0 New Articles

Τι αλλάζει σε οικοδομικές άδειες, συντελεστή δόμησης, χρήσεις γης

Σε κατάργηση όλων των παρεκκλίσεων και τη μείωση κατά 10% των συντελεστών δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές προχωράει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Περιβάλλοντος μέσω του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή.

Πηγή, περισσότερα στα https://www.tanea.gr/2020/11/27/economy/economy-greece/ti-allazei-se-oikodomikes-adeies-syntelesti-domisis-xriseis-gis/ 

Lockdown : Στο τραπέζι των ειδικών ο οδικός χάρτης εξόδου από την καραντίνα – Τι θα γίνει με τα σχολεία, γρίφος η εστίαση

Πρώτη παράταση του lockdown ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει μια επόμενη.

Την διάρκεια του lockdown θα κρίνουν επτά περιοχές της χώρας που καταγράφουν το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο. Μεταξύ αυτών Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Μαγνησία.

Πηγή, περισσότερα στο https://www.tovima.gr/2020/11/27/society/lockdown-sto-trapezi-ton-eidikon-o-odikos-xartis-eksodou-apo-tin-karantina-ti-tha-ginei-me-ta-sxoleia-grifos-i-estiasi/ 

Κορωνοϊός : Δύσκολη η εξίσωση για την άρση του lockdown – Οι εισηγήσεις για σχολεία και εστίαση

Μια δύσκολη εξίσωση καλούνται να λύσουν κυβέρνηση και επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τις εορτές των Χριστουγέννων εν μέσω πανδημίας. Οι αρμόδιοι καλούνται να λάβουν αποφάσεις διασφαλίζοντας ένα ασφαλές, έσω και μικρό, άνοιγμα της αγοράς την εορταστική περίοδο, που δεν θα προκαλέσει νέα επιδείνωση στην επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

Θεόδωρος Σκυλακάκης : Ποια είναι τα τρία σημαντικά σημεία του Σχεδίου Ανάκαμψης

Χαρακτηρίζοντας το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ως «ιστορική και μοναδική ευκαιρία για τη χώρα και παράθυρο για ένα καλύτερο μέλλον», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης παρουσίασε το εν λόγω Σχέδιο, το οποίο δίδεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

Κορωνοϊός – Πέτσας: Σχέδιο για 2 εκατ. εμβόλια το μήνα – Μέχρι τέλη Ιουνίου θα εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού

Οι ανακοινώσεις και τα μηνύματα που φτάνουν από Ευρώπη και Αμερική δείχνουν ότι μπορεί να έχουμε ασφαλή εμβόλια περί τα τέλη Δεκεμβρίου, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας λέγοντας ότι «πολλές εταιρείες προχωρούν σε αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, με πλάνο το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου».

Πηγή, περισσότερα στο https://www.tovima.gr/2020/11/26/politics/koronoios-petsas-sxedio-gia-2-ekat-emvolia-to-mina-mexri-teli-iouniou-tha-emvoliastei-to-synolo-tou-plithysmou/

Όλα τα μέτρα στήριξης - Μητσοτάκης : Απέναντι στον κοροναϊό προκρίναμε τη δημόσια Υγεία

Τόνισε πως στόχος του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, είναι να προσφέρει σημαντικές ασπίδες σε εργαζόμενους και άνεργους που πλήττονται από τον κοροναϊό ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Πηγή, περισσότερα στα https://www.tanea.gr/2020/11/25/politics/parliament/mitsotakis-apenanti-ston-koronaio-prokriname-ti-dimosia-ygeia/

 

"Έχεις Φωνή. Είμαστε Δίπλα σου" Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συμμετέχει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι για τη σημερινή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.  Θέλοντας να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας έχει δημιουργήσει την επικοινωνιακή καμπάνια «ΕΧΕΙΣ ΦΩΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», καλώντας τα θύματα να καταγγέλλουν την κακοποίησή τους στις αστυνομικές υπηρεσίες.

 

Το υπουργείο συμμετέχει στη διαδικτυακή συζήτηση που έχει διοργανώσει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 17.00, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Στη διάρκεια της συζήτησης η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Βασιλική Αρτινοπούλου θα παρουσιάσει  συνοπτικά τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπόνησε το ΚΕΜΕΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με ερευνήτριες του βρετανικού πανεπιστημίου Huddersfield για τους δείκτες της ενδοοικογενειακής κακοποίησης, κατά τη διάρκεια της  πρώτης φάσης της πανδημίας.  Επίσης, η  Αστυνόμος  Γεωργία Πασσά, Προϊσταμένη του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αρχηγείου της ΕΛ. ΑΣ. θα κάνει έναν μικρό απολογισμό του ενός έτους λειτουργίας των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, τα οποία εδρεύουν σε 73 Υπηρεσίες σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

 

Την ίδια ώρα σημαντική είναι η ανταπόκριση του Δικτύου SDG 17 Greece και της Προέδρου του Δικτύου  Μαρίνας Πατούλη που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στη δράση του υπουργείου. Έτσι περισσότεροι από 50 Δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα φωταγωγήσουν το βράδυ συγκεκριμένα κτήρια στην πόλη τους.

 

Η  δράση θα κορυφωθεί στις 6.30 το απόγευμα με τη συμβολική φωταγώγηση  του Συμβουλευτικού Σταθμού / Κέντρου Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Ελευσίνας, παρουσία της προέδρου του Δικτύου SDG 17 Greece, Μαρίνας Πατούλη και του δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου.

 

Παράλληλα, σε συνεργασία  με την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα η πεζογέφυρα της Κατεχάκη, γνωστή ως Γέφυρα Καλατράβα. Η φωταγώγηση θα γίνει στις 7 το απόγευμα.

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου με την Περιφέρεια Αττικής, αναγράφεται στους ηλεκτρονικούς πίνακες ανακοινώσεων στους οδικούς κόμβους, το κοινωνικό μήνυμα: «ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ– ΠΕΣ ΟΧΙ- ΤΗΛ.100- ΕΧΕΙΣ ΦΩΝΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ».

 

Στην καμπάνια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συμμετέχει και η Γέφυρα Α.Ε. Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση θα φωταγωγήσει τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»,  ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλει το ίδιο κοινωνικό μήνυμα στον ηλεκτρονικό  πίνακα ανακοινώσεων.

 

Στη σημερινή μέρα δράσεων του υπουργείου συμμετέχει και ο Δήμος Πειραιά φωτίζοντας το Πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι.     

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.