649 New Articles

‘’ Το ΠΑΣΟΚ με ψηλά το κεφάλι μπορεί σήμερα να απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες χωρίς διαχωρισμούς’’

 

 • Σκληρή κριτική άσκησε ο κ Κατρίνης στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται σήμερα η χώρα, το μόνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση είναι να «στρώσει» τον δρόμο για τις εκλογές. Την Κυβέρνηση που ενώ κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για λεφτόδεντρα, ανακάλυψε τελικά τα λεφτόδεντρα κάτω από την πίεση της πραγματικότητας και της λαϊκής δυσαρέσκειας.
 • Έθεσε το ζήτημα των πλημμελών ελέγχων στην αγορά που έχουν μετατρέψει-σε πολλές περιπτώσεις- την ακρίβεια σε αισχροκέρδεια, αφού το τελευταίο πρόστιμο στην αγορά τροφίμων επιβλήθηκε 2,5 μήνες πριν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
 • Ο κ Κατρίνης αναφέρθηκε στην τροπολογία για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής:«Αφού ήταν μόνο θέμα απλής νομοθετικής ρύθμισης και μάλιστα χωρίς κόστος για το δημόσιο, γιατί δεν καταργήθηκε η ρήτρα μέχρι σήμερα, επιβαρύνοντας υπέρμετρα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις; Μήπως για το ίδιο λόγο που η κυβέρνηση καθυστερεί τον προσδιορισμό των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας και δεν έχει υιοθετήσει την εισήγηση της ΡΑΕ για επιστροφή 67εκ€ στους καταναλωτές από την αγορά εξισορρόπησης; Η μήπως η ρήτρα θα μεταφερθεί στους καταναλωτές με άλλη χρέωση;’’
 • Ο κ Κατρίνης αμφισβήτησε συνολικά το αφήγημα της συνετής δημοσιονομικής διαχείρισης της Κυβέρνησης, μιλώντας για επαναφορά της δημιουργικής λογιστικής στον προεκλογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για το ύψος των απλήρωτων εγγυήσεων και των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου, καθώς και για τον ετεροχρονισμό πληρωμών, που συγκροτούν ένα ‘’κρυφό χρέος’’.

 • Τέλος αναφερόμενος στην πολιτικές εξελίξεις και τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ σε αυτές ο κ Κατρίνης είπε χαρακτηριστικά: « Το ΠΑΣΟΚ πέρασε μια μεγάλη πολιτική έρημο, πληρώνοντας βαρύ κόστος για τη στάση ευθύνης του. για να κρατηθεί η χώρα όρθια στην μεγαλύτερη κρίση που πέρασε η Ελλάδα μετά τον πόλεμο. Ανασυντάχθηκε, ξαναβρήκε την δυναμική του και βήμα βήμα ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Σήμερα μπορεί με ψηλά τα κεφάλι να απευθύνεται  σε όλους τους Έλληνες πολίτες χωρίς διαχωρισμούς. Να τους λέει την αλήθεια» κατέληξε ο κ Κατρίνης.

 

 

 

 

 

 

 

ΣΑΦΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Α. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - Στο φάκελο για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις τα τρία προϊόντα της Ηλείας

Θα στηριχθούν Κορινθιακή σταφίδα,

βιομηχανική τομάτα

και εσπεριδοειδή

 

-ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε. ΖΗΤΗΣΕ Ο ΗΛΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ

 

Με ξεκάθαρο τρόπο, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς από το βήμα της Βουλής απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου, τόνισε ότι τα προϊόντα της Κορινθιακής σταφίδας, της βιομηχανικής τομάτας και τα εσπεριδοειδή θα συμπεριληφθούν στο φάκελο για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις κατά τη νέα προγραμματική περίοδο μετά το 2023.

«Η απάντησή μου είναι απόλυτη, τα τρία προϊόντα ήταν στο καθεστώς και θα ζητήσουμε να παραμείνουν στο καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης» ανέφερε κατηγορηματικά ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος διερωτήθηκε στην τοποθέτησή του από πού έχει προκύψει το κλίμα αμφισβήτησης και από εδράζεται η φημολογία περί απένταξης των ανωτέρω προϊόντων από τις ενισχύσεις.


