237 New Articles

Δελτίο τύπου - Η τουριστική ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Πύργου Στ.Καννή και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Δ. Νικολακόπουλου - Προγραμματισμός κοινών δράσεων για την προβολή και ανάδειξη του Δήμου Πύργου

Ο προγραμματισμός νέων κοινών δράσεων για την καλύτερη προβολή και ανάδειξη του δήμου Πύργου αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Δημάρχου κ. Στάθη Καννή και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Δημήτρη Νικολακόπουλου στη συνάντηση που είχαν στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή το μεσημέρι ο κ. Καννής και ο κ. Νικολακόπουλος, παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου για τον Τουρισμό και Αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ Αλέκου Γαλανόπουλου και του συνεργάτη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Τζαμαλούκα, έβαλαν το πλαίσιο συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας με κύριο στόχο την μετατροπή της περιοχής σε τόπο προορισμού για επισκέπτες τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης παρουσίασε στον κ. Καννή το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2024, που -όπως είναι γνωστό- δίνει έμφαση στο brand name OLYMPIAN LAND, το οποίο, όπως διευκρίνισε ο κ. Νικολακόπουλος, μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο προβολής και του δήμου Πύργου.

Παράλληλα εξετάστηκε η δυνατότητα συμμετοχής της πρωτεύουσας της Ηλείας στις ήδη προγραμματισμένες για τη φετινή χρονιά εκδηλώσεις της Περιφέρειας.

Ειδική αναφορά έγινε στο λιμάνι του Κατακόλου και στον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει, μέσω της κρουαζιέρας, για την αύξηση της τουριστικής κίνησης τόσο εντός όσο και εκτός της πόλης του Πύργου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον δήμαρχο Πύργου. Όπως έχω επαναλάβει κοινό ζητούμενο είναι η ενεργοποίηση και αξιοποίηση όλων των φορέων που εμπλέκονται στον Τουρισμό. Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με τον δήμο Πύργου, προκειμένου να υπάρξει μια ενιαία στρατηγική και βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων. Ήδη με τον κ. Καννή προγραμματίσαμε νέα συνάντηση με τη συμμετοχή του Λιμενικού Ταμείου ώστε να σχεδιαστεί από κοινού η τουριστική στρατηγική με επίκεντρο την κρουαζιέρα. Έχουμε πάντα κατά νου πως ενόψει και της ολοκλήρωσης του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μέσα στα επόμενα χρόνια το τουριστικό προφίλ της Ηλείας αναμένεται να αλλάξει, συμπεριλαμβανομένου και του Πύργου. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα ενισχύσει με το θεσμικό της ρόλο την τουριστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας της Ηλείας».

Από την πλευρά του ο κ. Καννής στάθηκε στο σημαντικό ρόλο του Κατακόλου στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου και επεσήμανε την αναγκαιότητα για την εκπόνηση ενός κοινού σχεδίου που θα ενισχύσει τη συμβολή της κρουαζιέρας στην οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής. Επίσης, όπως υποστήριξε, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα πρέπει να υπάρξει αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου. Καθοριστικός παράγοντας για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την τουριστική προβολή ολόκληρης της περιοχής, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, αποτελεί και ο δρόμος Πύργου-Πάτρας που αναμένεται να ολοκληρωθεί, με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, στα μέσα του 2025.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤ. ΚΑΝΝΗ - Ασφάλεια και συντήρηση σχολικών κτιρίων

Θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση απασχόλησαν την συνάντηση του Δημάρχου Πύργου κ Στάθη Καννή με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Στην συζήτηση που έγινε παρουσία και του Αντιδημάρχου Παιδείας κ Θεόδωρου Κόρδα κυριάρχησε το θέμα της ασφάλειας και της συντήρησης των σχολικών κτιρίων, ένα θέμα που απασχολεί τόσο τον εκπαιδευτικό κόσμο όσο και τους γονείς.

Στο πλαίσιο της πλήρους ενημέρωσης του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου πάνω σε αυτό το θέμα, το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. κατέθεσε ένα υπόμνημα με ταξινομημένα και κατηγοριοποιημένα τα προβλήματα των σχολείων, όπως αυτά καταγράφηκαν, από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που είχε απευθύνει ο σύλλογος για το σκοπό αυτό.

Επιπλέον, έγινε ειδική αναφορά στα κτιριακά προβλήματα των νηπιαγωγείων, με πρόταση για την ίδρυση πολυδύναμου νηπιαγωγείου. Αναδείχθηκαν επίσης οι ανησυχίες για την κατάργηση των σχολικών επιτροπών.

