357 New Articles

Άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Αιρετών Ηλείας για τα επίμαχα θέματα. Στον Πύργο, στο Λάτσειο, την Δευτέρα 27/01 και ώρα 18:00

 Στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Συμβούλιο Αιρετών Ηλείας

 Με βασικά θέματα, τα φλέγοντα ζητήματα του δρόμου Πάτρα-Πύργος, των σχολών Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και της δημιουργίας δομών φιλοξενίας προσφύγων - Hot Spot στη περιοχή μας.

  Στο συμβούλιο Αιρετών Ηλείας συμμετέχουν αιρετοί από κάθε αυτοδιοικητικό βαθμό.  Περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, πρώην δήμαρχοι  δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και το Επιμελητήριο, τα Εργατικά Κέντρα, Επιστημονικοί Φορείς κ.α. Το συμβούλιο Αιρετών έχει στόχο τις συλλογικές αποφάσεις και τις κοινωνικές κινητοποιήσεις που είναι απαραίτητες για να επιδείξουμε και να αποδείξουμε την ενότητα μας.  

Ρύθμιση τακτοποίησης εκκρεμοτήτων των τετραγωνικών μέτρων ιδιοκτησίας στον Δήμο Πύργου, χωρίς την επιβολή προστίμου

Σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 4647/2019 ( ΦΕΚ 204 / 16.12.2019 τεύχος Α ) ΄΄ Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας , Εσωτερικών , Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις :
΄΄ Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων , τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ Α ! βαθμού , μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020 χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης . Διαφορές στους αναλογούντες φόρους , τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από 01.01.2020 ΄΄ .
Καλούμε λοιπόν όλους τους δημότες του Δήμου Πύργου να εκμεταλλευτούν την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία την 31 Μαρτίου 2020 με την οποία ουσιαστικά τακτοποιούν τυχόν εκκρεμότητες των τετραγωνικών μέτρων της ιδιοκτησίας τους με τον Δήμο χωρίς την επιβολή προστίμου.
Προς διευκόλυνση των δημοτών παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο ευεργετικό μέτρο της ρύθμισης να προσέλθουν άμεσα πριν το πέρας της προθεσμίας ώστε να αποφευχθεί ο  συνωστισμός και οι καθυστερήσεις στο Τμήμα Εσόδων της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου Πύργου  ( Πατρών και  Τάκη Πετροπούλου , 2ος όροφος, ώρες: 09:00 – 14:30) για να παραλάβουν το έντυπο Αίτησης – Δήλωσης και να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν . 


ΠΥΡΓΟΣ 23.01.2020
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΧ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
 
--
 ____________________________________________________________________
Δήμος Πύργου 
Γραφείο Δημάρχου 

To ΚΗΦΗ Αμαλιάδας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους έκοψαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Αμαλιάδας. Την εκδήλωση «άνοιξε» η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ήλιδας κ Αλεξία Κοτσάφτη, η οποία μετά τα χρόνια της πολλά και τις ευχές για υγεία στους φιλοξενούμενους – εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ανακοίνωσε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης του κτιρίου και η προμήθεια επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών, ώστε να αλλάξουν προς το καλύτερο οι συνθήκες για όλους όσοι χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη δομή του Δήμου Ήλιδας.

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης, επανέλαβε την προ ημερών δέσμευσή του, στη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ Αμαλιάδας,  η οποία αναφέρει πως «το 2020 θα είναι καλύτερη χρονιά από αυτή που τελείωσε».

Ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς κ. Περικλής Παπαγεωργόπουλος επεσήμανε πως «καταφέραμε να λύσουμε σοβαρά προβλήματα τα οποία χρόνιζαν ώστε η Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Ήλιδας να αποκτήσει αξιοπιστία και συνεργασία με την πρόεδρο και τον Δήμαρχο θα κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε οι υπηρεσίες που προσφέρονται από τις δομές της επιχείρησης να είναι οι καλύτερες». Την πίτα ευλόγησε ιερέας της περιοχής ενώ στην εκδήλωση, συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ Παναγιώτης Μαυρίκος ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων του Δήμου Ήλιδας κ Ελευθέριος Νταλαμάρας, εργαζόμενοι στο ΚΗΦΗ, το Βοήθεια στο Σπίτι και φιλοξενούμενοι.

