389 New Articles

Δελτίο τύπου - Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πύργου

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πύργος, 08-05-2024

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Ξεκινούν οι εγγραφές από την Παρασκευή 10 Μαΐου

 

Από την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφών παιδιών στο Τμήμα Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πύργου για την σχολική περίοδο 2024-2025 και θα διαρκέσουν έως και τις 31-05-2024.

Αυτό έγινε γνωστό από το Τμήμα Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πύργου με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε.

Για την εγγραφή των παιδιών πρέπει να υποβληθεί από τους γονείς, αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις 8:30 μέχρι τις 13.30 (ή με ταχυδρομική αποστολή) και στους τρεις Παιδικούς Σταθμούς του Τμήματος κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

1ος Π.Σ. Πύργου Γορτυνίας 48 τηλ. 2621022251 email: paidikipirgu@gmail.com

Π.Σ Επιταλίου τηλ. 2621071204

Π.Σ. Καράτουλα τηλ. 2621180024

Τα απαιτούμενα έντυπα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου www.cityofpyrgos.gr)

Γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για παιδιά που συμπληρώνουν τα 2,5 έτη έως 30-09-2024 και μέχρι την εγγραφή τους στo Νηπιαγωγείο.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Α. 1.Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής και αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης ή της σύμβασης με το έντυπο Ε4, για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. 2.Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή φωτοαντίγραφο της τελευταίας απόδειξης πληρωμής εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κ.λπ. 3.Φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) σε ισχύ εφόσον οι γονείς είναι άνεργοι.

Β. Ατομική κάρτα υγείας παιδιού (το έντυπο χορηγείται από την υπηρεσία) και φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου υγείας με τα εμβόλια που προβλέπονται.

Γ. Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, για την οικογενειακή κατάσταση της οικογένειας του παιδιού. 1. Αριθμός παιδιών της οικογένειας, 2. Κοινωνικό πρόβλημα (ορφανό, γονείς διαζευγμένοι ή σε διάσταση, αναπηρία σωματική ή πνευματική γονέα) συνοδευόμενη από τα απαραίτητα έγγραφα, 3.Υπεύθυνα άτομα που θα παραλαμβάνουν το παιδί - ώρα αποχώρησης.

Δ. Εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, του φορολογικού έτους 2023

Ε. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

ΣΤ. Οι αλλοδαποί θα υποβάλλουν και την άδεια νόμιμης παραμονής τους στη χώρα.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΡΟΦΕΙΩΝ

Η καταβολή των τροφείων θα γίνεται ανάλογα με το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και σύμφωνα με την αριθ. 222/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πύργου, όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. 294/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύργου. Απαλλάσσονται όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000,00 ευρώ.

 

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΖΟΥΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δελτίο τύπου - Από το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κατά την περίοδο του Πάσχα - Προσφορές αγάπης στους άπορους και ανήμπορους συνανθρώπους μας

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από το Δήμαρχο κ. Σάκη Μπαλιούκο


Την στήριξή του σε άπορους και ανήμπορους ανθρώπους έκανε πράξη για μια ακόμα φορά ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, προσφέροντάς τους κατά την περίοδο του Πάσχα πλούσια εδέσματα, γλυκά και άλλα είδη, προκειμένου να νιώσουν «ζωντανό» το πνεύμα της Ανάστασης!

Συνεργεία του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με τη μέριμνα του Δημάρχου κ. Σάκη Μπαλιούκου, μοίρασαν φαγητό καθώς και άλλα πασχαλιάτικα είδη, δίνοντας χαρά σε δεκάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονται στο φάσμα της μοναξιάς και της απομόνωσης.

Η προετοιμασία αλλά και η διανομή κατ’ οίκον στις τοπικές κοινότητες που υπάρχουν άποροι δημότες, μεταξύ των οποίων είναι ηλικιωμένοι και μονογονεϊκές οικογένειες με μικρά παιδιά, έγινε από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.

Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για μια ακόμα φορά έδειξε την αγάπη και αλληλεγγύη του προς εκείνους που χρειάζονται στήριξη, ειδικά στις γιορτινές ημέρες του Πάσχα.