Τέλος, το Δ.Σ. ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για την παραχώρηση της αίθουσας του 11ου δημοτικού σχολείου, που τώρα στεγάζει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο, προκειμένου να στεγαστεί και το γραφείο του Συλλόγου τους.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μ. Κατρίνης - Αναγκαία η παράταση στη διασύνδεση των POS λόγω των τεχνικών προβλημάτων

Να επανεξετάσει την απόφασή του το Υπουργείο Οικονομικών και να δώσει παράταση στη διασύνδεση των POS, λόγω των χιλιάδων περιπτώσεων που καθιστούν τεχνικά αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, ζητά με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, ενώ βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία, όπως ορίστηκε με την κοινή υπουργική απόφαση, συνεχίζουν να υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις στις οποίες σημειώνεται μεγάλη καθυστέρηση της αναβάθμισης των POS από τους παρόχους τους. Ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις, εντοπίζονται δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσης των POS από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών που προβαίνουν και στην τελική διασύνδεση, ενώ γίνεται σαφές ότι είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί από τους τεχνικούς ο μεγάλος όγκος επιχειρήσεων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο Μιχάλης Κατρίνης καλεί τον υπουργό Οικονομικών να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να συμβάλει στην ομαλή μετάβαση της αγοράς στη νέα εποχή, επισημαίνοντας ότι τα τεχνικά και λειτουργικά κωλύματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν για την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας, ώστε αυτή να ορίζεται αφού έχει διασφαλιστεί ότι το σύνολο των παρόχων βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την υποστήριξη της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης.

Δήμος Πύργου - Προμηθεύτηκε ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για τα βιοαποδομήσιμα απορρίμματα - Νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο

Σάκης Μπαλιούκος: «Μας απομένει ο κεντρικός στόχος που είναι ο κινητός σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων»


Προμήθεια ενός υπερσύγχρονου απορριμματοφόρου οχήματος, κατάλληλου για την αποκομιδή βιοαποδομήσιμων απορριμμάτων, έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης από το δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Η προμήθεια του απορριμματοφόρου, συνολικού προϋπολογισμού 145.500 ευρώ, έγινε στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών και Αειφόρος Ανάπτυξη» της Περιφέρειας Δ.Ε., με φορέα υλοποίησης το δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και κύριο στόχο την συλλογή- μεταφορά και επεξεργασία μέρους των αστικών αποβλήτων του δήμου.

Αναφερόμενος στην προμήθεια του υπερσύγχρονης τεχνολογίας αυτόματου απορριμματοφόρου, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων δήλωσε τα εξής:

«Ο δήμος μας προβαίνει σε ανανέωση του στόλου των οχημάτων του, εκμεταλλευόμενος προγράμματα και άλλες ευκαιρίες που του δίνονται. Σήμερα παραλάβαμε ένα απορριμματοφόρο μικρής χωρητικότητας για στενά δρομάκια, το οποίο είναι κατάλληλο κυρίως για τους δρόμους της Ανδρίτσαινας, της Καλλιθέας, των Μακρισίων, της παλιάς Κρέστενας κ.α. Θα προσφέρει σημαντική εξυπηρέτηση γιατί με τα μεγάλα οχήματα δυσκολευόμαστε στην πρόσβαση για την αποκομιδή».

Και άλλα μηχανήματα

Τις επόμενες ημέρες εξάλλου ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων αναμένει ένα ακόμη καινούργιο απορριμματοφόρο της ίδιας χρήσης και χωρητικότητας, καθώς επίσης και μηχάνημα πλύσης των κάδων, ολοκληρώνοντας εν μέρει τον εξοπλισμό διαχείρισης των απορριμμάτων.

« Μας απομένει ο κεντρικός στόχος που θα είναι και στόχος της πενταετίας, ο κινητός σταθμός μεταφόρτωσης για να έχουμε μία πλήρη πλέον, καλή και οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής μας» τόνισε ο κ. Μπαλιούκος.

Από την πλευρά της η αρμόδια της προμηθεύτριας εταιρείας κ. Πηγή Τούμπα, αναφερόμενη στο καινούργιο απορριμματοφόρο διευκρίνισε πως είναι χωρητικότητας 10 κυβικών με υπερκατασκευή τύπου πρέσας, ιδανικό για την αποκομιδή των βιοαποδομήσιμων απορριμμάτων (κυρίως οργανικά).

Επίσης μπορεί να παραλαμβάνει ημερησίως μέχρι 4,5 τον. σκουπιδιών, καλύπτοντας πλήρως την περιοχή του δήμου και εξυπηρετώντας όλο το δίκτυο των καφέ κάδων που θα εγκατασταθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα με την κατάλληλη ρύθμιση συμπίεσης έχει τη δυνατότητα για αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων καθώς και ανακύκλωσης, ενώ η κατασκευή του έχει γίνει με τις πλέον υπερσύγχρονες προδιαγραφές όσον αφορά και την ασφάλεια των εργαζομένων.Δελτίο τύπου - Ακόμα μία ουσιαστική παρέμβαση για την βελτίωση της ποιότητας ύδρευσης Υπεγράφη η σύμβαση για το σύστημα επεξεργασίας νερού στη Μυρσίνη

Σε ακόμα μία ουσιαστική παρέμβαση για την βελτίωση της ποιότητας ύδρευσης προχώρησε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένες κινήσεις του Δημάρχου Γιάννη Λέντζα και της Αντιδημάρχου Ύδρευσης Αλεξάνδρας Γιαννίτση, υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «Προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος επεξεργασίας νερού για την αφαίρεση σιδήρου, μαγγανίου και αμμωνίας στο νερό γεωτρήσεων για ύδρευση της κοινότητας Μυρσίνης».