 

Έκοψε τη πίτα του ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Με την ευλογία των Σεβαστών Πατέρων ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του Δήμου, σήμερα το μεσημέρι στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ, στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος έδωσε ευχές σε όλους τους παρισταμένους για καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και επίτευξη των προσωπικών τους στόχων και των οικογενειών τους. Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος, επισήμανε πως εργαζόμενοι και Δημοτική αρχή επιτελούν από κοινού ένα στόχο, την εξυπηρέτηση και ευχαρίστηση του πολίτη. Αναλυτικά, τόνισε τα εξής: «Σαν Δημοτική Αρχή η οποία για πρώτη φορά  κόβουμε τη πίτα, εμείς έχουμε να πούμε οτι στόχος και γνώμονας είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη  και πάνω εκεί σε αυτόν τον τομέα θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, έτσι ώστε ο πολίτης πλέον να είναι ευχαριστημένος. Επιπλέον, είναι η ευχαρίστηση και η ικανοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες και το ευχαριστώ το οποίο  εισπράττουμε στην καθημερινότητά μας, και χάρις σε εσάς τους υπαλλήλους, γιατί χωρίς τη συνεργασία σας δε γίνεται. Μαζί πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας και να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλετε. Θέλω να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες, ξέρω ότι έχουμε υποστελέχωση, έχουμε κάνει όλες εκείνες τις  απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μπορέσουμε να κλείσουμε κάποιες τρύπες που είναι μεγάλες. Από εκεί και πέρα, πρέπει όμως όλοι, επειδή οι ανάγκες των καιρών είναι επιτακτικές και είναι πολύ περισσότερες, γιατί και οι ανάγκες και των ανθρώπων σε μια σύγχρονη κοινωνία είναι αυτές που αυξάνονται, να είμαστε και εμείς πιο αποδοτικοί, πιο αποτελεσματικοί και να μην γκρινιάζουμε.  Ο κάθε πολίτης που έρχεται εδώ, είτε έχει άδικο, είτε έχει δίκιο,  πρέπει να δείχνουμε κατανόηση, αυτό είναι το πιο βασικό».

Το δώρο του Δημάρχου που εξέπληξε τους υπαλλήλους ήταν, για όλους τους εργαζομένους του Δήμου, τρεις μέρες άδεια, που θα ρυθμίσουν οι διευθυντές των αντίστοιχων υπηρεσιών, ώστε να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο να λείπουν όλοι από το γραφείο. Ο τυχερός δε υπάλληλος που βρήκε το φλουρί κέρδισε μια εβδομάδα άδεια και μια ξύλινη εικόνα.

Τρύφωνας Αθανασόπουλος: Έγινε υπόθεση τιμής

Μετά το τελευταίο τραγικό συμβάν με θύματα δυο συναδέλφους διαμάντια δώσαμε μια υπόσχεση, να μην ησυχάσουμε μέχρι να απαλλαγούμε από τον δρόμο «καρμανιόλα».

Δεν μπορεί, δε γίνεται μια χούφτα πολιτικοί και γραφειοκράτες να μας δουλεύουν τόσα χρόνια.

Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε.

Αφετηρία θα είναι η τελευταία ενημέρωση του Υπουργού υποδομών και μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΑΤΡΑ - ΠΥΡΓΟΣ

Τι λέει ο Υπουργός

«Έχουμε μπροστά μας το κρίσιμο στάδιο της έγκρισης όλων των παραπάνω από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είναι γνωστό, έχουμε ήδη κάνει προκαταρκτικές συζητήσεις μαζί της, πλέον το αίτημα είναι και επίσημο και περιμένουμε στους επόμενους μήνες, το οριστικό ΟΚ. Πιστεύω ότι θα το λάβουμε.»

«Μία περίπτωση υπάρχει μόνο να καθυστερήσει το να ξεκινήσει το έργο. Ένας κίνδυνος: Να υπάρξουν δικαστικές προσφυγές για λόγους επιχειρηματικών συμφερόντων, από κάποιον από τους 3 σημερινούς εργολάβους.»

Από τα πιο πάνω βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να υπάρχει χρονοδιάγραμμα επομένως και αυτός ο Υπουργός θα κάνει ότι μπορέσει!!!

