533 New Articles

Συνεδρίαση Σ.Τ.Ο. Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ενόψει χειμερινής περιόδου

Με θέμα την προετοιμασία και συνεργασία των συναρμόδιων φορέων ενόψει της χειμερινής περιόδου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίαςη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, στην τοποθέτησή του, ενημέρωσε τα μέλη του Σ.Τ.Ο. για την πορεία αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών και τη μέριμνα για αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων. Ανέφερε ότι έγιναν έργα πρόληψης, έστω και με λίγα χρήματα, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος διεκδικεί πόρους για περισσότερα έργα αποκατάστασης, αντιπλημμυρικής προστασίας και στήριξης των πληγέντων. Υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι στις επαφές του με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη έχει ζητήσει μια ολοκληρωμένη μελέτη αντιπυρικής αλλά και αντιπλημμυρικής θωράκισης για ολόκληρο το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και ειδικότερα για τον αρχαιολογικό χώρο.

Ο κ. Γεωργιόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ύπαρξης ανοιχτής εργολαβίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα προκειμένου να υπάρχει πάντα η δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις έντασης των καιρικών φαινομένων. Πάνω σ’ αυτό το ζήτημα, ο Δήμος αιτήθηκε 200.000 ευρώ από τον κ. Τριαντόπουλο και ευελπιστεί στην ικανοποίηση αυτού του αναγκαίου και δίκαιου αιτήματος. Εκθείασε ακόμη το επίπεδο συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις προσπάθειες πρόληψης κινδύνων πυρκαγιάς το περασμένο καλοκαίρι, ζητώντας τους να επιδείξουν αντίστοιχο ζήλο και τις επικίνδυνες ημέρες του χειμώνα.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτηςευχαρίστησε κι αυτός τους συναρμόδιους φορείς και τους εθελοντές για την επιχειρησιακή ετοιμότητα που επέδειξαν το καλοκαίρι, καθώς και τους Προέδρους των Κοινοτήτων που έκαναν μεγάλη προσπάθεια για την εφαρμογή του νέου κανονισμού. Εστίασε στην υποδειγματική δουλειά που έγινε σε αποψιλώσεις, καθαρισμούς οικοπέδων, διανοίξεις δρόμων κλπ. Σημείωσε ακόμη ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι δυσκολότερος από τον περσινό με περισσότερες καταπτώσεις δέντρων και ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας κ. Γιώργος Κωνσταντακόπουλοςπαρατήρησε ότι μέσα στο 2022 καταγράφηκαν 850 πυρκαγιές στην Ηλεία αποτεφρώνοντας συνολικά 18.000 στρέμματα και ζήτησε περισσότερη προσοχή επειδή λόγω της κλιματικής κρίσης οι φωτιές είναι πιο επιθετικές πλέον. Από την πλευρά του ο Δασάρχης κ. Παναγιώτης Λάττας τόνισε ότι υλοποιείται ένα έργο 1,9 εκ. ευρώ για καθαρισμούς δασών από Αρχαία Ολυμπία έως Ερύμανθο ποταμό και μια μελέτη 1,2 εκ. για δασικά αντιπλημμυρικά έργα στους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το επόμενο καλοκαίρι θα υπάρχει περισσότερη ετοιμότητα.Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας αναφέρθηκε στη δημιουργία αλλά και συντήρηση πυροσβεστικών κρουνών και γεωτρήσεων για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και στην τοποθέτηση δεξαμενών λήψης νερού από εναέρια μέσα.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήτανοΔιοικητής της Π.Υ. Πύργου κ. Νίκος Σμαρνάκης, ο Πυραγός κ. Δημήτρης Τσιμπογιάννης, ο Διοικητής του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Αργυρόπουλος και ο προϊστάμενος του Π.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ηλίας Δουζένης, Πρόεδροι Κοινοτήτων, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γιώργος Καρανικολός, ο εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ Πελοπίου κ. Νίκος Γρηγορόπουλος,οι οποίοι έκαναν τις επισημάνσεις τους και εστίασαν στην άψογη συνεργασία με τον Δήμο και τους υπόλοιπους φορείς.

Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την οικονομική τους ανακούφιση υπογραμμίζει ο Ηλείος οικονομολόγος - Ν. Καλάκος: «Στήριξη των δανειοληπτών λόγω πληθωρισμού και αύξησης των επιτοκίων»

Επιβεβλημένη από τα οικονομικά δεδομένα είναι η στήριξη των δανειοληπτών, εξαιτίας του πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων, όπως τονίζει ο Ηλείος οικονομολόγος Νίκος Καλάκος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρωτοβουλίας που προανήγγειλε από την Πάτρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και την οποία υλοποιεί ο ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας.

Ο Νίκος Καλάκος ανέφερε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο ρυθμός χορήγησης νέων δανείων, να επανέλθουν τα θετικά επιτόκια στις καταθέσεις για να μειωθεί η ψαλίδα μεταξύ επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων και να αντισταθμιστεί ένα μικρό έστω τμήμα της ανόδου του πληθωρισμού, να μειωθούν οι τραπεζικές χρεώσεις για να ενισχυθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγέςκαι ταυτόχρονα να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για τη ρύθμιση των δανείων, προχωρήσει ταχύτερα ο εξωδικαστικός μηχανισμός διευθέτησης οφειλών και να εξεταστεί η κρατική επιδότηση μέρος του επιτοκίου, όπως έγινε με το πρόγραμμα «γέφυρα» που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας για νοικοκυριά και για επιχειρήσεις, χορηγώντας συνολικά 550 ευρώ για επιδοτήσεις δόσεων σε δανειολήπτες ενήμερους και μη.

Ο Ηλείος οικονομολόγος πρόσθεσε πως δεν πρέπει να κινδυνέψει η ανοδική τάση στις επενδύσεις και στην ιδιωτική κατανάλωση, σημειώνοντας ότι ακόμα κι αν αναπόφευκτα αυξηθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια λόγω της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης, θα πρέπει με νέα παρέμβαση να βοηθηθούν δανειολήπτες –ενήμεροι και μη- οι οποίοι έχουν διαπιστωμένη αντικειμενική δυσκολία εξυπηρέτησης των οφειλών τους, στη βάση των κατευθύνσεων που έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις ανάγκες των δανειοληπτών, τα οποία έχουν προκληθεί εξαιτίας της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης και της αναπόφευκτης αύξησης των επιτοκίων δανεισμού, για αυτό και ήδη το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει μέτρα ενίσχυσής τους. Είναι σημαντικό να θωρακίσουμε το επενδυτικό κλίμα, την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και να στηρίξουμε τους πολίτες», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

 

12 ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ- ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ - Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα απεξάρτησης

Ο Δήμος Πηνειού φιλοξενεί στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο το δωρεάν και χωρίς υποκατάστατα θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ που απευθύνεται σε άτομα που έχουν εθιστεί στα ναρκωτικά,  το αλκοόλ, το τζόγο και το διαδίκτυο. Στους 12 μήνες λειτουργίας του προγράμματος τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Η κ. Αθανασία Αναγνωστοπούλου θεραπευτικό  προσωπικό  στο ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ δήλωσε: «Το δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικών συναντήσεων, χωρίς υποκατάστατα, έχει ξεκινήσει στο Δήμο Πηνειού εδώ και ένα χρόνο.  Ο Δήμος, μας έχει παραχωρήσει χώρο στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο  στη Γαστούνη όπου με αυστηρή τήρηση του απορρήτου γίνονται ατομικές και ομαδικές συναντήσεις με άτομα που έχουν θέματα εξαρτήσεων , από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο, νόμιμων ή παράνομων όπως τις διαχωρίζουμε. Στις συναντήσεις μας στη Γαστούνη έρχονται άτομα ή ακόμα και οικογένειες από τον Κάμπο, που δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν προς τον Πύργο. Υπάρχει προσέλευση ατόμων και απλά θα πω ότι μας έχει πλησιάσει και οικογένεια για τα ανήλικα παιδιά της που έχουν εθιστεί στο διαδίκτυο. Με την ευκαιρία να πω ότι ο εθισμός στο διαδίκτυο, μια κρυφή εξάρτηση,  ειδικά την περίοδο της καραντίνας  έλαβε διαστάσεις. Οι συναντήσεις για όλων των ειδών εξαρτήσεων  γίνονται σε εβδομαδιαία βάση. Να σημειωθεί ότι για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα που επαναλαμβάνω είναι δωρεάν,  δεν υπάρχει λίστα αναμονής ».

