0 New Articles

Δελτίο τύπου - Δήλωση Δημήτρη Αβραμόπουλου για τον θάνατο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου

ΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ


25 Ιανουαρίου 2025



ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


Με βαθιά συγκίνηση και απέραντο σεβασμό αποχαιρετώ τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, έναν φωτεινό πυλώνα της Ορθοδοξίας και έναν αληθινό λειτουργό του Θεού και των ανθρώπων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, με τη σπάνια πνευματική του δύναμη, την αγάπη του για τον συνάνθρωπο και την ακούραστη προσφορά του, κατάφερε να αναστηλώσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας από τα ερείπια και να τη μετατρέψει σε ζωντανό σύμβολο ελπίδας και ενότητας.

Το όραμά του για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ειρήνης και συνύπαρξης αποτέλεσε πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας. Με την παγκόσμια αναγνώρισή του, έδωσε στη χώρα του και στην Ορθοδοξία τη θέση που τους αξίζει στον σύγχρονο κόσμο.

Η απώλειά του είναι μεγάλη για την Εκκλησία, την ελληνική κοινότητα, αλλά και για όσους είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε. Τα λόγια, το έργο και το παράδειγμά του θα παραμείνουν οδηγός μας.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

Δελτίο τύπου - Διονύσης Καλαματιανός: «Εκρηκτική αύξηση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας»

ΔΙΟΝΥΣΗΣ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ.


Διονύσης Καλαματιανός: «Εκρηκτική αύξηση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας»

Το κρίσιμο ζήτημα της εκτόξευσης των πλειστηριασμών και τις καταχρηστικές πρακτικές των Funds και Servicers φέρνουν στη Βουλή Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Τα πρόσφατα στοιχεία των πλειστηριασμών κατοικιών στην πλατφόρμα e-auction, δείχνουν εκρηκτική αύξηση των ολοκληρωμένων πλειστηριασμών κατοικιών τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, από τους 4.536 πλειστηριασμούς του 2021 έχουμε φτάσει να ολοκληρώνονται 25.862, τη στιγμή που 5.049 πλειστηριασμοί το 2023 και 7.182 το 2024 κρίθηκαν «γόνιμοι», έναντι 1.344 το 2021. Οι αυξήσεις στους πλειστηριασμούς προκύπτουν και από τα στοιχεία των συμβολαιογράφων για μεταβιβάσεις εκπλειστηριασμένων ακινήτων και κατασχέσεις.

Τα κριτήρια ένταξης στην κατηγορία των ευάλωτων δανειοληπτών (7.000 ευρώ τον χρόνο εισόδημα), ιδίως με τη γενική εκτόξευση του κόστους ζωής, είναι σε απαράδεκτο βαθμό περιοριστικά, με τους δανειολήπτες και τις Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν λόγο για απαγορευτικές απαιτήσεις προκαταβολών για να προχωρήσει η ρύθμιση οφειλών, για απειλές και για αυθαίρετα επιτόκια.

Προφανώς, όλα αυτά αποτελούν μια θλιβερή πραγματικότητα, μια δυσχερή κατάσταση που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των δανειοληπτών για καταχρηστικές πρακτικές των Servicers με σκοπό όχι την επίτευξη βιώσιμων ρυθμίσεων χρέους, αλλά την αρπαγή της ακίνητης περιουσίας πολλών συμπολιτών μας. Απαιτείται, λοιπόν, διεύρυνση των κριτήριων ένταξης στην κατηγορία των ευάλωτων δανειοληπτών και επαναφορά ενός πλαισίου που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη.

