς και να διατηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους.

Ο Δήμος Ήλιδας καλεί τους πωλητές και καταναλωτές να εφαρμόσουν τις παραπάνω οδηγίες, να λάβουν όλες τις προφυλάξεις προσωπικής Υγιεινής και κυρίως να αποφεύγονται οι συνωστισμοί για τη δική τους προστασία, την προστασία των οικογενειών τους και του κοινωνικού συνόλου.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.