189 New Articles

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Μέτρα στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Μια σειρά από άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τις επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού παίρνει η Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας μέσα από την σύσταση ειδικής δομής.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου έπειτα και από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ενισχύεται το  Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού με απασχόληση σε αυτό, του προσωπικού της κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (Κ.Ε.Δ.ΑΟ) και συγκεκριμένα του προσωπικού του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), του προσωπικού του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι (Β.Σ.Σ.) και του προσωπικού του Παιδικού Σταθμού με την ονομασία «Ο Μικρός Αρκούδος».

Στις αρμοδιότητες του παραπάνω τμήματος προστίθενται αρμοδιότητες σχετικές με την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης και συγκεκριμένα:

  1. Η καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.
  2. Η καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους.
  • Η εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. Ι) [πρόκειται για εξυπηρέτηση ως προς τη διανομή φαρμακευτικού υλικού και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης με δαπάνη που βαρύνει τους αιτούντες].
  1. Η δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. ΙΙ) [εννοείται ότι η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη παρέχεται εφόσον προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ].
  2. Η συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
  3. Η λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ειδικής κατηγορίας στον ιστότοπου με σκοπό τη καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. Ι) και ΙΙ).
  • Η διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. Ι) και ΙΙ) (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.
  • Κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.
    • Το ωράριο εργασίας του συνόλου των εμπλεκομένων υπαλλήλων ορίζεται από 08:00πμ έως 16:00μμ με δυνατότητα τροποποίησης ανάλογα με τις ανάγκες.
    • Το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού ορίζεται από 09:00 έως 14:00.
    • Για τη λειτουργία του Τμήματος διατίθεται κατάλληλος χώρος στο ισόγειο του Δημαρχείου με εσωτερικούς τηλεφωνικούς αριθμούς τους 150 και 151. (26240 22250) fax το 26240 29083 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
    • Στη διάθεση του Τμήματος τίθενται τα οχήματα που εξυπηρετούσαν τις ανάγκες της ΚΕΔΑΟ και οποιοδήποτε άλλο υλικό ή μέσο κριθεί απαραίτητο.
    • Υπεύθυνος επικοινωνίας του Δήμου με το ΥΠΕΣ ορίζεται ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γερασιμόπουλος Ανδρέας (εσωτ.: 213)
    • Ο συντονισμός και η ανάθεση αρμοδιοτήτων θα πραγματοποιηθεί από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αναστασόπουλο Νικόλαο ο οποίος έχει την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας των δράσεων και των θεμάτων του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας.

Β. Γιαννόπουλος: «Να στηρίξουμε την Εθελοντική Αιμοδοσία και τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας»

   Με τη φιλοξενία ενός προσωρινού ¨Τμήματος Αιμοδοσίας¨, στον προθάλαμο του Συνεδριακού Κέντρου, στηρίζει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας την προσπάθεια του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Ν.Μ Πύργου για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε αίμα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες.

   Η μείωση των αποθεμάτων αίματος σε όλη τη χώρα είναι μεγάλη, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊου (Covid – 19) σε συνδυασμό με τις εποχικές ιώσεις (π.χ γρίπη, κοινά κρυολογήματα) έχουν αυξήσει τους «πιθανά νοσούντες» και μοιραία, αποκλείεται μεγάλο μέρος του αιμοδοτικού πληθυσμού, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις ελλείψεις σε αίμα, αφού οι ανάγκες των συνανθρώπων μας που νοσούν, δεν σταματούν.

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, κατανοώντας αυτή την ανάγκη, ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση για αίμα της 6ης ΥΠΕ και του Γ.Ν Ηλείας-Ν.Μ Πύργου, παραχωρώντας προς χρήση τον χώρο του Συνεδριακού για την δημιουργία ενός προσωρινού Τμήματος Αιμοδοσίας, που θα στηθεί και θα επανδρωθεί από το ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου του Γ.Ν Ηλείας.

   Για την διαμόρφωση του χώρου, τη στελέχωσή του, τις μέρες και τις ώρες λειτουργίας του, ο κ. Γιαννόπουλος είχε συνεργασία με τη Συντονίστρια Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου του Γ.Ν Ηλείας  Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και την Διευθύντρια ΕΣΥ Έλσα Ζαχαριαδάκη.

