225 New Articles

Δήμος Πύργου - Χαρτογράφηση αναγκών των Λιμενικών Ταμείων της χώρας - Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της ΔΕΠΑΝ

Αποστομωτική απάντηση στις νοσηρές φαντασίες περιθωριακών στοιχείων της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη ΔΕΠΑΝ αποτελεί η πρόσκληση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για συνεργασία των διοικήσεων των Λιμενικών Ταμείων με τη ΔΕΠΑΝ (Δίκτυο Πόλεων). Στόχος της συνεργασίας είναι η ένταξη έργων σε συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Η υπάρχουσα σύμβαση του Λιμενικού Ταμείου Πύργου με τη ΔΕΠΑΝ, καθιστά προνομιακό το λιμάνι στην ανταγωνιστική διαδικασία της ένταξης έργων.

Ζαχάρω - Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου για τα όπλα

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στη Ζαχάρω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, δυο άτομα και συγκεκριμένα ένα ημεδαπός άνδρας και μια ημεδαπή γυναίκα,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν  στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τα εξής :

  • (2,2) γραμμάρια ηρωίνης,
  • (311) ναρκωτικά δισκία,
  • (2,8) γραμμάρια θρυμματισμένων χαπιών και
  • ένα ξύλινο ρόπαλο

Συνέχιση εντατικών επαφών Αυγερινοπούλου για τα αναπτυξιακά έργα και τις υποδομές του Ν. Ηλείας

Δυναμική συνέχεια στο μπαράζ συναντήσεων με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς είχε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για τη δρομολόγηση αναπτυξιακών έργων και επενδύσεων και την βελτίωση των υποδομώνστην Ηλεία.

Υπουργείο Τουρισμού – Στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Ηλείας

Πρόσκληση Αυγερινοπούλου προς Κόνσολα να επισκεφθεί τον Ν. Ηλείας

Διευρυμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μανώλη Κόνσολα, και τους υπηρεσιακούς φορείς του Υπουργείου Τουρισμού, πραγματοποίησε η κα Βουλευτής για τους άξονες του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της Ηλείας. Επισημάνθηκε ότιτο στρατηγικό σχέδιο θα πρέπει να δίνει έμφαση πέρα από το τρίπτυχο «Ήλιος, Άμμος, Θάλασσα» (sea, sun, sand) και τον πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό με αξιοποίηση των ιαματικών πηγών που εκτείνονται σε όλο το τόξο του Νομού και τη δημιουργία των αντίστοιχων εγκαταστάσεων. Συζητήθηκε, δε,η ενίσχυση των τουριστικών εγκαταστάσεων του Νομού και του θεματικού τουρισμού, η αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων, καθώςκαι η υποστήριξη τωντουριστικώνυποδομών του Νομού και δη η επαναλειτουργία του αεροδρομίου του Επιταλίου και η χρηματοδότηση του τουριστικού καταφυγίου τηςΓλύφας. Η κα Βουλευτής απηύθυνε, τέλος, πρόσκληση προς τον κ. Υφυπουργό να επισκεφθεί την Ηλεία, την οποία και αποδέχτηκε και αναμένεται η έλευση του κ. Υφυπουργού άμεσα.

Υπουργείο Υποδομών – Ενίσχυση υποδομών μεταφορών και τουρισμού

Με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, συναντήθηκε η Δρ. Αυγερινοπούλου για τις υποδομές μεταφορών και τουρισμού του Ν. Ηλείας, όπου έθεσε την ανάγκη αξιοποίησης του αεροδρομίου του Επιταλίου, επέκτασης τουΛιμένος τηςΚυλλήνης, η λειτουργία υδροπλάνων, η δρομολόγηση της γραμμής Ελλάδας – Ιταλίας, αλλά και αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας – Πύργου – Καλαμάτας που είναι αναγκαία αφενός για την τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας και αφετέρου για την εξαγωγή των αγροτικών προϊόντων.Η κα Βουλευτής ενημερώνει, δε, για την ανάγκη κατάθεσης προτάσεων για τα υδροπλάνα μέχρι τον Σεπτέμβρη για όποιονΔήμο ενδιαφέρεται.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για παράβαση της νομοθεσίας περί δεσποζομένων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος  σύμφωνα με καταγγελία πολίτη, θανάτωσε έναν σκύλο με δηλητηριασμένη τροφή.

