189 New Articles

Πασχαλινό Μήνυμα Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου

Αγαπητοί μου Συνδημότισσες, Συνδημότες

Η παγκόσμια κοινότητα και εμείς μαζί της βιώνουμε μια σκληρή δοκιμασία, από την πανδημία ενός ύπουλου και πρωτόγνωρου ιού. Βιώνουμε όμως και τα επίχειρα των πράξεων μας.

Η άκρατη υλοφροσύνη του καιρού μας, η αχαλίνωτη βουλιμία εκμετάλλευσης και κακοποίησης της Μάνας Φύσης και η παντελώς παραμελημένη ψυχική και πνευματική μας υπόσταση, μας οδηγούν ολοταχώς σε ατραπούς αυτοκαταστροφής.

Ναι, το παρακάναμε. Καιρός πλέον να λογικευθούμε. Να συνέλθουμε, μένοντας σπίτι.

Τα φρικτά πάθη του ΧΡΙΣΤΟΥ και η ζωηφόρος Ανάστασή Του, μας προσφέρουν τη σωτήρια ευκαιρία.

Αυτή τη σωτήρια ευκαιρία εύχομαι με πυρέσσουσα καρδιά, να αξιοποιήσουμε με ψυχική και πνευματική ανάταση.

Με άτρωτη υγεία και Αναστάσιμη χαρά

Χρόνια Πολλά

Μήνυμα Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη για το Πάσχα

Ο εορτασμός του φετινού Πάσχα μπορεί να σημαδεύεται από την υγειονομική κρίση που απειλεί όλη την ανθρωπότητα και από τις επιπτώσεις που τη συνοδεύουν, μπορεί να δημιουργεί σε όλους τους ανθρώπους ένα αίσθημα μοναξιάς και εγκλεισμού, όμως είναι μια μάχη ζωής που τη δίνουμε όλοι μαζί.

Ζούμε πρωτόγνωρες εμπειρίες και όλοι καλούμαστε με πίστη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπέρβαση των σύγχρονων προκλήσεων και με αλληλεγγύη να συμπορευτούμε στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο.

Η αίσθηση της στέρησης που νιώθουμε ότι προκαλείται από τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, είναι στην ουσία μια κατάκτηση ζωής, συμπαράστασης και φροντίδας για τους αδυνάμους. Είναι το μήνυμα της ανιδιοτελούς και αληθινής  αγάπης του Χριστού προς τον συνάνθρωπο, επίκαιρο παράδειγμα υπευθυνότητας και συλλογικότητας. Η Ανάσταση του Κυρίου είναι το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας, ίσως πιο αναγκαίο από ποτέ άλλοτε στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε.

Ας συνεχίσουμε με αμοιβαία εμπιστοσύνη αυτό τον δύσκολο αγώνα, αγώνα αγάπης, αγώνα ζωής.

Εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Γιάννης Λυμπέρης

Δήμαρχος Ήλιδας

 

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλου, για το Πάσχα

   Και ξαφνικά όλες οι μέρες έγιναν ίδιες. Τα ρολόγια σταμάτησαν, το ξυπνητήρι σίγησε. Ξαφνικά, ο χρόνος μοιάζει να μην τελειώνει. Δεν αναλωνόμαστε πια σε μια αέναη προσπάθεια να προλάβουμε τις «υποχρεωτικές υποχρεώσεις» μας, αντιθέτως, αναθεωρήσαμε την καθημερινότητα μας, την εργασιακή μας ρουτίνα, την επαφή με τους οικείους μας, την οικογενειακή μας ζωή.

   Η πανδημία ήρθε και άλλαξε σχεδόν τα πάντα στη ζωή μας. Τίποτα δεν είναι όπως και χθες, όπως δεν ήταν η 25η Μαρτίου, όπως δεν είναι η Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε, όπως δεν θα είναι η Μεγάλη Παρασκευή και το Πάσχα.

   Ήρθε η ώρα να το ζήσουμε κι αυτό. Πάσχα χωρίς επίσκεψη στο χωριό των γονιών και των παππούδων μας. Πάσχα χωρίς εξοχή, χωρίς το πατροπαράδοτο σούβλισμα του οβελία με συγγενείς και φίλους γύρω από το γιορτινό τραπέζι.

   Κυρίως όμως, Πάσχα με τις εκκλησίες κλειστές, χωρίς τις Ακολουθίες του Νυμφίου, χωρίς Μέγα Ευχέλαιο, χωρίς την περιφορά του Επιταφίου, χωρίς λαμπάδες την Ανάσταση, χωρίς βεγγαλικά.

   Αυτό που θα πρέπει να αναλογιστούμε, είναι ότι φέτος, μπορεί να βιώνουμε το πιο «κλειστό» Πάσχα της ζωής μας, μας δίνεται όμως η ευκαιρία για ένα Πάσχα αυτοσυγκέντρωσης, Πάσχα αληθινό.

   Μας δίνεται η ευκαιρία να ασκήσουμε την πίστη μας χωρίς το έθιμο, αποκλειστικά και μόνο με την ουσία των στιγμών και των λέξεων.

  Ίσως λοιπόν φέτος, ακούσουμε ή και συναισθανθούμε πιο έντονα από ποτέ το «σήμερον κρεμάται επί ξύλου» και το «η ζωή εν τάφω».