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών και πρόεδρος του ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας –Αλληλεγγύης και Παιδείας κ. Σίμων Μάλλιαρης  δήλωσε: «Η ευαισθησία του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου σε κοινωνικά θέματα είναι γνωστή και δεδομένη . Έτσι είναι χαρά μας που φιλοξενούμε από τον Οκτώβριο του 2021 στο Δήμο Πηνειού το ΚΕΘΕΑ-ΚΥΤΤΑΡΟ ΟΞΥΓΟΝΟ.  Από το Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Γαστούνη προσφέρονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 10 έως τις 15.00 υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης, δωρεάν, χωρίς διακρίσεις, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο. Οι εξαρτημένοι πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι, έχουν στήριξη. Οι άνθρωποι πίσω από το πρόγραμμα είναι έμπειροι, έμπιστοι και αυτούς τους 12 μήνες έχουν παράξει σημαντικό κοινωνικό έργο».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Λεζάντα 1 Η κ. Αθ. Αναγνωστοπούλου θεραπευτικό προσωπικό (δεξιά) με την κ. Μαυρόγιαννη Ρέα, διοικητικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ.

Λεζάντα 2: «Οι άνθρωποι πίσω από το πρόγραμμα είναι έμπειροι, έμπιστοι και αυτούς τους 12 μήνες έχουν παράξει σημαντικό κοινωνικό έργο» τονίζει ο  πρόεδρος του ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας –Αλληλεγγύης και Παιδείας κ. Σίμων Μάλλιαρης.

Να στρατευτεί μαζί μας ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας για το Φράγμα Πηνειού

Του Μάκη Μπαλαούρα

Ο δραστήριος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς έγραψε άρθρο στα ΜΜΕ Αχαΐας με τίτλο «Στο φράγμα του Πηνειού κατοικεί μια διαχρονική αδικία». Σπεύδω να δηλώσω ότι ο δήμαρχος έχει δίκιοεπί της αρχής. Γράφει ότι «η αρχική πρόβλεψη ήταν για να αρδευτούν 300.000 στρέμματα στην Ηλεία και 100.000 στρέμματα στην Αχαΐα, … μόνο που τα δίκτυα έφτασαν στα σύνορα Αχαΐας-Ηλείας και έμειναν εκεί. Οι καλλιεργητές της Ηλείας έχουν άφθονο νερό και της Δυτικής Αχαΐας έκαναν γεωτρήσεις που στην πορεία υφαλμυρώθηκαν»...».

Ο δήμαρχος όμως δεν αναφέρει τις πρωτοβουλίεςτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το Φράγμα και την εξοικονόμηση υδάτων, και που με τη κυβέρνηση ΝΔ, όχι μόνο πάγωσαν, αλλά έγινε συντονισμένη προσπάθεια να κατασκευαστεί ««δάσος» φωτοβολταϊκών! 