Με βάση όλα τα παραπάνω, καλείται ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να απαντήσει στα εξής:

  • Προτίθεται α) να επαναφέρει ένα διευρυμένο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας κατά το πρότυπο του Νόμου Κατσέλη; β) να διευρύνει την κατηγορία των ευάλωτων δανειοληπτών;

  • Πώς εξασφαλίζεται η τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας του Ν. 4224/13 από τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης;

  • Προτίθεται να καταστήσει υποχρεωτική τη συμμετοχή των Funds στις διαδικασίες συμβιβασμού με α) υποχρεωτική υποβολή κατάλληλης πρότασης ρύθμισης από τον εκάστοτε πιστωτή με εξειδικευμένα κριτήρια κατά περίπτωση; β) καθιέρωση της δυνατότητας του δανειολήπτη να λαμβάνει πλήρη γνώση των προτάσεων ρύθμισης; γ) κατάργηση της δυνατότητας απόρριψης από τους πιστωτές της αυτοματοποιημένης πρότασης ρύθμισης;

Δελτίο τύπου - Στο Παλιό Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας η ενημέρωση για την Κτηματολογική Μελέτη διέλευσης του Αγωγού Φυσικού Αερίου

Στο Παλιό Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας η ενημέρωση για την Κτηματολογική Μελέτη διέλευσης του Αγωγού Φυσικού Αερίου

 

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ενημερώνει τους δημότες ότι με σκοπό του τη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των Προέδρων και των Κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων: ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ, ΒΑΣΙΛΑΚΙΟΥ, ΚΑΜΕΝΗΣ, ΝΕΜΟΥΤΑΣ, ΛΑΛΑ, ΠΕΥΚΩΝ, ΚΛΑΔΕΟΥ, ΜΑΓΕΙΡΑ, ΚΟΣΚΙΝΑ, ΠΛΑΤΑΝΟΥ, ΦΛΟΚΑ, ΠΕΛΟΠΙΟΥ, ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ, ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ, ΣΜΙΛΑΣ & ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, θα διαθέσει αίθουσα στο Παλιό Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου θα μπορούν να λάβουν γνώση των αρχικών Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων της ζώνης διέλευσης του Αγωγού Φυσικού Αερίου και να συνεργαστούν με τους υπεύθυνους της μελετητικής εταιρείας σε περίπτωση ένστασης.

 

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της υπό εκπόνηση κτηματολογικής μελέτης για τη διέλευση του Αγωγού Φυσικού Αερίου, οι ενδιαφερόμενοι των ανωτέρω κοινοτήτων θα είναι σε θέση, από τις 27/01/2025 έως τις 31/01/2025, με ωράριο λειτουργίας 08:30 π.μ. με 15:00 μ.μ., να ενημερώνονται σχετικά, στο Παλιό Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Δελτίο τύπου - Δράση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου για τα αδέσποτα ζώα, Δημοσθένη Κατσίκα, ξεκινά δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα αδέσποτα ζώα, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

 

Η παρουσίαση, την οποία θα κάνει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος (Dog House Training Club), πιστοποιημένος εκπαιδευτής σκύλων και μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων Ελλάδος, περιλαμβάνει: 

 

  • Αδέσποτα και πώς βρέθηκαν στο δρόμο

  • Στάδια προσαρμογής ενός αδέσποτου σκύλου

  • Σωστός τρόπος προσέγγισης σκύλου

  • Επιθετικότητα και γλώσσα σώματος σκύλου

  • Σκύλος και ποδήλατο

  • Ευθύνες και υποχρεώσεις απέναντι σε έναν σκύλο

 

Η πρώτη επίσκεψη θα λάβει χώρα την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2025, στις 10 π.μ., στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Λαμπείας

 

 

Δελτίο Τύπου Μιχάλη Κατρίνη:Έξω από το χάρτη των έργων οδικής ασφάλειας παραμένει η Ηλεία

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ

ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής

Βουλευτής Ηλείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έξω από το χάρτη των έργων οδικής ασφάλειας παραμένει η Ηλεία

Τα έργα οδικής ασφάλειας που είχαν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης το 2022 με προϋπολογισμό 323 εκατομμυρίων ευρώ δεν υλοποιούνται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Ελλάδας και της Ηλείας, παρά το γεγονός ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις έκαναν λόγο για δημοπράτηση των έργων στις αρχές του 2023. Αυτό τονίζουν σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ. Σταϊκούρα, ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης μαζί με άλλους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται στο Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας (ΠΕΒΟΑ), επισημαίνοντας ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος «Ελλάδα 2.0» παρουσιάζονται μόνο τα έργα που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θέτουν το ερώτημα, γιατί εξαιρέθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης τα έργα στις υπόλοιπες περιφέρειες και ποιοι είναι οι λόγοι για τις καθυστερήσεις στη δημοπράτησή τους.

