434 New Articles

Γεώργιος Παππάς: Υποστήριξη της αποχής των Λογιστών σχετικά με πάσης φύσεως ηλεκτρονική υποβολή κατά την 18/06/2020

Αξιότιμα μέλη και συνάδελφοι,

 

Ως 10ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος με τις από 17/03/2020, 05/04/2020 και 18/05/2020 επιστολές μας προς τα Οικονομικά Υπουργεία και την ΑΑΔΕ, μεταξύ άλλων, είχαμε επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και προτείναμε τρόπους βελτίωσης των συνθηκών εργασίας. Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος με προσωπικές του δηλώσεις την 29/03/2020 και  04/06/2020 παρουσίασε τα προβλήματα του κλάδου των λογιστών, καταθέτοντας σχετικές προτάσεις.

 

Δυστυχώς η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, επιδεινώνεται προς το χειρότερο, με εκδόσεις εγκυκλίων που χρειάζονται μονίμως διευκρινίσεις και με καθορισμό ασφυκτικών ημερομηνιών για την υλοποίησή τους, ελπίζουμε χωρίς οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

 

Οι συνέπειες της εργασιακής εξουθένωσης των συναδέλφων είναι ορατές και οι αντοχές έχουν εξαντληθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές συνέπειες στον καθημερινό τους βίο, όπως προσωπικά προβλήματα, κίνδυνος λαθών λόγω παρερμηνείας ή/και έλλειψης χρόνου, τα οποία θα πρέπει να επιβαρυνθούν οι ίδιοι οικονομικά, υπερβολικό άγχος κλπ.

 

Δεδομένης της απόφασης για αποχή από οποιαδήποτε ηλεκτρονική υποβολή την Πέμπτη 18/06/2020, ως 10ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος, δηλώνουμε ανεπιφύλακτα, την υποστήριξή μας στη συγκεκριμένη δράση – διαμαρτυρία των λογιστών, ζητώντας την αναβάθμιση του επαγγέλματος και δίκαιους εργασιακούς όρους για όλους τους λογιστές.

 

 

Από την Τοπική Διοίκηση του 10ου  Π.Τ.

Προμήθεια DRONES από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα Σώματα Ασφαλείας μέσω του διακρατικού προγράμματος INTERREG

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχωράει η Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας με τα τρία Σώματα Ασφαλείας, (Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα και Πυροσβεστικό Σώμα) στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος INTERREG,  μέσω του οποίου θα γίνει προμήθεια  μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΣΑ) για τις ανάγκες των υπηρεσιών.

Η τελετή υπογραφής του μνημονίου θα γίνει  την Πέμπτη 18 Ιουνίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32 & Αμερικής-Ισόγειο), στην Πάτρα.

 

 

 

 

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στην Πάτρα για κλοπή που διέπραξαν σε εξοχική οικία στην Αιγιαλεία

Οι δράστες αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας (12.000) ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, τρεις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες, χθες το μεσημέρι, ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από εξοχική οικία ημεδαπής, σε περιοχή της Αιγιαλείας κοσμήματα συνολικής αξίας  (12.000) ευρώ.

 

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με όχημα στην Πάτρα και τους ακινητοποίησαν προκειμένου να τους ενεργήσουν έλεγχο.

 

Στη θέα των αστυνομικών ένας από τους δράστες, απέρριψε στο έδαφος μέρος των κλεμμένων κοσμημάτων και επιχείρησε να διαφύγει χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς μαζί με τους δυο συνεργούς του.

 

Σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους τρεις άνδρες βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλεμμένων κοσμημάτων και το χρηματικό ποσό των (550) ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο, που επέβαιναν οι δράστες ως μέσο τέλεσης των κλοπών.

 

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας, ενώ τα κοσμήματα επιστράφηκαν στη νόμιμη κάτοχό τους.