Αναγκαία η παραμονή τους

Ήταν κάτι που επεσήμανε ο κ. Νικολακόπουλος στην αρχική τοποθέτησή του, υποβάλλοντας την σχετική ερώτηση στον Υπουργό, με την επισήμανση ότι οι αγρότες της Ηλείας ανησυχούν καθώς  έχουν πληγεί την τελευταία διετία από την υγειονομική κρίση, την ενεργειακή κρίση, τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες αλλά έχουν υποστεί και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και ως εκ τούτου χρειάζονται στήριξη και τα τρία προϊόντα είναι αναγκαίο να παραμείνουν στο καθεστώς συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Επισήμανση την οποία υιοθέτησε και ο ίδιος ο Υπουργός ο οποίος ανέφερε ότι δεν μπορούν να ανατραπούν τα μέχρι τώρα δεδομένα, ειδικά για αυτά τα προϊόντα, και ότι πρέπει να ενισχυθούν οι αγρότες για να συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν στην καθημερινότητά τους. Επιπροσθέτως υπογράμμισε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις επί του συνόλου των προϊόντων που θα συμπεριληφθούν στο φάκελο που θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Ο κ. Νικολακόπουλος σημείωσε ότι με την τοποθέτησή του ο αρμόδιος Υπουργός διέλυσε κάθε αμφιβολία που υπήρχε, ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει να πειστεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναγκαιότητα στήριξης αυτών των προϊόντων γι’ αυτό και ζήτησε να τεκμηριωθεί πλήρως το αίτημα της χώρας μας. «Πρέπει να διαλύσουμε κάθε αμφιβολία» είπε χαρακτηριστικά ο Ηλείος κοινοβουλευτικός, ο οποίος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και τόνισε στον Υπουργό την αναγκαιότητα στήριξης όλων των καλλιεργειών, των συνεταιριστικών σχημάτων, ενώ έκανε αναφορά και στο θέμα της άρδευσης των καλλιεργειών.

Πρόταση και για μαλακό σιτάρι και καλλιέργεια αραβοσίτου

Και στην δευτερολογία του ο κ. Γεωργαντάς ξεκαθάρισε ότι με απόλυτα τεκμηριωμένο τρόπο θα συνταχθεί ο φάκελος της χώρας και θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι «οφείλουμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων».

Επιπλέον ανέφερε ότι ορισμένα προϊόντα, όχι τα τρία που αφορούν την Ηλεία, θα αντικατασταθούν από κάποια άλλα στην πρόταση της χώρας μας, γιατί ορισμένα από αυτά έχουν επιτύχει τους στόχους ανταγωνιστικότητας και δεν χρίζουν περαιτέρω ενίσχυσης. Αποκάλυψε ωστόσο ότι η πρόταση της χώρας μας θα περιλαμβάνει και προϊόντα τα οποία πλήττονται από τον πόλεμο και στα νέα αιτήματα της χώρας θα συμπεριληφθεί το μαλακό σιτάρι και η καλλιέργεια αραβοσίτου, γιατί εκεί καταγράφονται πολλές εισαγωγές και είναι μεγάλες οι ανάγκες, λόγω και της χρήσης τους ως ζωοτροφές.  

 

Αστυνομικά συμβάντα στην Ηλεία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για καλλιέργεια ναρκωτικών

 

Εντοπίστηκαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κοντά σε κάδους απορριμμάτων ανάμεσα σε ξερόχορτα, (34) αυτοφυή φυτά κάνναβης, ύψους έως (80) εκατοστών.

 

 

 

 

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή, εξύβριση και απειλή

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι αφαίρεσε από σταθμευμένο αυτοκίνητο γυναίκας, μια τσάντα, που περιείχε μια τραπεζική κάρτα, το χρηματικό ποσό των (27) ευρώ, ένα ζευγάρι γυαλιών, καθώς και προσωπικά αντικείμενα της παθούσας.

Επιπλέον, η συλληφθείσα κατά την προσαγωγή της στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, απείλησε και εξύβρισε την παθούσα.

 

Με λογοτεχνική βραδιά - Εγκαίνια στη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ανδραβίδας

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ανδραβίδας με την διοργάνωση λογοτεχνικής βραδιάς για την παρουσίαση του μυθιστορήματος της κ. Άννας Κοκκίνου «Μέσα σε μια καρδιά».

Την βραδιά διοργάνωσαν η Επιτροπή Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ανδραβίδας και ο Όμιλος Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στον αύλειο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ανδραβίδαςόπου πλέον στεγάζεται η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη. 

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ - Μαρίνος: Προτεραιότητα στην καθαριότητα και την ανακύκλωση

-Έκκληση αντιδημάρχου Ν. Μαφρέδα προς τους δημότες

 

Την ανάγκη τήρησης του κανονισμού καθαριότητας και των κανόνων εναπόθεσης αδρανών και ανακυκλώσιμων υλικών επισημαίνουν για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Νίκος Μαφρέδας, ενώ ο Δήμος παραμένει πρωταθλητής στην ανακύκλωση στο νομό Ηλείας.