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

αναφέρει ο Υπουργός

«συμφωνήσαμε με την Ολυμπία Οδό να υλοποιήσει το έργο, το οποίο θα ενταχθεί στη σύμβαση παραχώρησης. Η υλοποίηση συμφωνήσαμε να μην κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο ούτε ευρώ παραπάνω από όσο προβλεπόταν στις 8 εργολαβίες»

Καταρχάς έπρεπε να έχει δοθεί στη δημοσιότητα η συμφωνία.

Για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα θα πρέπει να μας πει ο υπουργός πόσο θα πληρώνουν οι πολίτες την κοινοπραξία (μέσω των διοδίων) με την οποία συμφώνησε, για τα επόμενα 20-30 χρόνια.


Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ

Η αξιοπιστία των θεσμών:

α) Της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!

Να μιλήσουμε τώρα για την αξιοπιστία αυτής της περιβόητης Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού που με μεγάλη ευκολία κάνει κατάτμηση του έργου ΠΑΤΡΑ - ΠΥΡΓΟΣ πριν πέντε χρόνια και τώρα συμφωνεί στο «μάζεμα» των εργολαβιών και την απευθείας ανάθεση, ενός έργου που ξεπερνάει τα 250 - 300 εκατομμύρια «Ευρώπη το μεγαλείο σου», «ελεύθερη αγορά το μεγαλείο σου»

Αποδεικνύεται ότι σε συνθήκες μονοπωλιακού ανταγωνισμού είναι μύθος η ελεύθερη αγορά (δεν ζει ο Άνταμ Σμίθ να διαπιστώσει ότι «το χέρι είναι ορατό»)

β)Του Ελληνικού κράτους!!!

Όταν λέει ο ίδιος ο Υπουργός για τους σημερινούς αναδόχους «Θα είμαι ειλικρινής, δεν ενέπνεαν όλοι την ίδια εμπιστοσύνη ότι μπορούν να ολοκληρώσουν εγκαίρως τα κομμάτια του έργου τους»

φαντάζομαι θα έχει εκθέσεις υπηρεσιών και στοιχεία στα χέρια του για να το λέει ο υπουργός.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλο το σύστημα ξεκινώντας από την εγγραφή στο μητρώο εργοληπτών, την διενέργεια διαγωνισμών, και τη συμβασιοποίηση των έργων δεν είναι αξιόπιστο.

Πως είναι δυνατόν μετά από τόσα στάδια να προκύπτουν εργολήπτες ανίκανοι να υλοποιήσουν δημόσια έργα.

γ)Του Πολιτικού συστήματος!!!

Στην πολιτική κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος

Οι πολιτικές ηγεσίες εδώ και δεκαετίες αντί να φτιάξουν το δρόμο προσπαθούν μάλλον να ρυθμίσουν τα συμφέροντα των εργολάβων.

Είναι ξεκάθαρο ότι το πολιτικό σύστημα μας εμπαίζει. Με ανησυχεί το γεγονός ότι καταφέρνει «να ξεγελάει τόσους πολλούς και για πολύ».


ΠΡΟΤΑΣΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ

Αναφέρει ο Υπουργός στο δελτίο τύπου.

«το πραγματικό δίλημμα φτάσαμε να είναι αν το έργο θα γίνει τελικά ή όχι.»

κ. Υπουργέ από ότι φαίνεται οδηγούμαστε σε αδιέξοδο έχω λοιπόν να σας κάνω μία πρόταση:

Να επιστρέψει το ελληνικό κράτος τα χρήματα του «ταμείου Μολυβιάτη» στην εγκαταλελειμμένη Ηλεία και να κατασκευάσει το έργο Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα χωρίς διόδια.

Το 2007 αναπτύχθηκε ένα κύμα αλληλεγγύης εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία και συγκεντρώθηκε ένα μεγάλο ποσό περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Με αυτά τα χρήματα χτίστηκαν κατεστραμμένες κατοικίες αποκαταστάθηκαν κάποιες ζημιές κλπ. το μεγαλύτερο μέρος όμως το πήρε ο μετέπειτα Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου και το έβαλε στο ταμείο του κράτους. Αφού λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση απαλλοτρίωσε, έκλεψε, υπεξαίρεσε, αν θέλετε δανείστηκε τα χρήματα είναι σωστό και τίμιο να τα επιστρέψει. Μην βιαστεί κάποιος από του επαΐοντες να πει ότι κάτι έδωσε το κράτος τα τελευταία χρόνια, ούτε τους τόκους δεν επέστρεψε (το επιτόκιο του κρατικού δανεισμού τότε ήταν γύρω στο 5% )

