451 New Articles

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι σκύλος της δάγκωσε μια ανήλικη κοπέλα στο πόδι, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει σωματική βλάβη. 

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Βάρδα - Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στα Σαγέικα Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικό του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, δυο ημεδαποί άνδρες, διότι χθες το πρωί, στην Βάρδα Ηλείας, ενεργώντας από κοινού με τρεις ακόμα συνεργούς τους, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο φορτηγό αλλοδαπού αυτοκινητιστή το  πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των  (510) ευρώ και (100) Λεβ Βουλγαρίας.

Στη συνέχεια οι δράστες, κάνοντας χρήση δυο πιστωτικών καρτών του παθόντα, πραγματοποίησαν αγορές,  συνολικής αξίας  (130) ευρώ στην Λάππα Αχαΐας.

Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.  

Δήμος Ανδρίτσαιανας - Κρστένων: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

 Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 06 Μαΐου 2020 θα ξεκινήσει η διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους του προγράμματος της «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Λόγω της έκτακτης  ανάγκης της πανδημίας του κορωναϊού που πλήτει την χώρας μας η διανομή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα Κρέστενα, στο ισόγειο του καινούριου Δημαρχείου (όπισθεν κτιρίου), πλατεία Παπαπολυχρονίου, κ από την Τετάρτη 06 Μαΐου 2020 έως Παρασκευή 08 Μαΐου  2020 συγκεκριμένες ώρες  ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού με τους δικαιούχους. Ωστόσο ο δήμος μας έχει μεριμνήσει και για τους ωφελούμενους που αδυνατούν να μετακινηθούν λόγω ευπαθών ομάδων ή άλλων προβλημάτων και προβαίνει σε κατ΄ οίκον διανομή στα πλαίσια ραντεβού με τους ωφελούμενους.

Τα προϊόντα που διανέμονται προέρχονται από αφιλοκερδείς δωρεές και χορηγίες τόσο των πολιτών του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων όσο και επιχειρήσεων/καταστημάτων που στηρίζουν τη δράση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης Φτώχειας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Για την παραλαβή των προϊόντων οι ωφελούμενοι πρέπει να προσκομίσουν το ΑΜΚΑ τους.

Τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνουν και τα μέλη της οικογένειας με εξουσιοδότηση ή με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Οι δικαιούχοι της διανομής είναι  οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στα εισοδηματικά περιουσιακά και κοινωνικά και άλλα κριτήρια.

Για κάθε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο τηλέφωνο 2625023888, αρμόδιες υπάλληλοι Χρυσούλα Γιαννοκώστα και Σταυρούλα Νικολοπούλου.

Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΟΥ

 

 

 

 

 

 

O Αντιπριφερειάρχης Θ. Βασιλόπουλος στον Δήμο Πηνειού, ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου

Επαναλειτουργεί το Περιφερειακό Αγροτικό Κτηνιατρείο Γαστούνης

Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δημαρχείο

Με την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας του Περιφερειακού Αγροτικού Κτηνιατρείου Γαστούνης, εγκαινίασαν την συνεργασία τους ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος και ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη στο Δημαρχείο του Δήμου Πηνειού στη Γαστούνη.

Η επαναλειτουργία του Περιφερειακού Αγροτικού Κτηνιατρείου έγινε ύστερα από αίτημα του δημάρχου Πηνειού.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε άριστο κλίμα και αντηλλάγησαν χρήσιμες απόψεις για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα στο Δήμο Πηνειού.

Πιο συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, δήλωσε:

«Σήμερα συζητήσαμε με τον δήμαρχο την επαναλειτουργία έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια, του Περιφερειακού Αγροτικού Κτηνιατρείου  με έδρα την Γαστούνη. Μετά από αίτημα του δημάρχου, βρέθηκε το απαραίτητο προσωπικό που θα εγκατασταθεί τις επόμενες μέρες στη Γαστούνη, προκειμένου να εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος του δήμου Πηνειού και της ευρύτερης περιοχής χωρίς να χρειάζεται να μετακινείται στην έδρα  στον Πύργο ή σε άλλα Περιφερειακά Γραφεία,

 Επίσης η επαναλειτουργία του Περιφερειακού Αγροτικού Κτηνιατρείου θα συμβάλλει στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας στην αγροτική παραγωγή του τόπου. Γιατί ο δήμος Πηνειού είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό του μια περιοχή με αγροτικό προφίλ που χρειάζεται στήριξη σε μια σειρά θεμάτων όπως το αρδευτικό και όχι μόνο.

Εύχομαι μαζί με το δήμαρχο το επόμενο διάστημα να αναδείξουμε πολλά ζητήματα που συνδέονται και με την πρόσφατη πανδημία, Ορίζουμε, λοιπόν,  ένα ραντεβού το επόμενο δεκαήμερο- δεκαπενθήμερο, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και να σχεδιάσουμε τις λύσεις τους».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκα τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, έναν νέο άνθρωπο με γνήσιο και έντονο ενδιαφέρον για τους αγρότες, για τους Ηλείους και βέβαια για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η σχέση του δήμου Πηνειού με την Περιφέρεια και βεβαίως και με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη είναι  σχέση ειλικρινής, όπως και οι μεταξύ μας συνεννοήσεις.