Η επιχειρηματικότητα στην Ηλεία χρειάζεται τα προγράμματα του ΟΑΕΔ - Τι συζήτησαν στη χθεσινή συνάντηση τους ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπ. Πρωτοψάλτης

Το πρόβλημα της ανεργίας που εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένο στην περιοχή μας και οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης του, αποτέλεσαν χθες το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Η συνάντηση έγινε σε ένα ιδιαίτερα καλό κλίμα και αφορούσε πολλά θέματα του οργανισμού που αφορούν γενικότερα τα ζητήματα της τόνωσης της απασχόλησης, αλλά και τα ειδικότερα που έχουν να κάνουν με την Ηλεία, όπως αυτό το πρόγραμμα της πρόσληψης των 1100 ανέργων που προχωρά από τον οργανισμό αποκλειστικά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και βρίσκεται σε ικανοποιητική εξέλιξη, παρουσιάζοντας σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικό ενδιαφέρον.

Ενεργειακή αναβάθμιση

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων των υπηρεσιών, των σχολών και των υπόλοιπων χώρων του ΟΑΕΔ και σε τοπικό επίπεδο, ήταν ακόμη ένα θέμα συζήτησης. Κρίθηκε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα συμβάλει θετικά και στην καλύτερη λειτουργία και στην εξοικονόμηση δαπανών και αναμένεται όπως είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ τον Ηλείο βουλευτή να προχωρήσει σε άμεσο χρονικό διάστημα.

Από τη χθεσινή συνάντηση, ο Ηλείος βουλευτής επεσήμανε ακόμη ότι πρέπει να δρομολογηθούν προγράμματα και παρεμβάσεις του ΟΑΕΔ για να υποστηριχθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι αυτών των επιχειρήσεων, κυρίως όσον αφορά τον τομέα τουρισμού όπως και άλλες κατηγορίες που εξαιτίας της πανδημίας έμειναν ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο και εισόδημα τους τελευταίους μήνες. Είναι κάτι που και ο ΟΑΕΔ επιθυμεί και που θα επιτευχθεί όπως τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης και σε συνεργασία με τους δήμους, αλλά και σε συνδυασμό με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από το Επιμελητήριο Ηλείας και εξειδικεύονται στις πραγματικές ανάγκες που έχουν σχέση με το Νομό μας.

Πληρωμή προγραμμάτων

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε ότι προχωράει η πληρωμή όλων των τρεχόντων προγραμμάτων, κάτι που είχε ζητηθεί και από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και κλείνει εκκρεμότητες ή δίνει τέλος σε οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, ειδικά σε αυτή την περίοδο της πανδημίας. Όπως και το γεγονός ότι θα υπάρξουν και νέες τομές από πλευράς ΟΑΕΔ προκειμένου να ενισχυθεί ο τομέας της απασχόλησης με άξονα τη ζημιά που έχει υποστεί η τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα από τις επιπτώσεις του κορονωϊού.

Ο κ. Νικολακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ενημέρωση που έχει από το διοικητή του ΟΑΕΔ, ενώ συζήτησε τέλος μαζί του και άλλα θέματα τα οποία ο κ. Πρωτοψάλτης είχε στην ατζέντα του από την πρόσφατη περιοδεία του και τη συνάντηση του με φορείς της Ηλείας.

Σύγχρονες παιδικές χαρές και αναπλάσεις σε Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Η προγραμματική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας γίνεται σταδιακά πράξη, καθώς δύο ακόμη έργα που αφορούν αναπλάσεις και παιδικές χαρές σε Κοινότητες, μπαίνουν σε διαδικασία υλοποίησης.  

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ανακοινώνοντας την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης προς το Πράσινο Ταμείο για τα έργα:

-Διαμόρφωση – βελτίωση ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων Τ.Κ. Πλατάνου και Τ.Κ. Καυκωνίας, προϋπολογισμού 430.000 ευρώ.

-Κατασκευή παιδικών χαρών Τ.Κ. Βασιλακίου, Χελιδονίου, Νεμούτας, Πέρσαινας, Κούμανι, Στρεφίου, προϋπολογισμού 270.000 ευρώ.

