319 New Articles

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Χιλιάδες οι επιχειρήσεις που αποκλείονται από την ενίσχυση της Περιφέρειας»

Το θέμα του αποκλεισμού χιλιάδων επιχειρήσεων πανελλαδικά, ατομικών και εταιρικής μορφής, που δεν απασχολούν προσωπικό, από την επιστρεπτέα επιχορήγηση που δίνεται μέσω των Περιφερειών αναδεικνύει με παρέμβασή του στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης.

 

Τονίζοντας ότι σκοπός του μέτρου είναι να δώσει ανάσα ρευστότητας στον κόσμο της αγοράς, ο κ. Κατρίνης  ανέφερε ότι πρόκειται για αστοχία του προγράμματος να αποτελεί ο αριθμός των εργαζομένων καθοριστικό κριτήριο με αυξημένο συντελεστή βαρύτητας για την ένταξη επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης.

 

Όπως επισημαίνει ο Ηλείος βουλευτής, λόγω του συγκεκριμένου κριτηρίου πάνω από 170.000 επιχειρήσεις πανελλαδικά (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ) δεν μπορούν να κριθούν επιλέξιμες και να λάβουν την ενίσχυση που έχουν άμεση ανάγκη καθώς αντιμετωπίζουν εξίσου σοβαρά προβλήματα ρευστότητας με τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό. Οι τζίροι τους έχουν μειωθεί αισθητά και ο κίνδυνος για λουκέτο είναι ορατός.

 

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, εντύπωση προκαλεί ακόμα το γεγονός ότι από το πρόγραμμα αποκλείονται επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη μετά τη 1/1/2019, δηλαδή λίγο πριν το lockdown, καθώς υφίστανται ακόμα περισσότερο τις δραματικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης στην αγορά και την οικονομία.

 

Ο κ. Κατρίνης δήλωσε σχετικά:

 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που υιοθετείται αυτή η εσφαλμένη λογική. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είχαν αποκλειστεί και από την πρώτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής του υπουργείου Οικονομικών, γεγονός που επισημάνθηκε και διορθώθηκε στη δεύτερη φάση. Η αγορά στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας, για αυτό και η αδικία με το κριτήριο της απασχόλησης προσωπικού ως καθοριστικού για την ένταξη στο πρόγραμμα, πρέπει να διορθωθεί άμεσα».

 

Επίσκεψη του νέου Πρέσβη του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα στον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Τον νέο Πρέσβη του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα Mr. Ashud Ahmed υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ.Λέντζας Γ.

Ο Δήμαρχος αφού τον καλωσόρισε στο Δημαρχείο της Βάρδας, του έθεσε σημαντικά ζητήματα που πρέπει άμεσα να επιλυθούν, όπως η επίσημη καταγραφή των υπηκόων του Μπαγκλαντές στο Δήμο μας, και ιδιαίτερα στη Ν. Μανολάδα, αφού με πρόχειρους υπολογισμούς πρέπει να ξεπερνούν τις επτά χιλιάδες. Επιπλέον ο Δήμαρχος τόνισε πως πρέπει ή καθημερινότητα των υπηκόων του Μπαγκλαντές να προσαρμόζεται στους νόμους και τους κανόνες που διέπουν την Ελληνική νομοθεσία για την εύρυθμη συνύπαρξη με τους συνδημότες μας.

Συζητήθηκαν ακόμα όλα τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κατά της διασποράς και εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς και σχέδιο δράσης για την προαγωγή και αγωγή υγείας των υπηκόων του Μπαγκλαντές.

Από τη πλευρά του ο Πρέσβης του Μπαγκλαντές, άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Δημάρχου, και τόνισε πως θα προσπαθήσει για την άμεση λύση και αντιμετώπισή των προβλημάτων που δημιουργούνται από την υπερσυγκέντρωση των υπηκόων του Μπαγκλαντές στο Δήμο μας. Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου ο Πρέσβης είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εργατών γης, και συνομίλησε μαζί τους, για τα μέτρα προφύλαξης κατά του COVID-19 που οφείλουν να τηρούν, και διάφορα εργασιακά ζητήματα.

