225 New Articles

Συνάντηση Αυγερινοπούλου – Φιλιόπουλου (EnterpriseGreece) για την προώθηση δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Ηλεία

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (EnterpriseGreece), κ. Γεώργιο Φιλιόπουλο, επισκέφθηκε η Δρ. Αυγερινοπούλου για την προώθηση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Ηλεία και του επενδυτικού portofolio της. Η κα Αυγερινοπούλουέθεσε την ανάγκη να προωθηθούν έργα και επενδύσεις στην Ηλεία, αλλά και να βοηθηθούν τόσο η ολοκλήρωση των δημοσίων υποδομών, όσο και η τουριστική, εμπορική και αγροτικήανάπτυξη του Νομού. Κάλεσε, δε, τον κ. Φιλιόπουλο να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους φορείς στην Ηλεία, κυρίως με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες χρειάζονται ενίσχυση, αλλά και για τις στρατηγικές επενδύσεις στο Νομό, την οποία ο κ. Φιλιόπουλος αποδέχθηκε και θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Μιχάλης Κατρίνης: ‘’ Τώρα χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας οι αγρότες.’’

Συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ηλείας κ.Μιχάλης Κατρίνης για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων στην Ηλεία.

Ο κ.Κατρίνης αναφέρθηκε στη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι καρπουζοπαραγωγοί, τονίζοντας ότι ενώ πέρυσι τέτοια εποχή η τιμή ήταν 25 λεπτά/κιλό, φέτος η τιμή ανά κιλό εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει μειωθεί δραματικά καθώς κυμαίνεται μεταξύ 5-8 λεπτών και υπάρχουν ήδη μεγάλες αδιάθετες ποσότητες των προϊόντων.

Ο Βουλευτής Ηλείας ζήτησε να υπάρξει ειδική αποζημίωση των καρπουζοπαραγωγών , με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην απάντηση του να αποφεύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στην πρόταση που κατέθεσε ο κ.Κατρίνης.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί, ο κ.Κατρίνης επισήμανε ότι οι αθρόες εισαγωγές του προϊόντος, η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης για ένα δίμηνο, έχει καθηλώσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις τιμές του προϊόντος και συγκεκριμένα στα 12 έως 15 λεπτά ενώ την περσινή περίοδο η τιμή παραγωγού ήταν 40 λεπτά.

Ο Μιχάλης Κατρίνης και σε αυτή την περίπτωση ζήτησε την χορήγηση ειδικής αποζημίωσης για να αναπληρωθεί το εισόδημα των παραγωγών, με τον κ.Βορίδη να απαντά ότι σχετικές αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και τα οποία ανέδειξε ο Βουλευτής Ηλείας, η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ότι θα υπάρξουν ενισχύσεις ύψους 4 ευρώ το ζώο, και ότι η εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στη δευτερολογία του , ο κ.Κατρίνης τόνισε ότι οι αγρότες χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης αφού είναι απίθανο να μεταβληθούν οι τιμές πώλησης για τους παραγωγούς που είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα αλλά και να απορροφηθεί το σύνολο της παραγωγής τους σε τιμές που να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για τους αγρότες.

‘’ Η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν έχει σχέδιο για τη στήριξη των παραγωγών αγροτικών προϊόντων. Η λογική βλέποντας και κάνοντας δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί σε αυτή τη χρονική συγκυρία χρειάζονται στήριξη οι αγρότες.’’

 

 

Ανδρ. Μαρίνος: Καθαρή θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση - Εγκαταστάθηκαν ναυαγοσώστες στις Θίνες Βαρθολομιού - Μέριμνα για όλες τις παραλίες - Διπλασιάστηκαν οι θέσεις στάθμευσης στα Seatrac

Καθαρή θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση στις παραλίες του Δήμου Πηνειού, του μοναδικού δήμου στην Ηλεία με τις τρεις Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του.

Οι ναυαγοσώστες βρίσκονται από την Τετάρτη 1η Ιουλίου και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου στην πολυσύχναστη παραλία Θινών Βαρθολομιού ενώ ο δήμος έχει λάβει μέριμνα και για τις άλλες καθαρές και όμορφες παραλίες του.

Πεντάμετρο σκάφος με απινιδωτή στον εξοπλισμό του θα περιπολεί τις ακτές του Δήμου Πηνειού, θα ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε κάλεσμα ανάγκης και θα επεμβαίνει σωτήρια.

Με αφορμή την εγκατάσταση των ναυαγοσωστών στην παραλία Θινών, ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:
«Εγκαταστάθηκαν σήμερα οι ναυαγοσώστες στην πολυσύχναστη παραλία των Θινών στο Βαρθολομιό και η αποστολή  τους είναι σπουδαία,  αφού έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή και την προστασία της, με την πρόληψη ατυχών περιστατικών. Είναι λοιπόν μια ιδιαίτερη μέρα για την παραλία Θινών ενώ πρέπει να τονίσω ότι δεν αφήνουμε στην τύχη τους τις παραλίες Αρκουδίου και Γλύφας για τις οποίες έχει λάβει ήδη μέριμνα  η Δημοτική Αρχή.  Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των λουομένων. Συγχαίρω τους ναυαγοσώστες γιατί η αποστολή τους είναι σημαντική και νομίζω ότι το αναγνωρίζουμε όλοι μας.

Με την ευκαιρία σας υπενθυμίζω ότι είμαστε ο  Δήμος με τρείς Γαλάζιες Σημαίες  γεγονός που δείχνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο Δήμος Πηνειού με τα 19 συνεχόμενα χιλιόμετρα παραλίας. Σε αυτές τις παραλίες χωράμε όλοι, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και προσκαλούμε όλους τους Ηλείους να απολαύσουν τις θαλάσσιες εξορμήσεις τους. Η φύση έχει τη χάρη της αλλά αυτή τη δίνει ο άνθρωπος».