 

Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο - Συναντήσεις με φορείς και παραγωγούς στην Ηλεία

Σειρά σημαντικών και παραγωγικών συναντήσεων είχε ο τ. Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας αλλά και με τον αγροτικό κόσμο, συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξης Λώλο ΘοδωρήΜητρόπουλο ΚώσταΜπράμο ΠαναγιώτηΜπράτη ΘεώνηΦλεβοτόμο Παναγιώτη και Χατζηγιάννη Νίκο.
 
Κατά την επίσκεψη στο συσκευαστήριο πατάτας, στο Κουρτέσι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργαζομένους, παραγωγούς πατάτας αλλά και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης και παραγωγό κ. Ηλία Σταθόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις αθρόες εισαγωγές αιγυπτιακής πατάτας με αποτέλεσμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό των ντόπιων προϊόντων από τις αγορές super market και την επακόλουθη κατάρρευση της τιμής τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 90% της τοπικής παραγωγής πατάτας πωλήθηκε έναντι του ευτελούς ποσού των 15 λεπτών του ευρώ ανά κιλό προϊόντος. Οι αγρότες το μόνο που εισπράττουν , μέχρι τώρα, από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια είναι διαβεβαιώσεις αλλά πρακτικά δεν απολαμβάνουν κανενός μέτρου στήριξης. Παρόμοιο πρόβλημα κατάρρευσης τιμών παρατηρείται και για το καρπούζι η τιμή του οποίου έχει κατρακυλήσει στα 7 λεπτά του ευρώ ανά κιλό.
Απέναντι στην κοινή αυτή διαπίστωση, διατυπώθηκε η πολιτική βούληση από πλευράς της παράταξης για τη συνεχή παρακολούθηση του θέματος αλλά και την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και με δημόσιες παρεμβάσεις.
 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, όπου ενημερώθηκαν από το Διοικητή της κ. Κωνσταντίνο Χριπάτσιο για τις δράσεις και το σχεδιασμό της υπηρεσίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της παράταξης στο έργο και την προσπάθεια των υπηρεσιών και του προσωπικού για τη νέα αντιπυρική περίοδο καθώς και την ικανοποίηση των στελεχών της για τη δικαίωση της επιλογής να προτάξει ως έργο η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, την καθολική ανανέωση του στόλου και των μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να μπορεί να επιτελεί το έργο του με ακόμα καλύτερη αποδοτικότητα σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η προσθήκη των 8 νέων οχημάτων για την Ηλεία, επί συνόλου 28 στην Περιφέρεια, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και μέσα, που έχουν διατεθεί στους σταθμούς Πύργου, Αμαλιάδος, Λεχαινών και Κρεστένων, και είναι έτοιμα να μπουν στη μάχη της αντιπυρικής περιόδου αποτελεί τη μεγαλύτερη παρέμβαση στην Ελλάδα και είμαστε, ιδιαίτερα, υπερήφανοι που και εμείς από τη μεριά μας κάναμε ότι ήταν δυνατό με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων της Περιφέρειας για την προστασία του Περιβάλλοντος, των σπάνιων οικοσυστημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, της ίδιας της ζωής.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου συζητήθηκαν τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και κυρίως εστιάζονται στην έλλειψη ρευστότητας, την απροθυμία των τραπεζών να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό τους από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα "πυρόπληκτα δάνεια" των επιχειρήσεων της περιοχής, θέμα για το οποίο έγινε εκτενής ενημέρωση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η παράταξη "Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο" αλλά και για τη μέχρι τώρα κατάρρευση της κρουαζιέρας στην περιοχή. Αναλύθηκε δε, η σημαντική και αρνητική επίπτωση που έχει η οικονομική κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα στους τομείς της μεταποίησης και του λιανικού εμπορίου. Τέλος, σημαντικό μέρος της συζήτησης εστιάστηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των αξόνων στήριξης της επιχειρηματικότητας μέσα από τις ήδη εγκεκριμένες αλλά και από νέες δράσεις και προγράμματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με έμφαση στην ψηφιακή μετάβαση και την λειτουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου.
Η παράταξη μας ευχαριστεί θερμά τους φορείς για την υποδοχή και τη συνεργασία και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των υγιών παραγωγικών δυνάμεων και των απλών εργαζομένων