 

Σε ρότα εκτέλεσης σημαντικών έργων μπαίνει το επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Σάκης Μπαλιούκος: «Θα απαιτήσουμε από την Περιφέρεια να εντάξει  στο επαρχιακό δίκτυο, τον παραποτάμιο δρόμο από Σέκουλα μέχρι Μάτεσι»

 

Η υλοποίηση μιας σειράς σημαντικών έργων για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης (Τρίτη 6 Οκτωβρίου) της Οικονομικής Επιτροπής, που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόκειται για παρεμβάσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τα έργα που αποφασίστηκαν σε προηγούμενες συνεδριάσεις τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προσφέρουν  σημαντική εξυπηρέτηση στους κατοίκους, σε όλο το εύρος του δήμου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, αναφορικά με την υλοποίηση των έργων, τόνισε τα εξής:

«Ο δήμος μπαίνει σε μία ρότα εκτέλεσης των έργων που είχε κατακτήσει την προηγούμενη περίοδο. Άλλωστε η επαφή που είχαμε με το υπουργείο Εσωτερικών τις προηγούμενες ημέρες, όπως και οι ανακοινώσεις  που έκανε ο κ. Περιφερειάρχης στον Πύργο, μας δίνουν πλέον το έναυσμα να αρχίσει νέος κύκλος ωριμότητας διαφόρων σημαντικών παρεμβάσεων, σε όλο το εύρος του δήμου. Με αυτό  ασχολείται η υπηρεσίας μας τώρα, καθώς και όλο το επόμενο διάστημα προκειμένου να ετοιμάσουμε τους φακέλους. Το κεφάλαιο το οποίο ξεκινάει στην οικονομική επιτροπή της Τρίτης, πρόκειται για εγκεκριμένα έργα ενταγμένα σε επιχειρησιακά προγράμματα και πλέον μπαίνουμε  στη φάση της κατασκευής τους.  Κατ’ αρχήν δεν είναι οι  παρεμβάσεις που προβλέπονται σε αυτά τα 6-7 έργα, αλλά υπήρξαν και άλλες στην προηγούμενη οικονομική επιτροπή όπως  και στο Δημοτικό  Συμβούλιο και   αφορούν όλα τα διαμερίσματα του δήμου, γιατί ακούω διάφορες επισημάνσεις ότι ξέχασα τα πεδινά, τα ορεινά, τα μικρά και  τα μεγάλα χωριά. Δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα, το κάθε πρόγραμμα απευθύνεται σε ορισμένες παρεμβάσεις οι οποίες όταν έχει ανάγκη το μεγάλο χωριό μπαίνει αυτό, αλλά χωρίς να αποκλείει να μπει το μικρό. Στα δίκτυα ύδρευσης είναι όλος ο δήμος. Οι  μελέτες ετοιμάστηκαν εδώ και τρία χρόνια και υπεβλήθησαν και τώρα ήλθε η ώρα της χρηματοδότησής τους από τις διαχειριστικές αρχές.  Τότε λοιπόν ήταν μικρές παρεμβάσεις σε ορισμένα χωριά , που εκεί τις λύσαμε με δικούς μας πόρους και ήταν μεγαλύτερες που μείνανε για να μπουν στο πρόγραμμα. Γι’ αυτό θα πρέπει σε ένα ικανό χρονικό διάστημα  να εκτιμάει ο κάθε πολίτης τι έχει γίνει στο χωριό του και τι όχι. Και όχι να βλέπει ότι σήμερα κάνουμε έργο ύδρευσης σε ένα χωριό, λ.χ. στους Μύλους ή στο Ράμμα όπου εκεί δεν υπήρχε καν υδροδοτικό σύστημα, αλλά ήταν μεγάλο έργο που δεν μπορούσε να λυθεί μόνο από τους πόρους του δήμου. Γι’ αυτό υπάρχουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα και εκεί επικεντρωνόμαστε.   Γιατί άκουσα  ένα φίλο χθες να λέει ότι στο Δραγώϊ δεν κάναμε τίποτα. Γιατί μας είδε τι κάναμε στον Επικούριο; Γνώριζε ότι ο Ναός που είναι στην αυλή του χωριού του δεν είχε υδροδότηση μέχρι την ημέρα που πήγαμε εμείς. Αλλά εμείς δεν δειλιάσαμε για ένα έργο που κοστολογούνταν από την υπηρεσία μας  πάνω από 500.000 ευρώ, το εκτελέσαμε μόνοι μας και στοίχισε πολύ λιγότερα, αλλά το δώσαμε στη χρήση. Άκουσα και παλιότερα ενδοιασμούς από άλλο δημότη άλλης περιοχής, ότι  το μνημείο δεν   έχει νερό. Δεν είναι σε συνεχή ροή, έχει γεννήτρια και είναι εξασφαλισμένο όταν πέφτει το ρεύμα, για μην έχουμε φαινόμενα σαν αυτά που είδαμε στις Μυκήνες. Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες που δεν οφείλει να τις ξέρει ο πολίτης , αλλά οφείλει να μην λέει ψέματα και αυτό που βλέπει να το ομολογεί.  Εμείς δεν βγήκαμε να διατυμπανίσουμε αυτά που κάνουμε. Είναι σημαντικές λοιπόν οι παρεμβάσεις που άπτονται όλων των δράσεων και αφορούν όλες τις περιοχές του δήμου  μας. Θα ακολουθήσουν και άλλες σε λίγο».