   Ίσως φέτος ηχήσει στις καρδιές μας πιο δυνατά από ποτέ το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ».

   Με αυτές τις σκέψεις, θέλω να ευχηθώ σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, με υγεία, πίστη και ελπίδα.

   Κι όταν αυτές οι πρωτόγνωρες δυσκολίες τελειώσουν, θα είμαστε εδώ, όλοι  μαζί, να δημιουργήσουμε τις θετικές προοπτικές για την κοινωνία και τον τόπο μας.

 

Βασίλειος Κων. Γιαννόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας

 

Για υπογραφές πάνε τα έργα αναβάθμισης του άξονα Πύργος-Καλό Νερό

Προχωρά προς υπογραφές το σημαντικό οδικό έργο που αφορά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στον άξονα Πύργος-Καλό Νερό.

Πηγή, περισσότερα στο https://ypodomes.com/gia-ypografes-pane-ta-erga-anavathmisis-toy-axona-pyrgos-kalo-nero/

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ - «Η δύναμη της ομοψυχίας»

Το  Φως της Ανάστασης του  Κυρίου, συμβολίζει για όλους τη νίκη του Φωτός επί του σκότους και τη νίκη επί κάθε μορφής θανάτου.

Στέλνει το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο.

Η παγκόσμια πανδημία πέρα από τις τραγικές της συνέπειες για την ανθρωπότητα μας διδάσκει και μας υπενθυμίζει ότι στις μεγάλες στιγμές, στις μεγάλες νίκες αλλά και σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις η πίστη, ο αλληλοσεβασμός, η αισιοδοξία και η ομοψυχία για τον κοινό στόχο ήταν οι καταλυτικοί παράγοντες που μας οδηγούσαν στη σωστή κατεύθυνση και την επιτυχία.

Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα.

Θα γιορτάσουμε στο σπίτι μας, χωρίς να πάμε στις εκκλησίες μας και χωρίς να συναντήσουμε αγαπημένους συγγενείς και φίλους, πολεμώντας όλοι μαζί για έναν κοινό σκοπό και προστατεύοντας τις ευάλωτες ομάδες.

Ενωμένοι, με ελπίδα, αισιοδοξία,  με πλήρη συνείδηση της ατομικής και κοινωνικής μας ευθύνης και με κοινή προσπάθεια είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτή την τρικυμία θα βγούμε δυνατότεροι και σοφότεροι.

Θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε και πάλι νικητές.

Εύχομαι το Άγιο Φως της Ανάστασης να γεννήσει στις ψυχές όλων αγάπη και ελπίδα.

Χρόνια πολλά σε όλους.

 

Ανδρέας Νικολακόπουλος

Βουλευτής Ηλείας

 

Πασχαλινό ευχετήριο μήνυμα του Κώστα Τζαβάρα

Εύχομαι χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλες και όλους τους συμπολίτες μου.

Στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει ο τόπος αξία έχει περισσότερο από κάθε άλλη φοράνα μείνουμε ενωμένοι και οπλισμένοι με θάρρος απέναντι στην πρωτοφανή δοκιμασία που πλήττει εφέτος όλη την Ανθρωπότητα.

Πάνω από όλα όμως οφείλουμε στις δύσκολες αυτές περιστάσεις να επιβεβαιώσουμε την ανθρωπιά μας με την άνευ όρων αναδοχή της ατομικής ευθύνης μας για τον άλλον άνθρωπο.

Μετά τη Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση.

Το Φως νικάει πάντα το σκοτάδι.

 

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Κώστας Τζαβάρας

Βουλευτής Ηλείας Νέας Δημοκρατίας

Δήλωση Αυγερινοπούλου για την πιλοτική λειτουργία της ψηφιακής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» - Συγχαρητήρια Αυγερινοπούλου προς Βρούτση

«Δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση, και τους συνεργάτες για την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας της νέας διαδικασίας απονομής κύριας σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» στον e-ΕΦΚΑπου υλοποιεί η Κυβέρνηση, καθώς τόσα χρόνια η καθυστέρηση των συντάξεων ήταν γάγγραινα σε όσους ανάμεναν να λάβουν τη σύνταξή τους και η σύνταξη δεν ερχόταν, καθυστερούσε δε επί χρόνια. Η ΝΔ λύνει ένα άλλο χρονίζον και μείζον πρόβλημα. Η ψηφιακή σύνταξη θα χορηγείται στις δύο κατηγορίες που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% των αποφάσεων συνταξιοδότησης του 2019 αφενός τις αποφάσεις μεταβίβασης κύριων συντάξεων λόγω θανάτου για τους ασφαλισμένους όλων των τέως ταμείων και αφετέρου στις συντάξεις γήρατος τέως ΟΓΑ χωρίς διαδοχική ασφάλιση. Από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν υποβάλλουν την αίτησή τους στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», επιλέγοντας στην ιστοσελίδα: https://www.gov.gr/την ενότητα Εργασία – Ασφάλιση και εν συνεχεία την επιλογή «Αίτηση Συνταξιοδότησης» ή αντίστοιχα στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ. Σε 2 μήνες από σήμερα, τον Ιούνιο, το 40% και πλέον των αιτήσεων για συνταξιοδότηση θα απονέμεται ψηφιακά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έχοντας τεθεί σε πλήρη λειτουργία».

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.