Σήμερα με τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Βασιλόπουλο εγκαινιάζουμε μια καινούργια συνεργασία και είμαι  βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τα προσδοκώμενα, ακριβώς γιατί με τη συνεργασία και με την καθαρή αντίληψη για τα ζητήματα των αγροτών μας που είναι η  δύναμη του δήμου Πηνειού, που βρίσκεται στην καρδιά του Ηλειακού Κάμπου, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε μαζί πολλά προβλήματα που έχουμε ήδη διαπιστώσει ή θα προκύψουν στο μέλλον».

 

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηλείας, για την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου

Με βάση τις ανακοινώσεις της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Πύργου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου και του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου - Ολυμπίας : Έρχεται το λουκέτο της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Πύργου. Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, εν μέσω πανδημίας, η περαιτέρω υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής»

Φτάνει πια ο εμπαιγμός.

Σήμερα χιλιάδες υγειονομικοί όλων των κλάδων εφημερεύουν, σε δύσκολες συνθήκες και σώζουν ζωές. Οι ανάγκες του Συστήματος Υγείας χωρίς πανδημία είναι για 30.000 σε κανονικές συνθήκες και προσλαμβάνονται μόνο 3.500 όλοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ! Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ Συνεχίζει την τακτική όλων των κυβερνήσεων της προηγούμενης δεκαετίας.

Ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα για την πανδημία το πέτυχε ο λαός εφαρμόζοντας επιστημονικές οδηγίες, το πέτυχαν και οι μαχόμενοι υγειονομικοί που ρίχτηκαν με αυτοθυσία στη μάχη. Στα τμήματα επειγόντων, στις κλινικές, στις ΜΕΘ, στα εργαστήρια.

Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση κρατική χρηματοδότηση , του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων. Κάλυψη όλων των αναγκών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την 6η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο Υγείας την άμεση στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου με μόνιμο προσωπικό.

 

ΠΥΡΓΟΣ 3/05/2020

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου για το αυριανό άνοιγμα κάποιων από τα καταστήματα

Μετά την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο, το ωράριο των καταστημάτων που ανοίγουν είναι από τις 09:00 έως τις 09:00, πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης. Το υπουργείο αφήνει το ωράριο στον εκάστοτε εμπορικό σύλλογο, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
Ο Εμπορικό Σύλλογος Πύργου θα ανακοίνωση το νέο ωράριο εντός των ημερών. 
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για άτομα πού εργάζονται και διαχειρίζονται ευπαθή και μη τυποποιημένα προϊόντα και στους εργαζόμενους σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.
Στους υπόλοιπους χώρους συστήνεται. 
Οι ΚΑΔ πού ανοίγουν στις 4 Μαΐου είναι οι κάτωθι:
 
 
47.41 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.42 Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.61 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.62 Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.64 Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.76 Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα
71.20 Τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις
96.02 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής
96.09.19.08 Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων.
Καλούμε τους καταναλωτές να προτιμήσουν τα καταστήματα της πόλης μας.
Ο πρόεδρος
 
Ξανθούλης Ηλίας 

Μιχάλης Κατρίνης: Να διατεθούν τα επιπλέον απαιτούμενα κονδύλια στην ΑΝΟΛ, για να εξασφαλισθούν περισσότερες επενδύσεις στην Ηλεία.

Την διάθεση όλων των επιπλέον απαιτούμενων κονδυλίων στην ΑΝΟΛ, ώστε να εξασφαλισθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις στο νομό Ηλείας, που θα αξιοποιήσουν τους τοπικούς πόρους και θα αποτελέσουν σημαντική ένεση ρευστότητας, ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ» (ΑΝ.ΟΛ. Α.Ε) αποτελεί μια εταιρεία με αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση στη μετοχική της σύνθεση σημαντικών τοπικών φορέων της Ηλείας, όπως η Περιφέρεια, Δήμοι, Ενώσεις, Σύλλογοι κλπ και δραστηριοποιείται κυρίως στην υλοποίηση Κοινοτικών Προγραμμάτων που αφορούν στην ανάπτυξη αγροτικών περιοχών, την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και στην τεχνική υποστήριξη των δήμων και των άλλων μετόχων της, στον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης.

Επικαλούμενος σχετικό υπόμνημα ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρει ότι στο πλαίσιο της 1ης προκήρυξης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER για ιδιωτικά έργα της ΑΝΟΛ που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2019, το ποσό που προκηρύχθηκε ήταν 3,17 εκ. ευρώ, ενώ υποβλήθηκαν συνολικά 79 προτάσεις σε όλες τις προκηρυχθείσες υποδράσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 22,8 εκ. ευρώ και αιτούμενη δημόσια δαπάνη 12,7 εκ. ευρώ περίπου, υπερκαλύπτοντας περίπου 4 φορές τον προϋπολογισμό.

 Όπως τονίζει, το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και ενδεικτικό της ανάγκης του νομού Ηλείας για επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στον τομέα της μεταποίησης, που αποτελεί τομέα αιχμής για το Νομό, με 31 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 10,063 εκ. ευρώ και Δημόσιας Δαπάνης 5,032 εκ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι μετά από την  αξιολόγηση των επενδύσεων κρίθηκαν αποδεκτές 64 συνολικά προτάσεις με συνολική δημόσια δαπάνη 9.016.863,34 ευρώ, υπάρχει ανάγκη για επιπλέον δημόσια δαπάνη 6 εκ. ευρώ περίπου, καταλήγει ο βουλευτής.

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.