 

Αγροτική οδοποιία

 

Σημαντικό βάρος εξάλλου θα δοθεί από τη Δημοτική Αρχή στην αγροτική οδοποιία, για την οποία ήδη ξεκινάει η συλλογή στοιχείων προκειμένου να συνταχτεί πλήρης μελέτη, που θα περιλαμβάνει όλα τα δύσκολα σημεία του δήμου.

«Να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι σήμερα καταφέραμε στην επαφή μας με το υπουργείο Εσωτερικών, να έχουμε το ενδιαφέρον του υπουργού σε ένα σημαντικό κεφάλαιο που είναι το καθημερινό πρόβλημα του πολίτη μας στην  αγροτική οδοποιία. Ξεκινάμε τη συλλογή στοιχείων για να υποβάλλουμε μια πλήρη μελέτη, που να περιλαμβάνει όλα τα δύσκολα σημεία, όσα έχουν μείνει,  γιατί έγινε σημαντικό τμήμα και στην προηγούμενη περίοδο και στις 3 ενότητες με πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ. Και φαίνεται αυτό γιατί παρόλο τον κακό καιρό και πέρυσι και πρόπερσι, δεν είχαμε δυσκολία να διαβούμε το αγροτικό μας δίκτυο. Τώρα θα ολοκληρωθεί η προσπάθειά μας και βέβαια θα επεκταθεί και σε εκείνα τα κομμάτια που πρέπει να γίνουν, γιατί είναι σημαντικοί άξονες οι  οποίοι έχουν το χαρακτήρα του αγροτικού, αλλά παίζουν έναν άλλο ευρύτερο ρόλο. Να αναφέρω τον παραποτάμιο από Σέκουλα μέχρι Μάτεσι, ο οποίος ναι μεν είναι αγροτικός δρόμος, αλλά έχει άλλη σημασία για εμάς. Και βεβαίως από εδώ και πέρα εμείς δώσαμε το στίγμα, έχουμε εντάξει δύο κομμάτια ακόμα, περιμένουμε  την υλοποίηση, αλλά θα απαιτήσουμε από την Περιφέρεια να το εντάξει στο επαρχιακό δίκτυο. Ένας δρόμος ο οποίος ενώνει δύο νομούς δεν μπορεί να είναι αγροτικός και δεν μπορεί να είναι δημοτικός. Αυτό που δεν πράξανε άλλοι Νομάρχες οι οποίοι είχαν καταγωγή από εδώ, πρέπει να το κάνει ο Περιφερειάρχης από το Αγρίνιο και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει. Είναι λοιπόν μια παραγωγική περίοδος για το δήμο, δυστυχώς ο κορωνοϊός μας πήγε τόσο πίσω, γιατί όλα αυτά θα είχαν δρομολογηθεί από Απρίλιο και θα είχαμε το αποτέλεσμα τώρα. Γι’ αυτό να δώσω το μήνυμα στους πολίτες ότι γι’ αυτό που διαμαρτύρονται, θέλαμε πολύ περισσότερο να έχουμε εμείς το χρόνο  που έπρεπε και να μην έχουμε τις διαμαρτυρίες μετά. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ» ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Τα έργα που θα συζητηθούν στη σημερινή Οικονομική Επιτροπή του δήμου, μεταξύ άλλων αφορούν την αποκατάσταση ζημιών από Θεομηνία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, την ενεργειακή αναβάθμιση  δημοτικών κτιρίων, την ανάπλαση Τ.Κ. Φαναρίου, την αισθητική αναβάθμιση ιστορικού κέντρου Δ.Κ. Κρεστένων, τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης του δήμου κ.α.