Τη μεγάλη ικανοποίησή του για την ιδιαίτερη φροντίδα που υπήρξε προς τους ανθρώπους που βιώνουν πολλές δυσκολίες κατά την καθημερινότητά τους, εξέφρασε ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, περνώντας το μήνυμα της συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα πρόσωπά τους, όχι μόνο από τις δομές του Δήμου αλλά και από τους αιρετούς που βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό των άπορων και ανήμπορων συνανθρώπων μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μ. Κατρίνης - Η κυβέρνηση υποβαθμίζει σκόπιμα το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας

Ανορθολογικό και πρόχειρο χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζει η κυβέρνηση τον επανασχεδιασμό του δικαστικού χάρτη της χώρας και μάλιστα χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς, ενώ τόνισε ότι με τις επιλογές της υποβαθμίζει και οδηγεί σε ασφυξία το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, ένα από τα ιστορικότερα Πρωτοδικεία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη βουλή, ο Ηλείος βουλευτής ανέφερε ότι με την υποβάθμισή του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας σε παράλληλο Πρωτοδικείο θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα, εφόσον οι δικαστές θα έχουν τις οργανικές θέσεις τους στο κεντρικό πρωτοδικείο του Πύργου.

Όπως επισήμανε, απαιτείται να υπάρχουν, τουλάχιστον, οργανικές θέσεις εισαγγελέων και αντιεισαγγελέων στα παράλληλα Πρωτοδικεία, αφού είναι βέβαιο ότι ο εκάστοτε εισαγγελέας υπηρεσίας δεν θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί την διεκπεραίωση όλων των ποινικών υποθέσεων στους δύο παράλληλους δικαστικούς σχηματισμούς. Σημείωσε, επίσης, ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι που υπηρετούν σήμερα στα Ειρηνοδικεία δεν θα πρέπει να μεταφερθούν όλοι στο κεντρικό Πρωτοδικείο, αλλά στο δικαστικό σχηματισμό της περιοχής αρμοδιότητάς τους.

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι δεν μπορεί να μείνουν τα παράλληλα Πρωτοδικεία, όπως το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας χωρίς Εισαγγελείς και δικαστικούς υπαλλήλους, γιατί θα υποστούν ασφυξία και θα είναι σαν να μεθοδεύεται σκόπιμα η κατάργησή τους σε μια επόμενη φάση. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, εάν αυτό είναι τελικά το ανομολόγητο σχέδιο της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη κριτική του στο νομοσχέδιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας, ότι επί πέντε χρόνια η δήθεν μεταρρυθμιστική κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για τη μεταρρύθμιση στο δικαστικό σύστημα και την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης.

Παράλληλα τόνισε, ότι έχει κλονιστεί σοβαρά η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη, γεγονός που λειτουργεί διαβρωτικά εις βάρος της Δημοκρατίας και των λειτουργιών της, καθώς όπως ομολόγησε τον περασμένο Σεπτέμβριο η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου «όταν η δικαιοσύνη απονέμεται με καθυστέρηση, τείνει να μην είναι δικαιοσύνη».

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατέληξε λέγοντας, ότι αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε αίσθηση μέτρου και ευθύνης, μέσα στην μέθη της αλαζονείας. Θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, όπως το θέλει και με όποιους θέλει σε αυτή τη χώρα. Η ώρα, όμως, της λογοδοσίας φτάνει και το μήνυμα που της επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός τον Ιούνιο θα είναι ένα ισχυρό ράπισμα. Και το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρωταγωνιστής στην προσπάθεια για μια νέα προοδευτική και δημοκρατική διακυβέρνηση, που θα θέτει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των πολιτών και όχι της παρέας του Μεγάρου Μαξίμου.

 

 

 
Δελτίο τύπου - Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Νέα ειδική συνεδρίαση ΤΕΣΟΠΠ με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Νέα ειδική συνεδρίαση Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 1 Μαΐου 2024, στο Δημαρχείο Ανδραβίδας-Κυλλήνης μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Βαγγελάκου.

