225 New Articles

Ο Βιολογικός Καθαρισμός της Βάρδας σε ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό - Ιστορική ημέρα για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Γ. Λέντζας: «Δεσμευτήκαμε, εργαστήκαμε και πλέον υλοποιούμε!»

 

Η 11η Σεπτεμβρίου 2023 είναι ιστορική ημέρα για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και για την Βουπρασία. Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια ο Βιολογικός Καθαρισμός της Βάρδας παίρνει σάρκα και οστά.

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης προκήρυξε ανοικτή διαδικασία μέσω του εθνικού συστήματος ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων για την ανάθεση του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΒΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΒΑΡΔΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙ», προϋπολογισμού 12.147.600 ευρώ για την κατασκευή χωρίς Φ.Π.Α. και 892.800 ευρώ πλέον Φ.Π.Α 24% για την τριετή λειτουργία του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

«Δεσμευτήκαμε για το εμβληματικό αυτό έργο, εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά, και πλέον υλοποιούμε! Ο Βιολογικός Καθαρισμός Βάρδας δημοπρατείται! Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια γίνεται πράξη! Ευχαριστώ όλη τη Δημοτική Αρχή, τις Υπηρεσίες του Δήμου μας και κάθε έναν ξεχωριστά που συνέβαλε στην ολοκλήρωση αυτού του οράματος. Το έργο ανήκει στους δημότες!», τόνισε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - Ευχές Ανδρέα Μαρίνου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, επισκεπτόμενος εκπαιδευτικές δομές του Δήμου με αφορμή τον Αγιασμό που τελέστηκε πρώτη μέρα έναρξης του νέου σχολικού έτους.

Ο κ. Ανδρέας Μαρίνος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Δημ. Βασιλόπουλο επισκέφθηκε το Ειδικό Νηπιαγωγείο στο Καρδιακαύτι, το μοναδικό στη Β. Ηλεία όπου μεταξύ άλλων δήλωσε:  «Είμαστε δίπλα στους γονείς και τους νηπιαγωγούς του  Ειδικού  Νηπιαγωγείου  με τους αξιόλογους εκπαιδευτικούς που  έχει ιερή αποστολή να εντάξει  στην κοινωνία παιδιά που θα καθορίζουν το μέλλον του τόπου.  Γνωρίζω τον αγώνα που δίνετε για την εξελικτική πορεία των παιδιών και σε αυτόν τον αγώνα και σας βεβαιώνω ότι τόσο εγώ όσο και η δημοτική αρχή συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σας». Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει την στήριξη της Περιφέρειας για την δημιουργία ειδικής παιδικής χαράς, αναγκαία για τα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου.

Επισκεπτόμενος το Γυμνάσιο Λύκειο Βαρθολομιού μετά τον Αγιασμό, ο Δήμαρχος δήλωσε μεταξύ άλλων: "Εύχομαι εποικοδομητική και δημιουργική χρονιά! Στα μάτια των μαθητών και μαθητριών αντικρύζω τους νέους επιστήμονες που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας".

Τελευταίος σταθμός το Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Ηλείας στο Βαρθολομιό όπου ο κ. Ανδρέας Μαρίνος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει καθηγητές, μαθητές και γονείς για την πρόοδο των εργασιών ανέγερσης του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου του Μουσικού στο Βαρθολομιό.

Δελτίο τύπου δακοκτονίας

ΔΕΛΤΙΟΥ   ΤΥΠΟΥ   -   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2023, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών ξεκινά δολωματικός ψεκασμός στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

 

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023

Ομάδα  15η:

Αμαλιάδα & Καρδαμάς

Ομάδα  16η:

Αλποχώρι, Ξυλοκέρα, Βούναργο, Πράσινο, Φωναϊτικα, Ελαιώνας, Άγιοι

Απόστολοι & Βροχίτσα

Ομάδα  19η:

Φλόκα,  Αρχαία Ολυμπία,  Αρχαία Πίσσα,  Λιναριά,  Πεύκες,  Μουριά,  Κάμενα, Λούβρο,  Βασιλάκι,  Ξηρόκαμπος  &  Άσπρα Σπίτια

Ομάδα  21η:

Νέα Φιγαλεία

 

Η ακριβής ημερομηνία ψεκασμού θα αναφέρεται στις σχετικές ανακοινώσεις που θα αναρτηθούν στις κατά τόπους Τοπικές Κοινότητες.

 

Επισημαίνουμε ότι:

  1. Το πρόγραμμα ψεκασμών του κάθε ψεκαστικού συνεργείου θα είναι αναρτημένο σε πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των αναδόχων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοπαραγωγοί.
  2. Οι ελαιοπαραγωγοίυποχρεούνται κατά τις ημέρες των ψεκασμών να έχουν ανοικτά τα λιοστάσια τους για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού και να διατηρούν τα λιοστάσια τους καθαρά και προσβάσιμα.
  3. Λιοστάσια κλειστά, με υψηλή αυτοφυή βλάστηση, χωρίς πρόσβαση για γεωργικό ελκυστήρα (ή για ψεκαστές όπως προβλέπεται) δεν θα ψεκάζονται.
  4. Οι ελαιοπαραγωγοί παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους τις ημέρες των ψεκασμώνγια να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
  5. Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (πρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να απομακρύνονται πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους.
  6. Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών.
  7. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν, να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους, ώστε να αποφευχθεί πιθανός ανεπιθύμητος ψεκασμός.
  8. Κατά τον ψεκασμό θα διασπείρονται 300m3περίπου ψεκαστικού διαλύματος ανά ψεκαζόμενο δέντρο κανονικής ανάπτυξης.