Αμαλιάδα - Σύλληψη για ηχορύπανση

Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στηνΑμαλιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας, ένας
ημεδαπός άνδρας ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού
ενδιαφέροντος διότι είχε θέσεις σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα με
ενισχυτή και ηχεία διαταράσσοντας την κοινή ησυχία των περιοίκων,
εκπέμποντας μουσική η ηχοστάθμη της οποίας υπερέβαινε την μέγιστη
επιτρεπόμενη.

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Αποκαλύπτεται η υποκρισία της ΝΔ

Συνεχίζεται και στην Ηλεία η διαδικασία ανασυγκρότησης, διεύρυνσης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις νέες συνθήκες, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Την Κυριακή 4/10 πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας, στην οποία συμμετείχε ο Μάκης Θεοφιλάτος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Διονύσης Καλαματιανός και οι πρώην βουλευτές Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε η πλήρης κυβερνητική αποτυχία σε όλους τους τομείς:

  • Στη διαχείριση της πανδημίας η κατάσταση τείνει να βρεθεί εκτός ελέγχου, καθώς η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την πίστωση χρόνου που της έδωσαν οι πολίτες. Δεν ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με μόνιμο προσωπικό, επέτρεψε το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού, στοιβάζει 25 και 27 μαθητές στις σχολικές αίθουσες, οι πολίτες μεταφέρονται σαν σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Εργαζόμενοι και μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς τα δήθεν μέτρα στήριξης είναι αστεία, η ανεργία καλπάζει και η ύφεση μας επαναφέρει στα μαύρα χρόνια 2012 – 2014.
  • Οι πρόσφατες πλημμύρες με ανυπολόγιστες καταστροφές και, δυστυχώς, ανθρώπινες απώλειες, αποδεικνύουν πόσο υποκριτική ήταν η στάση της ΝΔ σε αντίστοιχες καταστάσεις στο παρελθόν, όταν με απύθμενο λαϊκισμό κατηγορούσε ως υπεύθυνη την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και, φτάνοντας στα όρια της τυμβωρυχίας, κυριολεκτικά πάτησε επί πτωμάτων για να ανέλθει στην εξουσία.
  • Αλλά η πιο κραυγαλέα υποκρισία της ΝΔ είναι η στάση της έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών, όταν δίχασε τον ελληνικό λαό, μιλούσε για εθνομηδενιστές και προδότες και πρωτοστατούσε στα συλλαλητήρια του μίσους. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει στροφή 180 μοιρών, δίνει μάχες για τη στήριξη της Βόρειας Μακεδονίας, γευματίζει με τον Ζόραν Ζάεφ, χαρακτηρίζει ιστορική τη συμφωνία σε επίσημη κοινή δήλωση Ελλάδας – ΗΠΑ (και εξευτελίζει διεθνώς τη χώρα, διαγράφοντας την επίμαχη λέξη, υπό την πίεση των ακροδεξιών του κόμματός του). Η απόλυτη γελοιοποίησή τους θα συμβεί τις επόμενες μέρες όταν οι πρώην μακεδονομάχοι θα κληθούν να ψηφίσουν στη Βουλή τις συμφωνίες συνεργασίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας. Και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία!

Στη συνεδρίαση σχεδιάστηκαν οι επόμενες δράσεις στην περιοχή μας, η συνέχιση της επικοινωνίας με τους πολίτες και η διάδοση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην πληττόμενη κοινωνία. Ταυτόχρονα προχωράει η ανασυγκρότηση του κόμματος αλλά και η διεύρυνσή του καθώς συνεχίζονται οι εγγραφές νέων μελών.