Είναι ίσως, μια ευκαιρία να εξιλεωθεί το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας

Τρύφων Αθανασόπουλος


ΥΓ. Οφείλω να αναφέρω ότι αισθάνομαι υπερήφανος που συνεργάστηκα (ως Δήμαρχος Ανδρίτσαινας) εκείνο το διάστημα με τον πρόεδρο του ταμείου κ. Πέτρο Μολυβιάτη. Ενημέρωνε τους τότε Δημάρχους των κατεστραμμένων Δήμων, με σεβασμό και απόλυτη διαφάνεια.


Συνάντηση εργασίας Αυγερινοπούλου – Μπακογιάννη για την κατάρτιση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου Ηλείας, το Π.Δ. του Κυπαρισσιακού Κόλπου και τα ΣΧΟΑΠ Πύργου και Αμαλιάδας

Συνάντηση εργασίας για το ιδιαιτέρως σημαντικό έργο προτεραιότητας του Ν. Ηλείας, την υιοθέτηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη.Η έναρξη των εργασιών υιοθέτησης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίουθα επιλύσει ποικίλα και χρόνιαζητήματα του Ν. Ηλείας, καθώς θα άρει τις προηγούμενες ζώνες (π.χ. ΖΟΕ) και θα επαναχαράξειτον χωροταξικόκαι εν μέρει και πολεοδομικό σχεδιασμό της Ηλείας, «ξεκλειδώνοντας» τις δυνατότητές της περιοχής για τουριστική, βιομηχανική, πολιτιστική και αγροτική ανάπτυξη. Για τον σκοπό αυτόθα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Πάτρα στις 14 Φεβρουαρίου 2020.

Η κα Αυγερινοπούλου και ο κ. Μπακογιάννης συζήτησαν, δε, την προώθηση των Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΑΠ)του Πύργου και της Αμαλιάδας. Ο κ. Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι όσον αφορά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταβάλει τα μέγιστα, ώστε η διαδικασία για την ολοκλήρωση των ΣΧΟΑΠ ναεπιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν και θα ακολουθήσει συνάντηση των φορέων των Δήμων. Η, δε, συνάντηση για την Αμαλιάδα ορίστηκε στις 10 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα, με εκπροσώπους και του Δήμου Ήλιδας.

Στο τρίτο μέρος της συζήτησης, αντικείμενο υπήρξε το ζωτικής σημασίας ζήτημα του Προεδρικού Διατάγματος του Κυπαρισσιακού Κόλπουκαι για το οποίο ορίστηκε επόμενη συνάντηση εργασίας στις 28 Ιανουαρίου, ημέρα Τρίτη.Το, δε, ζήτημα του Προεδρικού Διατάγματος του Κυπαρισσιακού Κόλπου θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής το αμέσως προσεχές διάστημα.

Εργασίες αποκατάστασης επαρχιακών οδών στον Δήμο Ζαχάρως

Σύμβαση για την αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από θεομηνίες στον Δήμο Ζαχάρως, υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης με τον ανάδοχο του έργου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,6 εκατομμύρια ευρώ και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αφορά βλάβες που προκλήθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Ζαχάρως και συγκεκριμένα στις επαρχιακές οδούς:

  • Θολό- Λέπρεο- Φασκομηλιά- Ν. Φιγαλεία- Πετράλωνα- Περιβόλια
  • Περιβόλια- Άνω Φιγαλεία- Νέδα
  • Χρυσοχώρι- Λογγό- Βρεστό
  • Ζαχάρω- Αρήνη- Μηλαία- Χρυσοχώρι- Μίνθη
  • Διασταύρωση Μποκαρίνου- Αρτέμιδα- Μάκιστος  

 

Οι εργασίες αποκατάστασης αφορούν το νότιο τμήμα της Π.Ε Ηλείας το οποίο πλήττεται τα τελευταία χρόνια από κατολισθητικά και άλλα γεωλογικά φαινόμενα, αποτέλεσμα και των πυρκαγιών του 2007.

 

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα αρθεί η επικινδυνότητα να με στόχο να απολαμβάνουν ασφαλέστερες μετακινήσεις,  τόσο οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών, όσο όμως και οι επισκέπτες δεδομένου ότι η περιοχή διαθέτει σημεία ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.