Τι προέβλεπε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το Φράγμα Πηνειού

Το φράγμα Πηνειού, στα 50 χρόνια ζωής του, εγκαταλείφτηκε με σοβαρά προβλήματα λειτουργίας από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε μελέτες και εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του φράγματος.Σύμφωνα με την Απόφαση του Υπ. Οικονομίας (977 11/6/2019) και συνακόλουθα της μελέτης,τα πρώτα δομικά θέματα ήταν η ασφάλεια του φράγματος και η διαχείριση των αποθεμάτων ύδατος με υπογειοποίηση των ροών της άρδευσης, που σύμφωνα με ειδικούς το νερό από το φράγμα χάνει το 60-70% της ποσότητας του, ξοδευόμενο αχρείαστα στη γη ή καταλήγοντας κατ΄ ευθείαν στη θάλασσα…

Αναλυτικά τα υπόλοιπα, που πιστεύω ότι ενδιαφέρουν τους πολίτες και της Αχαΐας, όπως και εμάς μας ενδιαφέρει τα μέγιστα το αχαϊκό δάσος της Στροφιλιάς ή τα ορεινά του Δήμου Δ. Αχαΐας, μπορείτε να βρεθούν στο διαδίκτυο…

Υπονόμευση του υπουργού Κ. Καραμανλή

Παρά τις παραπάνω συγκεκριμένες δεσμεύσεις (χρηματοδότηση, μελέτη) το υπουργείο Υποδομών της κυβέρνησης ΝΔ, προφανώς εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα (φωτοβολταϊκά), ο υπουργός κάτω από την πίεση ενεργών πολιτών της Ηλείας, αναγκάστηκε να ξεπαγώσει τη μελέτη μετά από 33 ολόκληρους μήνες!!

Και δεν είναι μόνο αυτό:  Επίκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχίσει το πρώτο έργο υπογειοποίησηςστη μεγάλη περιοχή αρμοδιότητας του ΤΟΕΒ Γαστούνης με χρηματοδότησή με 17.420.000 ευρώ! Η κυβέρνηση ΝΔ δεν ενδιαφέρθηκε καθυστερώντας 3,5 χρόνια(!) με ανοιχτό το ενδεχόμενο να χαθεί η χρηματοδότηση…   Με το έργο αυτό θα υπάρξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην άρδευση του πιο παραγωγικού τμήματος του Ηλειακού κάμπου, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα σημαντική εξοικονόμηση υδάτινων πόρων!

  Όμως, παρά το κοινό συμφέρον, ούτε για χρηματοδότηση-μελέτες φράγματος και υπογειοποίησης επί ΣΥΡΙΖΑ ούτε για τα εγκληματικά παιχνίδια της ΝΔ αναφέρθηκαν ποτέ το ΔΣ Δυτικής Αχαΐας και το Παναχαϊκό Μέτωπο, προκειμένου να αρδευτεί ο τόπος τους…

Η φύση δεν έχει ιδιοκτήτες, ανήκει σε όλους. Όμως η φύση απαιτεί τη μη υπέρβαση της, πως δηλαδή θα πηδήξει η ροή πάνω από τα χωράφια της Ηλείας για να ποτίσει τα της Αχαΐας;   

Επομένως, επαναλαμβάνω, μετά τον παραπάνω σχεδιασμό, η περίσσεια νερού από την εξοικονόμηση του θα δώσει και τη δυνατότητα άρδευσης της Αχαΐας, πολύ παραπάνω από τα 100.000 στρέμματα, που γράφει ο Δήμαρχος …

Έστω και εκ των υστέρων, μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί ένα κοινό μέτωπο;

«Άμ' έπος άμ' έργον»

 

 

Ευχαριστήριο Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Βαγγελάκος ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που έγιναν φέτος στον Δήμο μας, οι οποίες έχουν συμβάλλει σημαντικά στην θωράκιση από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η ανταπόκριση στα αιτήματά μας ήταν άμεση και η άψογη συνεργασία έχει ως αποτέλεσμα την προστασία των δημοτών και την διασφάλιση των περιουσιών τους.

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης - Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

Ελληνική Δημοκρατία

Νομός Ηλείας

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Τμήμα Υποστήριξης

Πολιτικών Οργάνων

 

 

ΕΠΕΙΓΟΝ

 

          Λεχαινά   14/11/2022    

               

          Αριθ. Πρωτ. 17077

 

 

 

 

 

 

 

 

Ταχ. Δ/νση :

 Πολυτεχνείου 2

Τ.Κ. 27053 Λεχαινά

 

 

 

 

 

Προς:

1.Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

2.Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

3.Γενικό Γραμματέα  Δήμου

4.Αναπληρώτρια Δ/ντρια Διοικητικών

   Υπηρεσιών

5.Αναπληρώτρια Δ/ντρια Οικονομικών

    Υπηρεσιών 

6.Αναπληρωτή Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών

7. Πρόεδροι Κοινοτήτων

 

 

Πληροφορίες :

Τηλέφωνο :

Fax :

Ψυχομάνης Γ.