 

Θεωρούμε ότι η παρουσία των παραγωγών στα λιοστάσια τους συμβάλλει τα μέγιστα στον έλεγχο και στην επιτυχία της εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας.

 

Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό οι παραγωγοί να μεριμνήσουν για την παρακολούθηση του δολωματικού ψεκασμού στα λιοστάσια τους, από τα συνεργεία ψεκασμού του Προγράμματος Δακοκτονίας, για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών, και να γνωστοποιούν στην Υπηρεσία οπουδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψη τους.

 

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας τηλ. 26213 60170, 163.

 

 

 

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

 

 

 

ΜΙΚΕΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Μουσικές σπουδές στη Σχολή Εγχόρδων - Κιθάρα

Μία από τις σημαντικότερες κλασσικές μουσικές σχολές, αναγνωρισμένη από το κράτος,              είναι η ΣΧΟΛΗ ΕΓΧΟΡΔΩΝ του Ελληνικού Ωδείου – Παράρτημα Πύργου, με κύριο όργανο την ΚΙΘΑΡΑ.

Η κιθάρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά όργανα παγκοσμίως και χρησιμοποιείται σε πληθώρα μουσικών ειδών όπως η κλασσική, τζαζ, μπλουζ, ροκ, heavy metal, ποπ, λαϊκή, παραδοσιακή μουσική και ποπ ροκ.

Συναντάμε την κιθάρα ως έγχορδο μουσικό όργανο, που ανήκε στην ευρύτερη οικογένεια της λύρας, από την ελληνική αρχαιότητα. Με τον «σύγχρονο τύπο» της εμφανίζεται στην ιστορία τον 15ο αιώνα, στην Ισπανία. Η εξέλιξή της συναντά γύρω στο 1930 την ηλεκτρική της μορφή, ένα είδος κιθάρας που παράγει ενισχυμένο ήχο με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού. Από το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, η κιθάρα καθιερώνεται ως το πλέον αγαπημένο μουσικό όργανο.

Τα πλεονεκτήματα της κιθάρας που την κάνουν ιδιαιτέρως αγαπητή ανάμεσα στα μουσικά όργανα είναι πολλά. Κάποια από αυτά είναι η ευκολία μεταφοράς της, το μεγάλο ρεπερτόριο σε όλα τα είδη κλασσικής και σύγχρονης μουσικής  που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, η οικονομική τιμή της σε σχέση με άλλα όργανα, οι πολλές παραλλαγές της που καλύπτουν ευρύ φάσμα προτιμήσεων και ηλικιών. Επιγραμματικά αναφέρουμε την κλασσική κιθάρα, την ηλεκτροκλασσική, την ηλεκτρική, την ακουστική, την ηλεκτροακουστική, την δωδεκάχορδη κ.λ.π.

Στο Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου υπεύθυνος της Σχολής Εγχόρδων και καθηγητής Κιθάρας είναι ο καταξιωμένος  μουσικός Θοδωρής Παναγόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου, συνθέτης και μαέστρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου. Διδάσκει κλασσική και ηλεκτρική κιθάρα καθώς και ηλεκτρικό μπάσο.      

Οι ακροάσεις για τη σχολή κιθάρας συνεχίζονται με δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα στα πλαίσια του «Σεπτέμβρη της Μουσικής» κάθε βδομάδα από Τρίτη έως και Πέμπτη. Αξίζει να γνωρίσουμε αυτό το εκπληκτικό μουσικό όργανο, όπως και τα υπόλοιπα έγχορδα, στον πλέον κατάλληλο χώρο, το Ελληνικό Ωδείο – Παράρτημα Πύργου.

     Οι εγγραφές συνεχίζονται σε όλες τις σχολές και  τμήματα του Ωδείου!

Πληροφορίες-εγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου   κάθε απόγευμα 17:00 – 21:00

και Σάββατο 10-1 το πρωί.

τηλ.: 26210-33179

https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

ΟΤΑΝ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟΚΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΞΙΑ!

Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό, παρουσία του Δημάρχου και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο Δημοτικό Σχολείο της έδρας του Δήμου, στο Νηπιαγωγείο αλλά και στο Γυμνάσιο της Αρχαίας Ολυμπίας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Φώτης Κωσταριάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χάρης Σπηλιόπουλος και Αντώνης Μουζής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Μαντάς, κ.α.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές, ο κ. Γεωργιόπουλος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, επισημαίνοντας στα παιδιά την ιδιαίτερη αξία του τόπου που ζουν, κάτι για το οποίο πρέπει να αισθάνονται υπερήφανα και να προσπαθούν διαρκώς να διακρίνονται στα γράμματα και στη γνώση. Στις ευχαριστίες της Διευθύντριας του Νηπιαγωγείου για τα έργα ανακαίνισης στο σχολείο,  ο κ. Γεωργιόπουλος είπε ότι ο Δήμος, παρά τις πενιχρές χρηματοδοτήσεις, προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σε άλλες σχολικές μονάδες τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας εκπροσώπησαν στις τελετές Αγισμού: Η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κα Ρόη Αντωνοπούλου στα σχολεία της Κοινότητας Λάλα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Πελοπίου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης στα σχολεία της Κοινότητας Δίβρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Κωσταριάς στα σχολεία της Κοινότητας Βασιλακίου και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος στα σχολεία του οικισμού Πανόπουλου της Κοινότητας Αντρωνίου, ενώ το «παρών» έδωσαν και οι Πρόεδροι των κατά τόπους Κοινοτήτων.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.