«Για τον Δήμο Πηνειού η ανακύκλωση είναι σημαντικό κομμάτι της διαχείρισης των απορριμμάτων, γιατί συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και μειώνει το κόστος για το Δήμο και τους δημότες», τονίζει ο Δήμαρχος και συνεχίζει: «Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας, εκσυγχρονίζουμε τον στόλο των απορριμματοφόρων μας και έχουμε προμηθευτεί νέους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Μαφρέδας έχει την εμπειρία και μαζί με το επαρκές προσωπικό ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες αλλά και στις απαιτήσεις των συνδημοτών μας, τόσο στην καθαριότητα όσο και στην ανακύκλωση».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας –Ανακύκλωσης κ. Νίκος Μαφρέδας δήλωσε:

«Το τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης είναι αρμόδιο για την εξασφάλιση της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων, την χωριστή αποκομιδή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών και την εξασφάλιση της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων. Οι ποσότητες των συλλεγόμενων ανακυκλώσιμων οικιακών απορριμμάτων αυξάνονται ποσοτικά και ποιοτικά κάθε έτος καθώς ολοένα γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα ανακύκλωσης. Αν και ο Δήμος Πηνειού με την καθοδήγηση του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου παραμένει πρωταθλητής στην ανακύκλωση στο νομό Ηλείας, κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης στην καθαριότητα αλλά ιδιαίτερα στο θέμα της ανακύκλωσης του Δήμου, γιατί ένα λάθος αλλάζει αμέσως όλη την εικόνα του περιεχομένου των κάδων ανακύκλωσης. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο για την εμπιστοσύνη του και διαβεβαιώνω τους δημότες μας ότι ο αγώνας μας, με τους συνεργάτες μου και τους εργαζόμενους, δεν σταματά ποτέ»

Νέες ειδικότητες του ΔΙΕΚ Αμαλιάδας και του Παραρτήματος Λεχαινών για το έτος Κατάρτισης 2022-2023

Το ΔΙΕΚ Αμαλιάδας (Παράρτημα Λεχαινών) ενημερώνει τους υποψήφιους σπουδαστές/στριες, ότι ξεκίνησε η διαδικασία συμπλήρωσης του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για τους τελειόφοιτους Λυκείου που απέκτησαν Απολυτήριο το Σχ. έτος 2021-2022.

Το ΔΙΕΚ Αμαλιάδας ¨συμμετέχει¨ στο Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για τους αποφοίτους των Σχ. ετών 2020-2021 & 2021-2022, με επτά (7) ειδικότητες:

Στα Λεχαινά:

 • Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών.

 • Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου.

 • Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ.

 

Στην Αμαλιάδα:

 • Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων.

 • Βοηθός Εργοθεραπείας.

 • Βοηθός Φυσικοθεραπείας.

 • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef).

Έχουν προταθεί και άλλες ειδικότητες και αναμένουμε την έγκρισή τους.

Η εγγραφή στις ειδικότητες θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2022 και η σχετική διαδικασία θα ανακοινωθεί έγκαιρα στην ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ Αμαλιάδας:

https://iek-amaliad-new.ilei.sch.gr/

Στο μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι που δε συμμετέχουν στο παράλληλο μηχανογραφικό, μπορούν να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τις νέες ειδικότητες στέλνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο e-mail του Δ.ΙΕΚ Αμαλιάδας:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή καλώντας στο τηλέφωνο: 2622029878.

Δ. Αυγερινοπούλου: Στις Ιαματικές Πηγές Ελλάδας ΑΕ για τη βιώσιμη διαχείριση και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Ηλείας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλοτης ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος» (Ι.Π.Ε.), κ. Ιωάννη Νικολαΐδη και κ. Πασχάλη Μπουχώρη αντιστοίχως, πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη της Ηλείας ως σημαντικού τουριστικού προορισμού ευεξίας μέσω της βιώσιμης διαχείρισης των ιαματικών πηγών που εκτείνονται σε όλο το τόξο του Νομού, από το Κουνουπέλι και την Υρμίνη με αιχμή του δόρατος τον Καϊάφα.

Συνομίλησαν για τα πρώτα γοργά βήματα της εταιρίας στον τομέα της αναδιάρθρωσης του πλαισίου προστασίας των ιαματικών πηγών, την αρμονική συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τηνΤοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και το σχέδιο υποστήριξης της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών σε όλη την επικράτεια, όπως προτάσσει η τοπική κοινωνία, για την περαιτέρω ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού. Ειδικότερα, για τις ιαματικές πηγές της Ηλείας κανονίστηκε διευρυμένη συνάντηση με ενδιαφερόμενους ιδιώτες για την άμεση αξιοποίηση και βιώσιμη διαχείριση των ιαματικών πηγών.

Στο περιθώριο της συνάντησης, η κα Βουλευτής παρέλαβε το καινούργιο λογότυπο της νεοσυσταθείσας εταιρείας.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.