2623360828

2623360810

 

.email:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοιν.:

1.Πρακτικογράφο Δ.Σ.

2.Εφημερίδα ΠΡΩΤΗ

3.Εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ

4.Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

 

 

ΘΕΜΑ:

Πρόσκληση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

 

Καλείστε  να προσέλθετε στη  δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Λεχαινών, την  28η   του   μηνός Νοεμβρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 μ.μ.,  για  συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω  θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 1. Αναπροσαρμογή τελών Καθαριότητας και φωτισμού (Εισηγήτρια: Α/Δ Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Κα Κακαλέτρη Γεωργία).
 2. Έγκριση Έκθεσης  Γ΄ τριμήνου  υλοποίησης  του πρ/σμού  του Δήμου οικονομικού έτους 2022 (Εισηγήτρια: Α/Δ Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Κα Κακαλέτρη Γεωργία).
 3. Αναμόρφωση ισχύοντος προϋπολογισμού, οικον. Έτους 2022 (Εισηγήτρια: Α/Δ Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Κα Κακαλέτρη Γεωργία).
 4. Έγκριση τροποποίησης Ο.Ε.Υ. του Ν.Π.Δ.Δ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Εισηγήτρια: Α/Δ Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Κα Κακαλέτρη Γεωργία).
 5. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στην 3/μελή επιτροπή του άρθρου 20 της Κ.Υ.Α. 1494/299861/13-10-2022 (ΦΕΚ 5291 Β).
 6. Αποδοχή δωρεάν παραχώρησης τμήματος οικοπέδου σε κοινή χρήση (Εισηγητής: Α/Δ Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Χωροταξίας & Κοινωνικής Πολιτικής Κος Κεκάτος Διονύσιος).
 7. Λήψη απόφασης για την αγορά ακινήτου (για την δημιουργία παιδικής χαράς) στην Κοινότητα Καπελέτο και ορισμός μελών επιτροπής εκτίμησης.
 8. Περί  καθορισμού του χώρου λειτουργίας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και ωρών λειτουργίας κατά την εορταστική εκδήλωση της 28η Δεκεμβρίου 2022 που θα πραγματοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας, στη Κοιν. Ανδραβίδας (Εισηγητής: Α/Δ Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Χωροταξίας & Κοινωνικής Πολιτικής Κος Κεκάτος Διονύσιος).
 9. Καθορισμός αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου του δήμου για γνωμοδότηση σχετικά με την αποχώρηση του Δήμου από τον Σύνδεσμο Αποχέτευσης ΄΄Ο ΗΡΑΚΛΗΣ΄΄(Εισηγητής κος. Δήμαρχος).
 10. Έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης για ανέγερση προσωρινών καταλυμάτων σε καλλιεργούμενες εκτάσεις σε ιδιόκτητο ακίνητο του κ. ΚΑΡΥΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ στην θέση «ΚΑΛΑΜΑΡΑ» της Κοινότητας Νεάπολης (Εισηγητής: Α/Δ Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Χωροταξίας & Κοινωνικής Πολιτικής Κος Κεκάτος Διονύσιος).
 11. Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής  Α/θμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, για το υπόλοιπο της δημοτικής περιόδου 2019-2023.
 12. Ορισμός επίσημης σχολικής αργίας στις Κοινότητες Βάρδας και Λεχαινών (Εισηγήτρια: Α/Δ Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Κα Κακαλέτρη Γεωργία).

 

 

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

                                                   ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

Σύλληψη ανηλίκου για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου,  ένας 17χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τρία γραμμάρια κάνναβης.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.