223 New Articles

Πύργος - Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί άνδρες μετά από καταγγελία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου

Σύμφωνα με την καταγγελία επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο προσέγγισαν τον ανήλικο και αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν στο όχημα  

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών της μικτής περιπολίας Αστυνομικών Υπηρεσιών Ήλιδας, δύο αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Προηγήθηκε καταγγελία 14χρονου αγοριού, σύμφωνα με την οποία, χθες το απόγευμα στον Πύργο, την στιγμή που κινούνταν πεζός, δύο άνδρες που επέβαιναν σε όχημα τύπου βαν τον προσέγγισαν και προφασιζόμενοι ότι τους είχε στείλει η μητέρα του αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν στο όχημα, χωρίς ωστόσο να πειστεί ο ανήλικος.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικές  Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, με αποτέλεσμα:

  • αστυνομικοί της μικτής περιπολίας Υπηρεσιών της Ήλιδας, να εντοπίσουν στην Αμαλιάδα, αλλοδαπό άνδρα με όχημα τύπου βαν, και
  • αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου να εντοπίσουν τον δεύτερο αλλοδαπό άνδρα στην οικία του.

Οι δυο αλλοδαποί άνδρες προσήχθησαν και στο πλαίσιο της προανάκρισης αναγνωρίστηκαν από τον ανήλικο, τόσο οι ίδιοι, όσο και το όχημα, με αποτέλεσμα  να συλληφθούν και να κατασχεθεί το όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Η προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

 

 

 

Ειδικές συμβουλές για ανήλικους              

 

Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

 

  • Το όνομα του και τη διεύθυνση του.
  • Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.
  • Να καλεί το "100" σε περίπτωση ανάγκης.
  • Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε Αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.
  • Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του.
  • Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένεια του ότι είναι της εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.
  • Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του.
  • Να μην δέχεται "δώρα" που προσφέρουν άγνωστοι.

Αυγερινοπούλου: Έμπρακτη στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου

Μετά από επικοινωνία που είχε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., με το Γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βορίδη, για άλλη μια φορά, για την στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου, ενημερώνει ότι το ΥπΑΑΤ δέσμευσε και θα διαθέσει 2 εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών εφαρμόζοντας για πρώτη φορά το πρόγραμμα του μέτρου πρώιμης συγκομιδής.

Έπειτα από εμπεριστατωμένο έλεγχο και προκειμένου να στηρίξει στοχευμένα τους κλάδους που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, το ΥπΑΑΤ δέσμευσε ένα ιδιαιτέρως σημαντικό ποσό το οποίο πρόκειται να κατανείμουμε με δίκαιο τρόπο στους αμπελοκαλλιεργητές μας για τη στήριξη τους, υπό την προϋπόθεση ότι είναι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο και στα οποία καλλιεργούνται οι προβλεπόμενες ποικιλίες. Το Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει σταδιακά όλους τους κλάδους που έχουν πληγεί και να δημιουργεί τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν οι εκμεταλλεύσεις τους να είναι οικονομικά βιώσιμες.

Ηλεία - Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Μυρτιάς στα Δουναίϊκα Ηλείας, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους (4,6) γραμμαρίων.

Συνελήφθησαν δυο άτομα σε περιοχή του Πύργου για διεξαγωγή τυχερού παιγνίου

Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές μέσω των οποίων διεξαγόταν το τυχερό παίγνιο

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε περιοχή του Πύργου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο άτομα και συγκεκριμένα ένας ημεδαπός άνδρας και μια ημεδαπή γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα σε περιοχή του Πύργου, όπου συνέλαβαν υπεύθυνη καταστήματος και έναν παίκτη για συμμετοχή, μέσω παρένθετου προσώπου, σε ιστοσελίδα ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων, σε παίγνιο τύπου «Φρουτάκια».

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων θα υποβληθεί  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και κατασχέθηκαν δυο σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Ηλεία - Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες  το πρωί, στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στα Καβάσιλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού  Τμήματος Πηνειού, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της  εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για απείθεια.

Παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών: Αντίπαλος οι εξαρτήσεις και όχι οι τοξικοεκαρτημένοι

Τα ναρκωτικά είναι μια εφιαλτική πραγματικότητα που ταλανίζει χιλιάδες ανθρώπους, τις οικογένειες τους, τον κοινωνικό τους περίγυρο. Η σημερινή μέρα δεν είναι μόνο μια ευκαιρία να υπενθυμίσουμε το πρόβλημα, αλλά κυρίως μια αφορμή για προτάσεις και δράσεις. Το πρόβλημα βιώνεται σε ατομικό επίπεδο και είναι δραματικό για όποιον το βιώνει, για τις λύσεις όμως είναι καταλυτικός ο σχεδιασμός της πολιτείας σε συνεργασία με τους ειδικούς. Απαιτείται πολύπλευρη δράση σε επίπεδο ενημέρωσης, πρόληψης, ιατρικής φροντίδας, δομών και επανένταξης. Χρειάζεται μια σφαιρική προσέγγιση με τη σύμπραξη των θεραπευτικών οργανισμών όπως ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, το 18 ΑΝΩ, του πολιτικού κόσμου, των ΜΚΟ, της εκπαιδευτικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των λειτουργών υγείας και της Εκκλησίας.

Χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση, ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Ειδικότερα στην Ηλεία, οι «Παρεμβάσεις» επιτελούν σπουδαίο έργο με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, των αρχών και των εκπαιδευτικών. Συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και προσφέρουν θεραπεία  και στήριξη σε όλους όσοι τη χρειάζονται, μέσα από τη γενναία ενίσχυση των θεραπευτικών οργανισμών. Η  μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο πρέπει να στηριχθεί για να απορροφήσει τη λίστα αναμονής που μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

Αγκαλιάζουμε όσους και όσες δίνουν τον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά. Κανένας νέος δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος και εκτός θεραπείας. Είναι χρέος της πολιτείας απέναντι σε όσους δίνουν τη μάχη της απεξάρτησης.

Η εμμονή στις κατασταλτικές λογικές είναι περιορισμένης εμβέλειας, ξεπερασμένη και αδιέξοδη. Η μάχη ενάντια στα ναρκωτικά είναι μάχη για τη ζωή. Αντίπαλος είναι οι εξαρτήσεις και όχι οι τοξικοεξαρτημένοι.

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.