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ - Ν. Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα αποκτά επιτέλους χωροταξικό σχέδιο επενδυτικής ανάπτυξης»

«Σε έξι μήνες από σήμερα, η Δυτική Ελλάδα θα διαθέτει για πρώτη φορά, ένα σοβαρό εργαλείο οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης που θα έπρεπε να έχει εδώ και πολλά χρόνια, ώστε να αποκτήσει συγκεκριμένη ταυτότητα ως προς την αναπτυξιακή χωροταξική της προοπτική. Ο στόχος για μία Περιφέρεια, ελκυστική σε επενδυτές που θα διαθέτει επιτέλους δομημένο σχέδιο για την εγκατάσταση βιομηχανιών, βιοτεχνιών και άλλων επαγγελματικών εγκαταστάσεων, χωρίς αρνητικές συνέπειες για το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας».

 

Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την υπογραφή της σύμβασης έργου «Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», βάσει του οποίου θα εκπονηθεί μελέτη που θα αφορά τη συνολική αποτύπωση, αξιολόγηση και ιεράρχηση προτεινόμενων περιοχών που θα διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων.

 

Η μελέτη έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους έξι μήνες και με στόχο την ένταξη του έργου δημιουργίας Επιχειρηματικών Πάρκων στην αμέσως επόμενη προγραμματική περίοδο.

 

Ειδικότερα, ο ανάδοχος που ανέκυψε μετά από διαγωνισμό, αναλαμβάνει να  αποτυπώσει την  υφιστάμενη κατάσταση σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, μετά από έρευνα και καταγραφή των βασικών χαρακτηριστικών των περιοχών που έχουν θεσμοθετηθεί για την εγκατάσταση βιομηχανίας – βιοτεχνίας, χονδρεμπορίου, λοιπών επαγγελματικών εγκαταστάσεων, αλλά και όσων  Επιχειρηματικών Πάρκων βρίσκονται σε λειτουργία. Επίσης, θα γίνει αξιολόγηση θεσμοθετημένων και προτεινόμενων περιοχών για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και  θα καταρτιστεί τελικός κατάλογος περιορισμένου αριθμού προτεινομένων περιοχών προς ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Στο πλαίσιο της πράξης θα γίνει ανάλυση σκοπιμότητας – βιωσιμότητας των προτεινόμενων Επιχειρηματικών Πάρκων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και σαφή υπόδειξη περιοχών, μεγεθών και άλλων κρίσιμων δεδομένων που είναι απαραίτητα για τον προγραμματισμό υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης ως προς τις πηγές χρηματοδότησης, αλλά και τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των πάρκων.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις σύγχρονες θεσμικές, νομικές και δικαστικές αντιλήψεις και απόψεις για την οργάνωση της βιομηχανικής δόμησης και την προστασία του περιβάλλοντος, τόσο στον ελληνικό όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο, είναι ορατή εφεξής η απειλή αποκλεισμού επιχειρήσεων χαμηλής περιβαλλοντικής θωράκισης από σειρά κινήτρων και πλεονεκτημάτων που προστατεύουν και ενισχύουν την αναπτυξιακή τους δυναμική. Ειδικότερη μνεία γίνεται στα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου και ιδίως σ’ αυτά των κοινοτικών προγραμμάτων στη νέα προγραμματική περίοδο, στα προγράμματα μόχλευσης η/και απλής δανειακής εξυπηρέτησης από ιδιωτικές τράπεζες που καλούνται να συμμορφωθούν στις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης, δηλαδή στα κίνητρα που συμβάλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης των επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά. Κατ’ ανάλογο τρόπο, είναι εξίσου ορατή η δημιουργία εμποδίων που θα δυσχεραίνουν σημαντικά την αδειοδότηση των επιχειρήσεων σε εκτός σχεδίου περιοχές. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η ανάγκη

εγκατάστασης της Επιχειρηματικότητας σε Οργανωμένους Υποδοχείς επιβάλλεται και λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλονται για την υποχρεωτική μετεγκατάσταση των μεταποιητικών επιχειρήσεων εκτός αστικού ιστού (Ν.3982/2011).

