319 New Articles

Τέλος τα χειροκροτήματα – Τώρα ανέλαβαν δράση τα γκλομπς!

Την ώρα που οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των εργαζομένων δοκιμάζονται καθημερινά εν μέσω πανδημίας, το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη εξαντλεί την παρέμβασή του με βία και καταστολή. Στην κινητοποίηση των υγειονομικών έξω από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπήρχαν χειροκροτήματα για τους «ήρωες» αλλά τα γκλομπς του κ. Χρυσοχοΐδη.

Όμως, τα ΜΑΤ και η καταστολή δεν μπορούν να αλλάξουν την εικόνα. Η πραγματικότητα διαψεύδει την κυβερνητική ρητορική για ένα ΕΣΥ έτοιμο να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ενώ μιλούν για «χιλιάδες» προσλήψεις, η αλήθεια είναι ότι το ΕΣΥ μετρά ήδη 5000 λιγότερους εργαζόμενους από πέρυσι. Ταυτόχρονα, μεγάλος αριθμός επικουρικού προσωπικού κινδυνεύει με απόλυση, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν σταδιακά από τις αρχές Οκτώβρη.

Βία και καταστολή, λοιπόν. Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την κυβέρνηση της ΝΔ. Τώρα που ζορίζουν τα πράγματα, τώρα που αναδεικνύονται οι μεγάλες πολιτικές ευθύνες τους, τώρα που αποκαλύπτεται ότι δεν αξιοποίησαν το χρόνο που τους έδωσαν οι πολίτες για να ενισχύσουν το ΕΣΥ, η εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη» και στην Υγεία αποτελεί συνειδητή επιλογή τους.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην Υγεία, μαζί τους θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Για να παραταθούν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων και για να δρομολογηθούν 15.000 μόνιμες προσλήψεις στις δημόσιες δομές υγείας.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας – Τμήμα Υγείας

ΤΑΪΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΗΝΕΙΟΥ - Μαρίνος: Διαδημοτική δράση για φιλοξενία αδέσποτων

Ο Δήμος Πηνειού, με γνώμονα τη φροντίδα των τετράποδων και για να βοηθήσει τους πολίτες αλλά ενδεχομένως και φιλοζωικές οργανώσεις που ταΐζουν αδέσποτα, ανέλαβε την πρωτοβουλία να τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες στις Δημοτικές Ενότητες Γαστούνης Βαρθολομιού και Τραγανού καθώς και σε όλες τις Κοινότητες.

Ο Δήμος Πηνειού συνεργάζεται με την κτηνίατρο κ. Δήμητρα Λέκκα για την περίθαλψη και τη συνεχή φροντίδα ευζωίας των αδέσποτων, έτσι ώστε να συμβάλλει στο βαθμό των δυνατοτήτων του, στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Ο Δήμος κι εδώ πρωτοπορεί. Αγκαλιάζει αυτή τη δράση και αγαπάει τα ζώα, όπως αναφέρει και η επιγραφή στις ταΐστρες: «Αγαπώ τα ζώα και τα φροντίζω». Η κτηνίατρος Δήμητρα Λέκκα έχει μεγάλη εμπειρία στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, καθώς έχει ήδη δουλέψει δύο χρόνια στον δήμο Πύργου. Θέλω να συγχαρώ τον Σπύρο Βασιλείου, που επιτέλους μπαίνει το νερό στο αυλάκι οργανωμένα, συντονισμένα. Με απόλυτη διαφάνεια θα υπηρετήσουμε αυτή τη δράση του αρμόδιου αντιδημάρχου και βεβαίως όλου του δήμου, έτσι ώστε να είμαστε κοντά στο πρόβλημα, να βλέπουμε, πράγματι, τα ζώα όπως πρέπει, να γίνονται εκείνες οι διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και βέβαια να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε γι΄ αυτά. Να δούμε δηλαδή μια διαδημοτική δράση και για τη φιλοξενία αυτών των αδέσποτων. Ήδη έχω συζητήσει με τον δήμαρχο Πύργου, τον Τάκη Αντωνακόπουλο, ο οποίος έχει και αυτός την ίδια ευαισθησία, με εμάς. Είμαστε στη διαδικασία ανεύρεσης λύσης για  το ζήτημα αυτό, όπως επίσης και να υπηρετήσουμε από κοινού την ανάγκη των αδέσποτων ζώων και από την άλλη μεριά  να προστατεύσουμε και πολίτες που πολλές φορές γίνονται θύματα αδέσποτων».

Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Βασιλείου δήλωσε: «Στον δήμο μας δεν υπήρχε ουσιαστικά καμία οργανωμένη κατάσταση σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων. Έτσι συγκροτήσαμε ότι προβλέπεται από τον νόμο και το τελευταίο ήταν να τοποθετήσουμε, τις ταΐστρες και τις ποτίστρες και να βάλουμε και τις ανάλογες τροφές που χρειάζονται. Ακούγονται  διάφορα ότι δηλαδή χρηματοδοτούνται δήμοι. Να σας πω λοιπόν ότι από την περσινή χρονιά μέχρι και αυτά που βάζουμε τώρα όπως και τις τροφές που βάλαμε σήμερα, ο δήμος δαπανά δικά του έσοδα. Τώρα θα υποβάλει, αφού έχει κάνει τις διαδικασίες, όπως οφείλεται, για να πάρει το ποσό που του αναλογεί. Μέχρι τώρα ότι έχει δαπανηθεί είναι με λεφτά του δήμου».

Από την πλευρά της η κτηνίατρος κ. Δήμητρα Λέκκα δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται σωστά και οργανωμένα στον δήμο Πηνειού, η προσπάθεια καταγραφής, κυρίως, των αδέσποτων σκύλων και από κεί και πέρα εμβολιασμών,  στειρώσεων, αποπαρασιτώσεων, θεραπειών, περίθαλψης, έτσι ώστε να είναι ασφαλή για τη δημόσια υγεία. Ο δήμος είναι πάρα πολύ φιλικός απέναντι στα αδέσποτα και θεωρώ ότι και οι πολίτες πρέπει να το  αγκαλιάσουν αυτό, γιατί από την δική μου την εμπειρία –επειδή ασχολούμαι ήδη δύο χρόνια, όπως σας είπα-χρειάζεται η βοήθεια των πολιτών για την περισυλλογή τους, την περίθαλψή τους. Δηλαδή δεν μπορεί  ο δήμος από μόνος του να γνωρίζει που βρίσκονται, αφού μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς  που τη μία μέρα βρίσκονται στο ένα χωριό και την άλλη μέρα στο άλλο, Οι πολίτες πρέπει να ενημερώνουν  την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και στη συνέχεια να κινητοποιείται ο κτηνίατρος ή  όποιος άλλος είναι υπεύθυνος για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστή δουλειά».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

 

 

 

 

 

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί
τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας
Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (5-10-2020 έως 11-10-2020) θα βρίσκεται
στις εξής περιοχές :
 
 
•    Την Δευτέρα 5-10-2020 και κατά τις ώρες 8:00-14:00, στην περιοχή των
Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ακολουθώντας το
δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι –
Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά - Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα –
Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Τρίτη 6-10-2020 και κατά τις ώρες 8:00-14:00, στην περιοχή των
Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας
το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας –
Ανδρίτσαινα – Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι –
Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα – Βρίνα – Κρέστενα.
•    Την Τετάρτη 7-10-2020 και κατά τις ώρες 17:00-24:00, στην περιοχή των
Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το
δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα
Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου
Απόλλωνα – Μάτεσι - Ροβιά – θησόα  – Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω
•    Την Πέμπτη  8-10-2020 και κατά τις ώρες 17:00-24:00, στην περιοχή των
Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Βουπρασίας,
ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο – Κυλλήνη – Αρετή
– Κουρτέσι  - Νέα Μανωλάδα  - Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη –
Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος  - Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Την Παρασκευή  9-10-2020 και κατά τις ώρες 14:00-20:00, στην περιοχή
των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ακολουθώντας το
δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι –
Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά - Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα –
Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
•    Το Σάββατο 10-10-2020 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή
των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως,
ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα –
Σέκουλας – Ανδρίτσαινα – Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  -
Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα – Βρίνα
– Κρέστενα.
 
 

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας - Επιτυχημένη δράση για τους πληγέντες στην Καρδίτσα

Έπειτα από μια σειρά δράσεων της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τους πληγέντες των καταστροφικών πλημμυρών, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας με τη βοήθεια της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας , των τοπικών ΟΜ , του βουλευτή Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύση Καλαματιανού και τη βοήθεια των πολιτών του Νομού Ηλείας απέστειλε διάφορα είδη τρόφιμα, γάλα, όσπρια, χαρτικά, πετσέτες κ.α στον Νομό Καρδίτσας.
Γιατί δεν αξίζει σε καμία και κανέναν να μένει μόνος αυτές τις δύσκολες στιγμές.
 
ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ,ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ,ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ν.Ηλείας, για συλλογή ειδών προς βοήθεια των πληγέντων στην Καρδίτσα

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ν.Ηλείας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Δήμου Πύργου προς ενίσχυση με εφόδια και τρόφιμα μακράς διαρκείας των συμπατριωτών μας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, που επλήγησαν ολοκληρωτικά από την πρόσφατη Θεομηνία, πήρε την απόφαση να καλέσει όλους τους Συναδέλφους,εν ενεργεία και μη, καθώς και τους πολίτες της περιοχής, είτε μέσα από τα τα μέλη του ΔΣ στα Τραπεζικά τους Καταστήματα, είτε μεμονωμένα να προσφέρουν ότι δύνανται, ώστε όλα μαζί να καταλήξουν στους εκπροσώπους των πληττομένων για την ανακούφισή των.
      Κονσέρβες, λάδι,είδη διαρκείας, είδη καθαρισμού,ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα και πετσέτες.  
      Η συγκέντρωση τους θα γίνει από Δευτέρα και Τρίτη, από 8μμ μέχρι 9,30μμ στα γραφεία του Συλλόγου 28ης Οκτωβρίου 54α ,Α΄όροφος Πύργος
      Επιπροσθέτως  το Δ.Σ. αποφάσισε να αγοράσει τρόφιμα μακράς διαρκείας, ώστε και αυτά μαζί με τις προσφορές μεμονωμένων εργαζομένων, συνταξιούχων και πολιτών να αποσταλούν προς ανακούφιση των κατοίκων της Καρδίτσας.
     Συνάδελφοι και συμπολίτες,
     Σας παρακαλούμε να γίνετε πολλαπλασιαστές αυτού του μηνύματος.
   
                                                                           Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
                                                       Το Δ.Σ.του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ν.Ηλείας
 
 
 
 Κώστας Τριανταϕυλλόπουλος, Πρόεδρος
 Χρήστος Σκυλλάκος   Αντιπρόεδρος
 Αννα Χρυσανθακοπούλου Γεν.Γραμματέας
 Διονύσιος Πυριόχος  Ταμίας
Αιμιλία Μπουγά Έφορος Πνευματικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων:
Παναγ. Θανόπουλος  Έφορος Αθλητικών και Ψυχαγωγικών Εκδηλώσεων
Μίνα Γιαννοπούλου . Νίκη Γκότση μέλη
 

Συνελήφθη άνδρας σε χωριό του Πύργου για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν (53) δενδρύλλια κάνναβης και περίπου (1.200) γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα σε χωριό του Πύργου, από αστυνομικούς του
Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας
ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για
καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση του νόμου για
τα όπλα.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της
Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών,
πραγματοποίησαν έρευνα σε αγροτεμάχιο του άνδρα, σε χωριό του Πύργου,
όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:
 
•    (53) δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφτανε τα τρία μέτρα
περίπου,
•    οκτώ αποξηραμένα φυτά κάνναβης, τα οποία ο συλληφθείς είχε εκριζώσει 
και
•    (1.100) γραμμάρια κάνναβης (φυτικά αποσπάσματα και φούντες).
 
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και
κατασχέθηκαν ακόμα (60) γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, καθώς και
ένα κυνηγετικό όπλο.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Α. Μαρίνος προς τη μαθητική κοινότητα: «Διεκδικήστε με ανοιχτά σχολεία» - Συνάντηση με εκπαιδευτικούς, μαθητές και συλλόγους γονέων

Εποικοδομητική συνάντηση με την εκπαιδευτική κοινότητα, εκπροσώπους μαθητών που συνεχίζουν την κατάληψη στο Γυμνάσιο και Λύκειο Γαστούνης καθώς και εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και  Κηδεμόνων είχε σήμερα ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Γαστούνη, όπου τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης.

Ο δήμαρχος αφού άκουσε σε ξεχωριστές συναντήσεις (Γυμνάσιο-Λύκειο)  με ιδιαίτερη προσοχή τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και Λυκείου Γαστούνης, παίρνοντας τον λόγο συνεχάρη τους μαθητές για κάποια από τα αιτήματά τους όπως « πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού» και συμβούλεψε φιλικά τους μαθητές να «σταματήσουν τις καταλήψεις και να συνεχίσουν να διεκδικούν».

«Στόχος σας είναι να μάθετε γράμματα και να γίνετε καλύτεροι από εμάς γιατί εσείς είστε το λαμπρό μέλλον και εσάς εμπιστευόμαστε και αυτός είναι και ο λόγος της δημιουργίας Τοπικού Συμβουλίου Νέων» δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ανδρέας Μαρίνος

Παράλληλα τόνισε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται στο πλευρό τους και θα ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα εκείνα που άπτονται της αρμοδιότητάς του Δήμου.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφία Μαρινοπούλου και ο Σίμος Μάλιαρης ως εκπρόσωπος του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δ. Βασιλόπουλου που απουσίαζε στην Αθήνα.

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.