                                                       

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Γραφείο Τύπου

 

Αυγερινοπούλου: Παράταση των συμβάσεων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την παράταση των συμβάσεων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο είναι εισηγήτρια η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τίτλο: «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Η αρχική πρόβλεψη ήταν να δοθεί παράταση έως το τέλος του έτους. Ωστόσο και με εισήγηση της Δρος Αυγερινοπούλου για περαιτέρω παράταση, καθώς βρίσκεται εν εξελίξει η διαγωνιστική διαδικασία, η εν λόγω διάταξη του Υπουργείου προβλέπει την παράταση των συμβάσεων μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων από τον ΑΣΕΠ με γνώμονα τη διευκόλυνση των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων που θα διοριστούν, αλλά και την απρόσκοπτη συνέχιση αυτού του σημαντικού προγράμματος με έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Διονύσης Καλαματιανός: κ. Υπουργέ πότε επιτέλους θα επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος στην Ηλεία;

Παρέμβαση στη Βουλή για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Ηλεία και τη σύνδεσή του με το εθνικό δίκτυο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Διονύσης Καλαματιανός κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφελείας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης, στην οποία εξετάστηκε η επιλογή του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΣΕ.Α.Ε., μετά την παραίτηση του κ. Σπηλιόπουλου.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο κ. Καλαματιανός ανέφερε ότι τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση δρομολογημένων έργων του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα τα χρονοδιαγράμματα να μετατίθενται για 3 χρόνια. Επιπλέον, όπως όλα δείχνουν, έχει παγώσει το επιχειρησιακό πρόγραμμα του οργανισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών της χώρας.

Συνεχίζοντας, ρώτησε τον υποψήφιο πρόεδρο κ. Πατέρα για τις ενέργειες που προτίθεται να πραγματοποιήσει, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων. Παράλληλα, ζήτησε την άποψή του σχετικά με μια ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και το κατά πόσο αυτή θα εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον και τους ίδιους τους επιβάτες.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, τόνισε ότι για να μπορέσει πραγματικά ν΄ αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει η γραμμή του δικτύου «Πάτρα-Πύργος», θα πρέπει απαραιτήτως να συνδεθεί με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο στην Πάτρα. Όμως, τον τελευταίο χρόνο έχουν παγώσει τα δρομολογημένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχέδια για τη διέλευση του σιδηροδρόμου από την Πάτρα. Μετά από διαβούλευση με τοπικούς φορείς και σχετική εκπόνηση μελετών, προβλεπόταν η υπογειοποίηση μέρους του δικτύου στην Πάτρα. Ο Υπουργός, παρέβλεψε όλα αυτά και εξήγγειλε νέο σχεδιασμό, για τον όποιο, όμως, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ενημέρωση και κυρίως δεν υπάρχει καν έναρξη διαδικασιών για μελέτες και εργασίες. Στη συνέχεια, ρώτησε τον κ. Καραμανλή πότε θα ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου «Πάτρα-Πύργος», και πότε θα διέλθει από την Πάτρα ο σιδηρόδρομος, προκειμένου να συνδεθεί ξανά η Ηλεία, μετά από 9 χρόνια, με το εθνικό δίκτυο.

Η παρέμβαση του κ. Καλαματιανού, «αναστάτωσε» τον Υπουργό Υποδομών, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η επαναλειτουργία και η σύνδεση του σιδηροδρόμου της Ηλείας με το εθνικό δίκτυο θα πραγματοποιηθεί έως το 2023. Αναμένουμε, λοιπόν, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του νέου σχεδιασμού του Υπουργού και κυρίως την έναρξη των εργασιών για τη διέλευση του σιδηροδρόμου από την Πάτρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Υπουργός «εκρήγνυται», προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει, όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από κομβικά αναπτυξιακά έργα που αφορούν το νομό Ηλείας και με δική του ευθύνη έχουν τελματώσει. Οφείλει να αντιληφθεί ότι οι Ηλείοι πολίτες απαιτούν έργα και όχι βαρύγδουπες υποσχέσεις. Απαιτούν, μεταξύ άλλων, την άμεση επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, που θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική και ασφάλεια μετακινήσεων. Είμαστε σε εγρήγορση για να ελέγξουμε την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και των δεσμεύσεων του Υπουργού. Δυστυχώς, με την έως σήμερα συμπεριφορά του, δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.