    Κατά τη συνάντησή τους, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

   Το προσωρινό Τμήμα Αιμοδοσίας θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα (αρχής γενομένης από τις 23 Μαρτίου), Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι (σ.σ λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, την προσεχή εβδομάδα και μόνο γι’ αυτή, θα λειτουργήσει την Πέμπτη 26/3). Έτσι, όλοι οι υγιείς πολίτες, ηλικίας 18 έως 65 ετών, που επιθυμούν να βοηθήσουν για την κάλυψη των αναγκών, θα μπορούν να απευθύνονται στον χώρο αυτό, κι αφού ελεγχθούν από το ιατρικό προσωπικό, να αιμοδοτήσουν για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

   Επισημαίνεται πως, το προσωρινό Τμήμα στο κτίριο της Π.Ε Ηλείας, θα λειτουργεί παράλληλα με το Τμήμα Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Πύργου που συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του (σ.σ με ανεξάρτητη είσοδο για τους αιμοδότες).

   «Μπροστά στη νέα πρόκληση, και με δεδομένο ότι οι ανάγκες σε αίμα των συνανθρώπων μας που νοσούν, δε σταματούν, είναι υποχρέωση όλων μας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Η λειτουργία του χώρου αυτού, θα διευκολύνει τους πολίτες που δεν μπορούν να απευθυνθούν στο νοσοκομείο, να έρθουν εδώ , στο κτίριο της Π.Ε Ηλείας και να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους για να χαρίσουν λίγο από το αίμα τους στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας στην Ηλεία, με τη συμμετοχή τους, να στείλουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

   Εξάλλου, ο κ. Γιαννόπουλος, γνωστοποίησε στις γιατρούς της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας, πως η Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μπορεί να βρίσκεται στην Ηλεία για τη οργάνωση εξωτερικών αιμοληψιών και σε άλλες περιοχές του νομού. Οι ημερομηνίες θα καθοριστούν σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας – Ν.Μ Πύργου και τους κατά τόπους φορείς.

  

  

  

 

 

 

  

 

 

Δήμος Ήλιδας: «Η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας θα λειτουργήσει το Σάββατο 21 Μαρτίου μόνο για πρωτογενή διατροφικά προϊόντα»

Ο Δήμος Ήλιδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως, η Λαϊκή Αγορά Αμαλιάδας βάσει της ΚΥΑ ΦΕΚ Β 915/17-03-2020θα λειτουργήσει το Σάββατο 21 Μαρτίου μόνο για πρωτογενή διατροφικά προϊόντακαι όχι για προϊόντα πλαστικών ειδών, ένδυσης, υπόδησης και γενικά όλων των βιομηχανοποιημένων προϊόντων.

Οι πωλητές και οι καταναλωτές θα πρέπει να εφαρμόσουν τις οδηγίες της Εγκυκλίου με αριθμ. Πρωτοκολ. 5/2020/18-3-2020 της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτήτου Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

α) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών θα πρέπει να είναι το ελάχιστο τα 2 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα,

 β) όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης,

 γ) κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,

δ) οι καταναλωτές να μην συνωστίζονται στους πάγκους και τους διαδρόμους της Λαϊκής Αγοράς και να διατηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν κατανόηση και συνεργασία, να λαμβάνουν όλες τις προφυλάξεις προσωπικής Υγιεινής για τη δική τους προστασία, την προστασία των οικογενειών τους και του κοινωνικού συνόλου.

 

Κλειστές οι παιδικές χαρές και οι αθλητικοί χώροι του Δήμου Πύργου

   Στα πλαίσια της καταπολέμησης του κορονοϊού , ο Δήμος Πύργου επισημαίνει ότι παραμένουν κλειστές όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Πύργου. Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να λάβουν τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης τόσο για τη προσωπική, όσο και για τη προστασία της δημόσιας υγείας.