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκε εκ νέου ο συντονισμός των δράσεων, καθώς και οι ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί και προγραμματιστεί προκειμένου να ζήσουμε ένα καλοκαίρι χωρίς προβλήματα πυρκαγιών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στους καθαρισμούς των οικόπεδων, στην ενημέρωση των δημοτών και τον ρόλο που θα παίξουν σε αυτή οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καθώς και ο συντονισμός για την καλύτερη συνεργασία του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οδοποιίας και Ηλεκτροφωτισμού Νίκος Σίνος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Σκαλαβενίτης, o Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Διονύσης Κεκάτος, o υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος, ο Διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Θεόδωρος Λεβέντης, ο Διοικητής του Α.Τ. Λεχαινών Γιώργος Παναγιωτόπουλος, η εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Αθανασία Ράλλη, η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Γεωργία Σπεντζάρη, καθώς και Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ - ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

 

Πύργος,07/05/2024

http://syllogos-dn-pyrgou.blogspot.com/

Αρ.Πρωτ.: 41

 

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου

(πρώην 11ο ΔΣ Πύργου-Λιθαράκια)

 

27131   ΠΥΡΓΟΣ

Τηλ. – fax: 2621025332

Κιν:6947833299

e-mail: syldnpyr@gmail.com

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετάμε τo συνάδελφο Νικόλαο Μπαντούνα, ο οποίος υπηρέτησε το δημόσιο σχολείο και αγαπήθηκε από εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς, ξεχωρίζοντας με το ήθος, την ακεραιότητά του, το πάθος του για την εκπαίδευση και την αγάπη του στα παιδιά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

 

Μελπομένη Παπουτσή

Δήμητρα Καραμεσίνη

 

Δελτίο τύπου - Νέα παρέμβαση-βελτίωση για την ύδρευση στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

?Αναβάθμιση – αντικατάσταση υφιστάμενης γεώτρησης στην Κοινότητα Καπελέτου.
 
Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι εργασίες επισκευής, και συντήρησης υφιστάμενης γεώτρησης στην Κοινότητα Καπελέτου, με σκοπό την άμεση ενίσχυση του δικτύου με ικανοποιητική ποσότητα ύδατος, ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες ύδρευσης, ιδιαίτερα τις περιόδους αιχμής.
 
Τις εργασίες επέβλεψε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, μαζί με την Αντιδήμαρχο Ύδρευσης Αλεξάνδρα Γιαννίτση και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καπελέτου Παναγιώτη Λίβανο.
 
H Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης του Δήμου μας, και είναι παρούσα μαζί με τους δημοτικούς υπαλλήλους σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει, άμεσα και έγκαιρα.
 
Η Αντιδήμαρχος Ύδρευσης & Υδάτινων Πόρων
Αλεξάνδρα Γιαννίτση 
 

Δελτίο τύπου - Πασχαλινό μήνυμα του Δημάρχου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

«Αναστάσεως ημέρα! λαμπρυνθώμεν λαοί· Πάσχα Κυρίου, Πάσχα.»

Η λαμπρότητα και το φως της Ανάστασης απλώνεται παντού, διαλύει τα σκοτάδια του φόβου, της πλάνης, της αβεβαιότητας, της έχθρας και μας ωθεί στην ειρήνη, την αγάπη, την αισιοδοξία, σε μια ζωή με αξιοπρέπεια και στόχο την πνευματική ανάταση και την προκοπή. Μια ζωή χωρίς τη φρίκη και τα εγκλήματα των πολέμων, χωρίς τη βία ανάμεσα στους ανθρώπους, χωρίς την υποτίμηση της ανθρώπινης υπόστασης.

Αφού το κυρίαρχο νόημα της Ανάστασης του Θεανθρώπου είναι η νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο, η κυριαρχία του φωτός στο σκοτάδι, η επικράτηση της αναγέννησης και ανανέωσης στη φθορά και την καταστροφή ας το κάνουμε οδηγό στην πορεία και στις σχέσεις μας.

Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι σε όλους,

 

 

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση

 

Ο Δήμαρχος

Σάκης Μπαλιούκος

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.