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου θα εγκατασταθούν δύο φίλτρα πολλαπλών στρώσεων για την συγκράτηση οξειδωμένου σιδήρου και μαγγανίου , δυναμικότητας 52 m³/h , καθώς και αντλητικό σύστημα για την εξυπηρέτηση των λειτουργιών των φίλτρων, αλλά και της τροφοδοσίας του δικτύου με σταθερή παροχή και πίεση .

«Βασικό μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να έχει κάθε κοινότητα και κάθε χωριό πόσιμο νερό. Η δέσμευσή μας γίνεται πράξη και αυτή τη φορά στη Μυρσίνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.


Δελτίο τύπου - Αστυνομικά συμβάντα στη Δυτική Ελλάδα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

 

 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 

 

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 68 γραμμάρια κάνναβης.

 

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα


 

 

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το βράδυ, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών Αθηνών.

 

Ειδικότερα, ένας ημεδαπός άνδρας, οδηγώντας αυτοκίνητο, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με μοτοσικλέτα που οδηγούσε 20χρονος άνδρας με συνεπιβάτη έναν 19χρονο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του δικύκλου.

 

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος, ενώ συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

 


Σύλληψη ημεδαπού

για καταδικαστική απόφαση


 

 

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών, για απόπειρα κλοπής, αντίσταση και διακεκριμένες φθορές.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπής για ληστεία

 

 

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί.

 

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, η κατηγορούμενη προσέγγισε ηλικιωμένη γυναίκα που κινούταν πεζή και την έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα, ενώ στη συνέχεια της αφαίρεσε το πορτοφόλι της και τράπηκε σε φυγή.

 

Από την πτώση της ηλικιωμένης προκλήθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός της στο χέρι.

 

 

Δελτίο τύπου - ΠΔΕ - Συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου, στη σύσκεψη φορέων για την ανάγκη στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου, συμμετείχε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, στην ευρεία σύσκεψη φορέων για την ανάγκη στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας. 

Κατά την τοποθέτησή της, η Αντιπεριφερειάρχης, εξέφρασε την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκησε ό,τι αφορά την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς έχουν ήδη δεσμευθεί 22 εκατ. ευρώ για την ανανέωση εξοπλισμού όλων των Νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας. 

«Το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν επτά κενές γιατρών στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Ηλείας προκαλεί αναταράξεις και στη λειτουργία των Παθολογικών κλινικών των δύο Νοσηλευτικών μονάδων της Πάτρας. Ενδεικτικό είναι ότι έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους Παθολόγοι, ενώ ιατροί αποφεύγουν την ένταξή τους στις προκηρύξεις θέσεων Παθολογίας στην Πάτρα, λόγω του καθεστώτος μετακινήσεων για κάλυψη των αναγκών εφημέρευσης στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας» παρατήρησε η κ. Μαστοράκου. 

Η Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε μία δέσμη μέτρων με σκοπό τη δημιουργία κινήτρων για την προσέλκυση παθολόγων στη νοσηλευτική μονάδα. Συγκεκριμένα:

  • Αυτόνομη προκήρυξη μόνιμων πολλαπλών κενών θέσεων για το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας

  • Προκήρυξη μόνιμων θέσεων παθολογικής κλινικής σε διαφορετικές βαθμίδες (Συντονιστή Διευθυντή, Διευθυντή, Επιμελητή Α΄ και Επιμελητές Β).

  • Χαρακτηρισμός ως άγονο τύπου Α του Νοσοκομείου ή της Παθολογικής κλινικής

  • Επιστημονική διασύνδεση με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών « Άγιος Ανδρέας».

  • Προκήρυξη 3 θέσεων επικουρικών ιατρών που εκκρεμούν με εξεφρασμένο ενδιαφέρον συμμετοχής από ιατρούς

  • Κίνητρα από την τοπική αυτοδιοίκηση Α' βαθμού

Ακόμα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε έντονη αναφορά στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την εγκύκλιο του Υφυπουργού Υγείας, Δ. Βαρτζόπουλου, για την εκτέλεση των εισαγγελικών εντολών σε ψυχιατρικούς ασθενείς απουσία αστυνομικής δύναμης, καθώς έχει φέρει σε απόγνωση τους ψυχιάτρους που υπηρετούν στην ψυχιατρική κλινική. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας προτίθεται να μεταβιβάσει τα αντίστοιχα αιτήματα και να δρομολογήσει σχετική παρέμβαση στους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.