Δήμος Πηνειού - Γραμμές στήριξης για κορωνοϊό

Οι δομές κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πηνειού  δημιουργούν άμεσα γραμμές υποστήριξης αδύναμων & μη αυτοεξυπηρετούμενων δημοτών, με σκοπό την εξασφάλιση της διατροφής τους και της αρμονικής διαβίωσης στο σπίτι,   για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

  Καταλλήλως ενδεδυμένα άτομα, με οχήματα του Δήμου, θα παρέχουν τα άκρως απαραίτητα για τη διατροφή τους και την καθημερινή τους υποστήριξη στο σπίτι τους.
  Η πρωτοβουλία αφορά τις ευπαθείς ομάδες, τους μοναχικούς, τους υπερήλικες και τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. 

Οι υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής παρέχονται:

  1. σε κατοίκους του Δήμου μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν
  2. σε άπορους και οικονομικά αδύνατους κατοίκους του Δήμου μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν

 Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι:

  1. εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. 1)
  2. προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. 2)
  3. συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους
  4. λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και email με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. 1) και 2)
  5. διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. 1) και 2) (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
  6. κάθε άλλη εργασία συναφή με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.
      Τα νέα δεδομένα της πανδημία του κορωνοϊού, απαιτούν κοινωνική υποστήριξη με ανθρώπινη βοήθεια.  Στις δύσκολες στιγμές όσοι έχουν πραγματική ανάγκη, μπορούν με τις κλήσεις τους  στα τηλέφωνα να εξυπηρετούνται.

 Τα στοιχεία που μπορούν να επικοινωνούν οι δημότες μας είναι :

  1. Δημοτικό Κατάστημα Τραγανού, Βοήθεια στο σπίτι

Δ/νση: Τραγανό, ΤΚ 27050

τηλ: 2623360916, fax: 2623062420,

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  1. Δημοτικό Κατάστημα Βαρθολομιού, Βοήθεια στο σπίτι

Δ/νση: Διονυσίου Γιατρά 3, Τ.Κ. 27050 Βαρθολομιό

τηλ: 2623360525, fax: 2623043811,

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  1. Δημοτικό Κατάστημα Γαστούνης, Βοήθεια στο σπίτι

Δ/νση: Κοιμήσεως Θεοτόκου, Τ.Κ.27300,  Γαστούνη,

τηλ: 2623034266, fax: 2623035829, 

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δελτίο τύπου Υπηρεσίας Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Πύργου

          ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

 

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παρακαλούνται οι δημότες του Πύργου να μην εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα (στρώματα , κλαδιά κ.τ.λ.) στους κοινόχρηστους χώρους. Η αποκομιδή τους αναστέλλεται σε συνέχεια των πρόσφατων μέτρων που πάρθηκαν για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα για οποιοδήποτε πρόβλημα τους απασχολεί και αφορά την Υπηρεσία Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Πρασίνου.

 

 

            

             Προϊστάμενος Υπηρεσίας Πρασίνου

             Δημητρακόπουλος Αναστάσιος      2621362636

            

             Υπηρεσία Καθαριότητας                2621362647

 

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

 

                  

 

Νέα τηλεφωνική γραμμή παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας από τον Δήμο Πύργου

Στην ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», προκειμένου να εξυπηρετηθούν ευπαθείς ομάδες, άποροι, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι πολίτες, έχει προχωρήσει ο Δήμος Πύργου, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19.

Ειδικότερα, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρόνιοι πάσχοντες από νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό.Na σημειωθεί ότι πολύτιμη είναι και η συνεισφορά και του Συλλόγου «Ολυμπιάδα» και της προέδρου Ιωάννας Λουρίδα Διαμαντοπούλου.

 

Στόχος είναι η εξασφάλιση της πρόσβασής τους στα βασικά αγαθά που αφορούν την διατροφή και την υγεία τους, με τον συντονισμό των εμπλεκόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας θα αξιολογούν κάθε αίτημα και θα δίνουν λύσεις σε θέματα, όπως π.χ. παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ζητήματα άμεσης διεκπεραίωσης με δημοτικές υπηρεσίες κ.α.

Η καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 20:00, στα τηλέφωνα: 26213 62404, 26213 62428,26210 22199 καθώς επίσης και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Παναγώτης Αντωνακόπουλος

«Ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, με στόχο να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις συμπολιτών μας που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας, η οποία επηρεάζει τις ζωές όλων μας. Χρέος είναι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για την προστασία των πολιτών και τη διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων. Μένουμε σπίτι. Εξυπηρετούμαστε από τον Δήμο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.