«Έχουμε υποσχεθεί στους κατοίκους των Κοινοτήτων του Δήμου μας ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να βελτιώσουμε τις υποδομές και την αισθητική των χωριών μας», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος, προσθέτοντας:

«Έχουμε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε στα χωριά μας τις προϋποθέσεις εκείνες που θα εξασφαλίσουν ποιότητα ζωής στους κατοίκους αλλά και βιωσιμότητα, με ταυτόχρονη προϋπόθεση το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Είναι βέβαιο ότι με τα έργα αυτά θα ωφεληθούν πολλαπλώς τα χωριά μας, καθώς θα ενισχυθεί ο παραδοσιακός τους χαρακτήρας, προσελκύοντας και περισσότερους επισκέπτες. Ταυτόχρονα θα δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να απολαύσουν το παιχνίδι τους σε ασφαλείς, πιστοποιημένες και κατάλληλα διαμορφωμένες παιδικές χαρές, μέσα στο πνεύμα του σύγχρονου παιχνιδιού, που συνδυάζει σωματική άσκηση, πνευματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτης Φλέσσας, δήλωσε, από την πλευρά του: «Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο της διεκδίκησης κονδυλίων, προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών του και δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην αισθητική αναβάθμιση των τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και στην ασφάλεια των παιδιών, προέβη στην υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές αφορούν τις δύο αναπλάσεις στις Τ.Κ. Πλατάνου και Καυκωνίας, καθώς και την προμήθεια και τοποθέτηση παιδικών χαρών στις Τ.Κ. Βασιλακίου, Χελιδονίου, Νεμούτας, Πέρσαινας, Κούμανι και Στρεφίου, σε συνέχεια της προμήθειας παιδικών χαρών που είναι σε εξέλιξη στις Τ.Κ.».

ΦΩΤΟ: paidiki-xara

Πένα αντιλογίας - Περί του Μνημείου – Αγνώστου Στρατιώτου

Του Τάκη Αντωνακόπουλου

Διάχυτη είναι η επικρατούσα ανησυχία ανάμεσα στους δημότες Πύργου, με τη μελετώμενη μετακίνηση του Μνημείου Άγνωστου Στρατιώτη, από την ιδανική θέση που κατέχει εδώ και εβδομήντα (70) χρόνια, λόγω επικείμενης ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας.

    Το απείρου κάλλους πάλλευκο γλυπτό, το πανίερο εθνικό μας σύμβολο βρίσκεται σε περίοπτη φυσική  θέση και δεν επιδέχεται οιαδήποτε μετακίνηση.

    Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη απεικονίζει την Εθνική συλλογική συνείδηση μας, μας θυμίζει τα τρόπαια των αθανάτων ηρώων μας, οι οποίοι με τους ποταμούς αίματος και τα ιερά οστά τους στερέωσαν την εθνική μας ανεξαρτησία και μας δώρισαν το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας. Αυτό, το τετιμημένο εθνικό μας σύμβολο δεσπόζει επιβλητικό σε υπερυψωμένο σημείο της αχανούς πλατείας και είναι το «χάρμα ιδέσθαι» των δημοτών και ξένων επισκεπτών στην πόλη μας.

   Το κάλλιστο Ηρώον της πόλης  και ο παρακείμενος περικαλλής και μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός  Ι.Ν. Αγ. Νικολάου – έξοχο αρχιτεκτόνημα- συνθέτουν ένα μοναδικής ωραιότητας εικονικό σύνολο, το οποίο ο επισκέπτης, αντικρίζοντας ίσταται ενεός!

   Ο αρχιτέκτων, που εκπόνησε τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας, θα ήταν χρήσιμο να μας εξηγήσει σε τι τον ενοχλεί η σημερινή θέση του μνημείου και πως η ενδεχόμενη μετακίνησή του, θα βελτιώσει την αισθητική εικόνα του χώρου; Επίσης, να μας εξηγήσει την αναγκαιότητα εγκατάστασης τέντας και πόσο, άραγε, αρμονικό και αισθητικό κομμάτι θ΄ αποτελέσει; Ελπίζουμε να μην είναι κάτι σαν Καραγκιόζ- μπερντέ…

   Πάντως λέμε ευθαρσώς ότι, αυτό το ιερό εθνικό σύμβολο – γλυπτό, δεν είναι επιτρεπτό να μετακινείται, πότε εδώ και πότε εκεί, λες και πρόκειται για γλάστρα στον κήπο μας…

ΚύριεΔήμαρχε, προ πάσης ενεργείας επ΄αυτού οφείλετε να λάβετε υπόψη σας τη γνώμη των δημοτών, που έχουν τον πρώτο λόγο. Χωρίς αυτή τη συλλογική συμφωνία οιαδήποτε πράξη θ΄ αποτελέσει ύβρη, στην ιερότητα του Εθνικού μας Μνημείου.

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.