Όπως υπογραμμίζουν, η οδική ασφάλεια αποτελεί μείζον κοινωνικό ζήτημα, το οποίο απαιτεί ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων, περιλαμβάνοντας εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση, αστυνόμευση, θεσμικές αλλαγές και κυρίως βελτίωση των υποδομών. Παρόλο που έχουν γίνει εξαγγελίες και έχουν εκπονηθεί σχέδια, η πραγματικότητα δείχνει ότι το πρόβλημα παραμένει οξύ, όπως καταγράφεται στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Τονίζεται ότι η υλοποίηση των έργων αφορά βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις που δεν απαιτούν πρόσθετες αδειοδοτήσεις, γεγονός που καθιστά αδικαιολόγητη την καθυστέρηση. Ζητείται, επίσης, να διευκρινιστεί αν οι μελέτες που εκπονήθηκαν από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» έχουν κοινοποιηθεί στις Περιφέρειες και αν υπάρχει απόφαση του Υπουργείου να ανατεθεί σε αυτές η υλοποίηση των έργων. «Η οδική ασφάλεια είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας, και η άμεση υλοποίηση των έργων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση», επισημαίνεται στην ερώτηση.

Ο Μιχάλης Κατρίνης και οι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καλούν τον Υπουργό να παρουσιάσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης, να αποσαφηνίσει το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα που μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών σε όλη την Ελλάδα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνάντηση του Δήμου Ήλιδας με συλλόγους, σωματεία και εθελοντές - Το «Καρναβάλι Αμαλιάδας 2025»… αρχίζει!»

Με μεγάλη διάθεση συμμετοχής από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνάντηση συλλόγων, σωματείων και εθελοντών, για την φετινή διοργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων «Καρναβάλι Αμαλιάδας 2025»!

Στη νέα συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, συγκροτήθηκε η Οργανωτική Καρναβαλική Επιτροπή που απαρτίζεται από 15 μέλη, έχοντας στη σύνθεσή της εκπροσώπους του Δήμου, εκπροσώπους φορέων και μέλη συλλόγων και σωματείων.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η έναρξη ενός νέου θεσμού εντός του καρναβαλιού, του Κρυμμένου Θησαυρού, ο οποίος θα διεξαχθεί όλα τα Σαββατοκύριακα από 2 έως 23 Φεβρουαρίου, με βαθμολογίες και βραβεύσεις για τους συμμετέχοντες.

Παρουσίαση κάποιον δράσεων και μέρος του προγράμματος: Παιδικές δράσεις και χοροί. Πολλές συμμετοχές γκρουπ για την παρέλαση, που φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Υπενθυμίζουμε ότι, οι φετινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τη φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης των Αποκριών, την Κυριακή 02/02/2025, θα κορυφωθούν με τη μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών και των αρμάτων την Κυριακή 23/02/2025 και θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα με τα Κούλουμα στην Κουρούτα στις 03/03/2025.

Η ολοκλήρωση της συνάντησης δίνει και το ουσιαστικό έναυσμα για την εκκίνηση και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του θεσμού.

Σε σχέση με τα γκρουπ που θα παρελάσουν, ήδη από τις συναντήσεις προέκυψε ένας αριθμός συμμετοχών ανάλογος με τον περσινό, κάτι που δείχνει ότι το καρναβάλι Αμαλιάδας 2025 θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Όσες ομάδες πολιτών, καταστήματα ή σύλλογοι και σωματεία επιθυμούν να συμμετέχουν με το δικό τους γκρουπ στη μεγάλη παρέλαση, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2622038527-528, 6934634494 και 6936255470.


Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.