 

Με βάση τα παραπάνω, διαφαίνεται ότι τα Επιχειρηματικά Πάρκα πρέπει να αποτελέσουν πλέον μονόδρομο τόσο για την περιβαλλοντική ανάταξη των περιοχών όπου έχει αναπτυχθεί άναρχα η επιχειρηματικότητα όσο και για τη χωροθέτηση νέων επιχειρήσεων με ορθή περιβαλλοντική διάσταση & ταυτότητα. Και τούτο διότι , η ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων προωθεί την ανταγωνιστικότητα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων και εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη τους, μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας Δικαίου (εξασφαλισμένες χρήσεις γης, σημαντικές δυνατότητες / ευκαιρίες χρηματοδότησης κλπ). Η δέσμη χωροταξικών, φορολογικών, αναπτυξιακών, περιβαλλοντικών, διοικητικών και άλλων

κινήτρων που εξασφαλίζονται βάση της κείμενης νομοθεσίας ενισχύει σημαντικά την ανάγκη ανάπτυξης και υλοποίησης σχεδίων οργανωμένης χωροθέτησης, Επιχειρηματικών Πάρκων κλπ.

Συνελήφθη ο άνδρας που λήστευε πεζές γυναίκες στην Πάτρα

Εξιχνιάσθηκαν πέντε ληστείες με αρπαγές τσαντών και δύο κλοπές

Ο συλληφθείς προσέγγιζε με μοτοσικλέτα τις γυναίκες και με την άσκηση σωματικής βίας αφαιρούσε τις τσάντες τους

Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστειών, κλοπών, παράβαση του νόμου για τα όπλα και κατοχή ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα, ο δράστης προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, πλησίασε με μοτοσικλέτα, ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα και αφαίρεσε από τη θέση του συνοδηγού την τσάντα της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και προσωπικά της έγγραφα. 

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον άνδρα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν εκατό ναρκωτικά δισκία, ένα μαχαίρι, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και ένα μπουφάν.

 

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, που ακολούθησε προέκυψε ότι ο συλληφθείς, από τις 08-06-2020 μέχρι και 14-6-2020, στην Πάτρα, διέπραξε πέντε ληστείες σε γυναίκες, που κινούνταν πεζές, τις οποίες πλησίαζε με μοτοσικλέτα και αφαιρούσε με την άσκηση σωματικής βίας τις τσάντες τους και κοσμήματα, που φορούσαν στον λαιμό τους. Επιπλέον, ο άνδρας την 12/06/2020 είχε αφαιρέσει μια σταθμευμένη μοτοσικλέτα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ η κλεμμένη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη της.  

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΕΛΛΑΔΑ 2021», ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ - Ν. Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα, από την Ολυμπία μέχρι τα Καλάβρυτα και το Μεσολόγγι, διηγείται την ιστορία του ελληνισμού επί 3.000 χρόνια»

«Η Δυτική Ελλάδα είναι η γη που διηγείται την ιστορία του ελληνισμού επί 3.000 χρόνια. Είναι η γη του Ολυμπισμού, της φλόγας της ειρήνης και της συναδέλφωσης. Είναι όμως και η γη των Καλαβρύτων και του Μεσολογγίου.  Της φλόγας της λευτεριάς και των μεγάλων αγώνων για την αναγέννηση της πατρίδας. Έχουμε κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε πως αυτή η περιοχή λοιπόν, μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις δράσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση..»