Seatrac: Διπλασιασμός θέσεων

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος αναφερόμενος στην τοποθέτηση seatrac για τους ΑμΕΑ συμπολίτες μας, δήλωσε: «Έχει υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία Seatrac και τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν στις παραλίες. Επίσης ανακοινώνω ότι έδωσα εντολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο να  διπλασιαστούν οι θέσεις ΑμΕΑ δίπλα στα seatrac για να διευκολύνουμε την πρόσβασή τους στις παραλίες και τη θάλασσα»

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Διονύσης Καλαματιανός: Επιστροφή στην «κανονικότητα» χωρίς ρευστότητα

Η οικονομική και κοινωνική κρίση είναι παρούσα, κάνοντας την έγκαιρη και ολοκληρωμένη εκπλήρωση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων της πλειοψηφίας των επαγγελματιών, των επιχειρήσεων, των εργαζόμενων, των παραγωγών κ.α. σχεδόν αδύνατη.

Κρίνεται, λοιπόν, αναγκαίο να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν μέτρα διευκόλυνσης καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και δόσεων οφειλών που τελούν σε καθεστώς ρύθμισης ή τμηματικής καταβολής, ώστε να εξυπηρετηθούν οι υπόχρεοι, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι. Είναι κρίσιμο, ο σχεδιασμός του παραπάνω μέτρου διευκόλυνσης να είναι:

  • συνολικός,
  • τουλάχιστον μεσοπρόθεσμος,
  • να προσμετρά τα εισοδηματικά κριτήρια, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από την κρίση της πανδημίας και,
  • να επιλύει το πρόβλημα ρευστότητας των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων.

Δυστυχώς, παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, τα μέτρα που έχουν ληφθεί, μέχρι στιγμής, δεν επιλύουν το πρόβλημα της αδυναμίας εκπλήρωσης των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των νοικοκυριών, ενώ από 30-6-2020, οι πολίτες/επαγγελματίες καλούνται να τις καταβάλουν ανεξαρτήτως εισοδήματος ή τζίρου.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης υποσχόταν από το βήμα της Βουλής ότι οι οφειλές που θα αναστέλλονταν από Μάρτιο έως και το Σεπτέμβριο λόγω της πανδημίας, θα εξοφλούνταν από το 2021 είτε σε 12 άτοκες δόσεις είτε σε 24 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο. Η δέσμευση αυτή, όμως, δεν υλοποιήθηκε. Από την 30η Ιουνίου όλοι, πληττόμενοι και μη, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους κανονικά!

Είναι άξιο απορίας πάνω σε ποια στοιχεία και ποια παραδοχή στηρίζει η κυβέρνηση τον σχεδιασμό για την χωρίς μέριμνα επανέναρξη καταβολής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Με τους περισσότερους επαγγελματίες, φορολογούμενους και ασφαλισμένους να έχουν χάσει μεγάλο κομμάτι των εσόδων τους ή να έχουν μηδενικούς τζίρους και με την ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών ότι η ύφεση στο β΄ τρίμηνο του 2020 θα ανέρχεται σε 16%, η κυβέρνηση μένει άλλη μια φορά μόνο στην επικοινωνία (γενικές δηλώσεις) και αδιαφορεί για την ουσία (υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, που θα υλοποιήσουν ένα πλαίσιο ανακούφισης για την κοινωνία και τους επαγγελματίες). Δυστυχώς, αποδεικνύεται συνεχώς ότι η προσοχή της και οι χρηματοδοτήσεις της δεν έχουν σαν βασικό στόχο την κοινωνική συνοχή και τη μέριμνα για τη μεγάλη πλειοψηφία των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των παραγωγών κ.α.

Για τον ασφυκτικό αυτό κλοιό που περιβάλει τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τους πολίτες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητώντας να μας ενημερώσουν:

  • αν υπάρχει σχεδιασμός για ρύθμιση των οφειλών και εισφορών που δημιουργήθηκαν από την έναρξη της πανδημίας και μετά, καθώς, είναι αναγκαία η αποτροπή σώρευσής τους, με δεδομένο ότι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής τους μπορεί να ταυτίζεται με αυτή των λοιπών τρεχουσών υποχρεώσεων,
  • αν, εκτός από το μέτρο της αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και ασφαλιστικών εισφορών που τελούν σε καθεστώς ρύθμισης, πρόκειται να υιοθετηθεί και μέτρο αύξησης του αριθμού των δόσεων και μέτρο μείωσης του ποσού καταβολής, προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά η ρευστότητα των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων.

Τα κρίσιμα αυτά ερωτήματα απαιτούν απάντηση από την αγορά, τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, η κυβέρνηση διακρίνεται για την ολιγωρία της, για τη μη τήρηση των δεσμεύσεών της και για την ελλιπέστατη δράση της, που οδηγεί στην απόγνωση και τη φτωχοποίηση πολλούς συμπολίτες μας.

Δήμος Πύργου - Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Γίνεται γνωστό από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πύργου, ότι καθημερινά  στην ιστοσελίδα του Δήμου - www.cityofpyrgos.gr - υπάρχει ημερήσιο πρόγραμμα κίνησης των αυτοκινήτων καθαριότητας καθώς και των οδοκαθαριστών.

  Οι Δημότες του Δήμου θα μπορούν για οποιαδήποτε παράπονο και παρατήρηση, θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της υπηρεσίας  2621362615.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Μ. Κόνσολας στην Αρχαία Ολυμπία

Την Αρχαία Ολυμπία θα επισκεφθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Ο κ. Κόνσολας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία, όπου στις 7:30 το απόγευμα της Παρασκευής, θα προεδρεύσει σύσκεψης με τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο της πόλης, για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.