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του σήμερα, Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Ο κ. Φαρμάκης, ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Επιτροπής για την επίσκεψη και αναφέρθηκε σε μία στενή συνεργασία, με στόχο την ακόμα πιο δυναμική εξωστρέφεια της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και την ισχυροποίηση του μηνύματος πως «ο ελληνισμός έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μάλιστα, τόνισε πως η κ. Αγγελοπούλου είναι ο άνθρωπος που αντιλαμβάνεται απόλυτα τη σημασία ανάδειξης αυτής της μακραίωνης πορείας του ελληνισμού, καθώς υπήρξε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και τώρα, Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Σημειώνεται ότι κατά την υποδοχή της κ. Αγγελοπούλου στην έδρα της Περιφέρειας, ο κ. Φαρμάκης ανέφερε: «Έχουμε κάτι σπουδαίο… Διαθέτουμε το Α και το Ω της Ελληνικής Επανάστασης. Τα Καλάβρυτα ως αφετηρία και την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου που συμβολικά θα λέγαμε ως το τέλος της… Στην Περιφέρειά μας όμως  βρίσκεται και η Ολυμπία που εκφράζει το ολυμπιακό ιδεώδες. Παράλληλα, η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  συνδέει και τον αγώνα της Πελοποννήσου και τον αγώνα της Ρούμελης. Γι’ αυτό και εμείς αντιλαμβανόμαστε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως Γη της Φλόγας. Η Φλόγα είναι το σύμβολο που ενώνει και συνδέει την πορεία των Ελλήνων. Αυτή είναι η ταυτότητά μας, που συνδέεται με πάρα πολλά τοπόσημα».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής 2021 εστίασε στον ρόλο που διαδραμάτισε η περιοχή στην Ελληνική Επανάσταση και ανέφερε ότι έχει ήδη μελετήσει τη σπουδαία προετοιμασία που έχει γίνει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο επίπεδο της συγκέντρωσης και ιεράρχησης των προτάσεων για τον Εορτασμό του 2021. 

«Έχουμε ξεκινήσει μια πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα ιστορικά στοιχεία που είναι μοναδικά στην περιοχή, ώστε σε συνδυασμό με το παρόν να μας βοηθήσουν να οπλιστούμε για να προετοιμάσουμε με πρωτοτυπίες το αύριο» τόνισε η κ. Αγγελοπούλου και πρόσθεσε: «Κοινωνοί όλης της προσπάθειας είναι οι πολίτες, γι αυτό έχει σημασία να συνεργαζόμαστε. Οι πολίτες που θα εισπράξουν νέες δράσεις και προτάσεις που στηρίζονται  στην ψηφιακή τεχνολογία, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Αυτή είναι και η  πρωτοτυπία μας. Δεν διαμορφώνουμε εμείς το πρόγραμμα. Ζητάμε από την κοινωνία τις προτάσεις της. Ανταλλάσσουμε σκέψεις και ιδέες για την ενίσχυση της προσπάθειας της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021», επικεντρωνόμενοι όχι μόνο στην τεράστια πνευματική περιουσία που διαθέτουμε, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου και τόνισε ότι ζητούμενο είναι να ξεκινήσουν δράσεις στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, οι οποίες όμως θα εξελιχθούν και θα συνεχιστούν στο μέλλον. «Οι δράσεις που θα οργανώσουμε θα είναι η σφραγίδα του ‘21 που βάζουν οι ίδιοι οι ‘Έλληνες» κατέληξε η ίδια.

Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν  τα Μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», καθηγητές Πασχάλης Κιτρομηλίδης και Νίκος Κανελλόπουλος, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο καθηγητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Βοηθός Περιφερειάρχη για το Συντονισμό των Εκδηλώσεων της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, Ανδρέας Φίλιας, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΔΕ Γιώργος Σύρμος και ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας.

 

-Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/slsYGj6VLH8

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

Εγγραφείτε προκειμένου να λαμβάνετε δωρεάν ειδοποιήσεις όταν έχουμε νεότερες πληροφορίες.